Totul despre lucrarea de marturisire (partea 5)
Autor: Singeorzan Teodor  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de singeorzanteodor in 07/04/2011
    12345678910 0/10 X

                                                 Totul despre lucrarea de marturisire...

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Proverbe 28:13
                                                                                                                                         15.12.09

 

Continuare (partea 5)...


Daca in lectiunea trecuta am invatat foarte pe scurt,despre cea de a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu de a pacatui,si anume prin ,,GIND'',in lectiunea aceasta vom invata in continuare mai departe,despre cea de-a 3 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin,,POFTA''.


                                                           ,,Pofta si inima omului...''

Citat din..Numeri 15:39..

...cind ve-i avea ciucurele acesta sa va uitati la el,si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului ca sa le impliniti si sa nu urmati dupa poftele inimilor voastre,si dupa poftele ochilor vostri,ca sa va lasati tiriti la curvie...

Daca a-ti citit cu atentie lectiunea cea de-a 4,a-ti putut observa ca acolo am aratat Modul in care ajunge GINDUL in INIMA omului.Si v-am zis ca intotdeauna cind GINDURILE vin la om,indiferent din ce parte ar veni ele :
1) fie de la Dumnezeu,
2) fie de la diavol,
3) sau fie din multimea GINDURILOR noastre,
prima traiectorie pe care o are GINDUL, este MINTEA si nu INIMA (dupa cum vedem scris in Ioan 13:2).Intotdeauna cind GINDURILE vin in MINTEA omului,INIMA este cea care are ,,Prioritatea si Posibilitatea'' de a accepta sau de a respinge GINDUL.Gindul nu poate avea acces de a intra fortat in INIMA noastra daca INIMA nu-l accepta.Insa in momentul in care INIMA accepta GINDUL deschizindu-i usa,odata intrat Gindul in INIMA noastra,se pot produce 2 lucruri pe care a-si vrea sa vi-le prezint in lectiunea aceasta in momentele urmatoare mai detailat,si totodata in lectiunea aceasta a-si vrea sa va arat si SURSELE prin care GINDURILE vin in MINTEA omului.Si inainte de a va prezenta aceste lucruri,dati-mi voie sa-mi intitulez aceasta prezentare sub numele...

                                                 Avortul (gindului)..Calea spre Biruinta..

Si va rog sa deschideti impreuna cu mine Cuvintul lui Dumnezeu in Cartea Iov 31:1,7 si in Cartea Eclesiastul 2:10..unde Cuvintul Domnului scrie in felul urmator....

Iov 31:1,7....Facusem un legamint cu ochii mei,si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare.(versetul 7) ..de mi s-a abatut pasul de pe calea cea dreapta,de mi-a urmat inima ochii......
Eclesiastul 2:10....Tot ce mi-au poftit ochii,le-am dat.Nu mi-am oprit inima de la nici o veselie,ci' am lasat-o sa se bucure de toata truda mea....

Va-ti intrebat vreodata de ce Iov facuse legamint cu ochii de a nu-si opri privirile asupra unei fecioare,si de ce a fost mult mai important pentru el lucrul acesta,decit pentru Solomon? Daca am privi citeva clipe la unele momente din viata lui Iov,si la unele momente din viata lui Solomon,cred ca am putea gasi foarte usor,importanta sau motivul pentru care Iov facuse legamint cu ochii.Dar totusi ca sa fiu convins ca intradevar a-ti inteles cu totii motivul pentru care Iov facuse legamint cu ochii,dati-mi voie sa incep in a va arata cele 3 surse prin care GINDURILE vin in mintea omului.
Si-anume..prin..
1) privire,
2) auz,
3) inchipuire sau imaginatie...
...gindurile vin,sau se zamislesc in mintea omului.Banuiesc ca stiti cu totii ca acest cuvint ZAMISLIRE,i-l gasim scris in Scriptura in (Iacov1:15),si ca acest cuvint nu inseamna NASTERE.Ci' doar actiunea de Concepere(a ramine insarcinata,sau in cazul nostru,a da forma unui GIND sau unei IDEI).
Atunci cind omul..
-priveste,
-aude,
-i-si inchipuie sau i-si imagineaza ceva,
in momentul acela se formeaza(sau se zamisleste)GINDUL sau IDEEA in mintea lui. Ei...acel GIND sau IDEE care s-a format sau s-a Zamislit in mintea lui,poate fi :
a) Avortat (respins sau neacceptat de el),sau poate fi,
b) Nascut sau (acceptat de el).
Si a-si vrea sa nu vi se para prea suspect daca folosesc acest cuvint ,,AVORT'',pentruca banuiesc ca este firesc acolo unde exista o ,,ZAMISLIRE'',exista si o ,,NASTERE'' sau un ,,AVORT''.Iar daca Biblia in Epistola lui Iacov 1:15,foloseste acesti 2 termeni de ,,ZAMISLIRE'' si  ,,NASTERE'',nu cred ca gresesc daca folosesc si eu acest termen de ,,AVORT'',pentruca el oricum se afla intre aceste 2 cuvinte,chiar daca Biblia nu foloseste acest termen de cuvint.Tocmai deaceea mi-am permis acest lucru,pentrucare cred ca nu gresesc.
In sfirsit...(sa revenim)..
Adineaori am zis ca...atunci cind omul :
-priveste,
-aude,
-i-si inchipuie sau i-si imagineaza ceva anume,
in momentul acela se formeaza(sau se zamisleste) GINDUL sau IDEEA in mintea lui.Acel GIND sau IDEE care s-a format (sau s-a zamislit) in mintea lui poate fi :
-AVORTAT (respins sau neacceptat de inima lui),sau poate fi,
-NASCUT  (sau acceptat de mintea lui).
Daca el alege sa AVORTEZE (sau sa nu accepte GINDUL zamislit de diavol in mintea lui,el primeste Biruinta asupra ispitei).
Insa daca el accepta(sau lasa sa se nasca)GINDUL zamislit de diavol in mintea lui,atunci GINDUL se va naste in INIMA,totodata pasind in cea de a 2 faza si-anume,
GINDUL v-a zamisli in INIMA la rindul lui,POFTA de a pacatui.
Odata ce a fost zamislita in INIMA lui POFTA de a pacatui,ea din nou la rindul ei poate fi :
-AVORTATA (respinsa sau neacceptata de inima lui),sau poate fi,
-NASCUTA  (sau acceptata de mintea lui).
Daca el alege sa AVORTEZE (sau sa nu accepte POFTA zamislita de diavol in  INIMA lui,el primeste Biruinta asupra ispitei).
Insa daca si de data aceasta omul accepta ca POFTA zamislita de diavol sa se NASCA in INIMA lui,odata NASCUTA POFTA in INIMA lui...(va intreb..)..
Mai are cale de intoarcere de a se putea opri in a savirsi pacatul,sau este defapt prea tirziu pentru el...Eu zic ca inca nu este prea tirziu pentru el..
POFTA din INIMA omului inca mai poate fi AVORTATA (respinsa sau neacceptata de INIMA lui),pentruca daca n-ar mai fi cale de intoarcere in situatia aceasta,atunci Dumnezeu nu le-ar mai fi impus copiilor lui Israel sa-si faca ciucuri la colturile vesmintelor..(Numeri 15:37-39)...cind ve-ti avea ciucurele acesta,sa va uitati la el,si sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului,ca sa le impliniti si ,,SA NU URMATI DUPA POFTELE INIMILOR VOASTRE si dupa POFTELE OCHILOR VOSTRI,ca sa va lasati tiriti la curvie''....
Iata prima dovada aratata de Scriptura,ca intradevar POFTA din INIMA inca mai poate fi AVORTATA si ca inca nu este prea tirziu..binenteles daca ascultam sfatul Domnului in a privi la acesti ,,ciucuri''(sau mai bine zis in zilele noastre,la aceste ,,porunci''),pe care Dumnezeu ni le-a lasat pe paginile Sfintelor Scripturi,de a nu ne lasa de diavol tiriti in pacat.
Daca a-ti citit cu atentie aceste 3 versete biblice din Numeri 15:37-39; a-ti putut observa ca aici gasim ,,2 categorii de oameni ''.
Oameni cu : 1) POFTE in INIMA,si
                   2) POFTE in OCHI
......(intrebarea mea este..)
Care din aceste 2 categorii de oameni credeti ca este mai aproape de pericolul de a pacatui..? Evident ca acel cu POFTA in INIMA.Pentruca POFTA nu vine de la INIMA la OCHI,ci' de la OCHI la INIMA.Ceea ce ne da de inteles ca de la POFTA in OCHI pina la POFTA in INIMA,se parcurge un drum.Si ca acel cu POFTA in INIMA,a parcurs un drum deja mai lung,decit cel cu POFTA in OCHI..(in sfirsit..sa revenim)..
Daca omul alege sa AVORTEZE(sau sa nu accepte POFTA zamislita de diavol in INIMA lui),el primeste Biruinta aupra ispitei.
Insa daca omul si de data aceasta lasa sa se nasca POFTA in INIMA lui,el v-a trece la cea de a 3 si ultima faza..
POFTA nascuta in INIMA,v-a zamisli la rindul ei ,,pacatul''(dorinta sau planul de a pacatui).
Daca omul alege de data aceasta sa AVORTEZE (sa respinga sau sa nu accepte) ,,PACATUL'' (dorinta sau planul de a pacatui),zamislita de diavol in INIMA lui,fara a se lasa tirit in pacat (Numeri 15:39; 1 Petru 1:14) ;..el v-a primi Biruinta in ispita.
Insa daca si de data aceasta omul accepta acest ,,PACAT'' (aceasta dorinta sau acest plan de a pacatui),pe care diavolul a zamilit-o in INIMA lui lasi-nd sa se NASCA in INIMA,si se lasa tirit in pacat savirsind la urma urmei fapta,acest pacat odata faptuit aduce MOARTEA (Iacov 1:15)...
Iata SURSELE prin care diavolul pune gindul in MINTEA omului de a pacatui,si-anume prin (PRIVIRE,AUZ,INCHIPUIRE sau IMAGINATIA omului),si iata si motivul bine intemeiat pentru care Iov facu-se legamint cu OCHII,de a nu-si opri privirile aupra unei fecioare...

1) Daca atunci cind David s-a sculat de pe pat plimbindu-se pe acoperisul casei imparatesti si ZARIND de acolo pe Bat-seba ,,avuse legamint cu OCHII'' ..de a nu-si opri privirile asupra ei..(2 Samuel 11:2-4)..

2) Daca Solomon nu si-ar fi lasat INIMA sa urmeze tot ce i-au POFTIT OCHII si ,,avuse legamint cu ei''..(Elesiastul 2:10)..

3) Daca Acan cind a VAZUT atunci in prada aceea manta frumoasa de sinear si celelalte lucruri ,,avuse legamint cu OCHII''..(Iosua 7:21)..

4) Daca cineva VAZIND o femeie nu si-ar opri PRIVIRILE asupra ei lasind ca prin ,,INCHIPUIREA sau IMAGINATIA lui,diavolul sa ZAMISLEASCA,iar apoi sa NASCA in INIMA lui POFTA Pacatului ,,avea legamint cu OCHII''..(Matei 5:28)..

5) Daca Iuda atunci cind a ,,AUZIT'' de banii pe care preotii i-au fagaduit in urma prinderii Domnului nostru Isus Hristos(cei 30 de argint),si ar fi AVORTAT (sau ar fi respins sau neacceptat INIMA lui),acel GIND pe care diavolul la ZAMISLIT in MINTEA lui (Matei 26:14; Ioan 13:2;)..

..diavolul nu ar fi reusit ca prin :      1) PRIVIRILE lor,
                                                 2) AUZUL lor,
                                                 3) INCHIPUIREA  sau IMAGINATIA lor,sa   

,,NASCA POFTA'' in INIMILE lor,iar apoi la urma urmei sa ,,NASCA PACATUL''(dorinta sau planul de a pacatui)  Iacov 1:15.
Insa,pentruca ei n-au avut legamint cu ,,OCHII,AUZUL,INCHIPUIREA sau IMAGINATIA lor'',diavolul a reusit atit de usor ca prin ,,PRIVIRILE,AUZUL,INCHIPUIREA sau IMAGINATIA lor'',sa-i tirasca la urma urmei in pacat,prin metodele pe care vi le-am prezentat adineaori.

Acesta a fost si motivul pentru care doar Domnul nostru Isus Hristos a fost singurul biruitor in ispita,dintre toate personajele pe care vi le-am prezentat in lectiunea cea de-a 3.Si-anume,din pricina ca atunci cind diavolul i-a aratat Domnului nostru Isus Hristos toate imparatiile pamintului,ispitindu-l in toate felurile(Luca 4:5-13),Isus Hristos a AVORTAT(a respins si nu a acceptat in INIMA lui),ofertele pe care diavolul i' le-a ARATAT,astfel avind biruinta in multele ispite..

Dragii mei frati si cititori a-i Scripturilor.Daca in vremea Apostolului Pavel fratii au dus o lupta nu impotriva carnii si a singelui,ci' impotriva capeteniilor,impotriva domniilor,impotriva stapinirilor intunericului acestui veac,si impotriva duhurilor rautatii care sint in locurile ceresti,in vremea noastra de azi,ducem aceasi lupta pe care au dus-o si ei.Si toata aceasta lupta porneste de la nivelul MINTII noastre..
Nu va mirati atunci cind va vin GINDURI sa : mintiti,furati,uriti,batjocoriti,curviti..etc..
Pentruca noi acum sintem in razboi cu diavolul.Si el intotdeauna,si in fiecare zi, v-a incerca ca prin :
1) PRIVIREA,
2) AUZUL,
3) INCHIPUIREA sau IMAGINATIA noastra,
sa reuseasca sa ne invinga.Tot ceea ce avem de facut pentru a fi biruitori in ispitele pe care diavolul le planuieste,este sa ne imbracam cu aceasta armatura pe care Apostolul Pavel ne-a prezentat-o in (Efeseni 6:11-17).Stind gata de lupta impotriva diavolului dar nu dezbracati pentruca in felul acesta nu vom putea reusii niciodata.
 Ci' imbracati cu toata ,,ARMATURA lui DUMNEZEU''.
Si in felul acesta,vom putea tine piept impotriva uneltirilor diavolului la nivelul :
1) PRIVIRILOR noastre,
2) AUZULUI nostru,
3) INCHIPUIRILOR sau IMAGINATIILOR noastre,de a ,,PUTEA AVORTA''(sau a nu accepta),GINDURILE pe care diavolul cauta sa le NASCA in INIMA,iar apoi de a ne provoca la PACAT.
Astazi ,,va provoc'' la AVORTUL (la respingerea sau la neacceptarea)GINDURILOR diavolului,cu care vine zilnic in MINTEA noastra,prin :
1) PRIVIRILE noastre,
2) AUZUL nostru,
3) INCHIPUIRILE sau IMAGINATIILE noastre,
...si nu va-ndemn la altceva decit sa facem ,,ASTAZI''(nu miine) legamint cu :
1) PRIVIRILE noastre,
2) AUZUL nostru,
3) INCHIPUIRILE sau IMAGINATIILE noastre,
ca diavolul sa nu aiba nici un cistig de la noi(2 Corinteni 2:11)...ca sa nu lasam pe satana sa aiba cistig de la noi.
Si va rog sa ma credeti ca...  

                                                  Avortul (gindului)..este Calea spre Biruinta..


                                                                                                                                          Amin..


Daca in lectiunea aceasta am invatat foarte pe scurt,despre cea de a 3 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu de a pacatui,si anume prin ,,POFTA''in lectiunea urmatoare vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 4 si ultima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin..
                                             ,,PRILEJURILE de PACATUIRE''...


                                                                                                                          Singeorzan Teodor..

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2629
  • Export PDF: 1
Opțiuni