Isus nu poate fi ascuns!
Autor: Pastor Ionut Gagiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonutGagiu in 27/12/2010
    12345678910 0/10 X

 

Text: Marcu 7:24

Introducere: Acest capitol conţine un mesaj şi două minuni. Mesajul a fost catre farisei cu privire la semnele exterioare ale religiei lor în timp ce în interior erau plini de murdarie si moarte. Prima minune a fost vindecarea fiicei unei femei, iar a doua a fost vindecarea unui om surd. Toate acestea adus un răspuns, care este înregistrat, în versetul 37: “Ei erau uimiti peste masura de mult, si ziceau: “Toate le face de minune; chiar si pe surzi ii face sa auda si pe muti sa vorbeasca.” Domnul nostru a făcut toate lucrurile bine.  Nu a facut nimic gresit si nu va face nimic “din greseala”.

(1) Creatia sa a fost bine făcuta.

(2) Mantuirea lui a fost bine infaptuita.

(3) Pastrarea noastra este facuta bine.

Scriptura:

Nu este de mirare că Scriptura spune despre El, “ dar n-a putut sa ramana ascuns.”  După mesajul Său pentru cărturari şi farisei, El a plecat şi s-a dus in tinutul Tirului şi Sidonului. La un moment dat vedem ca a intrat într-o casă pentru a scapa de mulţime, dar Cuvântul spune: “dar n-a putut sa ramana ascuns.” De la venirea Sa în lume, viaţa Lui nu ar mai putea fi ascunsa oricine ar incerca sa faca asta!

(1) La naşterea Sa nu a putut sa ramana ascuns

Dumnezeu a pus o stea speciala deasupra Betleemului sa straluceasca in noapte. El s- a născut, şi un grup de îngeri a anuntat evenimentul unor pastori smeriti pe dealurile lui Iuda. Un cor ceresc a început să cânte, “Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pamant intre oamenii placutii lui.” (Luca 2)

(2) La botezul Său, El nu a putut sa ramana ascuns

Ioan a predicat despre Acela care va veni după el, a cărui curea de la sanda nu era vrednic sa o desfaca. Intr-adevar, acel Isus a apărut, Ioan a ridicat mâna şi a zis: “Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.”  (Matei 3, Luca 3, Marcu 1) Atunci când Ioan L-a botezat pe Isus, cerurile s-au deschis şi Duhul Sfânt a coborât în chip de porumbel peste Isus si s-a auzit o voce:  ”Acesta este Fiul meu prea iubit în care Îmi găsesc plăcerea.”

(3) În slujirea Sa pe pământ El nu a putus sa ramana ascuns

De multe ori ni se spune in Biblie despre Isus ca “se dadea la o parte” (vroia sa se ascunda – sa se roage, sa se odihneasca, sa vb doar cu ucenicii sai). Dar El, pur si simplu nu se putea ascunde! Textul nostru dezvăluie acest lucru. ”El nu a putut sa ramana ascuns.”

(4) La răstignirea Sa El nu a putut fi ascuns

Deşi lumea L-a negat ca Domn, toată creaţia a dezvăluit că El era Fiul lui Dumnezeu. Soarele a refuzat să strălucească, pământul sa cutremurat şi pietrele s-au sfaramat.
(5) La îngroparea Sa,  El nu a putut sa ramana ascuns

I-au pus trupul intr-un mormant… şi o piatra mare la usa. Soldatii romani erau hotărâti să-L ascunda pentru totdeauna!  Au pus un sigiliu roman de pe uşă, dar când a fost timpul ca Scripturile să fie îndeplinite, El a dat piatra la o parte! Moartea, iadul si nici mormântul nu L-au putut tine ascuns!

Vreau să vă prezint cateva lucruri despre Domnul nostru astăzi, cu referire la aceasta afirmatie ce o gasim in Scriptura. ”El nu a putut sa ramana ascuns.”

I.   El nu poate fi ascuns de cei care Îl caută Ieremia 29:13

“Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.”

A. Când sufletul devine obosit şi inima apasata şi începi să cauti pe Domnul, El nu se ascunde de tine. Poti să-L găsesti daca-L cauti cu toata inima . (cand L-am cautat, El a fost acolo si m-a mantuit!)

B. Fiecare credincios care-L caută Îl va găsi – Evrei. 13:5.

II.  El nu poate fi ascuns în cei care L-au gasit Faptele Apostolilor 4:13

A. Mantuirea este ca pojarul, erupe pe tot corpul unei persoane.  Mântuirea face o persoană sa aiba pana si aspectul diferit, vorbirea diferita, chiar si mirosul diferit!   2 Cor 5:17
(ill cu indienii si crema de fata)
B. Oricum, cine ar vrea să-L ascunda? Oare exista si astfel de crestini…?

III. El nu poate fi ascuns de la cei care Îl resping Apoc. 1:7

A. Un păcătos poate trece prin această viaţă cu indiferenta fata de Domnul, sa traiasca cum vrea si sa se bucure de lumea aceasta. Dar va veni o vreme când si cel mai “rau” necredincios Îl va vedea! El se va pleca apoi în faţa Lui şi-L va recunoaste ca Domn!   Filipeni 2:9-11

B. Atunci va fi prea tarziu pentru cel necredincios… Nu va fi nimic ascuns în acea zi!

Concluzie: Multumesc lui Dumnezeu pentru un Mântuitor care nu poate fi ascuns!  El nu se ascunde, El asteapta cu bratele deschise pentru a te primi pe tine asa cum esti, cu tot ce ai. Dacă ai nevoie de El, il poti gasi chiar acum. – “Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta cu totdinadinsul ma gasesc,” Prov. 8:17

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2028
  • Export PDF: 5
Opțiuni