Totul despre Lucrarea de Marturisire(partea 4)
Autor: Singeorzan Teodor  |  Album: volumul 4  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de singeorzanteodor in 20/12/2009
    12345678910 0/10 X

Ce rol are marturisirea.....


15.12.09

Proverbe 28:13

Continuare (Partea 4)..


Daca in lectiunea trecuta am invatat foarte pe scurt,despre prima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,si anume prin ,,PRIVIRE''(ochiul)..in lectiunea aceasta vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin ,,GIND''...

                                                  ,,Gindul si inima omului...''

Citat din..Ioan 13:2...
....În timpul cinei, dupã ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul sã-L vândã....

Cineva spune-a odata ca gindurile omului sint ca si pasarile cerului..
Pasarile cerului nu le poti opri ca sa nu zboare pe deasupra casei tale,
indiferent din ce parte ar veni ele.Insa le poti opri de a-si face cuib in acoperisul casei tale.Acest lucru poti sa-l faci.In acelasi fel asemanator cu acest exemplu,se intimpla si cu gindurile omului.Gindurile vin in mintea omului fie ca vrem,fie ca nu vrem.Ele oricum vin in mintea noastra,fara sa le putem opri...  Fie ca ele vin.. :
1) Din partea lui Dumnezeu..Neemia 7:5..
2) Din partea celui rau ( diavolul )..Ioan 13:2..
3) Din multimea gindurilor noastre..Matei 16:23..2Cronici 7:11..
Ele oricum vin..nu le putem opri sa nu vina in mintea noastra,insa le putem opri de a-si face cuib in ,, inima noastra''..asta o putem face..
Nu stiu daca a-ti cugetat vreodata mai adinc asupra acestui verset anterior din Ioan 13:2..despre felul cum diavolul a reusit sa puna in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul gindul sa-l vinda pe Isus? Eu am cugetat de foarte multe ori la versetul acesta,punindu-mi fel si fel de intrebari cu diferite raspunsuri..
In sfirsit..la urma urmei citind deatitea ori despre aceasta intimplare,am ajuns la un singur raspuns,sau la o singura(concluzie).Si chiar daca am sa gresesc ceea ce a-si vrea sa impartasesc impreuna cu voi in minutele urmatoare,despre felul cum diavolul a reusit sa puna gindul in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul de a-l vinde pe Isus Hristos,totusi a-si vrea sa-mi ingaduiti sa-mi expun macar parerea pe care o am,si in cazul in care cineva este de o alta parere in directia aceasta, astept sa-mi scrie prin comentariu parerea lui diferita pe care o are.
Dupa cum ,,Intelepciunea'' are ca locuinta mintea (Proverbe 8:12),tot in acelasi fel si ,,Gindul'' are ca locuinta mintea (Ezechiel 38:10,Daniel 2:29).
Intotdeauna cind gindurile vin la om indiferent din ce parte ar veni ele,prima traiectorie pe care o are el este ,,mintea''..nu ,,inima''..cum defapt ne arata versetul din Ioan 13:2. Dar care este defapt secretul in versetul acesta care exista,si pe care nu-l cunoastem fapt pentru care gindul diavolului a ajuns in ,,inima'' lui Iuda Iscarioteanul ? Ce spuneti..? Eu cred ca intotdeauna cind gindurile vin in mintea omului fie bune sau rele,sau indiferent din ce parte ar veni ele ,,INIMA'' este cea care are posibilitatea de a accepta sau de a respinge gindul.Niciodata gindul nu are acces de a intra fortat in ,,inima'' noastra atita timp cit noi nu dam voie gindului sa intre. (Apocalipsa 3:20)..Nici chiar Isus Hristos nu forteaza ,,usa inimii noastre'' ci doreste sa-i deschidem noi din propria bunavointa a noastra..Si FERICE de toti cei ce deschid ,,usa inimii'' ori decite ori Isus vrea sa intre in inima noastra cu vreun (gind),sfat sau cu vreo invatatura.

Apocalipsa 3:20..(Citez..).. Iatã Eu stau la usã, si bat. Dacã aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.

In momentul in care noi acceptam sau deschidem ,,usa inimii noastre'' gindului fie rau sau bun,odata intrat gindul in ,,inima noastra'' noi intram deja intr-o stare de ,,vointa'' de a savirsi la urma urmei fapta,sau de a o respinge (depinde de alegerea pe care am facut-o inainte).Se prea poate ca Iuda Iscarioteanul sa nu fi primit doar pentru prima data acest gind rau din partea diavolului,de a-l vinde pe Isus.Insa diavolul are atita rabdare cu noi sa ne framinte mintea cu gindurile lui rele (poate saptamini intregi),prin atitea si atitea avantaje pe care probabil ni-le arata in urma acestui fapt incit,deseori acceptam la urma urmei sa ne deschidem ,,usa inimii'' pentru a intra gindul primit de mintea noastra, fiind amagiti astfel de avantajele pe care ni-le-a aratat in urma acestui fapt,si savirsind din propria noastra vointa mai pe urma fapta,macar fiind constienti de urmarile grave a acestui fapt.In felul acesta banuiesc eu ca s-a intimplat cu Iuda Iscarioteanul. El macar ca avut posibilitatea de a respinge acest gind din partea diavolului de a-l vinde pe Isus,totusi in final s-a lasat amagit de avantajele pe care i le-a aratat in urma acestui fapt (si-anume cei 30 de arginti), motiv pentru care a deschis gindului ,,usa inimii'' de a intra,astfel savirsi-nd mai pe urma fapta.Si daca o sa deschideti Cuvintul Domnului in Matei 27:4..o sa observati cum Iuda Iscarioteanul i-si recunoaste vina,simtindu-se vinovat in fata preotilor celor mai de seama zicind cuvintele ,,am pacatuit caci am vindut singe nevinovat''..dar oare el n-a stiut inainte de a-l vinde pe Isus ca ceea ce face el este un pacat..?? A stiut destul de bine..insa avantajele pe care i-le-a aratat diavolul in urma acestui fapt(cei 30 de arginti),l-a amagit,astfel deschizind gindului ,,usa inimii lui '' si acceptind de a intra..ceea ce l-a facut sa savirseasca mai pe urma aceasta fapta..Acesta este defapt secretul versetului prin care banuiesc ca gindul diavolului a intrat in ,,inima '' lui Iuda Iscarioteanul,si nu prin forta..caci altfel ce vina ar mai avea Iuda Iscarioteanul daca gindurile care vin au acces de a intra in ,,inima omului'' fara vointa noastra..? Cuvintul Domnului in 2 Corinteni 10:5 scrie in felul urmator..(Citez..)..noi rãsturnãm izvodirile mintii si orice înãltime, care se ridicã împotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gând îl facem rob ascultãrii de Hristos.
Ceea ce inteleg din nou in versetul acesta este ca noi avem puterea (sau alegerea) de a rasturna ori ce gind rau care vine in mintea noastra din partea diavolului,si care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu,si prin faptul ca noi i-l facem rob ascultarii de Hristos,dovedeste ca nu am acceptat de a-i deschide,,usa inimii'' noastre gindului rau..
Cartea Proverbelor 4:23..scrie in felul urmator..(Citez..) ..pãzeste-ti inima mai mult decât orice, cãci din ea ies izvoarele vietii...
Nu stiu daca cunoasteti toti care este cea mai importanta parte din om..
Oricum chiar daca o sa gresesc,tot am sa va zic parerea mea macar..
Cea mai importanta parte din om este ,,INIMA''..!!
Oare de ce Inima si nu Ochii? (Citez..) Fiule dã-mi inima ta..(Proverbe 23:26) Cred ca a-ti inteles de ce..?
Ceea ce ar trebui sa facem noi permanent,este sa ne pazim ,,usa inimii noastre'' de gindurile sau de invataturile celui rau,pentru a nu accepta de a intra in ea,cu amagiri prin fel si fel de oferte ..insa nu uita..ca sa poti sa-ti pazesti bine usa inimii de gindurile celui rau,se cere cunostinta de Cuvintul lui Dumnezeu..Daca diavolul a venit la Isus Hristos sa-l ispiteasca punindu-i in fata Scriptura,,este scris'' (Matei 4 :6) la tine cum crezi ca v-a veni..?Are atitea si atitea moduri.. Chiar daca diavolul a fost siret,vrind sa-l amageasca punindu-i in fata de-atitea ori lui Isus Hristos atitea si atitea oferte si avantaje pe care le-ar fi primit mai pe urma,in ciuda tuturor acestor lucruri..Slavit sa fie Domnul ca l-a Biruit neascultind si neacceptind ofertele lui ..intradevar era scris ca Dumnezeu v-a porunci ingerilor sai sa-l pazeasca in toate caile lui,si ei i-l vor duce pe miini ca nu cumva el sa-si loveasca piciorul de vreo piatra..(Psalmul 91:11,12).. insa nu era scris sa-l ispiteasca pe Dumnezeu ca Domnului i-i place lucrul acesta,ci' tocmai invers...de a nu-l ispiti..A-ti observat cum diavolul foloseste Scriptura cind vine la noi sa ne ispiteasca..doar cu jumatati de versete ...(ca v-a poruncii Dumnezeu ingerilor sai sa-l pazeasca..asa ca oricum se poate arunca de pe Sfinta Cetate).Defapt diavolul a cautat prin modul acesta de a face ca Isus Hristos sa se sinucida aruncindu-se jos de pe Sfinta Cetate,sa impiedice lucrarea de MINTUIRE A OMENIRII.. dar Isus Hristos a stiut sa-i dea replica tot Scriptural,,este scris''.. (Matei 4:7)..Dar daca noi nu cunoastem Sfinta Scriptura cum credeti ca-i vom da replica inapoi precum a facut Isus..? Vrei sa cunosti care este Vocea Domnului,si care este vocea diavolului? ..In primul rind se cere cunostinta de Scriptura ..asa ca implineste si tu impreuna cu mine ceea ce zice (Psalmul 119:11)..Strâng Cuvântul Tãu în inima mea, ca sã nu pãcãtuiesc împotriva Ta!..si in momentul in care ve-i stringe Cuvintul Domnului in inima ta,ve-i putea foarte usor sa deosebesti Glasul Domnului de cel a diavolului..(sau gindul Domnului de cel al diavolului).
Iata alta dovada care arata ca gindurile care vin din partea celui rau,ne sta in puterea noastra de a le respinge..insa binenteles ca aceasta depinde de alegerea pe care o facem noi..(Proverbe 16:30) (Citez..)..cine închide ochii, ca sã se dedea la gânduri stricate, cine-si muscã buzele, a si sãvârsit rãul.

Ce putem intelege de aici..?
Evident ca in momentul in care noi inchidem ochii sau mai bine zis,(in momentul in care noi cunoastem Scriptura ca e pacat ceea ce ne vorbeste gindul,si totusi acceptam gindul de a savirsii fapta trecind cu vederea (sau mai bine zis multumindu-ne cu cu avantajele care ni-le v-a oferi mai pe urma pacatul),inima noastra este ceea care deja primeste,,vointa'' de a infaptui pacatul, urmind mai pe urma sa savirsim fapta cea rea.
Marcu 7:21..(Citez)..Cãci dinãuntru, din inima oamenilor, ies ,,gândurile rele''...
Aceasta este o ultima dovada care vreau sa o arat ca doar ,,inima'' este cea care face alegerea dintre bine si rau..Accepti gindurile celui rau deschizindu-i usa inimii sa intre..??..nici nu te mira ca faci astfel de fapte urite...Respingi gindurile celui rau in momentul care vin, neacceptind sa-i deschizi usa,,inimii''tale,ve-i primi,,vointa'' din partea inimii tale de a face ce este bine..si-anume,de a implinii Cuvintul lui Dumnezeu traind o viata de neprihanire..
Socotesc ca au fost deajuns atitea dovezi in care sa va arat ca aceasta este cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu''de a pacatui,astfel punind piedica propasirii noastre spirituale si anume prin ,,GIND''...

Ca sfirsit al acestui indemn..rog pe cei ce nu prea cunosc Sfintele Scripturi,sa inceapa sa citeasca Sfinta Scriptura..fapt pentru care va putea sa deosebeasca
Gindul diavolului de Gindul lui Dumnezeu'' si mult mai mult ca atit,v-a putea sa-i dea replica inapoi diavolului Scriptural,,ESTE SCRIS''...de ce sa pierim din lipsa de cunostinta dupa cum ne arata Scriptura despre un popor din vremurile vechi in (Osea 4:6),cind defapt putem sa traim asa cum ne cere Dumnezeu.. (Deuteronom 10:12)..?

(Citez..)
..acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tãu, decât sã te temi de Domnul, Dumnezeul tãu, sã umbli în toate cãile Lui, sã iubesti si sã slujesti Domnului, Dumnezeului tãu, din toatã inima ta si din tot sufletul tãu..

Evanghelia lui Ioan 10:4..(Citez..)..Dupã ce si-a scos toate oile,merge înaintea lor,si oile merg dupã el,pentru cã îi cunosc glasul.
Sa ne ajute Dumnezeu sa mergem dupa Isus Hristos..ascultind doar de glasul Lui..insa v-am zis..ca sa cunoastem Glasul Domnului,sau gindurile care vin din partea lui,si pentru a putea merge dupa el,trebuie sa cunoastem mai intii Scriptura ,,Cuvintul lui Dumnezeu''...Doamne da-ne rivna pentru Citirea ,,Sfintelor Scripturi''...pentru a putea deosebi gindul diavolului si gindul lui Dumnezeu..


AMIN..

Daca in lectiunea aceasta am invatat foarte pe scurt,despre cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,si anume prin,,Gind ''..in lectiunea urmatoare vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 3 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui si pentru a pune piedica propasirii noastre spirituale,si anume prin ,,Pofta''...


..Pina atunci Domnul sa fie cu noi....


AMIN...



Singeorzan Teodor

comentariu
RASPUNS ASUPRA TUTUROR COMENTARIILOR
facute de Nuria si altii...

23.12.09

De la Singeorzan Teodor...raspuns asupra Comentariului facut de Nuria..

Dragii mei (si a-i altora) cititori,comentatori,sau ,,vinatori de greseli "..
In primul rind,vreau sa va zic ca ma mira in mod deosebit obiceiul pe care
,,probabil" i-l aveti,de a citi predicile puse pe site doar cu motivul de a ,,vina greselile" facute in predici ale autorilor,iar apoi de a face comentarii asupra lor,si nu cu motivul sincer pe care ar trebui sa-l aveti defapt de a cauta cu sinceritate si cu o foame dupa Cuvintul lui Dumnezeu de a va hranii sufletele,care banuiesc ca ar trebui sa fie flaminde de Cuvintul lui Dumnezeu si nu de alte lucruri nefolositoare sufletului vostru..
Sincer sa va zic..ma tem de un lucru in privinta voastra,si a altora care obisnuiesc sa faca tot in acelasi fel dupa cum obisnuiti voi sa faceti..Ma tem
pentru voi sa nu va obisnuiti sa cautati sa va hraniti doar din greselile facute de unii autori in predici,iarasi tot ceea ce a ramas bun si de folos ca hrana pentru sufletele voastre,sa ajunga la urma urmei calcate sub picioarele voastre,pentruca in felul acesta va ajunge in mare pericol viata voastra spirituala..
In al doilea rind,vreau sa va fac constienti de un lucru pe care ar trebui sa-l luati ca sfat din partea mea si anume,de a avea respect pentru toti autorii a-i acestui site,sau a altor site-ri existente.. Si de ce zic lucrul acesta...??
V-ati gindit vreodata inainte sa faceti comentarii asupra predicilor altora,ca atunci cind cineva si-a expus Tema sau Predica,pentru el nu a fost asa de usor asa cum a fost pentru dumneavoastra.. Pentru el a fost munca de zile si nopti intregi in timp ce dumneavoastra dormea-ti atit de bine..
Iarasi la ceea ce a lucrat el zile si nopti intregi,este corect printr-un simplu comentariu ca al vostru de 30 de secunde sa stricati toata lucrarea la care altul a muncit atitea zile nedormite poate..E corect..ce ziceti..??..ei..ei.. !!
Ce n-as da sa va vad pe voi cit de buni sinteti in a face o predica sau un indemn..ca de pus de vina toti putem face lucrul acesta...dar mai putini sint
cei ce cauta sa ajute la Lucrarea lui Dumnezeu..Apropo...voi faceti ceva ca ajutor acestui site crestin pentru sufletele insetate de Cuvintul lui Dumnezeu,sau defapt voi v-ati ales o alta slujba ca si a lui Tobia si Sambalat..(Neemia 2:10,19).Macar daca nu ajutati cu nimic acestui site,nici nu incurcati cu nimic pentru a tulbura degeaba autorii acestui site..Caci de altfel hrana sanatoasa este destula ,,Slavit sa fie Dumnezeu "..deaceea va sfatuiesc sa nu va mai opriti la lucruri nefolositoare sufletului vostru..Ci cercetati toate lucrurile, si pãstrati ce este bun(1 Tesaloniceni 5:21).
In al treilea rind,daca tot a-ti vrut sa ma corectati in vreo directie asupra predicii mele..atunci cind a-ti citit lectiunea mea a-ti observat macar ceea ce am vrut sa arat prin aceasta tema,sau defapt voi pe cit de setosi erati de a vina greselile altora in predici,nici nu a-ti observat deloc ceea ce am vrut sa arat in lectiunea aceasta ce-a de-a 4-tra.Dar nu e nici o problema..daca vreti recapitulam in mare,despre ceeace am facut referire in aceasta lectiune si daca am gresit cu ceva..aratati-mi.Si haideti sa incepem intrebindu-va mai intii..daca a-ti auzit vreodata despre cuvintele PRESTIINTA si PREDESINARE?
A-ti auzit..?Daca tot va-ti aratat atit de destepti in Scripturi raspundeti-mi amindoi la intrebarea pe care vreau sa v-o pun..
Iuda Iscarioteanul a fost PREDESTINAT in mod special pentru aceasta lucrare
in motivul de a-l vinde pe Isus Hristos dindu-l la urma urmei in miinile preotilor celor mai de seama pentru cei 30 de arginti(Matei 26:15),sau mai pe-nteles..a fost un plan PRESTABILIT de Dumnezeu cu mult timp in urma ca Iuda Iscarioteanul sa fie pus special pentru aceasta lucrare si-anume de a-l vinde pe Isus Hristos preotilor celor mai de seama,fiind provocat instantaneu de planul facut de Dumnezeu asupra lui ca sa infaptuiasca acest pacat mare pe care l-a regretat mai tirziu,sau defapt ceea ce au aratat profetiile din Vechiul Testament au fost defapt instiintari ale lui Dumnezeu,,PRESTIINTA lui DUMNEZEU "sau ceea ce a stiut Dumnezeu dinainte despre fiul sau Isus Hristos cum se v-a intimpla si cum v-a fi primit de fratii lui in lumea paminteana la momentul venirii lui,cum ca v-a fi vindut la urma urmei si osindit la moarte..?
Defapt unii in felul acesta cred..ca a fost un plan PRESTABILIT de DUMNEZEU
,,PREDESTINARE " asupra lui Iuda Iscarioteanul in motivul de a-l conduce mai tirziu la vinderea lui Isus Hristos..Voi ce ziceti..?
Pacatul care l-a savirsit Iuda Iscarioteanul a fost o PREDESTINARE lansata de Dumnezeu asupra lui,sau defapt ceea ce a facut Iuda Iscarioteanul faptul ca l-a vindut pe Isus Hristos a fost defapt intradevar : nevegherea lui,alegerea lui proprie,si vina caderii lui in pacat..si nu a lui Dumnezeu..?
Este foarte adevarat ca Scripturile trebuiau sa se implineasca cuvint cu cuvint,si profetie dupa profetie la cele de mai sus..ca cineva v-a ridica calciiul impotriva lui(Psalmul 41:9) Intradevar negresit trebuia sa se implineasca nu contest..caci altfel cum s-ar mai fi putut implini versetul din (Luca 1:37)..cãci nici un cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere... insa v-am zis mai devreme..profetiile din Vechiul Testament n-au fost transmise de Dumnezeu prin proroci pentru ei,ca sa intelegem la urma urmei ca defapt Dumnezeu asa i-a hotarit soarta lui Iuda Iscarioteanul,si ca pe aici a stabilit Dumnezeu sa treaca el(in motivul de a-l vinde pe Isus Hristos). Ci' aceste profetii din Vechiul Testament au fost transmise de Dumnezeu prin proroci pentru ei,ca atunci cind se vor intimpla aceste lucruri sa creada in el ,,adica in Isus Hristos "(Ioan 13:19)..Vã spun lucrul acesta de pe acum, înainte ca sã se întâmple, pentruca atunci când se va întâmpla, sã credeti cã Eu Sunt..
Insa v-am zis mai devreme,si va mai zic si acum..ca voi pe cit erati de setosi sa vinati greselile altora in predici, iar apoi sa faceti comentarii pe seama lor,nici nu a-ti observat macar ceea ce am aratat prin aceasta lectiune ce-a de-a 4-tra..ceea ce ma face sa ma simt obligat din partea voastra sa mai repet inca odata pe scurt ,,PILONII PRINCIPALI "a-i acesei lectiuni..si-anume..
Primul lucru pe care am vrut sa vi-l arat in aceasta Lectiune a fost de a va dovedi Biblic ce-a de a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,si-anume prin ,,GIND ".Ceea ce banuiesc ca a-ti fost de acord cu acest lucru..
Ori daca nu sinteti de acord cu lucrul acesta,din pricina ca nu v-au fost deajuns aceste dovezi ca defapt ,,GINDUL " este ce-a de a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,va voi mai da si alte exemple..doar scrieti-mi..
Cel de-al 2 lucru pe care am vrut sa vi-l arat prin aceasta Lectiune a fost de a va face sa intelegeti ca defapt,ceea ce Iuda Iscarioteanul a savirsit prin faptul ca l-a vindut pe Isus Hristos a fost o cadere a lui,o neveghere a lui,si o alegere proprie a lui de a savirsii acest pacat mare,lasindu-se astfel amagit de diavolul prin gindul pe care i-la adus de a-l multumi mai mult de avantajele pe care i-le-a ducea acest pacat(cei 30 de arginti),decit de credinciosia lui fata de Isus Hristos.Si nu o PREDESTINARE hotarita de Dumnezeu lansata in dreptul vietii lui Iuda Iscarioteanul,fiind sortit ca el sa treaca prin aceasta lucrare trista de a-l vinde pe Isus Hristos cum cred unii..
Ci v-am aratat destul de clar in Lectiunea aceasta ce-a de-a 4-tra ca..
el a avut avut posibilitatea de a respinge gindul sadit de diavolul in mintea lui si tot n-a facut-o.. Insa..ATENTIE..ca acest lucru va face pe voi sa fiti confuzi in textul acesta.. si-anume,profetiile din Vechiul Testament.Daca ele nu ar fi fost scrise in Scripturile noastre asa-i ca totul era limpede acum..?Am fi putut intelege mai bine defapt greseala lui Iuda Iscarioteanul,si nu ca ar fi fost o anume PREDESTINARE in soarta vietii lui. Asa-i ca pe noi ne deruteaza ceea ce defapt,Dumnezeu a transmis prin prorocii din vremea aceea aceste profetii,care nu au facut altceva decit ca ne-au dovedit cu mult timp in urma de a se implinii aceste lucruri despre ceea ce stia Dumnezeu cu privire la nevegherea,amagirea,si starea spirituala a lui Iuda Iscarioteanul fara de putere de a se putea impotrivii gindului sadit de diavolul in mintea lui si de a putea respinge avantajele aratate de diavolul in urma acestui pacat mare(cei 30 de arginti),astfel lasindu-se singur din propria lui initiativa amagit de diavolul,si nu prin faptul ca Dumnezeu l-a sortit pe Iuda Iscarioteanul spre acest mare pacat.Oare nu asa se intelege din Lectiune ca am aratat in felul acesta?Chiar daca voi nu a-ti inteles.. totusi acesta a fost scopul sau ideea mea in aceasta Lectiune.Dealtfel..sint de acord cu voi ca profetiile trebuiau sa se implineasca ca Iuda Iscarioteanul sa ajunga la urma urmei sa-l vinda pe Isus,pentruca eu cred ca Dumnezeu stia foarte bine ceea ce avea sa se intimple cu fiul sau Isus Hristos,,MINTUITORUL NOSTRU ",insa prin faptul ca Dumnezeu i-a instiintat mai dinainte prin aceste profetii ce avea sa se intimple mai tirziu cu fiul sau,pe noi aceste profetii ne-au dezorientat asa de mult incit ne-a facut sa intelegem ca defapt Iuda Iscarioteanul a fost PREDESTINAT de Dumnezeu pentruca,,spunem noi "
uite ce arata Scripturile..pe aici a trebuit sa treaca Iuda Iscarioteanul negresit,,deci a fost un plan prestabilit de Dumnezeu"..gindim noi nu..? Oare nu acesta este ,,ADEVARUL ADEVARAT "..??..ca defapt nu Dumnezeu este vinovat de pacatul lui Iuda Iscarioteanul,ci' insasi Iuda Iscarioteanul este singurul raspunzator de pacatul lui prin faptul ca el singur s-a lasat ,,amagit" sau inselat de diavolul prin avantajele pe care i-le-a aratat.
Si-am aratat lucrul acesta a 2 oara cu motivul de a inchide gura celor nestiutori de Scripturile lui Dumnezeu,aruncind singele lui Iuda Iscarioteanul asupra lui Dumnezeu care defapt nu este vinovat cu nimic in toata aceasta intimplare trista..Oare doreste el moartea pacatosului..(Ezechel 18:23)..doresc Eu moartea pãcãtosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabã ca el sã se întoarcã de pe cãile lui si sã trãiascã?Oare este atit de rau Dumnezeul nostru incit sa PREDESTINEZE sufletele noastre spre iad..?Eu nu cred niciodata ca Dumnezeu face,sau a facut vreodata asa ceva..!!
Daca vreti sa vorbim mai mult despre aceasta tema,,PRESTIINTA lui DUMNEZEU si PREDESTINARE..va stau la dispozitie in masura in care va pot ajuta..pentru a va dovedi ca defapt Dumnezeu nu PREDESTINEAZA oameni pentru a-i sortii iadului,ci' dincontra..Dumnezeu da fiecaruia dintre noi posibilitatea de a putea obtiona sau de a alege dintre BINE si RAU..
Insa intrebarea mea este..Care este obtiunea pe care ne-o alegem noi..?..

Cred ca au fost deajuns toate aceste cuvinte ca sa va fac sa intelegeti ceea ce am aratat in Lectiunea mea,si ceea ce a-ti inteles voi gresit ca eu a-si fi facut afirmatie negativa la un lucru anume..
Ei..hai ca va las,si va doresc vizionare placuta in acest SITE minunat,si plin de hrana sufleteasca..insa va rog sa nu uitati ceea ce v-am zis in primele mele rinduri din acest comentariu..Lasati ,,Vinatoarea de Greseli ",si incercati sa va hraniti sufletele,chiar daca uneori necesita sa alegeti doar ce este bun(in unele predici)..in acelasi fel fac si eu..si uite ca n-am patit nimic,si din contra ma bucur din plin de acest Site binecuvintat de Domnul..Deci nu va opriti nici voi asupra greselilor facute de altii in unele predici,ci' opriti-va mai bine acolo unde credeti voi de cuviinta ca a-ti gasit o oaza de apa limpede unde sa va puteti adapa sufletele,sau o turta mica cereasca care sa va poata da putere in lumea aceasta a umbrei mortii,nu 40 de zile asa cum Ilie Tisbitul a primit in vremea aceea din pricina acelei mincari pe care a primit-o de la inger(1 Imparati 19:7,8),ci tot restul calatoriei voastre inspre Imparatia lui Dumnezeu..Apropo..Dumnezeu are nevoie si de voi pentru a lucra in acest site crestin si binecuvintat de Dumnezeu,care pentru mine este o oaza de apa limpede in care-mi astimpar setea sufletului deseori..chiar daca sincer sa va zic petrec seri sau nopti nedormite, doar cu scopul sincer de a face si eu ceva cit de putin pentru a ajuta la Lucrarea lui Dumnezeu..totusi socotesc ca se merita oboseala..Deci va indemn sa fiti Lucratori impreuna cu Dumnezeu la zidirea sufletelor,si nu lucratori impreuna cu Tobia si Sambalat in motivul de a descuraja sau a impiedeca lucrarea lui Dumnezeu facuta asupra autorilor acestui site..sper sa ma intelegeti..

Cu toate acestea fiind spuse,inchei acest comentariu,dar nu inainte de a-mi cere iertare daca am fost putin cam dur cu voi mustrindu-va.. biblia in (Proverbe 27:6) zice asa..Rãnile fãcute de un prieten dovedesc credinciosia lui, dar sãrutãrile unui vrãjmas Sunt mincinoase.Asa ca va rog sa ma socotiti ca prieten nu ca si pe un vrasmas ..pentruca socotesc ca ceea ce v-am zis in toate aceste cuvinte,va vor fi de folos vietii voastre spirituale pe viitor..
Dumnezeu sa va Binecuvinteze...





AMIN...


SINGEORZAN TEODOR...

Adăugat în 26/12/2009
Acesta poate fi un raspuns
Rog respectuos pe administratorul Resurselor Crestine sa tina cont si de comentariul meu pe care l-am expediat in urma cu 15 ore. Eu mi-am exprimat parerea mea personala cu bun simt, incadrandu-ma in regulile de buna conduita. Daca cumva s-a pierdut, repet mesajul. Si eu sunt de parerea Nuriei. Nu este vorba de prestiinta, frate Teodor. Dumnezeu a pregatit toate faptele lui Iuda, planuindu-le inainte de a crea cerul si pamantul. Iuda nu avea ce sa aleaga, nici nu putea sa se impotriveasca, ci el trebuia sa faca ce era dinainte stabilit. El s-a nascut pentru a fi vanzatorul Domnului. Scripturile, inainte de a fi rostite prin prooroci, au fost scrise in ceruri, pe cand nu era facut pamantul. Si ele trebuiau sa se implineasca folosind oameni care sa le puna in practica. Oamenii au fost creati ca sa faca toata voia lui Dumnezeu scrisa in acele scripturi. Proorocii au rostit ce era demult scris in Scripturi pentru ca lumea sa cunoasca planul lui Dumnezeu. Planul sau proiectul, este ceva pregatit dinainte de a se pune in practica. Se intelege de la sine ca-i vorba de predestinare. De aceea Nuria are dreptate. Iar daca gandirea mea este gresita, sunt dispus sa discutam.
Adăugat în 28/12/2009
Dumnezeu a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi (Efes.1:9).
Planul lui Dumnezeu nu poate fi altceva decat ceva pregatit dinainte, ca o idee, ca un proiect care urmeaza a se implini in timp. O intentie de a face ceva care poate fi denumita si predestinare. Functie de plnul intocmit in Sine insusi, Dumnezeu desfasoara evenimentele, si le implineste. Nimic nu se poate abate de la planul Sau. La intocmirea planului au fost facute si judecatile cand s-a hotarat cine si cati vor intra in Imparatia Domnului, si cine si cati vor umple iadul.
Daca judecatile au avut loc, ramanand definitive, eu cred ca obtiunea pe care ne-o atribuim noi de a alege, este de prisos. Alegerea a facut-o Dumnezeu pentru fiecare din noi. Iar dreptatea tot Dumnezeu a hotarat-o atunci cand a judecat. Tot ce putem noi face este sa asistam la implinirea planului si a judecatilor lui Dumnezeu asa dupa cum au fost ele elaborate inca din vesnicii. Noua nu ne sta in putere sa schimbam nimic din ce a pregatit Dumnezeu inainte de a intocmi lumea. „Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui” (2Tim.2:19). Nu voi M-ati ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi. Eu v-am ales din mijlocul lumii (Ioan.15:16-19). Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii (Efes.1:4).
Alegerea fiind facuta, noua nu ne mai ramane nimic de ales, decat sa stim ca unii vor fi luati, iar altii lasati. Din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat (Mat.24:40). Doi insi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat, si altul va fi lasat (Luc.17:34). Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata (Mat.24:41).
Nu suna asta a predestinare inclusiv si pentru iad? Eu cred ca cei lasati n-au avut la indemana obtiunea de a alege. Cel care facuse alegerea, inclusiv si pentru ei, era Dumnezeu.
Astept sa ma lamuresti, asa dupa cum ai promis, ca logica mea ar fi incorecta.
Adăugat în 30/12/2009
comentariu
bine fratioare..hai sa discutam despre parerea ta..da-mi citeva dovezi biblice ca Dumnezeu predestineaza pentru iad..dar dovezi bibice...si eu o sa-ti dau dovezi biblice ca defapt Dumnezeu ne da obtiunea de a alege noi,si nu de a alege el in locul nostru..altfel n-ar mai fi dreptate..nu..?Dar hai totusi sa te ascult...
Adăugat în 30/12/2009
Predica asta nu poate fi gasita in arhiva.
Lipseste de la litera T
Adăugat în 31/12/2009
comentariu


01.01.10

Comentariu facut aupra fratelui.. ,,Panait Vizureanu "..
Fratele meu drag..dumneata cu aceste versete Biblice vi ca dovada in a ma convinge ca, Dumnezeu Predestineaza oameni pentru iad..?Slabut..i-mi pare foarte foarte rau..dar ..foarte slabut..! Daca aceste versete te-a facut intradevar pe dumneata sa crezi ca Dumnezeu predestineaza unii oameni pentru iad,iar altii pentru rai,sa sti ca in cazul acesta dumneata "SIGUR '' sau " NEGRESIT '' crezi o minciuna..Sti de ce zic lucrul acesta..?Aceste versete pe care mi lea-ti prezentat in acest comentariu,pe linga ca nu sint deloc dovezi la ceea ce dumneata sustii...pe linga acestea..dumneata nu a-i facut altceva decit o "IMPROVIZATIE in DOVEZI ''...
Si mai intii a-si vrea sa-ti explic ce inseamna IMPROVIZATIE, iar apoi o sa-ti dau si un exemplu practic..In limba Romana cuvintul IMPROVIZATIE inseamna ..Ceva,ce este realizat (facut in GRABA)sau la REPEZEALA,din materiale aflate la indemina..(sau prin exemplu practic)..
Dumneata n-ai vrut sa faci altceva decit a-i vrut sa atasezi la repezeala 4 roti cu dimensiuni diferit una de cealalta,la o trasura sau la o caruta cu cai..o roata de bicicleta,o roata de camion,o roata de la o roaba care se foloseste pentru a transporta diferite materiale,si in sfirsit o roata originala..Cam cum arata o asa trasura..?
De necrezut..nu..?Cum a-si putea sa cred eu in felul cum a-i adus aceste dovezi..din fel si fel de contexte..? Iarta-ma te rog daca indraznesc sa-ti zic ca
dumneata faci mari CONFUZII in TALMACIREA SCRIPTURILOR,si pe linga aceasta,faci si IMPROVIZATII in DOVEZI..scoti versete din diferite locuri ca sa-ti potriveasca acolo unde vrei dumneata,fara sa mai ti cont de contextul de unde a fost scos versetul daca intradevar potriveste acolo unde a-i nevoie dumneata..Hai ca nu am sa incep deocamdata sa i-ti pun eu intrebari asupra unor versete,aratindu-ti si dovezi in ceea ce cred si sustin eu..ca defapt nu exista predestinare a unor oameni pentru iad,iar a altora pentru rai..ca sa nu zici ca am fost cam dur cu dumneata de la inceput..ci'astept din nou din partea
dumitale sa mai cauti si alte argumente Biblice,dar cu ,,traiectorie precisa" care intradevar sa dovedeasca Biblic ceea ce dumneata sustii..Insa pina atunci eu o sa incerc sa raspund comentariului dumneavoastra pe care l-am primit asupra Lectiunii mele..


Dumneata a-i zis..
Dumnezeu a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi (Efes.1:9). Planul lui Dumnezeu nu poate fi altceva decat ceva pregatit dinainte, ca o idee, ca un proiect care urmeaza a se implini in timp. O intentie de a face ceva care poate fi denumita si predestinare. Functie de planul intocmit in Sine insusi, Dumnezeu desfasoara evenimentele, si le implineste. Nimic nu se poate abate de la planul Sau.

Eu va raspund..
1) Care a fost taina ascunsa tinuta de veacuri,care n-a fost cunoscuta de fii oamenilor din veacurile trecute..sau ce plan alcatui-se Dumnezeu in sine insusi..?Care a fost taina..?Plan de ,,PREDESTINARE " a unora pentru iad,sau a altora pentru rai..?Sau de fapt ,, PLANUL DE MINTUIRE A OMENIRII "cum ca neamurile pãgîne,vor fi impreuna mostenitoare cu neamul evreu alcatuind astfel un singur trup cu ei,facind parte la aceeasi fagaduinta in Hristos..Romani 16:25-27; 1Corinteni 2:7,8; Efeseni 3:3-12; Coloseni 1:25-29; Coloseni 2:1-3;(si nu plan de mintuire doar pentru unii asa cum vrei sa-mi dovedesti dumneata prin acest exemplu de verset...si-anume doar celor (predestinati pentru rai).
Isus Hristos nu a murit doar pentru o parte dintre oameni(ca si cum ar fi vorba doar de cei predestinati pentru rai),ci a murit pentru intreaga omenire nu..
( Ioan 4:42 ; 1Ioan 4:14..cit de clar mai vreti..??
Ori daca a murit Isus Hristos pentru intreaga omenire,ca ,, TOTI " sa poata avea acces la mintuire,atunci de ce se mai vorbeste despre PREDESTINARE in MINTUIRE..oare nu este o Evanghelie care ne tulbura vrind sa rastoarne defapt Evanghelia lui Hristos..?

Concluzie..
Daca versetul acesta din Efeseni 1:9 pe care mi l-ati prezentat in comentariu vrea sa ne arate ca dovada ca defapt Dumnezeu a binevoit sa ne descopere Taina voii sale si-anume ,,PLANUL DE MINTUIRE A INTREGII LUMI " atunci dumneata de ce te-ai folosit de acest verset dindu-i alta directie ca dovada ca defapt in versetul acesta Dumnezeu vrea sa ne descopere PLANUL DE PREDESTINARE a unora pentru iad iar a altora pentru rai..oare nu ia-i dat o traiectorie gresita versetului..ce zici..?Are el loc acolo unde dumneata l-ai asezat..?Aduti aminte ca eu am zis ca sa-mi dai citeva dovezi biblice ca Dumnezeu predestineaza unii oameni pentru iad..ACEST VERSET NU E O DOVADA..!! I-mi pare rau...frate..trecem mai departe..

Dumneata a-i zis...
La intocmirea planului au fost facute si judecatile cand s-a hotarat cine si cati vor intra in Imparatia Domnului, si cine si cati vor umple iadul. Daca judecatile au avut loc, ramanand definitive, eu cred ca obtiunea pe care ne-o atribuim noi de a alege, este de prisos. Alegerea a facut-o Dumnezeu pentru fiecare din noi. Iar dreptatea tot Dumnezeu a hotarat-o atunci cand a judecat. Tot ce putem noi face este sa asistam la implinirea planului si a judecatilor lui Dumnezeu asa dupa cum au fost ele elaborate inca din vesnicii. Noua nu ne sta in putere sa schimbam nimic din ce a pregatit Dumnezeu inainte de a intocmi lumea.

Eu va raspund...
2) I-mi pare rau ca trebuie sa va corectez in sensul acesta dar...sa stiti ca Dumnezeu niciodata nu a ales sau v-a alege in locul cuiva destinul vietii lui..fie el bun sau rau..altfel n-ar mai fi dreptate in Dumnezeu..nu..?Este foarte adevarat ca Dumnezeu inainte ca sa creeze primul om pe pamint,a stiut ca peste vreo citeva mii de ani sa zicem in anul 1976 ma voi naste eu.A stiut ca atunci cind voi implini virsta de 20 de ani eu in momentul in care am devenit adult,ma voi mintui sau nu ma voi mintui..Dumnezeu de la inceputul inceputurilor a stiut despre mine tot ce voi face.. ca eu in anul 1996 avind virsta 20 de ani ma voi intoarce cu toata inima spre Domnul de a-i sluji renuntind eu din propria alegere sau propria mea decizie la trecutul meu murdar astfel alegind singur sa ma intorc catre Domnul..Eu ma voi mintui nu pentruca Dumnezeu a facut ceva astfel incit a cauzat mintuirea sau alegerea mea de ma decide sa-i slujesc(binenteles nu vorbesc de jertfa Domnului Isus Hristos),PRESTIINTA lui DUMNEZEU adica STIINTA lui DUMNEZEU mai dinainte nu e cauzatoare de mintuire,sau mai bine zis..PRESTIINTA lui DUMNEZEU nu m-a influientat sa ma pocaiesc sau sa nu ma pocaiesc,ci decizia de a-i sluji lui Dumnezeu a fost obtionala..la libera alegere..(daca vreau)..Marcu 8:34...Apoi a chemat la El norodul împreunã cu ucenicii Sãi, si le-a zis: „Dacã voieste cineva sã vinã dupã Mine,sã se lepede de sine însusi, sã-si ia crucea, si sã Mã urmeze.
Alegerea in a vrea sa te intorci la Dumnezeu din pacatul tau este obtionala nu PREDESTINATA..Hristos pentru intreaga omenire a murit ... si totusi este obtionala mintuirea.Nu toti oamenii vor fi mintuiti..ci' doar cei ce vor crede in el..(Ioan 3:16)fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa vesnicã. Acest cuvint,,ORICINE"nu ti-se pare ca contrazice ideea dumneavoastra de a fi un plan prestabilit de Dumnezeu in a exista PREDESTINATIE in mintuire..Isus Hristos a oferit prin moartea sa lumii intregi,mintuirea.Insa mintuirea aceasta nu este o PREDESTINARE in dreptul unora de a fi mintuiti.Mintuirea aceasta este oferita in dar pentru toti oamenii paminteni.. insa depinde ce alegi tu..VIATA sau MOARTEA..
Inainte de intocmirea planului lui Dumnezeu asupra mintuirii noastre,eu zic ca A STIUT Dumnezeu dinainte,cati vor intra in Imparatia Domnului, si cine si cati vor merge in iad...insa nu,,S-A HOTARIT" in ceruri de Dumnezeu(asa cum a-i dat de inteles dumneata in comentariu de a alege Dumnezeu in dreptul altora soarta mintuirii lor..Pentruca Dumnezeu nu hotareste in dreptul mintuiri noastre.Ci' fiecare hotareste in dreptul lui..daca sa slujeasca Domnului sa nu..Normal ca Prestiinta lui Dumnezeu poate sa stie inainte de intemeierea lumii ce vom alege noi,sau ca ce numar v-a implinii iadul,si ce numar v-a implinii raiul,nu prin faptul ca Dumnezeu cauzeaza la lucrul acesta ca si cum a pregatit planul de predestinare a omenirii..ci din pricina celor ce au ales din propria lor initiativa lucrul acesta.

Dumneata a-i zis ..
,,Noua nu ne sta in putere sa schimbam nimic din ce a pregatit Dumnezeu inainte de a intocmi lumea".

Eu va raspund...
3)SLAVA DOMNULUI ca..,,noua nu ne sta in putere sa schimbam nimic din ce a pregatit Dumnezeu inainte de a intocmi lumea".Si a-si vrea sa te intreb..
Sti ce ce a pregatit Dumnezeu inainte de a intocmi lumea..?Ce altceva decit PLANUL MINTUIIRII DE PACATE A INTREGEI OMENIRI..Nici decum un plan de Predestinare in mintuire a unora.
Ori atunci ce nevoie avem noi sa schimbam ceea ce defapt Dumnezeu a lucrat inspre avantajul nostru...si-anume MINTUIREA NOASTRA DE PACATE..nici nu ma intereseaza daca altii nu pot sa schimbe cum ar vrea ei..Eu dau Slava Domnului ca Dumnezeu a facut acest plan minunat pentru SALVAREA OMENIRII prin fiul sau Isus Hristos,si ca nimeni nu mai poate sa schimbe asa cum le-ar place lor...un plan de mintuire predestinata,sau un plan de osinda spre iad predestinata..SLAVA DOMNULUI ca el nu a lucrat si nu v-a lucra niciodata in felul cum banuiesc unii oameni ca asa a planuit Dumnezeu..binenteles doar acei oameni fara cunostinte de Scripturi..

Dumneata a-i zis..
„Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui” (2Tim.2:19).

Eu va raspund..
4)Oare dupa ce semn i-i cunoaste Dumnezeu pe cei ce sint a-i lui..?Dupa planul de predestinare pe care dumneata vrei sa zici ca la pregatit mai dinainte de intemeierea lumii in dreptul fiecaruia..?Oare dupa acest plan i-i va cunoaste Dumnezeu..?Acesta este directia versetului pe care a-ti vrut sa mi-l aratati folosindu-l aici..? Ce ne zice Sfinta Scriptura in Matei 7:23.. atunci le voi spune curat: „Niciodatã nu v-am cunoscut; depãrtati-vã de la Mine, voi toti care lucrati fãrãdelege.”De ce oare pe unii i-i cunoaste iar pe unii nu-i cunoaste..care este raspunsul acestui verset fapt pentru care Dumnezeu le zice unora ca niciodata nu i-a cunoscut..?Chiar niciodata nu i-a cunoscut..?Se poate sa traiesti o viata intreaga pe pamintul acesta si Dumnezeu sa nu te stie cine esti..?Sau i-a slabit la Dumnezeu cumva memoria..de nu-i mai cunoaste pe toti?Desigur ca nu...Dumnezeu cunoaste pe toti pamintenii..insa binenteles ca aici se refera versetul ca el nu-i cunoaste pe acestia ca si implinitori a-i voii lui Dumnezeu..nu..?(verifica versetul21). Dumnezeu cunoaste pe cei ce sint a-i lui(adica pe cei ce au trait pe acest pamint o viata de neprihanire..Pentru ca el in momentul in care v-a trebui sa le daruiasca mostenirea adica IMPARATIA LUI DUMNEZEU nu v-a face confuzie dintre cel ce a slujit lui Dumnezeu si dintre cel ce nu a slujit lui Dumnezeu..NUU.. ci'el v-a cunoaste negresit pe cei ce sint a-i lui,pentru a le darui la vremea potrivita IMPARATIA TATALUI..Dupa acest lucru i-i v-a cunoaste Dumnezeu la momentul cind v-a trebui sa-i desparta pe unii de altii,cum desparte Pastorul oile de capre..Dupa viata lor traita fie cu Domnul fie cu cel rau..Dumnezeu cunoaste oare faptele noastre facute pe acest pamint?(Matei 25:31)Citeste foarte atent versetele 34 si 41 din Matei 25..pentru cine a fost pregatita de la intemeierea lumii IMPARATIA lui DUMNEZEU..?Pentru cei ce s-au facut vrednici de Imparatia lui Dumnezeu,prin faptul ca au facut fapte de neprihanire.Dar ce..sint oameni care se fac ei insisi nevrednici de Imparatia lui Dumnezeu..eu zic ca da..citeste in (Fapte 13:46)Dar Pavel si Barnaba le-au zis cu îndrãznealã: „Cuvântul lui Dumnezeu trebuia vestit mai întâi vouã; dar fiindcã voi nu-l primiti, si singuri vã judecati nevrednici de viata vesnicã, iatã cã ne întoarcem spre Neamuri.Ei vezi...poate fi Dumnezeu de vina cu ceva daca eu singur resping chemarea lui prin Cuvint..oare nu ma fac nevrednic singur de Imparatia lui..?Acum trecem la versetul (41 Matei 25)..intrebindu-va pentru cine a fost facut focul cel vesnic..?Scrie cumva ca pentru cei ce i-a ales Dumnezeu prin Planul de Predestinare dinainte de intemeierea lumii pentru iad..?NUU.. !! Iadul a fost facut numai pentru diavol si ingerii lui..nu si pentru om..Atunci in cazul acesta de ce mai indraznim sa zicem ca Dumnezeu a predestinat pe unii oameni pentru iad,daca defapt iadul nici nu a fost facut pentru om..?
Nu ti-se pare o mare minciuna PREDESTINAREA..??

Dumneata a-i zis..
Nu voi M-ati ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi. Eu v-am ales din mijlocul lumii (Ioan.15:16-19).

Eu va raspund..
5)Despre ce alegere vorbeste Isus Hristos in textul acesta ucenicilor..?Despre faptul ca i-a ales special doar pe ei pentru a fi predestinati mintuirii din mijlocul multora..?Sau defapt Isus Hristos vorbeste in textul acesta despre alegerea lor speciala in lucrare in a-i face ucenici,iar apoi mai tirziu de a duce mesajul Evangheliei lui Dumnezeu(in sensul de a aduce roada)..?Oare nu despre alegerea aceasta este vorba..?Citeste al doilea rind al versetului 16`.. Eu v-am ales pe voi; si ,,V-AM RINDUIT " sa mergeti(UNDE OARE) si sã aduceTi roadã(DECI I-A TRIMIS SA ADUCA ROADA NU I-A TRIMIS PENTRU A FI PREDESTINATI IN RAI).....Citeste atent si Marcu 3:14..A rânduit dintre ei doisprezece, ca sã-i aibã cu Sine, si sã-i trimeatã sã propovãduiascã(nu ca sa fie alesi pentru a fi predestinati la mintuire...ci' alesi pentru o lucrare...de a-i trimite sa propovaduiasca Evanghelia)si nu au fost singurii alesi pentru aceasta lucrare..citeste mai departe si in Luca 10:1...Dupã aceea Domnul a mai rânduit alti saptezeci de ucenici,si i-a trimis doi câte doi înaintea Lui, în toate cetãtile si în toate locurile, pe unde avea sã treacã El... Va intreb..pentru ce i-a rinduit..?..pentru predestinarea lor in sensul de a fi mintuiti..sau i-a rinduit si pe acestia 70 de ucenici ca sa-i trimeata..nu in ,, RAI "..ci în toate cetãtile si în toate locurile, pe unde avea sã treacã El..(aceasta suna o lucrare asemanatoare ca a lui IOAN BOTEZATORUL..nu..)?..Sa-i pregateasca ucenicii terenul de misiune,sau ,,CALEA" mai dinainte pe unde avea sa treaca Isus...

Concluzie..
Daca versetul acesta din Ioan 15:16-19 pe care mi l-ati prezentat in comentariu vrea sa ne arate ca dovada ca defapt Isus Hristos i-a ales pe ucenici si i-a rinduit ca sa duca mesajul Evangheliei si nu i-a ales pentru a fi rinduiti in motivul de a fi predestinati in mintuire,atunci dumneata de ce te-ai folosit si de acest verset dindu-i alta directie ca dovada ca defapt in versetul acesta Dumnezeu vrea sa ne descopere PLANUL DE PREDESTINARE a unora pentru iad iar a altora pentru rai..oare nu ia-i dat o traiectorie gresita si acestui verset punindu-l sub alt motiv in motivul predestinarii..ce zici..?Are el loc versetul acesta aici unde dumneata l-ai asezat..?Aduti aminte ca eu am zis ca sa-mi dai citeva dovezi biblice ca Dumnezeu predestineaza unii oameni pentru iad..ACEST VERSET NU E O DOVADA..!! I-mi pare rau...frate..trecem mai departe..

Dumneata a-i zis..
Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii (Efes.1:4)

Eu va raspund...
6)Cit de mare si importanta a fost intrebarea pe care i-a pus-o Isus Hristos intr-o imprejurare unui invatator al legii zicindu-i in versetul 26 din Luca 10.. Cum citesti în ea?”E foarte important sa stim cum citim..adica ce talmacire sau ce directie dam versetului respectiv..nu?Un verset poate arata 10 interpretari,si totusi se poate sa se potriveasca doar o singura interpretare reala..sau uneori chiar invers..sa arate o interpretare si noi sa-i dam 10 interpretari..in felul acesta unde vom ajunge cu invatatura..?Dumneata cum citesti versetul acesta cind zice.. În El, Dumnezeu ne-a ales..Oare nu face aici referire la alegerea lui Dumnezeu in a mintui omenirea intreaga doar prin jertfa lui Isus Hristos..?Citeste atent.. ,,IN EL "..adica (prin Isus Hristos)..fara Isus Hristos,sau fara jertfa lui noi nu mai puteam fi alesi de Dumnezeu ca oameni mintuiti.. ,,IN EL" adica doar din pricina jertfei lui Isus Hristos noi am fost alesi de Dumnezeu ca sfinti..Si nu 10 sau 10.000 de oameni au fost alesi ci intreaga omenire a fost aleasa de a fi sfinta si fara prihana inaintea lui Dumnezeu ..insa noi trebuie sa traim asa cum a trait si el(Isus Hristos) pentru a putea fi socotiti sfinti si fara prihana inaintea lui Dumnezeu.Doar asa v-a putea fi valabila aceasta Salvare sau Mintuire pe care ne-a oferit-o Dumnezeu prin Isus Hristos(jertfa lui)..Aici cuvintul ,,NE-A ALES "..nu face referire doar la citeva persoane anume(un mic numar)..ci ,,NE-A ALES "..face referire la intreaga omenire aleasa de a putea fi salvata doar prin el ,,adica prin Isus Hristos "..si evident ca aceasta alegere de a putea fi salvata intreaga omenire prin Isus Hristos a fost inainte de intemeierea lumii..
Concluzie..
Daca versetul acesta din Efeseni 1:4 pe care mi l-ati prezentat in comentariu vrea sa ne arate ca dovada ca Dumnezeu doar,,IN EL"adica prin jertfa lui Isus Hristos,sau din pricina jertfei lui Isus Hristos Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii de a fi mintuita intreaga omenire)Aici cuvintul,,NE-A ALES" ..nu face referire doar la citeva persoane si-anume,doar(un mic numar) alesi pentru mintuire..ci ,,NE-A ALES "..face referire la intreaga omenire aleasa de a putea fi salvata doar prin el ,,adica prin Isus Hristos,atunci dumneata de ce te-ai folosit si de acest verset dindu-i alta directie ca dovada ca defapt in versetul acesta Dumnezeu vrea sa ne descopere PLANUL DE PREDESTINARE a unui numar pentru iad,iar a altui numar pentru rai,sau ca Dumnezeu a ales inca de la intemeierea lumii doar un mic numar de oameni pentru a fi mintuitui,si nu intreaga omenire,oare nu ia-ti dat o traiectorie gresita si acestui verset punindu-l sub alt motiv in motivul predestinarii..ce zici..?Are el loc versetul acesta aici unde dumneata l-ai asezat din nou..?Aduti aminte ca eu am zis ca sa-mi dai citeva dovezi biblice ca Dumnezeu predestineaza unii oameni pentru iad..ACEST VERSET NU E O DOVADA..!! I-mi pare rau...frate..trecem mai departe..
Dumneata a-i zis...
Alegerea fiind facuta, noua nu ne mai ramane nimic de ales, decat sa stim ca unii vor fi luati, iar altii lasati. Din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat (Mat.24:40). Doi insi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat, si altul va fi lasat (Luc.17:34). Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata (Mat.24:41). Nu suna asta a predestinare inclusiv si pentru iad? Eu cred ca cei lasati n-au avut la indemana obtiunea de a alege. Cel care facuse alegerea, inclusiv si pentru ei, era Dumnezeu. Astept sa ma lamuresti, asa dupa cum ai promis, ca logica mea ar fi incorecta.

Eu va raspund...
7)Frate draga..Daca noi nu am avea obtiunea de a alege singuri dintre viata si moarte,atunci Dumnezeu de ce ne-a oferit si inca ne ofera si acum acest lucru..ALEGE VIATA..?Doar ca sa ne prosteasca,sau doar ca sa ne minta pe unii din noi..?La ce ar mai avea rost sa scrie versetele acestea pentru noi daca noi oricum sintem predestinati iadului si oricum nu avem obtiunea de a alege mintuirea pentruca a ales Dumnezeu in locul nostru..Explica-ti versetele din..

Ioan 3:16...pentru ca ,,ORICINE "crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã.De ce nu a zis pentruca ,,CEI PE CARE I-A ALES EL "pentru mintuire(adica Dumnezeu), sa nu piara ci sa aiba viata vesnica..Cuvintul ,,ORICINE " ne da de inteles ca exista o obtiune de a alege fiecare intre a vrea sau a nu vrea..nu..?
Matei 19:17..Dar dacã vrei sã intri în viatã, pãzeste poruncile.”..De ce i-a zis Isus Hristos ,, DACA VREI "..?Putea sa zica poti face cit bine vrei tu ca oricum Tatal meu stiu de pe acum ca nu te-a ales pentru mintuire,si asa ca nu ve-i fi mintuit..De ce a zis DACA VREI..? Cuvintul acesta ,,DACA VREI" ne da de inteles ca exista o obtiune de a alege fiecare intre a vrea sau a nu vrea..nu..?
1Timotei 4:10...care este mântuitorul tuturor oamenilor, si mai ales al celor credinciosi.De ce nu a zis..care este Mintuitorul ,,UNORA " pe care i-a ales el inca de la intemeierea lumii..si a zis..Mintuitorul ,,TUTUROR OAMENILOR "..
pentruca Isus Hristos s-a jertfit,murind pe cruce nu doar pentru unii,ci pentru intreaga omenire..ca toata lumea sa aiba acces la mintuire,si sa aiba obtiunea de a alege singur fiecare om in dreptul lui VIATA sau MOARTEA..(daca voieste cineva..Matei 16:24)..si nu Dumnezeu alege destinul nostru dupa cum vreti sa-mi aratati dumneavoastra..
.....................................................................................................................
Va intreb..daca exista intradevar predestinare in mintuire asa cum vreti dumneavoastra sa-mi dovediti,atunci raspundeti-mi la o intrebare..
De unde cunoasteti daca eu sau dumneavoastra sintem predestinati mintuirii vesnice,sau mortii vesnice..dupa ce cunoasteti..?In cazul acesta nadejdea dumneavoastra a mintuirii merge in deriva..Sau mai bine zis..nu aveti nadejdea mintuirii atita timp cit sinteti in necunostinta de soarta mintuirii a dumneavoastra nu..?Pentruca nu stiti daca Dumnezeu va are in plan de mintuire sau nu..?Romani 15:4.. tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învãtãtura noastrã, pentruca, prin rãbdarea si prin mângîierea pe care o dau Scripturile, sã avem NADEJDE...Stiti ca Scriptura pe care o citim noi ne da NADEJDEA ca vom fi mintuiti daca vom trai in neprihanire..?Insa daca noi credem in predestinare ce nadejde mai avem noi in mintuire..? In cazul acesta ne-ar trebui o Evanghelie a Domnului,si aceasta sa fie anulata.. Pentruca in aceasta Evanghelie a lui isus Hristos scrie ca mintuirea este pentru ,,TOTI " cei ce ,,CRED IN ISUS HRISTOS ".Pe cind evanghelia pe care o sustineti dumneavoastra este diferit de ceea ce scrie in Evanghelia lui Isus Hristos.In evanghelia pe care o sustineti dumneavoastra ar trebui sa scrie sa nu ne mai luptam sa staruim in neprihanire,pentruca oricum..cine e predestinat pentru mintuire v-a fi mintuit,si cine e predestinat iadului oricum oricit v-a vrea sa staruiasca in neprihanire tot nu v-a reusii ci' v-a cadea in pacat,si la urma urmei tot in iad v-a ajunge..pentruca Dumnezeu asa i-a ales soarta..sa mearga in iad..Si nu mai are ce sa aleaga el in dreptul lui,ca a ales Dumnezeu soarta lui..Asa ca noi ar trebui acum sa ne facem de cap nu..Sa staruim in rau ca oricum vom fi mintuiti,sau pierduti..din pricina ca Dumnezeu este sub controlul alegerii noastre de a fi mintuiti sa pierduti..
Odata un om a intrebat pe strada o doamna mai in virsta,daca crede ca e mintuita..la care doamna i-i raspunse..,,Stie Dumnezeu"...poi cam ce nadejde a mintuirii crezi ca avea aceasta doamna..nici o nadejde..
Asa se cam potriveste si evanghelia dumitale pe care vrei sa o sustii..
MINTUIRE FARA NADEJDE...adica nici nu sti daca ve-i fi mintuit..pentruca atita timp cit exista PREDESTINARE..si nu sti planul lui Dumnezeu asupra ta daca ve-i fi mintuit,sau daca are plan de mintuire cu tine,nu poti avea nadejdea mintuirii..nu...Cum poti avea nadejde la ceea ce nu sti ca ve-i primi..? Insa Evanghelia lui Hristos scrie altcumva..Ea ne da asa multa nadejde,bucurie, speranta,rabdare...etc..
Nu stiu daca te-am lamurit indeajuns in privinta PREDESTINARII.. insa daca tot nu esti lamurit mai pune-mi si alte intrebari in privinta aceasta..si daca pot sa-ti raspund..am sa-ti raspund..Pina atunci te sfatuiesc sa asculti si cele 3 lectiuni mp3 a lui Luigi Mitoi..sub titlul ,, Predestinare si Securitate Eterna "...sint foarte foarte explicative si benefice intrebarilor tale fara raspuns...Daca exista intradevar PREDESTINARE in mintuire....
Cu aceste fiind spuse..zic ca Domnul sa ne Binecuvinteze cu lumina in Scripturi in ceea ce nu sintem de o parere..
............................................................................................................................

AMIN...

Filipeni 3:15,16;...Gândul acesta, deci, sã ne însufleteascã pe toti, care Suntem desãvârsiti; si dacã în vreo privintã Sunteti de altã pãrere, Dumnezeu vã va lumina si în aceastã privintã.Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeasi pãrere, sã umblãm la fel...


AMIN...

SINGEORZAN TEODOR
Adăugat în 04/01/2010
Datorita problemelor care au aparut prin comentarii legate de predestinare, echipa resursecrestine.ro anunta ca parerea ei cu privire la acest lucru este exprimat prin predica care se poate citi aici. In consecinta, cu aceasta ocazie, noi ca si administratori ai site-ului nu vom mai permite comentarii ca si cele ale lui "Bartolomeu" sau ale altor persoane care sustin ideile GRESITE ale predestinarii. Deasemenea in cel mai scurt timp se va trece la stergerea tuturor predicilor scrise care sustin idei gresite in contextul celor de care am pomenit mai sus. Multumim pentru intelegere.
Adăugat în 07/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 3441
  • Export PDF: 15
  • Recomandări email: 6
  • Comentarii: 7
Opțiuni