Harul mantuirii
Autor: Ionela Adriana  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ionela_grozav in 27/02/2010
    12345678910 0/10 X
Mai sunt cateva zile, si anul 2009 va fi de domeniul trecutului . Totusi este bine ca sa privim in urma , de la inceputul anului si pana acum la sfarsit de an 2009 , si sa ne evaluam pe noi insine in lumina Cuvantului lui Dumnezeu , si sa fim obiectivi cu noi insine , atat in evaluarea lucrurilor bune cat si a celor mai putin bune din viata noastra pe care le-am trait in acest zbuciumat an 2009 . Cineva spunea : ,, ca daca un popor isi uita trecutul , risca sa repete greselile si in viitor \" si acesta maxima se poate aplica si la nivel de individ ,chiar si la noi insine.

Pentru a ne putea evalua obiectiv avem nevoie de un moment de introspectie , sa intram in noi insine , si sa fim sinceri atat cu noi cat si cu Dumnezeu , si sa vedem unde am gresit in mod repetat in acest an ,ca sa putem elimina din trairea noastra , din caracterul nostru acele lucruri care ne-au facilitat producerea greselii sau a pacatului in vietile noastre. Sa-i spunem lui Dumnezeu , ca unui Tata , probleme noastre , punctele unde satan a avut castig de cauza , sa-i spunem defectele de caracter pe care le-am constatat in comportamentul nostru , sa nu-i ascundem nimic , cu toate ca El cunoste totul despre noi , Dumnezeu doreste ca sa auda din gurile noastre propriile noastre esecuri . Dupa ce am constatat la evaluarea pe care ne-am facut-o in modul cel mai sincer , problemele din viata noastra ,si dupa ce le-am adus si inaintea lui Dumnezeu , va trebui sa ne punem serios pe treaba ,si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugaciune , ca impreuna cu El sa biruim tot ceea ce inseamna pacat in vietile noastre. Nu ma refer la pacate grosolane , ci ma refer la acele mici si neinsemnate greseli repetate in care multi dintre noi ne complacem fara a le realiza pericolul . Eu personal voi face lucrul acesta in dreptul meu. Ca relatia noastra cu Dumnezeu sa fie cum o doreste El , pacatul trebuie eliminat din viata noastra , oricare ar fi el , oricat de neinsemnat ar parea in ochii nostrii. Pacatul pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu , cu alte cuvinte , prin pacatul nostru noi blocam accesul harului lui Dumnezeu in vietile noastre . Daca exista pacat in vietile noastre , Dumnezeu nu ne poate folosi in lucrarea Sa . Dumnezeu ne cere prin cuvant sa fim sfinti , asa cum El este sfant.

Pentru a face o evaluare obiectiva si completa a vietilor noastre ,va trebui sa vedem si punctele unde am excelat ,adica sa vedem si partea pozitiva a vietii noastre . Sa vedem unde am avut impliniri , biruinte, unde si cu ce dar am fost folositi de Dumnezeu in lucrarea Sa , si in aceste domenii sa ne rugam lui Dumnezeu ca El sa ne creasca si sa ne maturizeze ,sa facem din ce in ce mai bine acele fapte bune , sa slujim cu o si mai mare ravna pe Dumnezeu , sa incurajam si mai mult pe altii , sa ne rugam si mai mult lui Dumnezeu , sa fim oameni si mai impaciuitori, sa ne iubim si mai mult partenerii de viata ( sotul sau sotia) , sa ne dedicam si mai mult familiei si bisericii, sa fim mai buni ... in toate acestea Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne creasca pana acolo unde doreste El sa o faca . Daca in anul 2009 , am facut fapte bune pentru cei in nevoie , in limita posibilitatilor sa facem in anul 2010, si mai multe fapte bune pe care va asigur ca Dumnezeu nu uita sa le rasplateasca. Este scris : ca este mai bine pentru cel care da , decat pentru cel care primeste .
La sfarsit de an , sper ca dupa acesta evaluare pe care fiecare din noi ne-am facut-o , va fi o ocazia pentru un nou inceput in relatia noastra cu Dumnezeu si cu aproapele nostru , si nu uitati sa ne pregatim sufleteste in fiecare zi , asteptand revenirea Domnului Isus, care aduce rasplata pentru felul de cum am trait aici pe pamant ,revenire ce poate avea loc in orice moment , si doresc ca atunci Cristos sa ne gaseasca pregatiti pentru cer pe fiecare dintre noi . Amin


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2803
  • Export PDF: 18
Opțiuni