Totul despre Lucrarea de Marturisire(partea 1)
Autor: Singeorzan Teodor  |  Album: volumul 1  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de singeorzanteodor in 11/12/2009
    12345678910 0/10 X

..CE ROL ARE MARTURISIREA..?
. Prov.28:13
16.09.07

Nu stiu daca va-ti pus vreodata intrebari in privinta Marturisirii..asa cum mi-am pus eu cu ceva timp in urma..aceste 5 intrebari..si-anume...
1)De ce trebuie sa ne marturisim?
(noi uneori facem lucruri pe care nici nu stim de ce le facem,sau daca sint biblice).Le facem uneori doar din pricina ca am fost invatati de cineva,sau din pricina ca am auzit pe altii ca asa trebuie sa facem.Insa noi de prea putine ori verificam daca ceea ce facem noi (fiind invatati de altii) este biblic sau nu..Oare trebuie sa ne marturisim atunci cind pacatuim??..ori daca da,,de ce trebuie sa ne marturisim atunci cind pacatuim..?
2)Cum sa ne marturisim?
(Atunci cind noi vrem sa ne marturisim, sa stiti ca nu oricum putem sa facem aceasta lucrare..sint niste conditii pe care trebuie sa le respectam). Atunci cind noi ne marturisim,nu este bine sa deviem din marturisirea noastra, in a marturisi pe altul(sotul,sotia,fratele,cumnatul..etc)ascunzindu-ne dupa persoana in cauza cum fac unii,pentru a se apara de vinovatia lor de pacat..ci' noi trebuie sa marturisim sincer,exact toata vina noastra pe care o avem,si nu a altuia.
3)Cind sa ne marturisim?
(Daca nu stim momentul in care sa ne marturisim,sa stiti ca ne v-a putea costa lucrul acesta grav,precum la costat si pe imparatul David.Cred ca stiti destul de bine istoria lui..
4)Cui sa ne marturisim?
(poate credeti ca nu este asa important sa sti cui sa te marturisesti,ci' noi ne putem marturisi la orisicine..insa sa sti ca nu este asa..ci' este foarte important sa sti cui sa te marturisesti.
5)Rezultatul Marturisirii..?
(are vreun efect asupra starii noastre de decadere lucrarea aceasta de marturisire sau o facem doar asa ca sa fie facuta..?Ce ziceti...? Eu zic ca are un foarte mare efect pozitiv asupra starii noastre spirituale,aceasta lucrare de marturisire.

Acestea au fost cele 5 intrebari care m-au framintat foarte mult,fapt pentru care am inceput sa caut adevarul,si sa vad defapt cu adevarat,,CE ROL ARE MARTURISIREA..??Are vreo legatura Biblica lucrarea aceasta sau nu ?..
Si nu numai eu mi-am pus intrebarile acestea,banuiesc ca si unii dintre voi v-ati pus macar una din aceste intrebari..Atunci cind m-am intors la Domnul,am invatat de la frati,ca atunci cind pacatuim noi trebuie sa ne MARTURISIM. Insa nu stiam motivul..de ce sa ne marturisim,cum sa ne marturisim,cind sa ne marturisim,cui sa ne marturisim,si care este rezultatul marturisirii,daca tot ne marturisim..?
Tocmai deaceea, am inceput sa Studiez Cuvintul lui Dumnezeu si am gasit raspuns la toate aceste 5 intrebari.
Nu-mi ajunge timpul sa va vorbesc in aceasta prima lectiune despre toate aceste 5 intrebari,insa..a-si vrea sa ne oprim de data aceasta doar la una din aceste 5 intrebari,si anume..

1) De ce trebuie sa ne Marturisim?

Si primul motiv pentru care trebuie sa ne marturisim e..

a) Pentruca este o RINDUIALA pusa de Dumnezeu !

Inca din vechime Dumnezeu a Rinduit lucrul acesta si-anume.. MARTURISIREA..
(nu oamenii au infiintat lucrul acesta)cum banuiesc unii poate,ci' Dumnezeu.
Acel ce pacatuia trebuia sa-si marturiseasca pacatul ! Si daca deschideti cuvintul Domnului in cartea Lev. 5:1,4,5 cuvintul Domnului scrie in felul urmartor...

Citez..

Levetic 5:1,Când cineva, fiind pus sub jurãmânt ca martor, va pãcãtui, nespunând ce a vãzut sau ce stie, si va cãdea astfel sub vinã, 

vers.4,..sau când cineva, vorbind cu usurintã, jurã cã are sã facã ceva rãu sau bine, si nebãgând de seamã la început, bagã de seamã mai tîrziu, si se va face astfel vinovat:

 

vers.5,..Când cineva, deci, se va face vinovat de unul din aceste lucruri, trebuie sã-si mãrturiseascã pãcatul. 
 

Ceea ce am inteles eu,si cred ca si voi din aceste versete,este ca atunci cind cineva se facea vinovat de pacat,(vers. 5) arata ca cel dintii lucru pe care el avea sa-l faca ,,trebuia'' sa-si MARTURISEASCA PACATUL !!..ATENTIE.....TREBUIA
sa-si MARTURISEASCA PACATUL..!!
Nu scrie doar : daca vrea,daca-i place,daca nu-i rusine,sau daca nu-i frica.. nu scrie asa...ci' scrie ,,TREBUIE ''!! ..neconditionat..
Defapt..Ce inseamna cuvintul acesta..TREBUIE (in dictionarul limbii romane)..?
Cuvintul acesta ,,trebuie'' inseamna a fi : necesar,de folos ..
Vedeti..ori ce lucru pe care-l facem noi,i-l facem intotdeauna cu folos..nu ?
Ca de exemplu: - noi bem apa,mincam,sau dormim,pentruca e necesar si de folos corpului nostru..care cere lichide,hrana,si odihna nu..? Noi nu facem aceste lucruri din plictiseala,sau din alte motive neintemeiate..nu ! Ci' cu folos..? Pentru intretinerea si ingrijirea corpului nostru..
De ce luam medicamente? Pentru insanatosirea sau evitarea bolilor in trupul nostru..nu..?
Acelasi lucru este si in cazul nostru de fata..noi nu ne marturisim doar ca sa stie
Pastorul,Diaconul sau Lucratorul, ce pacate avem,sau am savirsit,sau sa ne jucam de-a Marturisirea..(cum se joaca copii de-a mama si tata).NUU !! Ci' noi ne Marturisim pentruca este spre folosul vietii noastre spirituale aceasta lucrare de marturisire.
Este cel mai bun Tratament pentru insanatosirea vietii noastre spirituale.Sa stiti ca are un efect foarte pozitiv in viata credinciosului.
Daca o sa fiti prezenti de-a lungul acestui Studiu legat de marturisire,pe care mi-as dori sa vi-l impartasesc poate si-n alte ocazii,o sa vedeti ce ROL IMPORTANT are Marturisirea in viata Credinciosului..A-si putea zice ca este cel de-al 3 pas important spre Mintuire.. Pentruca eu inteleg ca primul pas spre mintuire este :1) POCAINTA,al doilea pas spre mintuire este 2) INTOARCEREA, si al treilea pas spre mintuire este 3) MARTURISIREA.
Si-acum haideti sa mai citim un vers. din Numeri 5:5-7 ..

Citez..

 

Numeri 5:5.. Domnul a vorbit lui Moise si a zis: 
vers.6.. „Spune copiilor lui Israel: Când un bãrbat sau o femeie va pãcãtui împotriva aproapelui sãu, fãcând o cãlcare de lege fatã de Domnul, si se va face astfel vinovat, 
vers.7.. sã-si mãrturiseascã pãcatul, si sã dea înapoi în întregime pretul lucrului câstigat prin mijloace necinstite, adãugând a cincea parte; sã-l dea aceluia fatã de care s-a fãcut vinovat.

Si acum a-si vrea sa va intreb..
Cistigati, sau a-ti cistigat cumva zilele trecute prin mijloace necinstite?..
Undeva intr-o adunare,citiva tineri flecari stateau de vorba,cu 20 minute inainte de slujba de seara in curtea bisericii,si unul dintre ei zicea celuilalt..: eu azi am lucrat la cineva.Trebuia sa-i renovez un PECO.. (atit de mult l-am furat pe patronul acela)...mi-am tras masina linga firma lui,si-apoi mi-am luat tot ce am putut lua si am avut nevoie..era pacat sa nu-l fur,cat de multe avea..
Acum eu va intreb.. ce-i pacat sa furi,sau sa nu-l furi?..Vedeti cu cita usuratate calca unii Cuvintul lui Dumnezeu?..sucind Caile Domnului(chiar pe dos)...
Atunci cind lucrezi la cineva,si esti platit la ora,si la sfirsit de saptamina cind trebuie sa-i dai patronului situatia orelor tale de munca,tu pe linga orele tale de munca lucrate pentru el,mai adaugi in nestirea lui inca 5 ore,pentru a fi platit mai bine.Sa sti ca acele 5 ore pe care le-ai adaugat in plus(fara sa le lucrezi),sint cistigate prin mijloace necinstite.Ca vrei sa recunosti,ca nu vrei..
Intotdeauna cind citesc versetul acesta din Lev. 5:7 ma face sa-mi amintesc de fratele meu...
Dupa intoarcerea lui la Domnul,el a facut tocmai invers..tot ce a furat inainte ca el sa se intoarca la Domnul,si inca le mai detinea,a inceput sa mearga la fiecare persoana acasa,sa-si marturiseasca pacatul (furturile),restitui-nd inapoi lucrurile furate..
Au fost persoane care au ramas cercetate de fapta fratelui meu restituindu-le lucrurile furate ..si chiar au venit unele din acele persoane la Biserica de unde fratele meu era.Cit de minunat a procedat fratele meu nu ? Slavit sa fie Domnull...!!..facem si noi asa???
Daca pina aici a-i facut astfel de lucruri,cistigi-nd prin diferite mijloace necinstite,fara sa-ti fie frica de Dumnezeu sau nesocotind defapt Cuvintul Domnului,astazi Cuvintul lui Dumnezeu i-ti zice ca trebuie sa-ti marturisesti pacatul sau pacatele pe care le-ai savirsit,dind inapoi pretul lucrului cistigat..si nu numai atit..in cartea Proverbelor. Cap. 28:13 partea a 2 a versetului zice in felul urmator...(dar cine le mãrturiseste si se lasã de ele, capãtã îndurare). 

 

Dumnezeu sa ne ajute la lucrul acesta in a ne marturisi daca am pacatuit si nu numai atit..ci' sa ne si lasam in a mai face astfel de pacate,pentru a putea primii in urma Marturisiri noastre ,,INDURAREA'' de care avem nevoie...

AMIN.

Daca in aceasta prima parte a aceste-i lectiuni am invatat,foarte,foarte pe scurt ,,DECE TREBUIE SA NE MARTURISIM,,?? In lectia urmatoare vom continua din nou sa invatam tot despre aceasta intrebare si-anume,,DE CE TREBUIE SA NE MARTURISIM,,??..pina atunci...DOMNUL CU NOI.....

Singeorzan Teodor

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4702
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 2
Opțiuni