CUM SA TRAIESTI CU INTELEPCIUNE IN 2007
Autor: MANOLACHE VIOREL,BIS. MARANATA,GALATI  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 19/01/2007
    12345678910 0/10 X
Manolache Viorel ,Biserica Maranata din Galati, 07.01.07

Cum sa traim cu intelepciune in 2007?
Am inceput un nou an, aceasta inseamna ca avem in fata o calatorie si trebuie sa ne pregatim pentru ea. Si cum cei mai multi mergem in aceasta calatorie, in afara de cazul in care am merge la Domnul, toti ceilalti trebuie sa mergem, diferenta se va vedea in felul in care vom merge sau vom alerga in aceasta calatorie.

Cum sa ne punem intr-o pozitie in care sa fim binecuvantati de Dumnezeu, cum putem sa ne asezam intr-o pozitie in care sa fim binecuvantati de Cel divin in anul 2007?
Ar fi trei atitudini de a privi anul ce a venit 2007:
1 Cei care au avut in 2006 un an nu prea bun, si din aceasta cauza sunt pesimisti cand se uita la anul care a venit, se uita prin ochelarii anului care a trecut intr-un mod intunecat.

2.Un alt grup, care cred ca este majoritar, sunt acei oamani care n-au nici un plan de a trai diferit in 2007, ei vor sa aiba un an mai bun, sa fie altfel decat cel trecut, dar nu fac nimic pentru aceasta, asteapta ca lucrurile sa fie altfel in viata, sa se schimbe, dar ei traiesc la fel.
Stiti care este definitia nebuniei? Sa faci aceleasi lucruri si sa astepti rezultate diferite.

3. Al trei-lea grup, si sper ca noi toti sa facem parte din el, este format din cei care nu isi plang trecutul, ci invata din el, si se roaga ca Dumnezeu sa ii ajute sa faca lucruri mai mari in anul in care au intrat. Sa ne ajute Dumnezeu sa vedem lucrurile care trebuiesc schimbate pentru a avea un an mai bun spiritual si material!
Tocmai aceasta inseamna crestinismul, noi inceputuri, fiecare an, luna sau zi este ocazia pentru un nou inceput.
Fiecare zi este o noua sansa de a indrepta lucrurile din viata noastra, iar 2007 este o noua ocazie de a face mai bine lucrurile si de a ne apropia de Dumnezeu.
Efeseni 5 :15- 17....
Pavel incepe capitolul aratand care trebuie sa fie relatia noastra cu lumea, si anume, sa fim imitatori ai Lui Hristos, cu o atitudine de slujire...ca cei din lume sa vada in viata noastra lumina evangheliei.(cand biserica va arde pentru Dumnezeu, oamenii vor vedea lumina)
In v.15 sunt doua feluri de a trai –prosteste
-intelepteste (cu intelepciune)
Poti sa fii crestin nascut din nou, sa ai o viata placuta si inchinata Lui Dumnezeu, dar va trebui sa alegi cum sa traiesti in acest an: cu intelepciune sau prosteste, toti trebuie sa facem aceasta alegere.

Ca sa fii intr-o pozitie in care Dumnezeu sa te binecuvanteze alege sa traiesti ca un om intelept.
1 Cauta voia Lui Dumnezeu
2 Intelege ca timpul este limitat (ai doar o perioada de timp)
3 Fa tot ce poti din fiecare ocazie pe care Dumnezeu iti da.

A. Voia Lui Dumnezeu: vor fi multe decizii de luat in 2007, surpize bune si rele, lucruri pe care nu le astepti... ce criteriu vei folosi in deciziile care trebuiesc luate?
-daca ma voi simti bine, o sa-mi aduca ce imi doresc
-o sa am recunoastere si aprobare
Dar Biblia spune: Proverbe 14 :12 "Multe cai pot parea bune omului, dar pana la urma se vad ca duc la moarte"
Fa o alegere ca criteriul pe care il vei folosi sa fie bazat pe voia Lui Dumnezeu
- in umilinta roaga-te pentru voia Lui, fii decis sa te supui chiar daca nu o cunosti inca
- ce spune Biblia in legatura cu aceasta
- vorbeste cu alti crestini maturi, cere consiliere
- cand crezi ca Dumnezeu ti-a vorbit, ia o decizie si nu te uita inapoi

B. Intelege ca timpul tau este limitat, nu vom fi mereu pe pamant
Ps 90 :12 "Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta.........invata-ne sa intelegem ca nu vom fi aici mereu..."
Ps 39:4 "Doamne spune-mi care este sfarsitul vietii mele, care este masura zilelor mele, ca sa stiu cat de trecator sunt..."
Cei mai multi dintre noi facem alegeri gresite pentru ca nu ne dam seama cat de trecatori suntem, ne investim timpul si banii in lucruri nefolositoare, cu gandul ca le vom avea totdeauna, ne purtam ca niste nemuritori,,,noi cei tineri din cauza filmelor pe care le vedem credem ca se poate intampla orice oricui, numai noua nu...
-viata este ca un abur care piere...
As vrea sa pun o intrebare "CUM S-AR SCHIMBA VIATA TA, DACA AI AFLA CA MAI AI DOAR CATEVA ZILE DE TRAIT?"

C. Fa tot ce poti din ocaziile pe care Dumnezeu ti le ofera..
De cate ori nu ai fugit dintr-o situatie in care puteai sa Il marturisesti pe Dumnezeu? Toti am trecut pe-aici, unii de foarte multe ori... iar seara stam si regretam si ne spunem ca data viitoare va fi altfel, ca nu o sa mai ratam....
Am intrat in 2007, un nou an si Dumnezeu ne ofera o noua sansa sa ne asezam intr-o pozitie in care El sa ne poate binecuvanta.
Este o noua sansa sa facem un angajament ca in acest an, criteriul pe care il vom folosi in alegerea deciziilor noastre sa fie mereu voia Lui Dumnezeu, o noua sansa sa intelegem ca timpul nostru este limitat, o noua sansa sa folosim ocaziile pe care Dumnezeu ni le da, sa traim pentru El si pentru cei din jurul nostru.
Dumnezeu sa ne ajute ca la sfarsitul lui 2007 sa putem sa tinem capul sus .Amin
ANUL 2007 Anul impliniri
Acest AN pentru mine a fost Anul in care aproape tot ce i-am cerut Domnului mi-a daruit atuci pe loc ,El mi-a cunoscut gandul si mi-a pus pasi de am realizat acel gind ,vindecarea Divina in miez de noapte a fost pentru mine cel mai minunat lucru ce la facut pentru mine.Este VIU SI REAL IN VIATA MEA, CASA MEA ,FAMILIA MEA.As vrea sa lucreze si cu Adunarea la care merg,DUMNEZEU isi desavirseste Biserica Lui,E timpul cand trebuie sa intram in TRUPUL LUI ISUS, PRIN CELE SAPTE VIRTUTI.
Adăugat în 23/12/2007
Statistici
  • Vizualizări: 5006
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni