Sunt eu crestin cu adevarat?
Autor: Rudisteanu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Credință
Resursa adaugata de Rudi.Alex in 12/09/2020
    12345678910 0/10 X

In 3 pasaje biblice apare cuvantul crestin

F. A. 11:26 (F. A. 26:24-29; 1 Petru 4:12-16)

Traim intr-un context in care oamenii se considera crestini, cu toate ca cei mai multi sunt in necunostinta de cauza cu privire la semnificatia si implicatiile crestinismului autentic. Daca ne uitam in DEX sau cautam online semnificatia acestui cuvant-crestin-vom vedea ca, printre semnificatiile multiple, gasim si idei ca un crestin este ucenicul lui Hristos. Haideti sa detaliem ideile despre crestin:

A. Cateva idei gresite despre a fi crestin

1. A crede in Dumnezeu nu te face automat crestin

-credinta in Dumnezeu este un sentiment general (toate natiunile si popoarele il au; toate religiile cred in ceva, intr-o fiinta suprema, supranaturala, intr-o putere imaginara)

-si dracii cred... Iacov 2:19: 19 Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci, dar şi* dracii cred… şi se înfioară!

 

2. A merge la biserica nu demonstreaza ca esti crestin

-unii vin din obicei, altii pentru ca sunt siliti, altii pentru a-si linisti cugetul (la biserica merg tot felul de oameni)

-copiii lui Eli, Fineas si Hofni, slujeau la templu, dar furau din templu, se inchinau la idoli si au fost pedepsiti de Dumnezeu (1Samuel 4). cand te vezi cu cinevaà bucurie. De ce la biserica plictiseala si oboseala? poti sa stai in bancile bisericii si sa fii departe de Hristos

-vai de voi farisei si carturari (Matei 23:13). Preotii slujeau la altar, in ziua de Sabat, si cand a venit Mantuitorul l-au respins pe Isus

 

3. Botezul nu te face crestin

-Galateni 3:27 27 Toţi* care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu** Hristos.

-fara o schimbare autentica si definitiva in viata omului, botezul e doar o baie in public. Esti imbracat cu Hristos asa cum spune Biblia? Dupa botez te-ai imbracat cu Hristos? Cum o haina iti acopera corpul, Hristos iti „acopera” viata ta?

 

4. o viata morala nu inseamna ca esti neaparat crestin

-comunistii cereau si ei moralitate membrilor lor; budismul, islamismul la fel pretind de la oameni respectarea unor principii morale

 

5. nu te nasti crestin. Sunt destui care sustin ca de vreme ce te nasti intr-o tara crestina si intr-o familie crestina, ce altceva poti fi decat crestin. Unu, este discutabil daca tara noastra este crestina cu adevarat, iar doi, nimeni nu se naste crestin. Nu ne nastem crestini, devenim crestini

 

6. Nu o religie sau o dogma te fac crestin.

Isaia 1:10-17

10 Ascultaţi Cuvântul Domnului, căpetenii* ale Sodomei! Ia aminte la Legea Dumnezeului nostru, popor al Gomorei!

11 „Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor* voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile-de-tot ale berbecilor şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor.

12 Când veniţi să* vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile? ;

13 Nu mai aduceţi daruri* de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare**, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!

14 Urăsc lunile* voastre cele noi şi praznicele** voastre; Mi-au ajuns o povară, nu† le mai pot suferi.

15 Când* vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi şi, oricât** de mult v-aţi ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge†!”

16 „Spălaţi-vă* deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi** să mai faceţi răul!

17 Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi* dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă! –

 Aceeasi idée apare si in Mica 6:6-8.

Marcu 7:7 Degeaba Mă cinstesc ei, dînd învăţături cari nu sînt decît nişte porunci omeneşti. `

Dumnezeu nu se uita la o religie, la traditii, la un cult, ci la inima omului:

Psalmul 51:16-1716  Dacă ai fi voit jertfe*, Ţi-aş fi adus, dar Ţie nu-Ţi plac arderile-de-tot.

17 Jertfele* plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită.

Dumnezeu nu are nevoie de banii nostrii, de tamaie, de untdelemn, de sarbatori sau traditii, ci de un suflet curat, care sa il cauta cu toata dragostea:

Ieremia 29:12-13 12. Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga, si va voi asculta. 13. Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1544
  • Export PDF: 5
Opțiuni