Navigând spre națiuni pentru a îndeplini misiunea - Partea 1
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de Mada_O in 01/06/2020
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

Am trei scopuri și vă voi spune care sunt acestea de la început. Unul dintre ele este dominant azi, iar celelalte două vor fi dominante mâine. Primul este ca voi să vă setați corabia vieții voastre, pe o traiectorie spre însărcinarea rămasă de evanghelizare a lumii, fie ca un călător sacrificial radical sau ca un expeditor sacrificial radical. Acesta este scopul numărul unu, pentru că nu există decât o singură altă alternativă între cele două și aceea este o viață de neascultare. Fie vei fi un călător sacrificial, fie vei simți chemarea pusă în viața ta de a fi un expeditor sacrificial, sau vei trăi o viață de neascultare. Vreau să fiu un mijloc, alături de ceilalți vorbitori, de a vă pune pe această traiectorie. Sunt întru-totul pentru însărcinarea rămasă de a evangheliza lumea, fie ca un călător sacrificial, fie ca un expeditor sacrificial.

Scopul numărul doi este acela că mi-ar plăcea să vă ajut să construiți un catarg pe această corabie, un catarg înalt de scop și ambiție, cu aceste grinzi întinse, cu velele întinse ca să prindeți vântul Duhului Sfânt pentru a vă conduce spre acel scop. Deci un catarg al scopului și al ambiției cu velele receptivității întinse și Duhul Sfânt suflând pe velele vieții voastre astfel încât să vă mișcați cu o libertate și o forță uimitoare spre însărcinarea de a evangheliza lumea, ca un călător sacrificial sau un expeditor sacrificial. Aceasta va fi discuția de mâine.

Și cel de-al treilea scop, cel pe care mă voi concentra în această seară, este acela că vreau să pun o pereche de blocuri grele de balast, în adâncul bărcii voastre. Vreau să aveți ceva greu, care vă faceți să luați mai multă apă. Și acesta este motivul pentru acest ultim scop: Multe conferințe, mi se pare, ne ajută să ne ridicăm velele și să ne stabilim catargul nostru și să primim suflul Duhului Sfânt, conducându-ne repede deasupra apei. Iar un an mai târziu, 5 ani mai târziu, vine un vânt curmeziș și acest catarg și corabia sunt răsturnate, în apă, fără să mai meargă vreodată undeva pentru Hristos. Eu cred că unul dintre lucrurile care lipsesc și care cauzează această prăbușire pe drumul vostru spre scopul lui Dumnezeu este lipsa balastului. Și prin balast mă refer la o viziune adâncă, glorioasă, biblică a lui Dumnezeu, care vă face să luați mai multă apă, încât să nu navigați pe suprafața apei la fel de ușor, și când vine vântul, chila este adâncă, corabia se înclină, dar balastul este greu și corabia nu se răstoarnă. Aceasta este cea ce vreau pentru voi. Căci vă veți lovi de probleme incredibile, opoziție. Voi menționa câteva mai târziu. Acestea sunt cele 3 ținte ale mele. Să vă pun pe o traiectorie spre terminarea însărcinării de a evangheliza lumea ca un călător sacrificial sau ca un expeditor sacrificial. Să vă luați catargul ambiției și al intenției, să vă întindeți velele credinței în vânt cu Sfântul Duh încurajându-vă cu libertate.

Iar în seara aceasta să ne concentrăm să punem balast, balastul adevărului în corabia voastră. Acesta este balastul pe care vreau să-l pun. Sunt două blocuri, dar voi prezenta pachetul, și apoi, în câteva minute, vom vorbi despre aceste blocuri grele de balast pe care vreau să le pun în adâncul corabiei voastre. Iar balastul este acela că Dumnezeu are un respect infinit pentru gloria Sa. Și Dumnezeu are un angajament infinit față de Numele Său. Și Dumnezeu are o pasiune infinită pentru a-și expune măreția printre toate națiunile lumii, și să fie lăudat și venerat oriunde nu este. Acesta este balastul pe care vreau să-l pun în adâncul corabiei voastre. Să vă citesc un pasaj pe care l-am citit de dimineață, să văd cum răspundeți la el. Pentru că acesta este un test să văd ce vă pătrunde, ce primiți cu zâmbete în inima voastră și ce priviți cu suspiciune. Maleahi 1:14b și 2:2 "Eu sunt un Împărat mare, zice Domnul oştirilor, şi Numele Meu este înfricoşat printre neamuri." "Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă Numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul şi voi blestema binecuvântările voastre;" Este incredibil. Cine îndrăznește să vorbească astfel și se așteaptă să fie admirat? Cine poate scăpa cu o asemenea autoexaltare?"Eu sunt un Împărat mare. Numele Meu este înfricoșat printre neamuri. Dacă nu vă veți pleca și nu veți onora Numele Meu vă voi blestema!" Sunteți... Pe bune acum, sunteți îndrăgostiți de un Dumnezeu care vorbește astfel? Sunteți jigniți de acest fel de a vorbi? Când mergeți la culcare noaptea, este acest cuvânt al Domnului, dulceață pentru voi? Vă ghemuiți cu acel Dumnezeu, sau nu? Este enorm!

Balastul pe care vreau să vi-l pun în adâncul corabiei voastre este acest Dumnezeu. Acel cuvânt. Acel angajament pentru onoarea Sa. Acesta este balastul pe care vreau nu doar să-l aveți acolo jos, dar când coborâți în fiecare zi, să spuneți: "Este încă aici. . Iubesc acest balast. Îl iubesc! Acesta este un balast bun. . Aceasta este ceea ce vreau." Și vreau ca voi să-L iubiți pe Dumnezeul care vorbește astfel! Înainte de a pune balastul în corabia voastră, lăsați-mă să vă orientez în lumea care s-a schimbat așa de mult în ultimul secol. Doar ca să vă dau o idee. Unii dintre voi știu asta. Cei mai mulți, presupun că nu au astfel de informații. Philip Jenkins, profesor de istorie la Univ. Baylor, fost profesor la Pennsylvania, a scris 3 cărți remarcabile despre starea actuală a creștinismului și cum am ajuns aici. El este principalul responsabil pentru fraza "sudul global", în vocabularul nostru și creșterea sa explozivă. Asta se referă la Africa, America Latină, Asia, cu o creștere explosivă a creștinismului în timp ce vechiul centru, Europa și America, se diminuează sau stagnează, prin comparație.

El a scris: "La începutul secolului 21, cam acum 114 ani, 113 ani."La începutul secolului 21 europenii dominau Biserica Mondială cu aproximativ 70.6% din populația mondială de creștini." Deci erau 70,6% creștini în Europa, în urmă cu 100 ani."Pe la sfârșitul secolului 21, procentajul european de creștini la nivel mondial, scăzuse la 28%." De la 70% la 28%."Iar America Latină și Africa, combinate reprezentau acum 43% din populația creștină mondială." Într-un alt mod de a spune, în anii 1900 Africa avea 10 milioane de creștini reprezentând cam 10% din populația Africii. Până în 2000 numărul a crescut de la 10 milioane la 360 milioane, reprezentând cam jumătate din populația ei. Și știm cu toții că acesta este creștinism definit în modul cel mai larg posibil. Nu se face nici un efort aici privind citirea inimii oamenilor pentru a determina cine e născut din nou. Oricum aceasta este o schimbare semnificativă.

Mark Noll preluând acest studiu cu acest tip de schimbări, a scris o carte, numită,"Noua formă a creștinismului mondial", publicată în 2009, și el are metode și mai izbitoare de a descrie forma lumii. Să vă dau niște exemple din cartea sa. Acestea sunt toate citate din Mark Noll."Numărul de creștini practicanți din China, s-ar putea să se apropie de numărul celor din SUA. Persoane prezente fizic în biserică sunt mai numeroase în Kenya decât în Canada. Mai mulți credincioși venerează împreună, în biserică, Duminica în Nagaland decât în Norvegia. Mai mulți creștini muncitori din Brazilia, creștini muncitori din Brazilia, - misionari adică - mai mulți creștini din Brazilia sunt activi în misiuni interculturale, în afara ținuturilor de baștină, decât din Marea Britanie și Canada." Deci acum o țară care altădată primea, trimite. Atunci când eu am intrat în slujire, trimiteam misionari ca nebunii în Brazilia. Nu mai putem vorbi astfel însă. Pentru că ei trimit mai mulți misionari decât Marea Britanie și Canada."Duminica trecută, mai mulți credincioși creștini au fost la biserică în China, decât în toată așa numita Europă creștină. Duminica trecută, mai mulți anglicani au fost prezenți în biserică, fiecare în parte, în Kenya, Africa de Sud, Tanzania și Uganda, decât în Marea Britanie, USA și Canada, împreună. Duminica trecută au fost mai mulți presbiterieni prezenți în biserică în Ghana decât în Scoția." John Knox ar fi atât fericit, cât și trist.

"Săptămâna trecută în Marea Britanie - aceasta este una dintre cele mai remarcabile, ultima - săptămâna trecută, cel puțin 15000 creștini, misionari creștini, au lucrat, evanghelizând localnicii, majoritatea din Africa și Asia." 15000 de misionari din Asia și Africa, în Marea Britanie. Noll sumarizează astfel: "Într-un cuvânt, Biserica creștină a experimentat o redistribuire geografică mai mare în ultimi 50 de ani decât în orice altă perioadă din istoria Bisericii, poate doar exceptând perioada timpurie din istoria Bisericii." Unii oameni au tras concluzia că vremea misiunii vestice s-a încheiat. Nu mai au nevoie de SUA, pentru că dacă Brazilia trimite în modul în care o face, Argentina trimite, Coreea de Sud trimite, Filipine trimite, atunci poate urâtul americanism nu mai este necesar. Aceasta este demonic.

Sunt oameni care au susținut nu doar că nu mai au nevoie de noi, ci și că nu ar trebui să mai mergem pentru că, în primul rând, este mult mai scump, comparativ cu cât de ieftin este pentru misionarii din lumea a treia să meargă și, în al doilea rând, oamenii sunt evanghelizați mai ușor de creștinii apropiați, decât de cei de departe. Ambele sunt false. Sunt multe, multe situații când unui trib, grup de oameni, apropiat, îi va fi mai greu să treacă peste cele 100 mile distanță datorită animozității culturale, tribale și istorice, decât celor care vin de la 10000 mile. Nu este nici o corelație evidentă între proximitate și ușurința evanghelizării. Motivul principal pentru care nu s-au terminat zilele misiunii vestice este datorită faptului că însuși înțelesul de oameni neevanghelizați presupune că nu este nici un creștin acolo ca să evanghelizeze. Nu sunt Biserici, cineva trebuie să învețe limba și să cunoască cultura, iar eu aș descrie apărarea eliminării misiunii vestice în favoarea misiuniilor lumii a treia ca fiind: "Lasă-i pe ei să-și verse sângele. . Noi doar vom trimite bani!" Aceasta este interpretarea mea. Și nu cred că Domnul vrea asta pentru Bisericile Sale din SUA. Puteți să mergeți pe joshuaproject. net sau pe site-ul imb. org și să găsiți statisticile lumii. Remarcabil! Ce avem noi la dispoziție, în ceea ce privește realitatea misiunilor, este uimitor. Cu doar un click poți să ai cunoștințe despre lume.

Și astfel, de exemplu, am făcut asta azi, ca să-mi aduc la zi datele. Pe site-ul joshuaproject. org, azi, Februarie 15, nu-i așa? Da, 2013. Există 7164 grupuri de oameni neevanghelizate. Grupuri de oameni, grupuri de oameni etno-lingvistice. Câteva cu milioanele, câteva cu miile, cu mai puțin de 2% creștini evanghelici. Deci neavând încă forța umană de a-și evangheliza proprii oameni. Din acestea, site-ul IMB, care este cel mai riguros în aceste calcule, spune că din cei neevanghelizați sunt 3114 la care nu s-a ajuns deloc. Aceasta înseamnă nu doar că sunt mai puțini de 2% evanghelici ci că nu este nici un misionar acolo și nici un plan despre care să știm pentru a ajunge acolo. Acestea ar trebui să fie numerele cele mai împovăritoare pe care ar trebui să le auziți la această conferință. 3114 grupuri de oameni, despre care Isus a spus că ar trebui evanghelizați, fără nici un efort în desfășurare pentru a o face. Vreau să simțiți ce mic este acest număr.

Comitetul de cercetare internațională a misiunilor, publică în fiecare ianuarie, un tabel statistic. L-am adus cu mine astăzi. Acestea sunt câteva numere pe care să le punem pe lângă cel de 3114 grupuri de oameni care trebuie să fie încă vizate. Sunt 44000 denominațiuni creștine în lume. Cât face asta? Ar fi trebuit să fac aceaste calcule mai devreme. Împarte 3114 la 44000 de denominațiuni și ai câteva denominațiuni per grup, nu doar câteva Biserici. Sunt 700 000 000 de evanghelici în lume. Împărțiți 3114 la 700 000 000. Acesta este un număr mic! Sunt 4,5 000 000 de congregații creștine în lume. Sunt 4900 de agenții de misiuni străine în lume. Când auziți numărul, 3114 de grupuri de oameni, neevanghelizați, gândiți: "Se face! Noapte bună. Să trecem la treabă!" Generația voastră, mă gândesc între 18-25 ani, generația voastră ar trebui să audă acel număr și să spună,"E gata". E gata înainte să mor! Asta ar trebui să simțiți. Ar trebui să fie o dorință în voi. Adică eu o simt că ar trebui să fie gata înainte ca eu să mor. Lăsați-mă să trăiesc să văd asta! Nu o să fiu printre cei care va spune că atunci Isus sigur va veni, pentru că eu nu cred că definiția de "terminat" este chiar așa de precisă. Nu este chiar așa de ușor să spui: "gata". Întotdeauna va fi o ambiguitate în acest aspect, pentru că Domnul vrea să ne surprindă. Biblia e destul de clară despre asta. Deci aceasta este starea lumii în care corabia voastră, sper că nu este andocată într-un port sigur, dar este pe mare, mișcându-se. Mișcându-se ca un călător sacrificial sau un expeditor sacrificial, spre îndeplinirea acestei însărcinări. Aceasta este o însărcinare terminabilă înainte să muriți. Fără nicio exagerare.

Deci acum în timpul rămas, lăsați-mă să mă ocup de balast. Balastul nu este neapărat, deși acesta cred că este, doctrina cea mai motivantă, cea mai mare producătoare de energie, cea mai mișcătoare. Este acel gen de doctrină care este acolo mereu, ținându-mi barca pe linia de plutire. Am 76 de ani, îmi închei cariera de 32 de ani și jumătate de pastorat, iar corabia mea încă plutește. Sunt mulțumitor și o datorez Domnului atotputenic în suveranitatea Sa minunată asupra vieții mele, pentru că aș putea număra atâtea vânturi curmezișe care ar fi putut să-mi răstoarne căsnicia, ar fi putut răsturna sănătatea mea, biserica mea. Ar fi putut distruge viața mea și biserica mea. Iar balastul nu s-ar fi ridicat niciodată! . Pur și simplu, nu s-ar fi ridicat! Vântul bate. Vezi acele concursuri cu bărcii și te întrebi cum reușesc? Reușesc cu kilturi care sunt la o adâncime de 20 de picioare și cu balastul din bărci. Astfel încât să se poată înclina pe-o parte, dar să nu se răstoarne. Acesta este modul în care vă veți petrecere majoritatea vieții voastre de misionari, de pastorat sau în orice vă cheamă Domnul ca un expeditor sacrificial.

O să pun acest balast în voi, după cum mă va ajuta Dumnezeu în următoarele minute. Să mai enunț o data: balastul este faptul că. Dumnezeu este infinit de pasionat de gloria Sa, este gelos pentru Numele Său, este umplut de respect pentru reputația și faima Sa în lume. Revenind la Habacuc 2:14 ca o promisiune: "Căci pământul va fi plin de cunoştinţa slavei Domnului, ca fundul mării de apele care-l acoperă." Și noi ar trebui să trăim pentru asta. Este făcut un jurământ în Numeri 14:21: "Dar cât este de adevărat că Eu sunt viu şi că slava Domnului va umple tot pământul." Veți auzi în doar câteva minute de la dr. Muller: "Cântaţi Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului, toţi locuitorii pământului! Cântaţi Domnului, binecuvântaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi mântuirea Lui! Povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui!" (Ps 96:1-3) Nu este asta clar? Ar putea să fie mai clar? Ce ar trebui să spunem? Glorie! El este Glorios."Declarați gloria Mea printre neamuri!" Dumnezeu ne spune să facem asta, ceea ce înseamnă că Își iubește gloria. Nu este fericit când gloria Sa este ignorată, necunoscută sau micșorată. De aceea ar trebui să ne pese despre teologie, despre teologia unui Dumnezeu mare.

Dar ar trebui să ne pese și despre misiune pentru că sunt grupuri de oameni neevanghelizați care nu acordă nici o clipă din zi, gloriei Dumnezeului celui viu, . Tatăl Domnului Isus. Și asta ar trebui să ne poarte cu pasiune către acele neamuri."Noi știm despre gloria Lui! . Lăsați-mă să vă spun despre gloria Sa!" Și pe unii dintre voi vă va costa viața. Și nu este un mod mai bun de a pleca, decât să pleci vorbind despre gloria Sa. Este un adevăr foarte nepopular. . Acela că iubirea lui Dumnezeu pentru gloria Sa este balastul din adâncul vieții noastre. Motivul pentru care spun ca e nepopular, este pentru că trebuie să renunțăm la ideea că noi suntem balastul vieții noastre, iar controlul nostru, valoarea noastră, inteligența noastră și orice altceva al nostru, nu este acolo. Știți poezia aceea faimoasă? A fost făcută faimoasă într-un film, a lui William Ernest Henley: "Oricât de strâmtă este poarta, şi chinul cât de lung şi crunt, eu însumi mi-oi decide soarta; stăpânul meu eu însumi sunt." (Invinctus) Nu ești! Nu ești! Și să pretinzi că ești căpitanul corabiei tale îți va aduce scândura (n. t. metoda de execuție de pe o corabie, când vinovatul este forțat să se arunce de pe o scândură în apă).

Este trădare! Dar, oamenii vor să fie căpitanii propriilor corăbii și nu le place când aud o voce spunându-le: "Eu voi fi căpitanul tuturor bărcilor, sau vă voi blestema." Asta e, ce? Asta este cel mai megaloman lucru pe care cineva ar putea să o spună! Acesta este răspunsul la acest mesaj. Dumnezeu este Dumnezeu. Și El va fi căpitanul, și susțin eu, balastul. Vreau să fie balastul la baza vieții voastre. Voi încărca acum în barca voastră două blocuri de balast. Primul. De la începutul eternității, care este o contradicție, un oximoron. Din eternitate la eternitate, să o punem astfel, . Dumnezeu a făcut clar, în această carte autoritativă, că totul este făcut, planuit și executat pentru mărirea gloriei Sale. Totul este făcut pentru aceasta! Scopul umanității este să cunoască și să prețuiască gloria lui Dumnezeu mai presus de toate lucrurile. Acesta este scopul Universului.

Să vă dau un text. Efeseni 1:4-6 spune: "În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii", deci are un scop, încă de pe când nu exista nici un Univers, doar Dumnezeu."ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit", deci a fost o alegere și o rânduire, împreună,"aleg oameni și le dau un destin","ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său". Câte versete din viața mea sunt mai importante decât acesta? Suntem aleși înainte de facere lumii, primim un destin, înainte de facerea lumii. Care este scopul și planul acestei alegeri, a acestei rânduiri,"rânduit înainte de facerea lumii"?"Lauda slavei harului Său." Voi existați pentru a lăuda frumusețea, minunea și măreția. E greu să definești gloria, dar acesta este încercarea mea. Frumusețea, minunea și măreția slavei Sale. De aceea există Universul, sub lauda slavei harului Său.

Acesta este începutul. Din eternitate spre eternitate, despre asta este vorba. Acesta este balastul pe care-l vreau în barca mea. Vă promit! Dacă aveți în barca voastră, niște scopuri solide, de nezdruncinat pentru viața voastră care sunt clare în Biblie, vă va împiedica să vă răsturnați. Și iată unul. Dumnezeu a făcut Universul pentru lauda slavei harului Său! Iată un text la celălalt capăt. Aici este începutul, alegerea, predestinarea și aici este celălalt capăt. Aici este Isus care se roagă pentru voi. Și motivul pentru care spun că Isus se roagă pentru voi este Ioan 17:20: "Şi Mă rog nu numai pentru ei, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor." De aceea credeți toți. Dacă sunteți un credincios, credeți pentru că un apostol a vorbit în Biblie și a rezonat în voi într-un anume fel și acum credeți și Isus se roagă pentru voi. Ador asta!

Când citesc Ioan 17:20 știu, pentru că sunt un credincios prin cuvântul Lui, că se roagă pentru mine. Și iată ce se roagă în versetul 24 din Ioan 17: "Tată, vreau ca" cei adunați la această conferință,"vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea". Punct. Nu e punct, dar ar putea fi. Devine și mai bine, dar nu devine mai final. Continuă, spunând că Tatăl vă va face posibil să iubiți acea slavă cu însăși iubirea pe care o are pentru Fiul. Acest lucru este uimitor, dar să ne oprim aici, pentru moment. Isus se roagă, spre finalul vieții Sale, pentru experiența ultimă. Care ar fi experiența ultimă a celor mântuiți din toate triburile, popoarele și națunile? Răspuns: "Tată, lasă-i să vadă slava Mea!" Cât de superficial! Iartă-mă Isuse, dar nu poți simți forța acestui lucru, decât dacă simți cât de ofensator este aceasta. Dacă eu aș vorbi astfel: "Sunt aici în această seară pentru ca voi să vedeți gloria Mea." Ar trebui să vă pară rău pentru mine."E bătrân!" Și apoi ar trebui să plecați. Repede. Și apoi ar trebui să-l certați pe Muller pentru că m-a invitat. Dar eu nu spun asta.

Eu spun că vreau să-L vedeți pe El, pentru că El vrea să-L vedeți pe El și motivul pentru care El vrea să-L vedeți pe El este că El este cel mai bun. Eu nu sunt cel mai bun. El este cel mai bun. Eu arăt spre El! El arată spre El! Este blocat pe a fi frumos. Este blocat cu a fi Dumnezeu. Trebuie să fie cine este și ceea ce este, este atotsatisfăcător de frumos. Nu e megalomanie, nu e egocentrism! . Aceasta este iubire! Dacă a existat vreodată iubire în Univers, aceasta este Iubire! Isus Hristos după ce a murit pentru păcătoși spune,"Uitați-vă la mine, eu sunt suficient, beți-Mă, mâncați-Mă!" Acesta este primul bloc. Și anume, Dumnezeu din eternitate în eternitate, în Isus Hristos a făcut tot, ca voi să vedeți, să savurați și să arătați gloria Sa. Acesta e balastul din barca voastră. E greu! E foarte greu. Ridică tot felul de probleme emoționale oamenilor. Pentru mulți e greu să aibă un astfel de Dumnezeu. Ar trebui să vă petreceți toată viața, citind Biblia și punând-o la încercare, bucurându-vă de ea tot mai mult. Acesta este blocul numarul 1. Un bloc mare, greu. Stă acolo, făcând barca voastră să se afunde în apă, greu de răsturnat. Nu ne mișcăm repede, trecând superficial pe suprafața apei.

Iată blocul numărul 2. În centrul acestui plan din eternitate în eternitate, de la început până la sfârșit, stă măreața cruce a lui Hristos, și în ea vedem expunerea lui Dumnezeu, a pasiunii Sale pentru Gloria Sa și iubirea Sa pentru păcătoși. Și salvarea păcătoșilor și expunerea Gloriei Sale devin una. Ceea ce înseamnă că atunci când mergeți la neamuri, aveți pentru ei vești spectaculoase. Să încerc să despachetez asta cu un text. Romani 3:23-26, poate cel mai important fragment din Biblie."Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. Pe El, Dumnezeu L-a rânduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sângele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui, căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu, pentru ca, în vremea de acum, să-Şi arate neprihănirea Lui în aşa fel încât să fie neprihănit, şi totuşi să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus." De obicei se traduce ca el să poată fi drept și îndreptățitorul. Sună bine. Neprihănit este cuvântul pe care l-am tot folosit. Vrea să fie drept și vrea ca voi să fiți liberi de mânia Sa. Justificați. Textul acesta este despre cum a făcut asta. Cum a făcut ca eu să fiu liber și El să rămână glorios? Voi ați putea crede: "Nu-i nici o problemă. E treaba lui Dumnezeu să ierte păcate." Asta nu-i adevărat! Textul acesta spune că e o problemă. Dumnezeu L-a pus înainte pe Isus ca jertfă de ispășire. Cuvântul acesta înseamnă o jertfă destinată să înlăture mânia. Deci Isus este pus înainte ca o jertfă destinată să înlăture mânia, căci mânia lui Dumnezeu rămâne peste noi."cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."(Ioan 3:36) Nu vine peste voi, este deja peste voi.

Toți oamenii din lume sunt sub mânia lui Dumnezeu. Lumea se află sub mânia lui Dumnezeu. De aceea trebuie să mergem. Noi avem un mesaj care o poate îndepărta. Acesta este un mesaj pe care toate națiunile vor să îl audă."Mânia lui Dumnezeu este deasupra voastră. Eu știu ce a făcut El pentru a o îndepărta. Pentru ca voi să puteți trăi fericiți în prezența Lui pe vecie. Este un mesaj valabil în mod universal. Și a făcut-o punându-L pe Isus înainte, prin sângele Său, pentru a-și arăta neprihănirea (vs. 25). De ce a trebui să-și arate, să-și demonstreze neprihănirea? Vs. 25 spune: "căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea îndelungii răbdări a lui Dumnezeu". De ce pune asta neprihănirea Sa sub semnul întrebării? În răbdarea Sa nu a luat în seama păcatul lui David cu Batșeba. L-a lăsat să fie rege. Nu poți face asta! Crimă și viol și să rămâi rege! Și Natan doar îi spune: "Dumnezeu nu ți-a luat în seamă păcatul". A spus asta! E nebunie! Proverbele spun că e o abominație."Nu poți justifica pe nelegiuit", Proverbe 17:15."Nu poți face asta, Doamne! . Ești nedrept!"

Orice judecător din Minneapolis care se comportă astfel este suspendat. Nimeni nu ar vota un astfel judecător. Cu asta se ocupă acest paragraf. Și Paul spune de ce Îl pune pe Isus înainte."Pentru a demonstra că Dumnezeu este drept în neluarea în seamă a păcatelor." Cum? Cum poți fi drept în nelăsarea în seamă a păcatelor? Toți cei care au păcătuit sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că suntem lipsiți de asemănarea cu El. Se leagă de Rom 1:23. Rom 3:23 e interpretat de Rom 1:23. Rom 1:23 spune că toții înlocuim slava lui Dumnezeu cu imagini. Ca cele din oglindă. Și când schimbi slava lui Dumnezeu, o calci în picioare, o faci să pară fără valoare. Orice păcat este o preferare a orice în fața valorii infinite a slavei lui Dumnezeu. Asta este păcatul! Aceasta este definiția mea, definiția lui Paul a păcatului. Acesta este o aprobare, o dorință a orice, în locul slavei lui Dumnezeu. De fiecare dată când păcătuiți, preferați ceva în locul slavei atotsatisfăcătoare a lui Dumnezeu. Ceea ce înseamnă că faceți slava lui Dumnezeu să pară nimic. Aceasta este hidos, scandalos, vrednic de Iad. Iar Dumnezeu cel Atotputernic, nu ia în seamă ca și când ar fi nimic. A făcut asta secole și încă o mai face.

Și în mijlocul istoriei a făcut ceva care să arate că are dreptul să facă asta. Și ce a făcut, a fost să-L pună pe Fiul Său în locul vostru. Dumnezeul vostru minimalizând păcatul - și asta este adevărat pentru toate neamurile. Dumnezeul vostru minimalizând preferarea pornografiei, a banilor, a soției sau a orice în locul lui Dumnezeu și a slavei Sale, îl depreciază. Și El trece cu vederea. Adică respirați, nu sunteți în Iad acum. Cum a putut face asta? A luat toată mânia Sa, plata pe care ar fi trebuit să o plătiți în Iad și o pus-o pe Isus. A aruncat-o pe Isus."Dumnezeu L-a făcut păcat, El nu a cunoscut păcatul, pentru ca tu să poți deveni neprihănirea lui Dumnezeu." Și astfel El își justifică neprihănirea. . Adică dovedește că este drept. Că este întotdeauna în concordanță cu ceea ce este infinit de valoros și anume gloria Sa. Nu o tratează ca ceva ce poate fi măturat sub covorul Universului. Ca și când nu ar conta că i-ați călcat în picioare gloria pentru sute de ani, în acest trib. Contează infinit de mult. El pedepsește în Iad sau pe cruce. Dar va fi neprihănit!

Și mesajul meu… Aceasta este concluzia mea despre cele două blocuri de balast. Când mergeți, dacă Dumenzeu vă cheamă să fiți un mergător sacrificial, voi mergeți cu vestea că Dumnezeu este infinit de glorios, Dumnezeu este pasionat de gloria Sa, iar Evanghelia substituției ispășirii reprezintă același mesaj. Pentru că El a făcut această substituție, această ispășire, această îndepărtare a mâniei, a vinei astfel încât Își justifică propria neprihănire. Dovedirea iubirii lui Dumnezeu pentru gloria Sa și predicarea crucii este un singur mesaj. Noi predicăm un Dumnezeu centrat pe cruce și le spunem oamenilor că avem cea mai bună veste pentru ei. Nu este nimic mai bun! Nu puteți auzi în islam, budism sau hinduism nici o veste precum aceasta. Că păcatele voastre pot fi iertate, că mânia Lui poate fi îndepărtată de la voi, doar pentru că vă încredeți în El. Pentru că El este infinit de pasionat pentru gloria Sa și a turnat toată vina oamenilor pe Fiul Său. Acest mesaj este cu adevărat o veste bună!

Deci acestea sunt cele două blocuri ale mele. Pasiunea lui Dumnezeu din eternitate în eternitate și centralitatea crucii ca cea mai frumoasă expunere a pasiunii lui Dumnezeu pentru gloria Sa, la baza vieții voastre. O, cum mă rog, ca barca ta să-l susțină, că o să iubești acest balast. Și că o să te țină de la a te răsturna când o să primești vestea că mama ta are cancer, sau când primul tău născut moare la naștere, când ești încă necăsătorit la 40 de ani și visul se destramă. Să ne rugăm.

 

Doamne, dacă am făcut vreo greșeală sau am prezentat greșit ceva, vino să repari și să pui adevărul, greul adevăr al iubirii Tale pentru slava Ta, al pasiunii Tale de a fi mărit pentru slava harului Tău și al crucii, la baza acestor vieți. . În Numele Lui Isus mă rog. Amin.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 680
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni