5 - Eu, sfânt?
Autor: Max Lucado  |  Album: Viu în noi  |  Tematica: Sfințenie
Resursa adaugata de Mada_O in 12/01/2020
    12345678910 3/10 X
Media 3 din 1 vot

Sunt atât de bucuros că sunteți aici! Bună dimineața tuturor! Ce bucurie să vă văd, arătați grozav! Am o glumă nou-nouță pentru voi. Un vânzător de drujbe a descoperit un teritoriu neatins, ascuns undeva în dealuri. În acest loc oamenii își tăiau lemnele cu fierăstrăul. Așadar, s-a gândit că acolo e locul unde va da lovitura cu drujbele sale. A mers din ușă în ușă, le-a lăsat câte o drujbă până a doua zi dimineața când stabiliseră să i se spună o părere. S-a întors la o casă următoarea zi, iar tipul i-a spus: "Aș folosi această drujbă toată ziua, dar, sincer să fiu, mă descurc mai bine cu fierăstrăul meu decât cu ea. Reușesc să tai mai mulți copaci folosind fierăstrăul meu." Vânzătorul s-a gândit că ceva nu e în regulă cu drujba și i-a cerut-o să o verifice. Și a pornit-o. Iar omul acela a zis: "Ce e cu acel zgomot?"

E o glumă destul de bună, dar scopul real e să-mi dea o scuză pentru a vă întreba ceva. Există vreo putere de care nu vă folosiți, de care nu profitați? Se poate să existe energie, putere, capacitate sau abilitate pe care Dumnezeu o are pentru voi, dar pe care nu o folosiți? Aceasta este tema pe care o studiem această toamnă. Eu și Travis conducem biserica într-o conversație despre Duhul Sfânt. Dacă ești un musafir azi, lasă-mă să-ți explic ceea ce facem. Ne uităm la toate acele expresii și metafore diferite care-L descriu pe Duhul Sfânt. Felul în care El vine la noi. Expresii precum "vântul lui Dumnezeu","focul lui Dumnezeu","suflarea lui Dumnezeu","porumbelul păcii". Metafora din ziua de azi mi se pare foarte instructivă. Ne vom uita la Duhul Sfânt, untdelemnul lui Dumnezeu. Să ne rugăm împreună.

 

Acești oameni, Tată, aceste suflete prețioase mi-au încredințat mie câteva minute din viața lor. Ajută-mă să fiu un slujitor bun. Vorbește Tu, Tată. Dacă nu prin mine, vorbește prin altceva. Iartă-l pe vorbitor, păcatele lui sunt multe. Ajută-ne să-L vedem pe Isus, doar pe Isus. În numele lui Hristos ne rugăm și toată biserica spune amin.

 

Acum câțiva ani, m-am întors acasă și am fost întâmpinat de cea mai minunată aromă. Am intrat în casă și ceva mirosea grozav. M-am dus după miros spre bucătărie unde am găsit-o pe Denalyn, soția mea."Dragă, ceva miroase foarte bine. Ce este?" Ea a fost impresionată că am simțit deoarece eu, de obicei, nu simt sau observ nimic. Ea scrie acum o carte intitulată "M-am măritat cu un om al peșterii". Eu am o tulburare a detectării detaliilor. Poate ea să tot reorganizeze mobila, dar dacă nu îmi dă un brânci, eu mă așez acolo unde trebuia să fie scaunul și aterizez pe masa ce cafea. Văd câteva soții care le dau coste soților acum. Pur și simplu, nu observ lucrurile. Dar în ziua aceea am observat și am întrebat ce e acel parfum. Nu era mâncare deoarece nu gătea. Nu era parfum deoarece ea nu folosește pe acasă. Deci ce era ceea ce simțeam eu? Eram ca un laborator care adulmeca. Mirosea ca o pădure într-o dimineață răcoroasă. Cumva mirosea și a umezeală, a… Nu știu. Ca acele zone de condimente din magazinele mari. Atunci când treci pe lângă ele, poți să simți aroma unora dintre ele. Dar nu era nici asta. Era o tentă de miros de alifie. Nu puteam nicicum să îmi dau seama de unde vine. Într-un final am întrebat,"Dragă, ai cumpărat cumva un sac de compost?" Ea mi-a răspuns,"Nu. Ceea ce simți tu sunt uleiuri." Acum… eu sunt fiu de mecanic, deci știu bine ce înseamnă ulei. Nu mirosea a vaselină."Nu, nu. Eu vorbesc despre uleiuri." Și s-a dus și a deschis o plasă plină cu sticluțe mici. Nu știu dacă ați văzut vreodată așa ceva, dar se pot cumpăra acest fel de uleiuri ale căror sticluțe sunt etichetate cu cuvinte gen "lavandă","mir","nard","scorțișoară","lemn de santal". Te-ai gândi că soția mea s-a împrietenit cu ceva vânzător ambulant de la marginea pădurii din Ierusalim. Avea toate aceste uleiuri. Mi-a spus că le-a pus într-un difuzor în casă. Ss pare că unele și le-a pus chiar și pe piele. Mi-a spus că a pus câteva picături și în sticla ei de apă și a pus câteva picături chiar și în sticla mea. Omul peșterii nu a observat.

Știți că nu e singura care apreciază uleiurile de genul. Probabil și mulți dintre voi o faceți. Am ajuns să aflu că acestea sunt cele mai vechi produse naturale pentru sănătate. Aceste lichide au fost extrase de mii de ani de către omenire din flori, fructe, ierburi. Se pare că ne ajută foarte mult. Ne ajută să dormim, să ne relaxăm, ne ajută la digestie, ne ajută să nu adormim la predici.

Ajută la ceva uleiurile astea? Nu știu, nu sunt un expert. Dar aceste uleiuri oare ne învață ceva? Da, o fac. Pun pariu pe scorțișoară că o fac. Știați că există 200 de referințe în Biblie referitoare la uleiuri? Foarte multe dintre aceste referințe sunt metafore, simboluri în care uleiul este o reprezentare simbolică a Duhului Sfânt. Să vă dau câteva exemple. Poate vă aduceți aminte de regele David când a fost chemat să fie uns. Povestea zice așa (1 Samuel 16:13): "Samuel a luat cornul cu untdelemn şi l-a uns în mijlocul fraţilor lui. Duhul Domnului a venit peste David începând din ziua aceea şi în cele următoare." Vedeți legătura între ulei și prezența Duhului Sfânt? Nu doar regii erau unși cu untdelemn, ci și profeții (1 Împărați 19:16): "Să ungi pe Elisei, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău." Deci profeții sunt unși și ei. La fel se întâmpla și cu preoții. Iată un exemplu din Exodul 28:41, aceasta i se spunea lui Moise. : "Să îmbraci cu ele pe fratele tău Aaron şi pe fiii lui împreună cu el. Să-i ungi, să-i închini în slujbă, să-i sfinţeşti, şi-Mi vor sluji ca preoţi." Priviți cele 3 cuvinte uns-închinat-sfințit, toate apar în aceeași frază. Chiar și ustensilele din templu erau unse cu untdelemn (Exodul 29:36): "... să curăţeşti altarul, făcând ispăşirea aceasta, şi să-l ungi ca să-l sfinţeşti." Desigur, cel mai minunat exemplu este mesajul lui Isus când și-a început slujirea (Luca 4:18): "Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns." Duhul Domnului a uns.

Ceea ce vreau să vedeți este acest schimb gratuit între a sfinți, a dedica, a unge, ulei, și Duhul Domnului. Înainte și înapoi lucrurile acestea se întrepătrund pentru ca noi să vedem că unul din cuvintele folosite în Biblie referitor la prezența Duhului Sfânt este uleiul. Uleiul pentru ungere. În vremurile Biblice, Dumnezeu ungea pe poporul Său cu untdelemn ca o ilustrație a venirii Duhului Sfânt. Nu s-a schimbat nimic. Dumnezeu încă unge pe poporul Său. Uitați-vă la acest pasaj din 2 Corinteni 1:21-22: "Şi Cel ce ne întăreşte împreună cu voi, în Hristos, şi care ne-a uns este Dumnezeu. El ne-a şi pecetluit şi ne-a pus în inimă arvuna Duhului." Atunci când ți-ai dat inima lui Hristos, El ți-a dat ție Duhul Sfânt și te-a uns. Nu cu uleiul din magazinele alimentare sau din farmacie, ci cu Duhul Sfânt. El te-a acoperit, te-a învelit, te-a uns cu Duhul Sfânt. Dumnezeu a ales să toarne Duhul Său peste tine. Viața ta a fost consacrată, dedicată și îmbrăcată cu Duhul Sfânt.

Nu aceasta era promisiunea lui Dumnezeu? Fapte 2:17: "‘În zilele de pe urmă’, zice Dumnezeu, ‘voi turna din Duhul Meu peste orice făptură’." Eu cred că verbul a turna merită subliniat. El vine să ne ungă nu cu stropi, nu cu picături, ci El toarnă Duhul peste voi și peste mine. Ceea ce El i-a spus lui Moise să facă cu Aaron, Dumnezeu vrea să facă cu noi. Instructiunile date lui Moise au fost (Exodul 29:7): "Să iei untdelemnul pentru ungere, să i-l torni pe cap şi să-l ungi."

Vreau să vorbesc puțin cu voi despre acest lucru, despre faptul că Aron a fost umplut de ulei. Pentru a înțelege ceea ce se întâmplă, trebuie să ne întoarcem la cartea Exodul, să lăsați imaginația să vă ducă în sălbaticie și trebuie să lăsați mintea să vă ducă în acea perioadă a istoriei, anii 1300 î. Hr. , atunci când 2 milioane de foști sclavi ai Egiptului au fost eliberați din legăturile egiptene, au rătăcit 40 de ani prin pustie, vor ocupa în curând Țara Promisă… Dar înainte să facă asta, Dumnezeu vrea să-i transforme într-o civilizație. Și le vorbește. Cartea Levitic este plină de legi, de obiceiuri, și asta pentru că Dumnezeu îi învăța cum să fie și cum să existe ca o cultură. Le dă totul de la legi privitoare la dietă și la îmbrăcăminte, la legi cu privire la cum să se protejeze de prădători și-i învață despre închinare, îi instruiește cum să construiască un cort al întâlnirii. Acest cort este preînchipuirea Templului. Și tot El îi învață cum să-i pregătească pe preoți pentru cort. Haine ce le poartă ei sunt foarte elaborate, ustensilele ce le folosesc ei sunt foarte specifice. Totuși, ceea ce ne interesează pe noi este ceea ce a făcut Dumnezeu cu Aaron, Marele Preot. El a fost primul Mare Preot.

Ungerea lui Aaron este foarte instructivă pentru noi cu privire la uleiul e ungere. Priviți în Exod 30:23-25: "Ia din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirnă foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli, de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, Ia din cele mai bune mirodenii, cinci sute de sicli de smirnă foarte curată, jumătate, adică două sute cincizeci de sicli, de scorţişoară mirositoare, două sute cincizeci de sicli de trestie mirositoare, cu ele să faci un untdelemn pentru ungerea sfântă, o amestecătură mirositoare, făcută după meşteşugul făcătorului de mir; acesta va fi untdelemnul pentru ungerea sfântă."

După ce am citit acest paragraf, am mers la expertul în uleiuri esențiale din casa noastră și am întrebat-o pe soția mea dacă putem să facem acest amestec. Haide să refacem această rețetă. Și ea mi-a tras o privire care spunea "m-am căsătorit cu omul peșterii". Mi-a spus: "Știi cât de scump va fi acest lucru? Ai vreo idee cât costă mirul?" Ei bine, nu știam. M-am uitat pe internet și media era undeva la 100 de lei o sticluță de 30 de ml. Deci, dacă matematica mea e corectă, ceea ce i s-a spus lui Moise să facă - și el a și făcut - implica mir în valoare de 3000 de dolari. Totuși, voiam să fac măcar o încercare. Poate nu chiar cu mir, dar am vrut să văd cât de mult ulei a fost folosit pentru a-l unge pe Aaron în acea zi. Așa că am apelat la echipa de producție și le-am dat un lucru nu tocmai ușor de realizat. În paragraf bă se vorbește despre sicli, ba despre jumătăți de sicli… Trebuia să găsim cum să măsurăm mai exact asta. Așa că în loc de sicli, am folosit galoane. Ar fi arătat ceva de genul. Toate cantitățile adunate din acea rețetă ar însemna aproape 20 de litri de ulei. Atât de mult ulei a fost turnat peste Aaron.

Nu păreți suficient de surprinși în opinia mea. Mie mi se pare că e un lucru destul de semnificativ! Știți în fotbal, atunci când un antrenor câștigă un meci, și vine cineva cu o sticlă plină cu Getorade și o aruncă pe el? Ce avem aici e mult mai mult! Deci Aaron, marele preot, era umplut, era înmuiat. Avem aici 4 litri de ulei de mir, 3 litri de ulei de scorțișoară, 3 litri de ulei de trestie, 4 litri de ulei de smirnă și 4 litri de ulei de măsline. Toate acestea urmau a fi amestecate și folosite doar cu acest scop: interes Marelui Preot, Aaron în acest caz, și a instrumentelor.

Nu ni se spune exact cum a fost făcută împărțirea uleiului, dar eu cred că mult din el a fost turnat pe Aaron. Priviți la această frază ascunsă în cartea Exod (Exod 30:29): "Să sfințești". Dumnezeu a spus despre uneltele de la cortul întâlnirii că trebuie sfințite. Nu e acesta un lucru minunat? Apoi, când vine vorba despre Aaron, există această frază în Psalmul 133:1-2 care folosește ungerea lui Aaron că o expresie a armoniei: "Iată ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună! Este ca untdelemnul de preţ, care, turnat pe capul lui, se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, se coboară pe marginea veşmintelor lui." Aaron a fost umplut! Eu cred chiar că pielea lui strălucea. Cred că trebuia să-și curețe ochii pentru a putea vedea. Cred că uleiul îi curgea de pe haine și peste tot pe unde mergea rămâneau urme uleioase. Cred că soția lui i-a spus că l-a putut mirosi venind de la distanță. Era înmuiat în ulei.

Iar această îmbibare era foarte semnificativă pentru că nu i-a schimbat doar parfumul, ci simboliza și autoritatea sa, însărcinarea sa. Avem acel pasaj care spune (Exod 30:30): "Să ungi, de asemenea, pe Aaron şi pe fiii lui şi să-i sfinţeşti, ca să fie în slujba Mea ca preoţi." Ce înseamnă a sfinți? A pune deoparte că sfânt. A pune deoparte ca sfânt cu un scop anume."Ca să fie în slujba Mea ca preoți." Așadar, aceștia au primit o slujbă specială, Aaron și fii săi au fost umpluți cu ulei, au fost sfințiți și au purtat asupra lor favoarea lui Dumnezeu, acea aromă unică, acea responsabilitate unică.

Oare vă puteți imagina cum s-au simțit? Eu sper că puteți, pentru că cu voi s-a întâmplat ceva mult mai măreț. Aaron a fost îmbibat cu ulei, voi sunteți îmbrăcați în Duhul Sfânt. Știți ce s-a întâmplat cu voi în ziua în care v-ați dăruit lui Hristos? Înțelegeți voi ce se întâmplă când cineva Îi spune „da” lui Hristos, când cineva crede în Hristos? Da, sunteți acoperiți de harul lui Dumnezeu! Da, acoperământul suveranității lui Dumnezeu este peste voi. Da, cerul se așterne în fața voastră. Dar cel mai mare da, triplul da, voi sunteți îmbibați în puterea și prezența Persoanei Duhului Sfânt.

Știm acest lucru din mai multe motive, dar unul în mod special ne ajută. Am ales varianta amplificată a Bibliei, aceasta chiar merită un loc în biblioteca dumneavoastră, deoarece aceasta oferă explicații în paranteză, e ca un comentariu atașat care vă ajută să înțelegeți ce vrea versetul să spună. 1 Ioan 2:20: "Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt (adică ați fost puși deoparte, înzestrați cu daruri și pregătiți de Duhul Sfânt) şi ştiţi orice lucru (adevărul, pentru că El ne învață, ne iluminează mințile și ne păzește de greșeli)." Ce verset de ajutor! Ați fost unși cu un dar special din partea Celui Sfânt, ați fost puși deoparte pentru o misiune specială. Și, precum Aaron, nu s-au turnat peste voi doar câteva picături, ci ați fost înmuiați în ulei.

Priviți la această propoziție din Ioan 3:34: "Dumnezeu nu dă Duhul cu măsură." Nu a venit la noi cu o pipetă, nici cu o linguriță, El nu e zgârcit, El nu Își împarte darul în mici fracțiuni. Nu e ca și cum există o cantitate limitată. Dimportivă, este nelimitat și este turnat peste noi. O, cât de mult îmi doresc să știți că voi aveți putere și că ați fost îmbibați și că aveți Duhul Sfânt chiar și acum peste voi și de partea voastră. Dacă doar l-ați și pune în funcțiune… Dacă am învăța doar să avem încredere în Duhul Sfânt.

Cum putem face asta? Două idei și apoi închei. Numărul 1: Acceptați-vă noua identitate. Știți, Aaron și fii lui când au mers acasă în acea zi a ungerii speciale, știau că sunt diferiți de acum. Știți că și voi sunteți diferiți, că Dumnezeu și-a arătat harul față de voi? Că voi mirosiți diferit, că arătați diferit? Știți că atunci când cerul se uită spre voi, cerul vede un copil răscumpărat, o inimă prețuită și o persoană care este pregătită pentru eternă slujire în Împărăția lui Dumnezeu? Știți cât de speciali sunteți? Vorbesc cu oamenii care au trecut prin chestii grele în viață. Lumea a fost dificilă cu voi. Ați fost victima glumelor, ați fost tratați rău, ați fost dați la o parte, ați fost marginalizați… Dar Dumnezeu contracarează toate acestea cu învățături precum cea de azi. Voi sunteți speciali în opinia Sa. Vreți, vă rog din suflet, să acceptați noua identitate? Dumnezeu nu vă valorizează în funcție de câți urmăritori aveți pe internet. Identitatea voastră nu este dată de metri pătrați ai casei voastre, de mărimea taliei, de numărul de diplome de pe perete sau de absența coșurilor de pe fața dumneavoastră. Identitatea dumneavoastră este definită de simplul fapt că El vă cunoaște, vă iubește, vă prețuiește și, ascultați-mă, El locuiește în voi. Trebuie că ne consideră foarte prețioși pentru că Își pune Duhul Sfânt în noi. Noi suntem ca un Templu modern al Duhului Sfânt. Primiți această identitate, lăsați-o să vă binecuvânteze, să vă definească și să vă motiveze. Aveți Prezența lui Dumnezeu în interiorul vostru. Așadar, primiți acest lucru.

Al doilea lucru despre care voiam să vă zic: pe măsură ce vă acceptați identitatea, folosiți-vă noua abilitate. Voi obosiți, dar Duhul Sfânt nu obosește niciodată. Voi aveți întrebări, dar Duhul Sfânt are răspunsuri. Voi vă simțiți limitați, dar Duhul Sfânt nu are limite. Voi nu știți ceea ce aduce viitorul, dar Duhul Sfânt este la fel de prezent în viitor cum este în prezent. Așadar, aveți acces la această minunată putere din interiorul vostru. Nu trebuie să urcați știu eu ce munte, nu trebuie nicio incantație, nu trebuie să faceți nicio tumbă. El este acolo. El chiar este acolo. Iar rugăciunea lui Dumnezeu pentru voi este exact rugăciunea pe care apostolul Pavel o rostește în Efeseni 3:16: "Și-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru." Voia lui Dumnezeu nu este să ne târâm prin viață, să ne mișcăm ca niște suflete anemice de pe o zi pe alta. El vrea să fiți puternici, întăriți prin puterea dinăuntrul vostru.

Unii dintre noi suntem suficient de în vârstă să ne amintim de momentul în care au apărut acele benzi rulante pentru oameni. Vă aduceți aminte de prima dată când le-ați văzut? Erau în special în aeroport. Vă uitați la mine de parcă sunt singurul care am văzut așa ceva. Știți despre ce vorbesc, nu? Acele trotuare rulante. Nu au fost mereu în preajmă. Și-mi amintesc că prin anii 80’-90’ a fost pentru prima dată când văzusem așa ceva. Călătoream și am trecut prin aeroportul din Dallas. M-am uitat și-mi urmam drumul pe lângă. Îmi amintesc că eram foarte obosit. Aveam un ghiozdan, o borsetă și oamenii, pur și simplu, treceau pe lângă mine și nici măcar nu mergeau. Vă puteți da seama? Ei mergeau mai repede decât mergeam eu și ei doar stăteau. Unii își țineau bagajele direct pe bandă, alții încă le duceau în spate. Câțiva dintre ei chiar mergeau pe acea bandă și, mamă, ce rapizi erau! Credeam că erau propulsați și că își vor lua zborul în orice moment. M-am oprit și m-am întrebat cum se poate una ca asta. Oare au descoperit drumul pavat cu cărămizi galbene din Vrăjitorul din Oz? M-am aplecat peste balustradă și am văzut acea bandă cum se mișcă și poartă oamenii, aceștia fie stând sau deplasându-se.

Până la urmă, am găsit și eu un loc de acces și m-am gândit că tot ceea ce am de făcut este să pășesc pe bandă și aceasta își va urma cursul. Nu știam dacă trebuie să o fac sau nu, nu știam dacă era vreun curs pentru aceasta, poate un token, poate era pentru oameni speciali, poate e un truc, poate oamenii erau răpiți de extratereștrii și nici măcar nu știau. Nici eu nu știam ce să fac, dar trebuia să iau o decizie. Să mă întorc la drumul meu și să continui așa obosit sau puteam să mă folosesc de această șansă. Puteam să-mi pun acolo piciorul. Nu știam dacă voi cădea sau nu, dar am zis că merită o șansă. O, ce minune urma să fie pentru picioarele mele! A fost spectaculos! Trebuie să o încercați și voi cândva! A fost fenomenal! Eu stăteam, dar mă mișcam. Apoi am hotărât să mă și mișc. Mi-am ridicat bagajele și am început să mă mișc. Nu vă puteți închipui ce mers țanțoș aveam. Făceam progres adevărat! Fiecare pas pe care îl făceam era amplificat și extins de acea bandă rulantă.

Aceasta este o ilustrație a Duhului Sfânt. Nu trebuie să purtați toate aceste poveri asupra voastră. Nu trebuie să faceți lucrurile să meargă prin propriile puteri. El vă va ajuta. Chiar o va face! Nu trebuie să așteptați după vreo zi din viitor sau vreun eveniment viitor. Când v-ați dăruit viața lui Isus, El v-a dat Duhul Său cel Sfânt. Credeți acest lucru? Credeți că ați fost umpluți de Duhul Sfânt? Sunt convins că mulți dintre voi vă gândiți că lucrurile acestea sunt valabile pentru scutare și cutare, mătușa cutare, bunica cutare, etc. „Dar eu? Eu sigur nu…” Ba da! Chiar și tu! Ai tot ceea ce ai nevoie pentru a fi persoana care Dumnezeu vrea să fii. Singura ta atribuție este să faci acel pas.

Pentru unii dintre voi acest lucru înseamnă a deveni creștin. Nu I-ați spus niciodată „da” lui Dumnezeu, nu ați acceptat niciodată iertarea ce vine prin Isus Hristos, niciodată nu L-ați numit Mântuitor. Acest dar a Duhului Sfânt este dat creștinilor, este dat oamenilor care I-au spus „da” lui Hristos. Trebuie doar să-I spuneți „da” lui Hristos. Nu faceți această călătorie de capul vostru. Acest dar este oferit tuturor oamenilor. Dumnezeu spune că va turna Duhul Său peste orice făptură. Doar că unii oameni nu vor să primească Duhul Sfânt. Nu pot să-mi imaginez de ce… Spune-i „da” lui Hristos. Folosiți-vă de această putere și de noua voastră identitate.

De exemplu: care este problema cu care vă confruntați acum? Care este acel lucru care vă neliniștește în mod particular? O problemă la lucru, o problemă în relație, poate chiar și o ispită. De ce nu Îl invitați pe Duhul Sfânt să vă ajute? Spuneți doar: „Doamne, ajută-mă! Duhule Sfânt, ești binevenit!” Și povestiți exact despre ce este vorba. Noi ne putem ruga în Duhul Sfânt, putem vorbi prin Duhul Sfânt. Iar El vă va ajuta, încercați numai.

Încă un lucru la care vă puteți gândi. Spuneți-i Duhului Sfânt: „Duhule Sfânt, care este ungerea mea unică? Am văzut ceea ce ai făcut cu Aaron, văd ce faci cu alți oameni… Ai vreo ungere pentru mine? Care este misiunea mea în viață?” Iar El vă va răspunde și voi veți putea să trăiți prin prisma acestei ungeri și să-L urmați pe Duhul Sfânt pe măsură ce vă ghidează prin viață.

Adevărul este că nu știm exact cât ulei a fost turnat pe Aaron, primul Mare Preot, dar mă bucur să pot știi exact cât de mult a fost turnat pe Marele nostru Preot, Isus Hristos. Știați că după ce a fost crucificat, a fost turnat ulei peste trupul Lui? L-au dat jos de pe cruce și l-au dus într-un loc unde trupul Lui putea fi pregătit pentru înmormântare. Ascuns undeva în Evanghelia lui Ioan, capitolul 19, există un detaliu interesant despre un adept. Ioan 19:39: "A adus o amestecătură de aproape o sută de litri de smirnă şi de aloe." 20 de litri de ulei pentru Aaron, 100 de litri pentru Marele nostru Preot. Acest amestec special de uleiuri și plante era aplicat pe trupul Lui, acesta era învelit în haine de înmormântare și pus în mormânt. Dar noi cu toții știm ce s-a întâmplat. Mormântul nu L-a putut ține și El a înviat duminică dimineața. Petru și Ioan au fost printre primii care au intrat în mormânt, camera funebră, după ce El a ieșit. Eu cred că ei încă puteau simți mirosul uleiurilor. Cred că și femeile care L-au văzut pe Hristosul Înviat au putut să simtă mirosul uleiului cu care a fost îmbălsămat Marele lor Preot. Și mă întreb - poate doar imaginația mea se lasă purtată - după acele 40 de zile pe pământ, când S-a înălțat la cer, oare a luat acel parfum cu El? Și Marele nostru Preot, fiind acum în cer, bucurându-se într-un loc unde nu există decădere, nu există opoziție, poate atunci când Îl vom vedea, vom putea simți mirosul Lui. Oare ar putea fi acea îmbălsămare ungerea lui Hristos pe măsură ce devenea Marele nostru Preot pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu, mijlocind pentru noi? Și voi faceți parte din familia Lui. Fie ca în această săptămână Duhul Sfânt să ne aducă în vedere faptul că noi suntem îmbibați în puterea Duhului Sfânt. Fie ca pe oriunde mergeți, oamenii să simtă mirosul vostru sfânt. Și fie ca voi, atunci când vă uitați în urma voastră, să vedeți urme de ulei pe jos, adică prezența Duhului Sfânt. Amin.

 

Doamne, aceasta este rugăciunea noastră, să fim conștienți de Darul pe care ni L-ai dat. Ne rugăm prin Hristos. Amin.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1145
  • Export PDF: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni