De la Cine vin bunurile din viața noastră?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Biblia ne spune, că Iacov, de-a lungul a 20 de ani de pribegie, a agonisit o bogăție mare, dar niciodată nu a socotit, că propășirea este meritul său, dar într-un mod constant, atribuia meritul Lui Dumnezeu:

 

... Eu sunt prea mic pentru toate îndurările şi pentru toată credincioşia pe care ai arătat-o faţă de robul Tău, căci am trecut Iordanul acesta numai cu toiagul meu, şi iată că acum fac două tabere.

(Geneza 32:10)

 

Nu doar celor neprihăniți, dar și celor ignoranți și aprigi, Dumnezeu le dăruiește multe bunuri materiale, pentru ca să mărturisească despre Sine. Despre aceasta vorbește apostolul Pavel, când s-a adresat închinătorilor la idoli, din or. Listre:

 

„... măcar că, drept vorbind, nu S-a lăsat fără mărturie, întrucât v-a făcut bine, v-a trimis ploi din cer şi timpuri roditoare, v-a dat hrană din belşug şi v-a umplut inimile de bucurie (Faptele apostolilor 14:17)

 

Despre bunătatea și mila Lui Dumnezeu, a mărturisit și Salvatorul nostru Iisus Hristos: „... căci El (Dumnezeu) este bun şi cu cei nemulţumitori, şi cu cei răi. Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv” (Luca 6:35,36). Ce declarație uimitoare despre bunătatea Lui Dumnezeu față de cei nemulțumitori și față de cei răi! În locul Lui, în cel mai bun caz, ne-am fi abținut, ca să nu ne răzbunăm pe cel rău, dar cu greu am fi păstrat sentimente bune față de el! De aceea, Dumnezeul milostiv ne învață să păstrăm față de ei o atitudine bună, pentru ca să continuăm, să mărturisim despre măreția milei Lui Dumnezeu. „Dimpotrivă, dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui” (Romani 12:20). Cărbuni aprinși pe cap? Da, dacă vei proceda astfel, atunci îl vei face să se rușineze!

 

 

Cineva a observat: „Dacă pe masa ta există mâncare, dacă ești îmbrăcat(ă) în haine, dacă ai acoperiș de-asupra capului, și un pat cald pentru somn, atunci ești mai bogat(ă) decât 75% dintre oamenii de pe pământ;

 

Dacă ai bani, pe un cont în bancă, sau în portmoneu, dacă ai ceva bani, puși deoparte, pentru zile negre, tu faci parte din acei 8%, care sunt cei mai bogați oameni din lume;

 

Dacă, niciodată n-ai trecut printr-un război foarte înfiorător, prin singurătate în temniță, prin torturi dureroase, prin spasmuri dureroase la stomac, din cauza foamei, atunci, ești într-o situație mai bună, decât 500 de milioane de oameni, de pe pământ.”

 

Dă-I slavă Lui Dumnezeu pentru mila Lui, și transmite această milă mai departe! ! !

 

Rugăciunea ta să fie:

 

Îți mulțumesc, Doamne, pentru măreția și mila Ta, pentru grija Ta, pentru că îmi dai cele de trebuință pentru viață, pentru exemplul Tău, de împlinire a nevoilor altor oameni! Nu permite ca inima mea să se împietrească! Amin.

 

 

~&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&,"&~

 

Roagă-L pe Domnul să-și verse mila Lui peste tine, dacă simți că ai nevoie de ea!

 

„Satură-ne în fiecare dimineaţă cu mila Ta şi toată viaţa noastră ne vom bucura şi ne vom veseli!” (Psalmul 90:14)

 

“Vameşul stătea departe şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer, ci se bătea în piept şi zicea: Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!” (Luca 18:13)

 

Și cel mai blând om, Moise, și vameșul păcătos, L-au rugat pe Dumnezeu, pentru ca să le dea același lucru – milă. Și cei neprihăniți și cei păcătoși au nevoie de milă. Iar Lui Dumnezeu îi place, când o cerem de la El! „Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” (Evrei 4:16)

 

“Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi” (2 Corinteni 8:9).

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 505
  • Export PDF: 4
Opțiuni