Сând o mulțime de probleme vin în viața ta...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 15/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Când „a venit furtuna” în viața eroului biblic Iov, când deodată, totul s-a schimbat în viața lui (a rămas fără bogăție, fără copiii, fără sănătate... ), când Iov credea că are dreptate, iar Dumnezeu l-a lipsit de posibilitatea de a fi judecat (Iov 32:5), atunci, anume atunci, acest rob a Lui Dumnezeu, care a suferit foarte mult, avea nevoie să audă glasul Lui Dumnezeu (Iov 37:2). Avem nevoie să auzim glasul Celui Atotputernic, trăsnetul din gura Lui, când mulțimea problemelor vin în viața noastră. Când suntem apăsați de necazuri, trebuie să fim sensibili la răspunsurile Lui Dumnezeu. În ele vom găsi vindecarea sufletului nostru!

 

Despre care lucruri minunate, Cel atotputernic i-a relatat lui Iov, când Iov, L-a învinuit pe Dumnezeu?

 

Iov 38

 

3-7... Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi. Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere. Cine i-a hotărât măsurile, ştii?
Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el?
Pe ce sunt sprijinite temeliile lui?
Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?

 

12 „De când eşti, ai poruncit tu dimineţii? Ai arătat zorilor locul lor...

16 Ai pătruns tu până la izvoarele mării? Sau te-ai plimbat tu prin fundurile adâncului?

18 Ai cuprins tu cu privirea întinderea pământului? Vorbeşte, dacă ştii toate aceste lucruri.

19 Unde este drumul care duce la locaşul luminii? Şi întunericul unde îşi are locuinţa?

22 Ai ajuns tu până la cămările zăpezii? Ai văzut tu cămările grindinei...

32 Tu faci să iasă la vremea lor semnele zodiacului şi tu cârmuieşti Ursa-Mare cu puii ei?

35 Poţi tu să arunci fulgerele ca să plece? Îţi zic ele: ‘Iată-ne’?

39 Tu prinzi prada pentru leoaică şi tu potoleşti foamea puilor de lei...

41 Cine pregăteşte corbului hrana, când puii lui strigă spre Dumnezeu, când umblă rătăciţi şi flămânzi?

 

/Când o să ai timp liber, citește Iov capitolele 38-41/

Dumnezeu nu i-a răspuns lui Iov, despre motivul suferințelor lui, ca om neprihănit, dar i-a mărit cunoștințele despre Sine, i-a relatat despre înțelepciunea Sa măreață, și despre puterea Sa măreață, în calitate de Creator. Atunci, când trecem prin suferințe, dacă nu suntem atenți, atunci denaturăm felul, cum vedem caracterul Lui Dumnezeu, în inimă poate să apară îndoiala cu privire la dreptatea, mila Lui Dumnezeu, cu privire la cât de chibzuit este planul Său de cârmuire a universului, iar noi nu trebuie să ne îndoim. Credința, care vine în urma auzirii Cuvântului Lui Dumnezeu, trebuie să biruiască îndoiala, măcar că nu fără luptă! Iar în viața lui Iov a triumfat credința! Anume, din cauza cunoașterii corecte a caracterului Lui Dumnezeu, care este aprinsă de înțelegerea măreției, și perfecțiunii Lui, l-a ajutat pe Iov să se smerească, să recunoască сât este de ignorant și cât este de nesemnificativ. Mai mult Iov nu a dorit să-L învețe, și să-L mustre pe Dumnezeu, a pus mâna la gură, s-a pocăit în cenușă și în țărână, pentru cuvintele fără sens (Iov 39:31-35; 42:1-6).

 

Probabil și în situația ta, chiar și cea mai bună încercare de a explica problemele vieții, poate să fie zadarnică. Și oamenii evlavioși suferă. Lucruri rele se întâmplă și cu oameni buni, așa deci, nimeni nu poate să judece despre starea duhovnicească a altor oameni, în dependență de greutățile, sau de succesele lor. Dar, pentru ca omul tău dinăuntru să nu se distrugă, din cauza împrejurărilor, care te apasă, trebuie să gândești corect despre Dumnezeu, trebuie să înțelegi corect caracterul Lui. O atitudine corectă despre Dumnezeu – temelia vieții tale practice de creștin. În suferințe, nu-L învinui pe Dumnezeu, dar împrietenește-te cu Dumnezeu, căci atunci, când tinzi spre Dumnezeu, poate să vină mângâierea. Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu, şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire. Primeşte învăţătură din gura Lui şi pune-ţi la inimă cuvintele Lui (Iov 22:21-22). Du-te la El și privește corect la caracterul Lui Dumnezeu, indiferent de cele prin care ai trecut, sau de cele, prin care vei trece! Ține minte, că Dumnezeu a întins cerurile, la fel de simplu, precum deschizi perdeaua. Ți-am zis toate acestea, doar pentru ca să-ți aduc aminte, că Dumnezeu este foarte măreț, foarte puternic, foarte înțelept, și este în stare să aibă grijă de tine în necazurile vieții. Apropie-te de El, iar pacea și binele să vină în viața ta!

 

 

Rugăciunea ta să fie:

Dumnezeul meu, Care ești Preaînalt în ceruri! Păzește-mă de gânduri incorecte și lumești cu privire la Tine, ajută-mă să cred corect în Tine! Căci doar inima celui, care se închină la idoli, denaturează esența adevărată a Lui Dumnezeu. Prioritatea mea în necazurile vieții să fie: să privesc corect la caracterul Tău, să nu-L pătez, să-L păstrez curat, să-L înalț, în așa fel, cum meriți Tu! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 613
Opțiuni