Fă ceea la ce te-a chemat Dumnezeu
Autor: Theodore Austin-Sparks  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Luca 4:18 „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea şi orbilor, căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsaţi.”

 

1 Ioan 2:20 «Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui Sfânt... »

 

Ce semnificație are ungerea Duhului Sfânt? Nu este nimic altceva, decât stăpânirea și conducerea Duhului Sfânt. Ungerea semnifică că Duhul Sfânt stăpânește absolut, ca Duhul Domnului. Aceasta înseamnă să răsturnăm și să renunțăm la celelalte stăpâniri în viața noastră: stăpânirea inimii noastre, stăpânirea voii și dorințelor noastre, stăpânirea altor oameni asupra noastră. Stăpânirea oricărui interes și oricărei influențe asupra noastră, va da locul pentru ca Duhul Sfânt să stăpânească pe deplin asupra noastră. Dacă aceasta nu a avut loc, atunci este imposibil să cunoști ungerea, este imposibil să te folosești de ea, nu te poți bucura de ea...

 

 

Dacă vei citi despre viața duhovnicească a Lui Hristos în Evanghelie, vei atrage atenția, că anume spre aceasta a tins fiecare moment din viața Lui pământească. Întotdeauna viața Lui a fost expusă la puteri și influențe puternice, care amenințau să devină ghidul acțiunilor Lui. Uneori aceasta avea forma unui atac deschis din partea diavolului, care Îl îndemna pe Iisus să înceapă să acționeze de la sine și pentru sine, chiar și pentru menținerea elementară a vieții fizice. Uneori satana a venit sub forma unor argumente și convingeri diverse, pe care le-a adus prin cei, care erau alături de Iisus, care încercau să-L oprească pe Iisus de la anumite acțiuni și încercau să-L impună să renunțe la suferințe...

 

Indiferent de argumentele aduse, nimeni nu a putut să-L impună pe acest Om, să calce în picioare, chiar și cea mai mică parte din principiul principal: „Sunt condus de ungere. Mă supun conducerii absolute a Duhului Sfânt, nu pot să fiu necredincios principiului meu, oricât de mult nu m-ar costa. Chiar dacă aceasta Mă va costa toată viața mea, toată reputația Mea, și toată influența Mea, chiar dacă aceasta mă va costa totul, tot ce prețuiesc, nu pot să fac nici măcar un singur pas, doar dacă nu mi-a descoperit Duhul Sfânt, că aceasta este planul Lui Dumnezeu și nu este planul altuia, doar dacă aceasta este voia Lui Dumnezeu și nu este voia altuia. Trebuie să știu, dacă aceasta este de la Dumnezeu.”

 

De aceea, Iisus amâna totul până în momentul când apărea convingerea deplină în inima Lui, și până când primea direcție de la Duhul Sfânt. El trăia în conformitate cu această lege, și în conformitate cu acest principiu, stăpânirea absolută, autoritatea, conducerea, dominarea și ungerea absolută. Anume pentru aceasta ne-a fost dată ungerea. Aceasta este semnificația ei...

 

Dorești această ungere? Dacă da, atunci în ce măsură? De ce ai nevoie de aceasta? Pentru ca să fii folosit(ă) în lucrarea Lui Dumnezeu? Pentru ca să ai putere și influență, și pentru ca să poți face multe fapte remarcabile?

 

Preaiubiților, ungerea mai întâi de toate, semnifică, că nu putem face nimic, în afară de ceea ce ne învață, și în afară de ceea spre ce ne conduce. Ungerea ia volanul stăpânirii din mâinile noastre. Ungerea ia sub control reputația noastră. Ungerea cârmuiește scopul Lui Dumnezeu. Ea pe deplin îi controlează pe toți și totul, căci totul este în mâinile Duhului Sfânt. Dacă tindem spre aceea, ca să-L cunoaștem pe Hristos, trebuie să ținem minte, cunoașterea Lui Hristos are loc, doar datorită lucrării Duhului Sfânt în viața noastră. Iar aceasta înseamnă, că noi trebuie să mergem pe acea cale, pe care a mers Iisus, trebuie să urmăm același principiu și să ținem aceeași lege, în conformitate cu care trăia Hristos.

 

Autor: Theodore Austin-Sparks

Traducere: Repalov Veaceslav

 

„Nu încerca să faci totul – fă doar ceea, la ce te-a chemat Dumnezeu.”

 

Fie ca rugăciunea noastră să fie:

Doamne, ia volanul conducerii din mâna mea. Doresc să trăiesc în conformitate cu voia Ta cea bună, desăvârșită și plăcută, ci nu în conformitate cu voia altora. Chiar dacă voi fi influențat(ă) foarte tare, de ceva, care va amenința să devină ghidul faptelor mele, ajută-mă să mă supun domniei Tale asupra mea. Învață urechea mea interioară să fie sensibilă la glasul Tău, la Cuvântul Tău, descoperă-mi unde să fac pasul, și condu-mă la scopul Tău. În numele Domnului Iisus Hristos, amin.

 

 

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1083
Opțiuni