Dacă te lupți cu greutățile vieții
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Aducându-și aminte de lacrimile lui Timotei, iată ce a scris apostolul Pavel: „Tu dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus.” (2 Timotei 2:1) Aceasta este o încurajare pentru fiecare dintre noi, pentru ca să obținem putere din harul, care vine de la Hristos, în vremea greutăților, lacrimilor și neputinței. În harul Lui Dumnezeu, pe care îl avem în Iisus Hristos, există putere. Și acea putere a harului, pe care ne-o dă, este suficientă, destulă pentru orice împrejurare, prin care vom trece. Este suficientă, „Harul Meu îţi este de ajuns” - ne spune Domnul, încurajându-ne în slăbiciunile noastre (2 Corinteni 12:9).

 

Însuși Hristos a experimentat pe Sine Însuși acțiunea acestui har foarte puternic, în vremea slujirii Sale de pe pământ. Înainte de răstignirea Sa, de trei ori S-a rugat cu aceste cuvinte, întristându-Se și mâhnindu-Se: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” (Matei 26:36-44) Când S-a rugat astfel, „I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească.” (Luca 22:43) În acest moment Iisus a primit putere, pentru ca să reziste evenimentele prin care trebuia să treacă. Și în conformitate cu Scriptura, fiind în agonie, fiind chinuit foarte puternic, El a început să se roage și mai fierbinte și cu mai mult zel. „A ajuns într-un chin ca de moarte şi a început să Se roage şi mai fierbinte; şi sudoarea I se făcuse ca nişte picături mari de sânge, care cădeau pe pământ.” (Luca 22:44) Atrage atenția, Biblia ne spune, chiar după ce Îngerul L-a întărit, chinurile Lui Iisus nu au dispărut îndată.

 

Oare nu privești aceasta ca pe ceva uimitor? Chiar după ce Însuși Tatăl Ceresc L-a întărit printr-un Înger, Iisus a fost chinuit foarte tare. Este evident, aceasta L-a motivat doar să se roage cu mai multă râvnă. Probabil vei zice: „văd că Tatăl Ceresc nu L-a izbăvit de chinuri.” Nu, ci L-a izbăvit. Acea putere, pe care a primit-o Iisus din cer, L-a condus prin toate chinurile Sale. Anume ea L-a întărit, pentru ca El să se roage încă o dată și mai fierbinte, pentru ca să parcurgă toată calea până la cruce, și mai departe până la slavă.

 

Toți știm, că Iisus – un exemplu vrednic de urmat pentru noi! Iar exemplul Lui, este un motiv, de ce deja nu mai trebuie să ne îngrijorăm, dacă se vor schimba curând împrejurările noastre dificile, sau nu. Căci cel mai important lucru, să ne schimbăm noi, ca noi să fim puternici în harul, pe care îl avem în Iisus Hristos, în aceste împrejurări (2 Timotei 2:1). Căci doar atunci Domnul va fi proslăvit, când ne vom îndrepta atenția nu spre izbăvirea de la „paharul suferințelor,” și nu spre lupta cu împrejurările noastre, ci când vom privi la Hristos, la întărirea cu harul Său suficient, și cu puterea Sa, în timp ce trecem prin criză, când recunoaștem: „facă-se nu ce voiesc eu, ci ce voieşti Tu, Dumnezeule!” Atunci puterea Lui Hristos te va ajuta cu statornicie să treci peste toate, dacă necazurile vor dura, iar ceasul izbăvirii va fi amânat până la vremea, pe care a hotărât-o Dumnezeu!

 

Îți doresc prietene, ca în împrejurările tale dificile, când cauți să te eliberezi de ele: «Acea putere, pe care a primit-o Iisus din cer, și pe care o împarte acum cu noi, să te întărească, pentru ca să te rogi fierbinte, și să te conducă prin toate chinurile și nenorocirile pământești! Ea să te întărească în slujire, tot drumul vieții tale, și să te conducă până la slava veșnică, unde nu există durere și lacrimi! Harul Domnului Iisus să fie cu tine, iar Îngerul Lui din cer, să te întărească! În numele Lui Iisus Hristos, Domnul și Salvatorul nostru. Amin. »

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Dacă dorim să aibă loc vreo schimbare reală în viața noastră, ea trebuie să se înceapă de la noi, ci nu de la împrejurările noastre!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 537
Opțiuni