Domnul Iisus S-a înălțat la cer, dar ucenicii au înțeles ce sarcină aveau de făcut
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut la dreapta lui Dumnezeu. Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei... ” (Marcu 16:19,20)


 

Aici, evanghelistul Marcu ne vorbește despre Domnul Iisus, Care Și-a sfârșit lucrarea Sa de pe pământ după ce a înviat (de-a lungul a 40 de zile – Faptele apostolilor 1:3), S-a înălțat la cer, unde S-a așezat la dreapta Lui Dumnezeu, a ocupat poziția în dreapta Tatălui, locul slăvit, pe care îl merită, care simbolizează cea mai înaltă onoare și autoritate, pe care Iisus o împarte cu Dumnezeu Tatăl! Așa a fost proslăvit cu slava, pe care a avut-o mai înainte de întemeierea lumii. Într-un sens anume, în așa fel lucrarea Lui Iisus Hristos s-a finisat pe acest pământ.


 

Dar într-un alt sens, ea nu a încetat (versetul 20) – prin ucenicii Lui, care s-au dus (de la Ierusalim) și au propovăduit Evanghelia pretutindeni, aproape și departe, iar Domnul cu o mână atotputernică a contribuit la succesul lor, a lucrat împreună cu ei!


 

Măcar că învățătura predicată de ei este contrar opusă duhului și chipului veacului acestuia, măcar că a întâlnit din partea lor o opoziție puternică, și nu primea din partea lor, niciun sprijin și niciun privilegiu, totuși predicatorii nu s-au temut și nici nu s-au rușinat de ea. Ei cu atâta perseverență răspândeau Evanghelia, încât peste câțiva ani, peste tot pământul s-a auzit glasul lor (Romani 10:18).


 

Proclamarea Vestei Bune pe pământ nu a încetat astăzi, căci ucenicii Lui Iisus Hristos Își împlinesc chemarea, iar la fel ca atunci, Domnul Iisus, Care a înviat din morți, lucrează împreună cu ei.


 

Ești printre acești oameni, care Îl predică pe Iisus? Ai ajuns cu Evanghelia la aceia, care sunt departe și aproape? Trăiești în prezența și prin puterea Aceluia, Care a fost răstignit și Care a înviat din morți?


 

  • Dumnezeul glorificat! Ajută-mă să țin minte, că nu sunt singur(ă), când împlinesc sarcina de a propovădui pretutindeni Evanghelia, dar contribuția și ajutorul Tău, sunt permanent cu mine! Întărește-mi credința, ca să fiu un evanghelist curajos, în puterea Duhului Tău, Care predică iertarea pentru cei, care se pocăiesc de păcatele lor! În numele Tău mă rog, amin.


 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca


 

„Pavel şi Barnaba au rămas în Antiohia şi învăţau pe norod şi propovăduiau, cu mulţi alţii, Cuvântul Domnului.” (Faptele apostolilor 15:35)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 486
  • Export PDF: 1
Opțiuni