Dumnezeu privește la inimă
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/09/2019
    12345678910 0/10 X

„Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile!” (Psalmul 139:23)

 

În Biblie, în cartea 1 Samuel 16, este scris, că Samuel, trebuia în conformitate cu porunca Lui Dumnezeu, să aleagă un împărat nou pentru Israel. Dumnezeu l-a trimis la Isai. Isai a avut câțiva fiii. „Negreşit, unsul Domnului este aici, înaintea Lui.”

 

Felul cum a procedat Samuel este unul obișnuit pentru mulți dintre noi. El a intrat și a zis: „Deci, bine, Dumnezeu dorește să facă un împărat din unul dintre voi, bărbaților. Deci, eu, mă voi apropia de cel mai înalt, care arată foarte bine.” Iar Dumnezeu zice: „Ai ratat ținta! Eu nu privesc în așa fel oamenii, precum voi! Eu privesc la inimă, dar voi priviți la aspectul exterior!”

 

Dumnezeu nu se focusează pe aspectul nostru exterior, pe hainele noastre, pe banii noștri. Mai întâi de toate, El are grijă de inima noastră.

 

La fel putem să spunem și despre setul de legi și de reguli. Creștinismul pentru mulți – un set de reguli și de legi. Iisus, vorbind cu mulți oameni, pronunță următoarele: „Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: ‘Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii.” (Matei 5:21) Una – din porunci. Și apropo, în contextul societății sănătoase, aceasta este o regulă destul de bună, nu-i așa?

„Dar Iisus nu se oprește la aceasta. El merge mai departe: Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii... ” (Matei 5:22). Ce face El? El de parcă vorbește: „Iată porunca, regula – nu ucide. Eu vă vorbesc cu privire la altceva – deloc nu trebuie să te mânii pe fratele tău.” Unde țintește? El țintește fix în inimă. El nu se focusează pe regulă. „Oamenilor, cu toții vă îngrijorați cu privire la omor. Dar Mie Îmi pasă, de ceea ce are loc în interiorul inimilor voastre.”

 

Același gând se referă și la porunca „nu preacurvi” (Matei 5:27) Oare este o regulă rea? Că soțul nu trebuie să aibă vreo relație intimă cu vreo altă femeie, în afară de soția lui? Nu! Ci este o regulă foarte bună! Dar, dacă are loc infidelitatea, dacă are loc preacurvia, atunci care sunt consecințele? Se distruge familia. Se distruge viața. De aceea, Domnul protejează căsătoria! Dar El protejează căsătoria, începând de la nivelul inimii. Iisus vorbește mai departe: „Oamenilor, voi vă concentrați pe infidelitate” - și continuă mai departe - „Chiar și acela, care privește vreo femeie, ca s-o poftească, a preacurvit cu ea în inima lui, a fost infidel în inima lui.” El de parcă afirmă: „Nu doresc să vă focusați pe omor. Doresc să vă îndreptați atenția spre mânia din inima voastră. Nu doresc să vă focusați pe preacurvie. Doresc să vorbesc cu voi despre pofta rea, și despre ceea ce are loc în inima voastră.”

 

Este foarte important de înțeles, că esența creștinismului nu este în setul de legi și de reguli. Esența lui constă în aceea, ce are loc în sufletul tău, stăpânește Dumnezeu acolo? Vorbesc despre inimă, ca despre esența ta internă. Este ceea ce ești. Tot ce ești vine din inima ta, și este ceea, pe ce se focusează Dumnezeu. El Își îndreaptă atenția nu spre reguli, ci spre inimile noastre.

 

Deci, ce auzim? Auzim, că Lui Dumnezeu Îi pasă de ceea ce are loc în inima noastră. Oamenii se concentrează pe ceva exterior – cum arăți, cum te porți. Dumnezeu nu privește la aceasta. Dar oamenii nu ne-au dat oportunitatea de a trăi veșnic în Cer – Dar Dumnezeu ne-a dat! Noi alegem în cine să ne încredem!

 

„... Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile; pentru că ce este înălţat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.” (Luca 16:15)

 

În acest moment, cum este inima ta înaintea Lui Dumnezeu? Cum crezi, ce spune Dumnezeu despre starea inimii tale? (o mânie ascunsă față de cineva, încălcarea fidelității în gânduri, ipocrizie etc.) Te îngrijorează aceasta? Dorești să trăiești mai departe cu o astfel de inimă, punând la încercare îndelunga răbdare a Lui Dumnezeu, și evitând posibilitatea să primești iertarea Lui Dumnezeu și curățirea de păcate? Dacă nu, acum îndreaptă-te spre El, prin rugăciune și cere-I, să-ți dea o inimă nouă. Iisus Hristos Și-a vărsat sângele pentru păcatele noastre, pentru ca să facă darul iertării, accesibil pentru fiecare dintre noi. Trebuie să primim acest dar.

 

Dumnezeule, Îți mulțumesc că Ție Îți pasă de starea inimii mele, și îmi descoperi starea mea reală, înaintea Ta! Doamne, nu am dreptate, am păcătuit împotriva Ta! Eu~& ,"& ,"& ~. . (numește păcatul din inima ta). Mă pocăiesc, că am păcătuit în așa fel. Fără scuze ieftine, fără ca să mă îndreptățesc. Nu învinuiesc pe nimeni pentru aceasta, ci eu sunt vinovat(ă). Este doar păcatul meu, într-adevăr, gândesc așa. Iartă-mă, Dumnezeule, și spală-mă în numele Lui Iisus Hristos. Poți face aceasta. Dă-mi putere, să împlinesc la nivel de inimă, în viitor poruncile Tale. Cred, că eliminarea înclinării mele spre păcat nu poate avea loc decât doar prin dependența mea completă de Tine! Mă rog în numele Domnului și Mântuitorului meu Iisus Hristos, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 608
  • Export PDF: 3
Opțiuni