Care este sursa puterii noastre pentru viața de zi cu zi?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

"... Isus a luat cu El pe Petru, pe Ioan şi pe Iacov şi S-a suit pe munte să Se roage. Pe când Se ruga, I s-a schimbat înfăţişarea feţei, şi îmbrăcămintea I s-a făcut albă strălucitoare. Şi iată că stăteau de vorbă cu El doi bărbaţi: erau Moise şi Ilie, care se arătaseră în slavă şi vorbeau despre sfârşitul Lui, pe care avea să-l aibă în Ierusalim. Petru şi tovarăşii lui erau îngreuiaţi de somn, dar, când s-au deşteptat bine, au văzut slava lui Isus şi pe cei doi bărbaţi care stăteau împreună cu El.” (Luca 9:28-32)

 

 

Când Iisus Hristos a fost aici pe pământ, deobicei, slava Lui a fost ascunsă. El avea chipul Lui Dumnezeu (nu pur și simplu asemănător cu Dumnezeu, ci Însuși Dumnezeu după natura Sa), aflându-se aici, s-a smerit, S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor, avea trup omenesc (Filipeni 2:6-7). Dar în Împărăția Lui Dumnezeu, Care vine, slava Lui se va arăta pe deplin. Toți Îl vor vedea pe Hristos în toată măreția și splendoarea Sa.

 

 

Dar odată, când Iisus, pe vârful munților S-a rugat, El deja le-a arătat la câțiva ucenici, măreția Lui împărătească. Deodată s-a schimbat Înfățișarea Lui, S-a schimbat la față, iar haina Lui a devenit foarte albă! Apostolul Petru a fost atât de uimit de măreția și de splendoarea slavei Lui Iisus, încât a dorit să se rețină mai mult pe munte, și a propus să facă trei corturi, una pentru Iisus, și altele două, pentru cei, care stăteau acolo cu El.

 

Schimbarea Lui Iisus, acolo pe munte, a fost un eveniment foarte important și foarte luminos, dar nu a durat mult. Și toți de pe munte, au fost nevoiți să se coboare în lume, unde i-au așteptat o mulțime de oameni, care aveau nevoile lor.

 

 

Deseori în viață există momente, pe care am dori să le facem să dureze mai mult. Dar după așa vârfuri, din nou trebuie să ne coborâm la luptă; dar aceste vârfuri ne dau putere pentru viața de zi cu zi, și pentru cele mai critice situații!

 

De aceea, „ridică-te pe vârful muntelui,” căutând Împărăția Lui Dumnezeu și neprihănirea Lui! Dar în prezența Domnului, trebuie să ne ridicăm, nu pentru ca să „rămânem acolo”, ci cu puterea obținută acolo, să slujim în această lume, care este plină de necazuri!

 

  • Să te întărească măreția împărătească a Lui Iisus, și puterea, înțelepciunea și dragostea Lui dumnezeiască, să fie cu tine în toate zilele vieții tale, și să fie cu tine atunci, când vei ajuta oamenii dragi ție, să-și rezolve problemele! Slavă Lui în vecii vecilor! Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

„Nu mă părăsi, Dumnezeule, chiar la bătrâneţea căruntă, ca să vestesc tăria Ta neamului de acum şi puterea Ta neamului de oameni care va veni!” (Psalmul 71:18)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 561
  • Export PDF: 3
Opțiuni