Cum să-i ajuți pe cei săraci (pe cei, care duc lipsă)?
Autor: Repalov Veaceslav  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/09/2019
    12345678910 0/10 X

1. Trebuie să-l cercetezi cu de-amănuntul (De ce? Proverbele 13:7

Unul face pe bogatul, şi n-are nimic, altul face pe săracul, şi are totuşi mari avuţii), iar apoi dacă într-adevăr are nevoi, în anumite cazuri trebuie să-i dai toate cele de trebuință (frații în Hristos sunt prioritate)!

2. În unele cazuri este suficient să-l ajuți, să-și caute un serviciu;

3. În alte cazuri, trebuie să fie mustrat, pentru neorânduială, pentru că n-a cerut de la Domnul, pâinea cea de toate zilele, căci n-aveți pentru că nu cereți, dacă va fi nevoie, va trebui să-i fie aplicată disciplina, trebuie să fie învățat să caute mai întâi Împărăția Lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, ca toate celelalte să-i fie date pe deasupra;

4. În alte cazuri trebuie să-i creezi un loc de muncă, de exemplu, dacă ai bani, poți să-l angajezi în calitate de șofer personal, chiar dacă știi să mergi la volan, îl angajezi doar cu scopul, ca să aibă cele de trebuință, sau o biserică locală, poate să facă o strângere, în fiecare lună, pentru ca să-i facă un salariu unui misionar, sau unui învățător al Bibliei etc.

5. Trebuie să te cercetezi pe tine însuți, pentru ca să vezi dacă n-ai asuprit vreun sărac, (dacă n-ai legat gura boului, care treieră bucatele), dacă ai făcut parte din bunurile tale vremelnice, celui, care te învață din Cuvânt!

6. Roagă-te zilnic pentru ei, ca Domnul să le împlinească nevoile lor zilnice.

7. Dă-le vreun sfat înțelept!

8. Învață-i cum să-și administreze banii în conformitate cu cele scrise în Sfintele Scripturi. Învață-i să nu cheltuie banii pe nimicuri, pe lucruri zadarnice!

Învață-i aceste adevăruri din acest articol - Administrarea banilor - ce trebuie să știe fiecare creștin?


https: //moldovacrestina. md/despre-administrarea-banilor-in-biserici/

9. Dacă persoana săracă iubește somnul, atunci învaț-o să nu doarmă mai puțin decât este nevoie, și să nu doarmă mai mult decât este nevoie!

10. Învață-l aceste adevăruri de la furnică: Ia inițiativa, lucrează cu mâini harnice, fă-ți o disciplină, lucrează calitativ, chiar și atunci când nimeni din oameni nu te controlează! Lucrează chiar și atunci când nu există vreo persoană, care să vegheze asupra ta, lucrează atunci când este sezonul, folosește oportunitățile, pe care Domnul ți le-a dat, și pe care Domnul dorește să le folosești!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 747
Opțiuni