Nevoi și binecuvântări
Autor: Repalov Veaceslav  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

Nevoi – lucruri fără de care nu poți trăi (Mâncare, casă (Domnul poate să-ți dea în loc de casă, oportunitatea de a trăi în chirie, sau de a trăi pentru o vreme, precum Elisei, fără plată, în casa unei familii foate bogate, căci Domnul nu este obligat să-ți dăruiască o casă) etc.) - sunt priorități; Domnul ne-a promis că ne va împlini nevoile noastre zilnice, dacă vom împlini condițiile Lui;

Lucrurile fără de care poți trăi – Binecuvântări (Mașină, casă pe pământ, care este mai mare decât ai nevoie, 10 perechi de încălțăminte în dulap etc.) Ele nu sunt de mare importanță! Dumnezeu nu este obligat să ne dea asemenea lucruri, chiar dacă ascultăm de El!

 

Unii merg într-o extremă rea – cumpără doar lucruri strict necesare, chiar dacă au bani, iar alții merg într-o altă extremă rea – materialismul – procură mai multe lucruri, de care n-au nevoie decât Domnul le permite!

 

Dacă cineva este sărac, și poate să-și procure doar lucrurile strict necesare, să fie mulțumitor pentru soarta, care i-a dat-o Domnul!

 

Să nu uităm! Dacă toți oamenii nu-și vor cumpăra câte un smartphone nou în fiecare an, atunci mulți muncitori săraci, care lucrează la uzine, vor rămâne fără serviciu! De aceea să nu mergem în extreme!

 

Dumnezeu a hotărât să binecuvânteze pe unii mai mult pe acest pământ, iar pe alții mai puțin! El hotărăște ce binecuvântări să ne dea! Cuiva i-a dat o mașină foarte frumoasă, și foarte scumpă, iar altuia nu i-a dat o astfel de mașină, dar în schimb i-a dat un aspect exterior foarte frumos, iar la a treia persoană i-a dat mulți copiii, iar unui alt om i-a dat toate acestea etc.

 

Binecuvântările pot deveni idoli!

Cum? De exemplu: atunci când unii oameni, care au bani, și cărora Domnul nu dorește să le dea multe mașini, totuși ei le cumpără, sau cineva, care are bani dorește să cumpere 3 case, dar Domnul îi permite doar 2, și totuși nu-L ascultă pe Domnul etc. Mai pe scurt, când Domnul nu dorește să-ți dea o anumită binecuvântare, dar tu faci tot posibilul ca s-o obții, atunci aceasta este un idol!

Chiar dacă cineva este foarte bogat, Domnul nu-i permite să-și cumpere tot ce dorește! Bogatul trebuie să cheltuie banii doar acolo unde Domnul îi permite, și doar atât cât Domnul a hotărât! Este o încercare pentru el.

 

Toți ucenicii Lui Hristos sunt binecuvântați cu tot felul de binecuvântări duhovnicești în locurile cerești în Hristos!

 

Binecuvântările vremelnice sunt foarte gustoase, dar nici nu sunt vrednice să fie comparate cu cele duhovnicești! Aceste binecuvântări vremelnice arată spre cele duhovnicești! Cei mai mulți oameni se opresc doar la aceste lucruri vremelnice și nu doresc să meargă mai departe!

 

Mai există două extreme cu privire la acest subiect: Unii oameni doresc să facă doar daruri celor, cărora ei doresc să le facă și nu doresc să împlinească nevoile altora, dar alții doresc să împlinească doar nevoile altora, și nu doresc să le facă daruri!

Să nu uităm, că pe săraci îi vom avea tot timpul! Nu vom scăpa de ei! Trebuie să-i ajutăm, nici mai mult decât trebuie și nici mai puțin! Dar Domnul dorește ca în anumite cazuri să le facem daruri (lucruri fără de care pot trăi), anumitor persoane! Iar banii, pe care îi avem sunt limitați, de aceea întotdeauna trebuie să renunțăm la ceva bun pentru ca să facem ceea ce trebuie! Duhul Sfânt ne va da direcții, cum să procedăm cu privire la aceasta!

 

1 Corinteni 15:19

Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 479
Opțiuni