Îmbărbătează-te, dacă suferi pentru credință
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/08/2019
    12345678910 0/10 X

2 Timotei 2:9-10 „... pentru care sufăr până acolo că sunt legat ca un făcător de rele. Dar Cuvântul lui Dumnezeu nu este legat. De aceea rabd totul pentru cei aleşi, pentru ca şi ei să capete mântuirea care este în Hristos Isus, împreună cu slava veşnică.”

 

Predicarea Vestei Bune cu privire la răstignirea și învierea Fiului Lui David, l-a dus pe Pavel, în temnița romană. Când apostolul a scris aceste rânduri în epistola sa, de fiecare dată când se mișca, sunetul lanțurilor îi aducea aminte, că era legat ca un făcător de rele. Pavel nu a fost un hoț, un ucigaș sau un trădător din punctul de vedere al dreptului roman, dar pe el l-au închis ca pe un făcător de rele. Aici a fost vreun motiv de a cădea de oboseală în duh. Căci nu doar statul roman era hotărât să-l omoare pe Pavel, dar de asemenea și unii prieteni credincioși s-au întors cu spatele la el.

 

Și totuși, indiferent de toate împrejurările dificile, duhul fericit a lui Pavel, a plutit deasupra pereților temniței. Aducându-și aminte de adevărul: „Dar Cuvântul Lui Dumnezeu nu este legat,” că este imposibil să-L legi în temniță, el uită despre priveliștile lui sumbre cu privire la viitor. Cuvântul Lui Dumnezeu încă Își mai atinge scopurile, chiar și în așa împrejurări foarte dificile, îndemnându-i pe cei aleși ca să primească salvarea sufletului în Hristos Iisus, împreună cu slava veșnică. Știind că Evanghelia în esență este convingătoare, Pavel a fost gata să rabde totul pentru cei aleși. Apostolul a conștientizat, că datorită suferințelor lui, pentru lucrarea Evangheliei, multe suflete vor primi salvarea și odată aceste suflete vor participa la slava veșnică, împreună cu Iisus Hristos. Să vezi cu ochii credinței, pe păcătoșii, care sunt salvați datorită harului Lui Dumnezeu și care sunt proslăviți împreună cu Iisus Hristos – a fost suficient, pentru ca să-l inspire pe Pavel, ca să îndure toate prigoanele!

 

 

Când John Paton a fost student la Universitatea din Scoția, Dumnezeu l-a chemat ca să fie misionar în New Hebrides. După ce a finisat universitatea, el și nevasta lui, au plecat la partea de sud-vest al Oceanului Pacific și au început să lucreze printre canibalii de pe insula Tanna. Peste câteva luni, soția lui și pruncul au murit, și Paton era nevoit să doarmă câteva nopți peste mormintele lor, pentru ca să-i încurce pe canibali să le dezgroape trupurile moarte și să le mănânce. După ce a muncit aproape 3 ani, cu credincioșie, el a părăsit acea insulă, și nici n-a văzut vreun om, ca să se întoarcă la Hristos. Mulți ani mai târziu, fiul său, de la o altă căsătorie, a reînnoit lucrarea pe insula Tanna – dar la urma urmei a văzut că toți locuitorii insulei au venit la Hristos. Când Paton cel mare, a vizitat din nou acea insulă, liderul foștilor canibali, l-a întrebat: ce fel de armată foarte măreață a înconjurat în fiecare noapte coliba lui, când el trăia printre ei pentru prima dată. Aceștia au fost îngerii Lui Dumnezeu – ei l-au protejat. Se spune, că după ce Paton pentru ultima dată a părăsit New Hebrides, slujind și pe o altă insulă, el, datorită lucrării lui, și lucrării fiului său, pe care au făcut-o cu credincioșie, a putut să spună cu lacrimi în ochi: „Nu cunosc niciun localnic de pe aceste insule, care să nu fi mărturisit credința lui în Iisus Hristos.” Totul prin ce a trecut, tot ce a răbdat, nu a fost în zadar!

 

„De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.” (1 Corinteni 15:48)

 

  • Doamne! Ajută-mă să țin minte, chiar dacă prigonitorii îmi vor ucide trupul meu, Cuvântul Domnului va sta tare! Ajută-mă să țin minte, că nu este în zadar să muncesc, ca propovăduitor al Cuvântului și ca slujitor înaintea Ta! Ajută-mă să nu disper, să nu mă plâng de milă pe situația mea dificilă, ci dimpotrivă, toate greutățile să le rabd, punându-mi încrederea în harul Lui Hristos, care face lucrarea de salvare a sufletelor omenești, prin Cuvântul Lui Dumnezeu, care le-a fost predicat! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 454
  • Export PDF: 3
Opțiuni