Când calculele noastre ne duc în disperare, să privim la Dumnezeul nostru atotputernic
Autor: Charles Spurgeon  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Isus Şi-a ridicat ochii şi a văzut că o mare gloată vine spre El. Şi a zis lui Filip: „De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?” Spunea lucrul acesta ca să-l încerce, pentru că ştia ce are de gând să facă.” (Ioan 6:5-6)

 

Iisus i-a pus lui Filip această întrebare, cu scopul ca să-l încerce în câteva aspecte. El dorea să-i încerce credința lui Filip. Ce va spune Filip?

 

Dacă el are o credință puternică, atunci va răspunde: „Învățătorul măreț, nu trebuie să cumpărăm pâini. Tu ești mai mare decât Moise, dar pe vremea lui Moise, poporul a fost hrănit cu mană în pustie. Spune doar un singur Cuvânt, și pâinea va cădea din cer, și toți se vor sătura.”

 

Dacă Filip ar fi avut o credință mare, atunci ar fi răspuns așa: „Ești mai mare decât Elisei, dar Elisei a luat pâinile de orz și spice noi din sac și a hrănit pe fiii prorocilor. Doamne poți să faci la fel.”

 

Dacă Filip ar fi avut o credință mare, ar fi spus: 'Doamne, nu știu de unde putem să cumpărăm pâini, dar este scris: „Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt.” Tu poți să potolești foamea acestui popor și fără vreo pâine vizibilă, fără ca să le dai vreo bucată. '

 

Întrebarea Domnului a depistat, cât de mică era credința lui Filip, încât acela socotea bănuții lui. El a început să numere, în loc să privească la Dumnezeul atotputernic.

 

Mă tem că nu mulți dintre noi pot să afirme, că n-au făcut o asemenea greșeală, căci chiar Moise, odată a socotit cu îndoială în inimă: „Şase sute de mii de oameni care merg pe jos alcătuiesc poporul în mijlocul căruia sunt eu, şi Tu zici: ‘Le voi da carne şi vor mânca o lună întreagă!’

 

Ține minte răspunsul, pe care i l-a dat Dumnezeu, robului Său, care a disperat: „Nu cumva s-a scurtat oare mâna Domnului? Vei vedea acum dacă ceea ce ţi-am spus se va întâmpla sau nu.”

 

De asemenea și noi trebuie să credem în credincioșia Lui Dumnezeu. Dar dacă ne îndoim, atunci El Se va descoperi în așa fel, încât cu durere vom simți păcatul necredinței față de Domnul nostru.

 

Charles Spurgeon

 

 

Îți mulțumesc Doamne, că mâna Ta nu este prea scurtă, pentru ca să salveze! Îți mulțumesc, că pentru întărirea credinței mele în atotputernicia Ta, Tu mă încerci în împrejurări dificile și mă înveți că sursele materiale – nu sunt cele mai importante! Iartă-mă, că uneori n-am suficientă credință în nevoi, și pentru că am procedat precum Filip, am căzut în disperare, în timp ce Tu ești gata să te înduri față de mine și să-mi dai cele necesare, în apropiere! Ajută-mă să nu limitez acțiunea Ta asupra vieții mele, prin calculele mele umane, ce este posibil, și ce nu. Mă încred în Tine și doresc să se facă voia Ta în toate! Căci a Ta este Împărăția, și puterea și slava în vecii vecilor. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

„... Este mâna Mea prea scurtă ca să răscumpere? Sau n-am Eu destulă putere ca să izbăvesc?” (Isaia 50:2)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 619
Opțiuni