Cine știe, poate Dumnezeu va avea milă de noi...
Autor: Charles Spurgeon  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/08/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

„Cine ştie dacă nu Se va întoarce Dumnezeu şi Se va căi şi dacă nu-Şi va opri mânia Lui aprinsă, ca să nu pierim!” (Iona 3:9)

 

 

Trebuie să evidențiez, că predica lui Iona nu conținea un mesaj despre milă, ci doar proclama o sentință scurtă cu privire la judecată. El era precum un sunet puternic al clopotului, care suna doar înainte de aplicarea pedepsei cu moartea față de un criminal. În el nu se conținea niciun cuvânt cu privire la milă. A fost o trâmbiță a judecătorului, ci nu o trâmbiță de aur, care anunța o aniversare. Ochii lui Iona nu emanau milă, în inima lui nu era compasiune. El a fost trimis cu o noutate tristă, și a propovăduit despre ea cu asprime: „Încă 40 de zile și cetatea Ninive va fi nimicită!”

 

Îmi imaginez cum împăratul din Ninive a strâns sfatul orașului pentru o adunare foarte importantă, îmi imaginez cum unul dintre ei a zis: „Avem puțină speranță pentru a obține milă, căci Iona cu siguranță nu ne-a propus-o. Cât de groaznic a vorbit! El nu a vărsat nicio lacrimă! Sunt convins că Dumnezeul lui Iona este foarte drept și strict. El nu va avea milă de noi; vom muri.” Dar împăratul a răspuns: „Cine știe? Tu crezi așa, dar probabil vom putea proceda în așa fel, ca Dumnezeu să aibă milă de noi? Să nu ne pierdem speranța, căci cine știe? ... ”

 

Dragă cititorule, nu dorești să spui împreună cu împăratul din Ninive: „Cine știe?” Nu dorești să intri acasă în camera ta și să te rogi, căci „cine știe?” Nu dorești să iai Biblia, și să cauți în ea cuvintele făgăduinței, căci „cine știe?” Încă mai există speranță, că vei avea parte de milă și vei fi primit(ă), încă mai ai posibilitatea să-I cânți cântări de laudă Lui Dumnezeu în veșnicie.

 

Acel fapt, că locuitorii din Ninive n-au știut ceva despre Dumnezeu, în afară de sentința dreaptă față de ei, trebuia să le spulbere toată speranța. Cât suntem noi de fericiți, știind că Dumnezeu este milostiv. Cât de des am auzit din gura Lui Dumnezeu, că El are gânduri de pace cu privire la noi. Vino la Domnul Iisus, crede în sângele Lui salvator, și păcatele tale vor fi ispășite astăzi.

Charles Spurgeon

 

 

Slavă Ție, Doamne, pentru speranța, că pocăința sinceră ne scapă de mânia Ta! Te rog salvează persoanele, care îmi sunt apropiate și dragi, care nu Te cunosc! Să recunoască ei starea lor păcătoasă, că nu sunt vrednici, și că o perioadă îndelungată de timp ți-au încercat răbdarea Ta dumnezeiască! Să se îndrepte inimile lor spre Tine, cu o pocăință sinceră, și să nădăjduiască în meritele Lui Hristos, pentru ca ei la rândul lor să aibă parte de milă, și să fie izbăviți de pedeapsa pentru necredință! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

„... căci la Domnul este îndurarea

şi la El este belşug de răscumpărare! (Psalmul 130:7)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 796
Opțiuni