Câteva adevăruri cu privire la prezbiteri...
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

 

Doar prezbiterii au dreptul să pună prezbiteri!

Când se alege un prezbiter nu se merge în extreme! Nici nu trebuie de căutat vreun om perfect, dar nici nu trebuie de ales vreun om stricat!


 

22 Să nu-ţi pui mâinile peste nimeni cu grabă şi să nu te faci părtaş păcatelor altora; pe tine însuţi păzeşte-te curat. 23 Să nu mai bei numai apă, ci să iei şi câte puţin vin din pricina stomacului tău şi din pricina deselor tale îmbolnăviri. 24 Păcatele unor oameni sunt cunoscute şi merg înainte la judecată, iar ale altora vin pe urmă. 25 Tot aşa şi faptele bune sunt cunoscute; şi cele ce nu sunt cunoscute nu pot să rămână ascunse. (1 Timotei 5:22-25)

 Pavel a presupus că Timotei putea să aibă deseori îmbolnăviri de stomac, din cauza că a pus ca prezbiter pe cineva, care trăia un mod de viață păcătos înaintea Lui Dumnezeu, și pentru această alegere Domnul l-a pedepsit!

 

 

1 Timotei 5:19

Împotriva unui prezbiter să nu primeşti învinuire decât din gura a doi sau trei martori.

 

Dacă prezbiterul, care păcătuiește nu-și vine în fire, atunci trebuie pus la observare și scos din slujbă! Iar după ce va trece perioada de apoximativ 1 an, de când a fost pus la observare, trebuie de analizat, dacă s-a pocăit sincer, dacă nu, atunci se continuă perioada de observare, dacă s-a depărtat de păcat, atunci este restabilit în biserică, și mai departe dacă este voia Lui Dumnezeu, este pus din nou în slujba de prezbiter!

 

 

 

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 655
  • Export PDF: 3
Opțiuni