Anania si Safira
Autor: Bobby Duncan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de costy18us in 28/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

ANANIA SI SAFIRA

UN  CAZ DE PACAT IN BISERICA  Faptele apostolilor 5:1-11

Fiecare gest de caritate sau bunavointa atrage mereu si persoane care nu sunt chiar corecte. Dar eu cred ca evenimentele inregistrate in aceste versete sunt doar o alta dovada a inspiratiei cu care a fost scrisa Biblia. Daca era scrisa de autori oamenii, e probabil ca ei nu scriau despre un neplacut caz de pacat in biserica din Ierusalim. Oricat de neplacut ar fi fost pentru biserica timpurie, sunt niste lectii importante de invatat din asta.

1. Pacatul in biserica nu demonstreaza falsitatea divinitatii ei.

A. Biserica este perfecta din punct de vedere divin dar este formata din oamenii care nu sunt perfectii.

B. Planul său de organizare este divin și, prin urmare, perfect, dar este organizat cu oamenii imperfectii.

C. Sistemul său de închinare este divin, și, prin urmare, perfect, dar credincioșii sunt oamenii și imperfectii

D. Există întotdeauna loc de mai bine pe partea omeneasca, dar  este o greșeală de a încerca sa îmbunătatesti ceva pe partea divină.

E. Daca unii care trăiesc astazi ar fi fost prezenti în Ierusalim, când a avut loc acest incident, ar fi folosit ca argument că biserica  din Ierusalim nu era biserica construita de Isus. Dar a fost.

2. Anania și Safira au făcut greșeala de a gândi ca Dumnezeu este  ca un om.

A. Oamenii pot fi inselatii dar nu si Dumnezeu. Galateni 6:7-8:7. Nu va inselati: "Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit." Ce seamana omul, aceea va si secera.

8. Cine seamana in firea lui pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea; dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul viata vesnica.”

B. Oamenii pot fi mituitii dar nu si Dumnezeu.

1. In 1Samuel 8 ni se spune ca fii lui Samuel luau mita si calcau dreptatea

2. Iuda a luat mita sa il vanda pe Isus.

3. Soldatii au fost mituitii sa zica ca apostolii au furat trupul lui Isus Christos. [Matei 28:12-15]

4. Dar Dumnezeu nu poate fi mituit. El a refuzat să se uite în altă parte, atunci când Anania și Safira au dat un cadou. Indiferent cât de mare  e darul, nu il putem determina pe Dumnezeu să  întoarcă capul când nu reușim în responsabilitatea noastră.

C. Cineva se poate ascunde de alt om, dar de Dumnezeu nu te poti ascunde nicaieri.

1. Psalmii 139:7-12 -7. Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta? 8. Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in Locuinta mortilor, iata-Te si acolo; 9. daca voi lua aripile zorilor si ma voi duce sa locuiesc la marginea marii, 10. si acolo mana Ta ma va calauzi, si dreapta Ta ma va apuca. 11. Daca voi zice: "Cel putin intunericul ma va acoperi si se va face noapte lumina dimprejurul meu!"12. Iata ca nici chiar intunericul nu este intunecos pentru Tine; ci noaptea straluceste ca ziua, si intunericul, ca lumina. .

2. Unii astăzi au făcut greșeala de a crede ca Dumnezeu este ca omul. În loc de a I se supune lui si a face voia lui conform Bibliei, ei au decis ceea ce Dumnezeu ar trebui să primeasca, si asta i-au dat in planurile lor de mântuire, închinare

3. Pacatul trebuie tratat.

A. Unii aleg sa ignore sau sa treaca cu vederea pacatul in biserica.

B. Apostulul Petru a stiut ca pacatul trebuie tratat.

1. Toate eforturile trebuie facute pentr a il face pe autorul lor sa se pocaiasca de ele. Galateni 6:1 : Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşeală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii. Şi ia seama la tine însuţi ca să nu fii ispitit şi tu.

2. Daca autorul persista in a face acele lucruri trebuie scos din adunare. Unii ar putea crede ca e drastic dar nu e la fel de drastic ca ceea ce Duhul Sfant si Petru au facut cu Anania si Safira.

4. Fiecare lucru de valoare are si falsificatorii sai.

A. În capitolul precedent am citit despre Barnaba si altii care au vândut terenuri și case, și a adus veniturile din aceste vânzări și îi puneau la picioarele apostolilor. Asta a fost un lucru valoros, și apoi a fost falsificat de Anania și Safira, incercand sa pacaleasca pe Dumnezeu.

B. Exista un singur Dumnezeu adevarat si multi falsi dumnezeii. : 1 CORINTENI 8: 5. Caci chiar daca ar fi asa numiti "dumnezei" fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi "dumnezei" si multi "domni").

C. Adevarat singur Hristos si multi falsii hristosi; Mat 24:24  Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.

D. Un singur Duh Sfant si multe false spirite  : 1 Ioan 4:1 Prea iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sînt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi prooroci mincinoşi.

E. Adevaratii apostolii si falsi apostolii. : 2Co 11:13  Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos.

F. Adevaratii invatatorii si falsi invatatorii: 2Pe 2:1  În norod s'au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i-a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică.

G. Adevarata evanghelie si falsa evanghelie: Gal 1:6-9(6)  Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v'a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. (7)  Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. (8)  Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit-o noi, să fie anatema! (9)  Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!

H. Adevarata Biserica si falsa biserica: Mat 15:13  Drept răspuns, El le-a zis: „Orice răsad, pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.

I. Adevarata inchinare si falsa inchinare: Mat 15:8-9  , Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. (9)  De geaba Mă cinstesc ei, învăţînd ca învăţături nişte porunci omeneşti.”

J. Adevaratul botez si falsul  botez: Faptele ap. 19:1-5

(1)  Pe cînd era Apolo în Corint, Pavel, dupăce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întîlnit pe cîţiva ucenici, (2)  şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfînt cînd aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n'am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfînt.”(3)  Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.”

(4)  Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Celce venea după el, adică în Isus.”(5)  Cînd au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus.

5. Pacatul poate fi conectat cu un lucru bun.

A. Ce sa facut in biserica era bine, dar ce a facut Anania si Safira a fost un pacat.

B. Iata ce a zis Pavel despre Cina Domnului: 1Co 11:29 Căci cine mănîncă şi bea, îşi mănîncă şi bea osînda lui însuş, dacă nu deosebeşte trupul Domnului.

C. Pavel mai scrie: Rom 14:16  Nu faceţi ca binele vostru să fie grăit de rău.

 

CONCLUZIE  - Așa cum Biblia ne dă exemple care sunt demne de imitat, aceasta furnizează de asemenea si câteva exemple care servesc ca avertisment împotriva anumitor lucruri.

Aceasta este un exemplu. In ciuda ipocriziei Ananiei si Safirei, in scopul de ai multumi Domnului cat timp suntem aici pe pamant si sa mergem in Rai cand viata se termina totii oamenii trebuie sa devina  membrii ai Biserici lui Hristos de care Anania si Safira au apartinut. Acestei Biserica apartii daca urmezi evanghelia lui Hristos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2291
  • Export PDF: 1
Opțiuni