O nevoie foarte importantă – nevoie de a avea un Tată!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/07/2019
    12345678910 0/10 X

Cred, că fiecare dintre noi, s-a întâlnit cu durerea, care este provocată de lipsa de tați în această lume. Statistica mondială ne vorbește clar, cu privire la aceea, cât de mare este rolul taților în societate. Fetele adolescente, care au rămas însărcinate înainte de vreme, dintre ele 71 % trăiesc în case unde nu sunt tați. Dintre copii străzii, 90% au crescut fără tați, sau tații lor se află în închisori.

 

Această lume se află într-o criză globală – pe nume, lipsa de tați. Mulți tați au divorțat, sunt încărcați cu multă muncă, sau sunt dependenți de (alcool, jocuri de noroc etc.), de aceea nu pot să-și împlinească bine rolul de tați. De aceea, generații după generații cresc în condiții fără tați.

 

Gândește-te la aceea cum se finisează Vechiul Testament, unde ultimele versete, ale prorocului Maleahi sună astfel: “Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată. El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!” (Maleahi 4:5-6).

 

Și iată citim Luca 1:16,17 “El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul Dumnezeul lor. Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii şi pe cei neascultători, la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

 

Pentru ca să pregătească poporul pentru venirea Domnului, Ioan s-a adresat concret taților, și acest cuvânt se adresează lor, ei se pocăiau și se întorceau la Dumnezeu. De aici este clar, că nu vine trezirea spirituală într-o națiune, fără ca tații, bărbații, să se smerească cu adevărat înaintea Lui Dumnezeu.

 

Comunicând cu tinerii puternici care fac parte din clubul sportiv “Admirals” (Chișinău) am vorbit despre rolul duhovnicesc și fizic pe care îl au tații, despre aceea, ca ei să facă pasul corect, pentru ca să împlinească acest rol, pe care îl au tații și bărbații de la început.

 

Domnul să ne binecuvânteze, El este Acela, Care educă tați adevărați! Fie ca Tatăl Ceresc să ajute pe aceia, care astăzi sunt tați, pentru ca ei să găsească vindecare pentru rănile proprii, pentru durerile și greșelile lor, și să restabilească paternitatea (fizică și duhovnicească, să aibă grijă de aceia, care sunt împovărați de gândurile și simțămintele pe care le are orfanul)! Inimile părinților să se îndrepte spre copii, iar inimile copiilor să se îndrepte spre părinți, pentru ca acest pământ să nu fie lovit cu blestem (Maleahi 4:6). În numele Împăratului și Salvatorului nostru Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 535
  • Export PDF: 3
Opțiuni