Nu permite ca păcatul să domnească în viața ta
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 19/07/2019
    12345678910 0/10 X

“Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui... Căci păcatul nu mai trebuie să stăpânească asupra voastră... ” (Romani 6:12,14)

 

Păcatul, fără nicio îndoială, are abilitatea să controleze trupurile noastre, căci dacă ar fi fost altfel, atunci n-am fi avut nevoie de îndemnul Lui Pavel. Păcatul dorește să stăpânească asupra noastră, folosind îndemnurile și poftele trupului nostru (Romani 6:12). Iar noi păcătuim – fără minte, puțin, am făcut un obicei din aceasta... Dar noi nu trebuie să ne lăsăm stăpâniți de dorințele firii noastre pământești, nu trebuie să irosim energia noastră pe păcat, și nu trebuie să ne lăsăm stăpâniți de pofte rele. Avem un drept deplin să părăsim păcatul, și să nu-i permitem lui să domnească în viața noastră, să ne dăm pe noi înșine ca robi Domnului,  şi să dăm lui Dumnezeu mădularele noastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii. (Romani 6:13,19) Este vorba despre decizia noastră liberă de a ne da pe noi înșine Domnului. Aceia, care sunt în Hristos, în fiecare zi procedează în conformitate cu credința, și anume așa cu privire la orice păcat.

 

Dar, iată ce doresc să evidențiez cu privire la lupta noastră zilnică cu păcatul. Uneori nu suntem atât de categoric față de orice păcat, și ne permitem să practicăm anumite păcate. Deseori facem o greșeală, când încercăm să creăm vreun “catalog” pentru păcate. Punem un anumit păcat pe primul loc, și zicem: “Acest păcat este groaznic.” Un alt păcat îl punem pe ultimul loc în listă, și zicem: “Acest păcat nu este atât de groaznic.” Prin aceasta adormim din punct de vedere duhovnicește.

 

Dar Dumnezeu nu clasifică păcatele așa cum mulți dintre noi fac, sau ar fi făcut. Să privim la cartea Apocalipsa, pentru ca să vedem care este viitorul pe care îl va da Dumnezeu, celor, care sunt biruiți de păcat, celor, care n-au biruit stăpânirea păcatului, și care i-au fost necredincioși Domnului.

 

“Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.” (Apocalipsa 21:8)

 

Dumnezeu începe lista cu cei fricoși, cu inima slabă (aici nu se are în vedere boli cardiovasculare). Aceștia sunt aceia, care au iubit pacea și confortul mai mult decât pe Hristos. Sunt aceia, care se tem să-L mărturisească cu îndrăzneală pe Hristos, căci doresc să trăiască în siguranță. Sunt aceia, pentru care siguranța și poziția în societate, înseamnă pentru mai mult decât credința în Hristos și credincioșia față de El, indiferent de preț. Mulți dintre noi ar fi pus „frica” pe primul loc în lista cu păcate “groaznice”?

 

Apoi Dumnezeu menționează necredincioșii. Ai știut că avem mulți necredincioși “credincioși”?   Aceia, care spun că cred în Evanghelie, dar viața lor arată că nu au primit Evanghelia. (Tit 1:16) Aceia, care au o formă de evlavie, dar pe care Hristos nu-i cunoaște! “Matei 7:21-23” Dumnezeu a menționat necredincioșii mai înainte ca să menționeze ucigașii și curvarii. Probabil am fi schimbat multe lucruri cu locurile, dar Dumnezeu nu privește lucrurile așa cum noi.

 

De aceea, să nu credem că unele păcate nu sunt atât de grave, ci să înțelegem cât de grave sunt toate păcatele! Prin uniune cu Hristos, să trăim o viață pe pământ, care este în conformitate cu standartul sfințeniei!

Domnul să te binecuvânteze!

 

Doamne Iisuse, Îți mulțumesc pentru nădejdea vieții veșnice cu Tine în Împărăția Ta veșnică. Nu doresc să am ceva în comun cu păcatele, care au determinat viața mea în trecut, și care mă duceau spre iazul de foc și de pucioasă. Iartă-mă că m-am lăsat stăpânit de aceste păcate. Ajută-mă să urăsc poftele păcătoase, pentru ca să nu le încălzesc în taină în inima mea. Mă socot mort față de păcate (Romani 6:11). Mă predau Ție, sub autoritatea Ta, pentru ca să trăiesc în supunere față de Tine, și pentru ca să fiu un instrument al neprihănirii. În numele Tău te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Dacă lupți cu păcatul – trăiești. Dar dacă păcatul domnește asupra ta, și tu nu te împotrivești lui – ești mort (moartă), indiferent de faptul, cât de viu acest păcat te face să crezi că ești. (John Owen)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 550
  • Export PDF: 3
Opțiuni