Să alergăm la Dumnezeu! El deține puterea!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Ozia avea şaisprezece ani când a ajuns împărat... Mama sa se chema Iecolia, din Ierusalim. El a făcut ce este bine înaintea Domnului... A căutat pe Dumnezeu în timpul vieţii lui Zaharia, care pricepea vedeniile lui Dumnezeu. Şi, în timpul când a căutat pe Domnul, Dumnezeu l-a făcut să propăşească... Dumnezeu l-a ajutat împotriva filistenilor... ” (2 Cronici 26:3-5,7)

 

Acest fragment din istorie, ne vorbește despre un băiat – împărat, care a început să domnească la Ierusalim la vârsta de 16 ani. Numele lui era Ozia. În limba ebraică numele lui semnifică „Dumnezeu deține puterea.”

 

Mama lui se chema Iecolia, ce semnifică „Dumnezeu va da putere.” Mi se pare că Iecolia a fost o femeie evlavioasă, care încă din copilărie, își învăța fiul, cu privire la căile Lui Dumnezeu. Probabil, ea zicea: „Va veni ziua, când vei moșteni tronul tatălui tău, și când vei domni, vei avea nevoie de puterea Lui Dumnezeu. De aceea, când va veni timpul, trebuie întotdeauna să apelezi la Dumnezeu. Întotdeauna inima ta trebuie să fie predată Lui, și El îți va da putere și te va întări.” De asemenea, probabil, Iecolia i-a zis fiului său, că din această cauză l-au numit Ozia. Ea și-a dorit ca fiul său, să fie puternic în Domnul toată viața lui, pentru ca să împlinească scopurile Lui Dumnezeu!

 

O altă sursă de impact foarte puternic în viața lui Ozia, a fost prorocul Zaharia. Scriptura ne spune, că Zaharia a fost un bărbat evlavios a Lui Dumnezeu, care îl învăța să aibă un respect deosebit față de Dumnezeu, toată viața lui. Fără nicio îndoială, l-a învățat pe Ozia căile Lui Dumnezeu, și Scriptura ne spune, că Ozia l-a căutat pe Dumnezeu în timpul vieții lui Zaharia, învățătorul lui evlavios.

 

Biblia ne vorbește foarte simplu și profund despre Ozia. Ea ne spune: „Dumnezeu l-a ajutat... ” (versetul 7). Dumnezeu l-a binecuvântat foarte mult pe omul acesta. Ozia a devenit unul din cei mai puternici și cel mai de succes împărat din vremea lui, și a împărățit în Iudeea 52 de ani. Și după cum vorbește Scriptura, toți acești ani, el a continuat să-L caute pe Dumnezeu. Într-adevăr putem să ne facem o concluzie, că puterea lui Ozia, nu a fost doar militară și materială, dar și morală. Citim că el a curățit țara de idoli, și aceste acțiuni curajoase, au contribuit la aceea, că a crescut slava lui. Ozia avea ceva, ce l-a deosebit de ceilalți. A fost o personalitate puternică – aceasta a fost rodul, Cuvântului Lui Dumnezeu, Care a dat rădăcini mari și adânci în inima lui, încă din copilărie. L-a aceasta a contribuit mama lui grijulie și prorocul evlavios Zaharia.

 

 

Care este sursa puterii tale? Apelezi la Dumnezeu? Cine te învață să ai un respect deosebit față de Domnul? Sau pe cine înveți tu să aibă un respect deosebit față de Domnul? Domnul îți dă propășire?

 

  • Doamne! Tu ai putere! Cine este învățat să aibă un respect deosebit față de Tine, și cine Te caută, este ajutat de Tine, și Tu îi dai succes în calea vieții! Binecuvântează-mă ca pe părinte, să-mi învăț copii, ca ei să apeleze la Tine, să alerge la Tine, și să se întărească în Tine, pentru ca să facă ceea ce este plăcut înaintea ochilor Tăi! De asemenea, trimite în calea lor, acel om evlavios, care o să-i învețe să aibă un respect deosebit față de Tine, pentru ca să aibă succes în lucruri corecte! Te rog pentru toate acestea în numele Domnului Iisus Hristos. Amin!

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru,
un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmul 46:1)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 463
  • Export PDF: 3
Opțiuni