Îngerii Lui Dumnezeu tăbărăsc în jurul celor ce au un respect deosebit față de Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/06/2019
    12345678910 1/10 X
Media 1 din 1 vot

“Nu trebuie să te temi nici de groază... nici de săgeată... nici de ciumă... nici de molimă... Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.” (Psalmul 91:5-6,11-12)

 

Ce trebuie să faci mai întâi de toate, când vine necazul? Să nu te temi!

 

De ce? Căci dacă ți-ai găsit adăpost sub ocrotirea Celui Preaînalt, dacă trăiești ajutat(ă) de Cel Atotputernic, atunci El va porunci Îngerilor Săi – ca să te păzească, oriunde nu te-ai duce, ei te vor duce pe mâini, pentru ca să nu te lovești de vreo piatră!

 

Cunoaștem că diavolul i-a zis Lui Hristos aceste versete cu privire la ajutorul Îngerilor, atunci când L-a ispitit pe acoperișul Templului, el dorea ca Hristos să păcătuiască: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, căci este scris: ‘El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.’” (Matei 4:6) Săritura în jos, de pe acoperișul Templului a fost un pericol de moarte. Și diavolul de parcă i-a propus Lui Iisus: “Dacă te încrezi atât de mult în Tatăl Tău Ceresc, atunci sari jos, și impune-L pe Dumnezeu să Te salveze. Tu vei atrage atenția oamenilor, care se află în Templu, printr-o metodă supranaturală. Ei te vor onora.” Dar Hristos nu a încercat să atragă atenția oamenilor prin acest mijloc. El nu promitea minuni și lucruri uimitoare mai noi și mai noi, și nu tinde să-și păstreze autoritatea și puterea Lui prin toate acestea. Pace în inima oamenilor aduce ceea ce este în inima Lui, și abilitatea lor, ca să învețe aceasta! El Însuși a zis cu privire la aceasta în așa fel: “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:28-29) De aceea, răspunsul Lui Hristos, pe care i l-a dat vrăjmașului a fost următorul: “Iisus i-a zis: este scris: să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul Tău.” (Matei 4:7) Să ținem minte, că diavolul este căpetenia tuturor duhurilor rele, care sunt vrăjmașii Lui Dumnezeu, și diavolul tinde să abată din cale, și să tulbure credincioșia celor, care Îi sunt credincioși Lui Dumnezeu, pentru ca în așa fel să rupă legătura vie între Dumnezeu și om. Pentru ca să-și împlinească acest scop, el este gata să tâlcuiască greșit sensul Sfintelor Scripturi, aceste Scripturi ne sunt foarte prețioase! Dar Hristos știa, că Tatăl Său Ceresc a promis, că va ajuta pe cei smeriți, și pe cei care în timpul pericolului caută protecția Lui Dumnezeu, pe cei care nu ascultă de cel, care îi ispitește; pe aceia care sunt blânzi, ci nu pe aceea, pe care diavolul i-a împins să facă totul de ochii lumiii, pentru ca să agonisească o slavă deșartă. Să nu uităm aceasta, dacă vrăjmașul va încerca să ne ispitească, să folosim măreția Lui Dumnezeu pentru scopurile personale, încercând să ne împiedice să împlinim voia Lui Dumnezeu, atunci, când mergem pe urmele Lui Hristos!

 

O cale, prin care Dumnezeu izbăvește pe cei, care nădăjduiesc în El, sunt Îngerii. Biblia ne învață, că ei sunt trimiși pentru ca să ne slujească, pentru ca să ne protejeze de pericole, când împlinim voia Lui Dumnezeu în viața noastră.

 

Când Fiul Lui Dumnezeu L-a rugat pe Tatăl “facă-se nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu,” este scris, că atunci “S-a arătat un Înger în cer și L-a întărit.” (Luca 22:42-43) Iacov, când a îmbătrânit, când l-a binecuvântat pe fiul său Iosif, a zis, că Îngerul, l-a păzit de orice rău (Geneza 48:16). De asemenea și Avraam, pentru ca să-și încurajeze robul casei sale, când l-a trimis în Mesopotamia, a zis: “Domnul, Dumnezeul cerului... va trimite pe Îngerul Său înaintea ta și tu vei lua fiului meu o nevastă de acolo.” (Geneza 24:7) Și David a scris: “Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce au un respect deosebit față de El şi-i scapă din primejdie. Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmul 34:7-8) De aceea, de oriunde cunoaștem, că Dumnezeu în orice fel, prin Îngeri protejează pe cei care și-au pus nădejdea în El! El ne dă posibilitatea să gustăm și să vedem cât este El de bun!

 

Fie ca speranța în Dumnezeul, Care este bun, să ne aducă binecuvântări! Domnul să ne protejeze cu puterea Lui minunată, să ne trimită Îngerul-păzitor, care ne va duce pe mâini, prin pericole! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

Amin. Prin predecile dv.am fost încurajat .Fiti binecuvântat cu putere si întelepciune.
Adăugat în 04/07/2019 de dandetesan
Statistici
  • Vizualizări: 1309
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni