Vorbește, căci robul Tău ascultă
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/06/2019
    12345678910 0/10 X

‚Domnul a venit, S-a înfăţişat şi l-a chemat ca şi în celelalte dăţi: „Samuele, Samuele!” Şi Samuel a răspuns: „Vorbeşte, căci robul Tău ascultă.” Atunci, Domnul a zis lui Samuel: „Iată că voi face în Israel un lucru care va asurzi urechile oricui îl va auzi.’ (1 Samuel 3:10-11)

 

Atât de mult îmi doresc să aud numele meu din gura Lui Dumnezeu. Să aud direct porunca din partea Domnului, ce să fac, când și cum. Se pare, că atunci totul va fi mai ușor, voi înțelege mai bine, și va fi totul mai simplu...

 

Se apropia dimineața, dar încă n-a răsărit soarele, și în cortul sfânt, lumina sfeșnicului mare. În liniște Samuel a auzit, cum cineva l-a chemat pe nume. El s-a gândit, că acesta a fost preotul bătrân și aproape orb, Eli. Samuel s-a sculat și a alergat la el. Imaginează-ți cum un băiețel fără încălțăminte aleargă la Eli, dorind să știe, de ce l-a chemat. Un astfel de respect și o astfel de atitudine bună pe care a manifestat-o Samuel față de Eli sunt foarte minunate. Indiferent de toate păcatele lui, Eli, încă un anumit interval de timp, era Mare Preot a Lui Dumnezeu (1 Samuel 3:2-5).

 

Samuel l-a sculat pe Eli, zicând: “Sunt aici, m-ai chemat?” Dar Eli i-a răspuns, că nu l-a chemat și l-a trimis la culcare. La fel s-a repetat și a doua oară și a treia oară. La urma urmei Eli a înțeles ce se întâmplă. În acele zile Domnul rareori trimitea poporului său vreo vedenie sau vreo profeție, și nu este greu de înțeles, care este motivul. Totuși Eli și-a dat seama, că Însuși Dumnezeu se adresează acestui tânăr.  Eli i-a zis Lui Samuel, să se ducă să se culce, și l-a învățat cum să răspundă corect Celui, Care îl cheamă. Curând el a auzit un glas: “Samuele, Samuele!” Copilul a răspuns: „Vorbeşte, căci robul Tău ascultă.” (1 Samuel 3:1,5-10)

 

Iată răspunsul, care este atât de important în situații, când te cheamă Dumnezeu. Să fii gata să împlinești voia Lui. “Vorbește, căci robul Tău ascultă.” Vorbește, căci doresc să fac ceea ce Tu dorești. Probabil aceasta va fi dificil, probabil va trebui să depun mai mult efort, probabil va trebui să schimb ceva în viața mea, dar totuși doresc să împlinesc voia Ta. Probabil, uneori ea va fi foarte neclară, va părea că este peste puterile mele, dar eu totuși doresc ca voia Ta să devină mâncarea mea, anume ceea ce aduce sens vieții mele!

În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 680
  • Export PDF: 3
Opțiuni