Nu te înșela în credință! (Iacov 1:21-24)
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 06/06/2019
    12345678910 0/10 X

Vom cugeta asupra textului din Iacov 1:22-24: “Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.”  

 

În acest fragment, doresc să evidențiez 3 momente și doresc să le cercetăm:

 

1.     Problema pe care o evidențiază Iacov: Omul, care merge la biserică, ca să asculte cuvintele citite, și tâlcuirea Cuvântului Lui Dumnezeu, și care crede că o astfel de ascultare, l-a făcut deja un creștin, se înșeală singur pe sine.

2.      Învățătura, pe care o dă Iacov: “Fiți împlinitori ai Cuvântului.” Iacov dorește să evidențieze, că cel mai mult oamenii neglijează aplicarea, dar ea este cea mai necesară parte, în relația cu Cuvântul Lui Dumnezeu. De aceea, când duminică mergi la biserică, întrebarea nu este, ce a spus predicatorul (măcar că unii nu pot răspunde la această întrebare), întrebarea mai degrabă este, ce ai de gând să faci în următoarea săptămână, în conformitate cu cele spuse de predicator. Sarcina noastră: nu doar să cercetăm Scripturile, și nu doar să le cunoaștem etc, ci să permitem, ca Scriptura să lucreze în noi. Biblia nu a fost scrisă cu scopul, ca să ne satisfacă curiozitatea, ci pentru ca să ne schimbe viața.

3.     Exemplul, sau clarificarea, pe care ne-o aduce Iacov. Iacov a scris, că ascultarea Cuvântului Lui Dumnezeu – privirea în oglindă. Majoritatea dintre noi, petrec în fiecare zi un anumit interval de timp în fața oglinzii. Și stând în fața ei, ne străduim să lucrăm la maximum asupra aspectului nostru exterior. Iacov vorbește despre un om, care procedează invers. Se privește în oglindă, dar nu face nimic și uită cum era. Care trebuie să fie atitudinea mea față de Cuvântul Lui Dumnezeu, pentru ca El să-mi influențeze viața? „De aceea lepădaţi orice necurăţie şi orice revărsare de răutate şi primiţi cu blândeţe Cuvântul sădit în voi, care vă poate mântui sufletele.” (Iacov 1:21) Cuvintele “lepădați” și “primiți” ne arată calea către împlinirea Cuvântului Lui Dumnezeu în viața noastră. Izbăvește-te de atitudinea rea față de Cuvântul Lui Dumnezeu, dacă El te mustră. Și cu blândețe, “aducând la normalitate mișcarea sufletului, care este provocat de mânie,” și primește-L “întâlnește-L cu pâine și cu sare.” Să ne întrebăm. Am lepădat orice necurăție, și orice răutate, care mă împiedică să ascult Cuvântul Lui Dumnezeu? Întâlnesc Adevărul cu “pâine și cu sare,” îi permit să-și facă lucrarea în inima mea? Domnul să te păzească, om drag, de la auto-înșelare, și să te ajute să devii un împlinitor al Cuvântului Său! Căci războiul duhovnicesc – o luptă, în primul rând, pentru sfințenia proprie.

 

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 490
  • Export PDF: 4
Opțiuni