Caută înțelepciunea, când treci prin încercări
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/06/2019
    12345678910 0/10 X

Credința noastră poate să se maturizeze pe deplin doar atunci, când întâlnește greutăți și împotrivire. Încercarea în viață – o dovadă, că Dumnezeu are bunăvoință față de noi, căci ne produce prin greutăți răbdare, și ne face desăvârșiți, ca să nu ducem lipsă de nimic. (Iacov 1:2-4) Dar cum să te ții de interesele Lui Dumnezeu, pentru viața ta? Căci nu întotdeauna privești lucrurile de care ai parte, din punctul de vedere a Lui Dumnezeu!

 

Apostolul Iacov scrie: “Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări... Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” (Iacov 1:2,5)

 

Când te întâlnești cu vreo problemă, cu felurite încercări, care prin ceva îți distrug pacea și liniștea, atunci, mai întâi de toate, trebuie să ceri înțelepciune de la Dumnezeu. Nu bani. Nu putere. Nici măcar vindecare. Ci înțelepciune!

 

De aceea nu-ți pierde puterea, și nu cere Domnului prin rugăciune, ceea ce ți se pare, că ai nevoie, dar mai bine pune-ți timp deoparte, ca să asculți ceea ce El dorește să-ți spună potrivit cu situația ta. “Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere.” (Proverbe 2:6)

 

1.      Deci, mai întâi, adresează-te Domnului cu problema ta. Fă aceasta cu deplină încredere, în atotputernicia Lui Dumnezeu, fără ca să te îndoiești cu privire la aceea, că Dumnezeu dorește să-ți dăruiască înțelepciunea necesară pentru situațiile de care ai parte, care va sluji pentru slava Lui, și pentru maturizarea ta duhovnicească (Iacov 1:4).

2.      În al doilea rând, ascultă de sfatul Duhului Sfânt. Atrage o atenție deosebită la ceea ce-ți spune, prin ceea ce este scris în Cuvântul Lui Dumnezeu. Probabil, îngrijorările legate de problema ta, au înăbușit Cuvântul Lui Dumnezeu în inima ta (Marcu 4:18,19). Dacă aceasta este așa, înseamnă că trebuie să iai Biblia, și trebuie din nou să-ți umple inima cu Cuvântul Lui Dumnezeu. Și atunci Duhul Sfânt va începe să-ți vorbească prin El.

Ascultând, fii cu luare aminte la tine însuți, și rămâi deschis(ă) pentru învățătură. Fii gata să primești mustrarea. Fii foarte sincer(ă) cu Dumnezeu. Cercetează-te pentru ca să vezi unde ai greșit, mărturisește-ți păcatele înaintea Lui și părăsește păcatul. Este normal. Păcatele tale nu sunt o surpriză pentru El. El deja le cunoaște. Mărturisirea îți dă posibilitatea să te izbăvești de la ele.

 

3.      În al treilea rând, trăiește în conformitate cu acea înțelepciune, pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Părăsește metodele tale, și folosește metodele Lui. Fii ascultător (ascultătoare), în caz contrar toată înțelepciunea aceasta minunată nu-ți va aduce vreun folos. Mai mult de atât, acolo unde nu există înțelepciunea Lui Dumnezeu, acolo este tulburare şi tot felul de fapte rele. (Iacov 3:16)

Proorocul Daniel s-a înfățișat înaintea împăratului și l-a rugat să-i dea timp, pentru ca să tâlcuiască visul împăratului. El avea nevoie de timp, pentru ca să se roage Lui Dumnezeu, și să primească ajutorul Lui. Și Dumnezeu l-a făcut înțelept, și el a știut ce să-i spună împăratului aspru, și prin aceasta și-a scăpat viața sa, și a prietenilor săi de la relele, care puteau să se întâmple.

 

Când astăzi te vei ruga, pune la o parte ideile tale proprii, și începe să cauți la Dumnezeu înțelepciunea, precum Daniel. Doar ea este în stare să-ți rezolve problema. Ea într-adevăr este cel mai minunat dar, pe care Dumnezeu poate să ți-l dea.

 

Înțelepciunea Lui Dumnezeu să te păzească de tulburare și de toate cele rele, să-ți întărească credința, și să-ți îndrepte pașii spre calea cea dreaptă! Îți doresc ție și persoanelor dragi ție, pace și binele suprem! În numele Lui Iisus, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele... El dă înţelepciune înţelepţilor şi pricepere celor pricepuţi! El descoperă ce este adânc şi ascuns... ” (Daniel 2:28,21-22)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 699
  • Export PDF: 4
Opțiuni