Mai bine doi, decât unul singur
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/05/2019
    12345678910 0/10 X

Cât de bine este spus în Sfânta Scriptură: „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor.” (Eclesiastul 4:9) “El a zis: 'Dacă sirienii vor fi mai tari decât mine, să vii în ajutorul meu; şi dacă fiii lui Amon vor fi mai tari decât tine, voi veni eu să te ajut. Fii tare şi să ne arătăm plini de bărbăţie pentru poporul nostru şi pentru cetăţile Dumnezeului nostru, şi Domnul să facă ce va crede! '” (2 Samuel 10:11,12) Și atunci ambii vor fi biruitori. În caz contrar, dacă ei ar fi acționat de unii singuri, atunci ar fi fost biruiți. În luptele noastre duhovnicești, și noi suntem îndemnați să ne ajutăm unii pe ceilalți. Și funia împletită în trei nu se rupe uşor, chiar dacă fiecare funie în parte, se poate rupe foarte ușor.

 

Dezvoltând acest subiect despre ajutorul reciproc, Scriptura ne învață, că vai de acela, care cade și este singur. „Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice!” (Eclesiastul 4:10) Există așa căderi, unde nu vei reuși să te ridici fără ajutorul aproapelui! Nu vei putea de unul singur să rezolvi vreo problemă, care te-a pus sub jugul robiei. Trebuie să cauți creștini maturi din punct de vedere duhovnicesc, în fața cărora vei putea să-ți mărturisești deschis slăbiciunea.

 

De aceea, apostolul Iacov ne îndeamnă: „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16) Acest verset ne descoperă un motiv foarte important, de ce în adunările creștine, deseori nu au loc vindecări. Păcatul trebuie să fie mărturisit altora (dacă ai păcătuit împotriva cuiva, cere-ți iertare și nu mai păcătui), și mai trebuie să fie înălțate rugăciuni fierbinți pentru ceilalți înaintea Lui Dumnezeu!

 

Sinceritatea reciprocă, faptul că ești deschis(ă), și abilitatea de a spune altora despre nevoile tale, îi dă posibilitatea celor credincioși, să se sprijine unul pe celălalt în lupta duhovnicească. Dacă unul a ajuns în necaz, atunci prietenul îl va mângâia și îi va ușura durerea, pe care o provoacă necazul.

 

Fii sincer(ă), și permite oamenilor potriviți să se roage împreună cu tine! Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit!

 

Dar de asemenea ține minte. Unde doi sunt uniți printr-o dragoste și printr-o prietenie sfântă, acolo Hristos vine cu Duhul Său, și va deveni al treilea, așa precum El S-a alăturat celor doi ucenici, care se duceau la Emmaus, și atunci funia împletită în trei, nu se va rupe niciodată.

 

Să te ajute Domnul, și aproape de tine să fie omul Lui Dumnezeu, când ai vreo nevoie foarte mare pentru aceasta! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

„Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.” (Eclesiastul 4:12)

 

Ce să crezi atunci când ești ispitit(ă) de vrăjmaș?

Învățătură pentru aceia, care se pregătesc să primească botezul în apă. (15.12. 13)

Traducere: Repalov Veaceslav 
Autor: Igor Opinca

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2236531589766802/

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 982
  • Export PDF: 3
Opțiuni