Să ascultăm, ce ne va zice Domnul Dumnezeul nostru
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 21/05/2019
    12345678910 0/10 X

“Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17)

 

Atrage atenția, aici nu se vorbește, că credința vine de la ceea, ce-ai auzit când-va. Natura credinței presupune nu doar experiența din trecut, ci de asemenea și relația din prezent cu Dumnezeu. Se face accent pe ceea ce auzi acum, în prezent.

 

La cartea Geneza este scris, că Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam. Dumnezeu i-a zis, să-l ia pe singurul său fiu Isaac, pe care îl iubește, și să se ducă la Moria, și să-l aducă acolo ca ardere de tot, pe munte. Când Avraam a întins mâna și a luat cuțitul, pentru ca să-l omoare pe fiul său, Domnul din nou i-a vorbit. De data aceasta, El i-a zis lui Avraam, că el a trecut testul de credință cu succes, și nu trebuie să-i facă fiului vreun rău.

 

Este minunat, că relația lui Avraam cu Dumnezeu nu a fost bazată pe cuvintele, pe care le-a zis Dumnezeu în trecut, ci era bazată pe cuvintele pe care Dumnezeu le zicea în prezentul din acea perioadă. Căci, dacă n-ar fi așa, atunci l-ar fi omorât pe fiul său, ci nu berbecele, pe care Dumnezeu a purtat de grijă să-l aducă.

 

De aceea, să zicem împreună cu cântărețul de psalmi: „Eu voi asculta ce zice Dumnezeu Domnul... ” (Psalmii 85:8) Și fie ca să ai o relație vie și în prezent cu Dumnezeu! Fă ceea ce-ți zice în încercările din viața ta! Să-ți poarte de grijă și să-ți dea toate cele necesare în împrejurările tale! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Cum să asculți predicile?

Este foarte important ca nu doar predicatorul să fie pregătit să împartă Cuvântul cu adunarea, ci de asemenea fiecare din adunare, să fie pregătit să asculte acest Cuvânt! Crezi că rolul tău ca ascultător este foarte important? Află 7 puncte, cum poți să te pregătești, ca să asculți predica!

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opinca

 

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2228802723873022/

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 454
  • Export PDF: 3
Opțiuni