Când cele mai grele încercări vor fi în viitor
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/05/2019
    12345678910 0/10 X

„Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii.” (Apocalipsa 2:10)

 

Biserica din Smirna, la care se adresează Domnul în Mesajul Său, s-a aflat într-o situație foarte dificilă, și o așteptau încă încercări, în viitor. În viitor îi aștepta temnița, și necazul. Se pare că durata nenorocirilor, măcar că sunt foarte crude, nu va fi lungă (zece zile). În ziua de azi, cuvântul „închisoare” sună pentru noi foarte groaznic. Unii spun „Închisoare?” Dar aceasta, în orice caz, nu este atât de groaznic ca moartea. Omul stătea în temniță până când nu-l duceau, ca să fie omorât. Se pare, că aceasta a avut în vedere Hristos, vorbind credincioșilor din Smirna: „Nu te teme de nimic... Fii credincios până la moarte... ”

 

Deci, biserica din Smirna se lupta cu greutăți, și o amenințau vremuri mult mai dificile. Dar ce Domnul putea să le propună copiilor Săi, care au ajuns într-o astfel de situație, în care au ajuns creștinii din Smirna? Dar ce, dacă pe tine, după ce vei trece peste lucrurile din prezent, nu te vor aștepta vremuri mai bune?

 

Ține minte învățătura și promisiunea, pe care le-a dat-o Hristos, credincioșilor din Smirna:

  1. Hristos – Cel dintâi și Ultimul (Apocalipsa 2:8). În vechiul Testament acest titlu Îi aparținea Lui Dumnezeu. „Cel dintâi – a auzit Isaia cuvintele Lui Dumnezeu – și Eu sunt ultimul” (Isaia 44:6; 48:12). Pentru creștini acestea sunt făgăduințe minunate. Orice nu s-ar întâmpla, din prima zi din viață, până în ultima – cu noi este Hristosul, Care a Înviat, Care cunoaște totul despre necazurile, și despre suferințele noastre! (Apocalipsa 2:9)

  2. Hristos – Acela, Care a fost mort, și acum este viu (Apocalipsa 2:8). Hristosul, Care a înviat – Acela, Care a murit, și Care acum este viu, pentru veșnicie. El este Acela, Care a avut parte de cele mai dificile situații în viață, și a trecut chiar și prin moarte. Hristosul, Care a înviat, a învins ceea ce este cel mai groaznic aici pe pământ. El a biruit suferința și moartea, și El ne propune nouă, prin Sine, calea spre o viață biruitoare. Să ne încredem în El!

  3. Hristos ne poruncește: „Nu te teme de nimic... Fii credincios până la moarte... ”

    (Apocalipsa 2:10). Cerința Lui Hristos – să încetăm să ne temem, și să fim credincioși, chiar dacă pentru credincioșia noastră, va trebui să plătim, chiar și cu viața noastră! Să-I rămânem credincioși până la urmă!

  4. Hristos a promis: „... îți voi da cununa vieții” (Apocalipsa 2:10). Hristos nu va rămânea nimănui dator, și cei care Îi vor rămâne credincioși, vor fi răsplătiți. Cel credincios, va fi încoronat după moarte, va primi cununa vieții, de la Însuși Dumnezeu, și nu va fi vătămat de a doua moarte (moarte după ce va muri trupul)! Probabil în această viață vei obține o coroană de spini, dar în viața viitoare, fără îndoială, vei obține cununa vieții! Mângâie-te prin aceste cuvinte! Vei primi răsplată de la Însuși Hristos, și nimeni din vrăjmașii tăi, nu va putea să o ia din mâna Lui, sau să o scoată de pe capul tău!

 

  • Doamne Isuse, Tu ești viu, și cunoști toate lucrurile de care am parte în viață, și știi ce se va întâmpla în viitorul meu! Te slăvesc pentru credincioșia Ta, pentru puterea Ta suverană asupra uneltirilor diavolului, asupra evenimentelor din viitor, și asupra duratei necazurilor! Îți mulțumesc, că mă înarmezi cu vitejie, cu credincioșie, și cu o speranță vie pentru un viitor mai bun, în prezența Ta în slavă! Să nu mă controleze frica, și fie ca inima mea să fie plină de curaj și de putere, când va veni vremea încercărilor! Te rog pentru toate acestea în numele Tău, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Fii credincios (credincioasă) până la moarte și îți voi da cununa vieții!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 548
  • Export PDF: 3
Opțiuni