Este păcat să-ți dorești moartea ca să fii cu Dumnezeu?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/05/2019
    12345678910 0/10 X

Întrebare:

Am citit mai multe întrebări și răspunsuri de pe pagina dumneavoastră și m-au ajutat mult!  Aș vrea să vă întreb dacă este greșit să-ți dorești să pleci la Domnul și să te rogi ca Domnul să te ia la El? Trec printr-o perioadă foarte grea din viața mea și toate lucrurile parcă nu fac altceva decît să mă facă să nu-mi mai doresc nimic aici pe pămînt… Cel mai mult îmi doresc să plec… E greșit lucrul acesta? Se supără Dumnezeu dacă îmi doresc lucrul acesta? Am pierdut mai multe persoane dragi și parcă mi-am pierdut gustul pentru orice. Nu mai vreau nimic. Vă rog, dați-mi un sfat cum ar trebui să privesc toate lucrurile? Cum ar trebui să privesc viața? Cum să-L înțeleg pe Domnul? Uneori pare că e distant și tăcut!

 

Nu este greșit să-ți dorești să fii cu Dumnezeu, pentru că oricine Îl iubește cu adevărat și iubește Împărăția Lui își dorește să ajungă acolo. Și apostolul Pavel avea această dorință care a devenit și mai aprinsă când se afla în lanțuri și suferințe în închisoarea din Roma. Iată cum le-a scris el creștinilor din orașul Filipi în această privință:

Mă aştept şi nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de ruşine cu nimic; ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea. Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup. Şi sunt încredinţat şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi, pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre; pentru ca,  prin întoarcerea mea la voi, să aveţi în mine o mare pricină de laudă în Isus Hristos.  (Filipeni 1:20-26)

Apostolul era în lanțuri și nu știa care va fi decizia judecății cu privire la el. Se aștepta că poate să fie eliberat, dar putea să fie și executat. El era gata și pentru una și pentru cealaltă, dar în toată această situație complicată el spune că era strâns din două părți, nu doar de circumstanțe, dar și de dorințele inimii lui. Pe de o parte dorea să se mute (așa a numit el moartea fizică, căci aceasta se întîmplă creștinului la moartea fizică) și să fie cu Hristos, căci aceasta este cu mult mai bine decât să trăiești pe acest pământ, chiar dacă ți-ai trăi viața la cea mai înaltă calitate pe acest pământ. Totuși, Pavel se conduce de două principii importante:

Hristos să fie proslăvit prin viață și prin moarte

Hristos este și trebuie să fie motivația și sensul vieții fiecărui creștin. Oricât de mari ar fi încercările și pierderile prin care trecem noi, Hristos trebuie să rămână centrul vieții noastre și dacă El este cu adevărat așa pentru noi, atunci vom dori să-L proslăvim cu viața noastră și cu moartea noastră. Știu că pierderea unei persoane dragi este o mare încercare și tragedie pentru oricine, dar dacă un copil al lui Dumnezeu lasă ca această pierdere să vină pe primul plan în viața ei, nu mai poate să-L proslăvească pe Hristos. Pentru apostolul Pavel cel mai important a fost să-L proslăvească pe Hristos, mai important decât confortul propriu pe acest pământ și chiar în Împărăția lui Dumnezeu. Gândindu-mă la starea pe care o aveți acum în inimă și pe are ați exprimat-o când ați adresat întrebarea, vă pot asigura că Hristos nu este proslăvit și oamenii care vă cunosc nu pot să-L vadă pe Hristos și să-L proslăvească pe El când vă vor vedea în așa o stare. Hristos este proslăvit atunci când mergeți să le vestiți Evanghelia altora și când slujiți sfinților din Biserica Lui cu darurile duhovnicești pe care le-ați primit de la Duhul Sfânt.

Să-i privim pe alții mai presus decât pe noi 

Apostolul Pavel a spus că dorește să se mute și să fie cu Hristos, dar înțelege că este mai important pentru el să rămână încă pe acest pământ ca să le slujească sfinților și acceptă cu bucurie aceasta. Priviți atent în jur și vedeți câți oameni nu-L cunosc pe Hristos. Ei merg la pierzare dacă nu cred în El și dacă nu se pocăiesc ca să intre în Noul Legământ. Dar cum vor cunoaște ei dacă nimeni nu merge să le spună? Gândiți-vă la celelalte rude pe care le aveți. Au ei nevoie să le slujiți? Gândiți-vă la alții, la durerile altora și mergeți să le slujiți, căci și în felul acesta Hristos este proslăvit și oamenii văd că suntem ucenicii Lui când arătăm o dragoste ca cea pe care o are El pentru oameni.

Vă îndemn să vă rugați sistematic și chiar să postiți, cerându-I lui Dumnezeu să vă arate cum să trăiți pentru Hristos, cum să muriți pentru El și cum alegeți și să procedați în toate împrejurările ca Domnul Isus să fie proslăvit. Vă mai recomand să faceți rost de următoarele cursuri de studiu biblic inductiv care vă vor ajuta să înțelegeți cum să trăiți și să muriți pentru Hristos și prin care veți primi eliberare de starea sufletească apăsătoare pe care o aveți acum:

  • Filipeni
  • Trăiește victorios în timpuri dificile
  • Doamne, vindecă-mi rănile

 Vă invităm să studiem împreună Biblia la biserica ”Buna Vestire” ale cărei servicii divine se desfășoară astfel:

  • Duminică, 14:00 – 16:00
  • Marți (întîlnirile de tineret), 18:00 – 20:00
  • Joi (studiu biblic), 18:00 – 20:00

Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1017
  • Favorită: 1
Opțiuni