Cum să procedezi când soția a plecat cu alt bărbat luând și copiii?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/05/2019
    12345678910 0/10 X

Întrebare:  

Eu am 25 de ani și am cunoscut-o pe soția mea acum 8 ani și de atunci am rămas împreună, formând o familie împreună. Avem și o fetiță minunată. Dar, timp de 8 ani soția a fost îndrăgostită de un alt bărbat. Eu am luptat, pentru că am simțit că încă mă mai iubește. Am reușit, iar după aceea, am făcut un copil, care acum are 4 ani. Dar acum am pățit-o din nou: s-a îndrăgostit de alt bărbat și vrea să plece la el. Am lăsat-o să plece, dar a plecat cu tot cu copil și eu nu am știut, pentru că eu lucram în ziua când ea a plecat. Ce trebuie să fac? Certificatul copilului a rămas acasă, adică la mine, și certificatul de căsătorie. Aș vrea să știu ce să fac, pentru că nu mai știu cum să lupt. Îmi vreau copilul. Soția mea a plecat de bună voie. Sincer, nu am bătut-o, nu sunt bețiv, am muncit pentru familia mea, pentru că eu mi-am dorit o familie și am luptat. Dar nu m-am ales chiar cu nimic. Ce ar trebui să fac? De 2 săptămâni, de când a plecat, nu am mai vorbit cu copilul meu și sunt îngrijorat că nu știu nimic de el. Aștept un sfat. Vă rog să îmi răspundeți. Sincer nu știu ce să mai fac.

 

Este mare durerea prin care aveți acum de trecut, prin faptul că soția v-a fost necredincioasă și v-a părăsit, dar și mai mare trebuie să vă fie durerea din moment ce v-a luat și copilul pe care îl iubiți și despre care nu știți acum nimic.

Vă sfătuiesc să faceți următoarele lucruri:  

 

1. Rugați-vă la Dumnezeu să vă dea acum pace în inimă, să-i dea soției pocăință și să vă ajute să restabiliți familia înapoi.  

 

2. Postiți pentru soluționarea problemei. Postiți cu post negru, fără să mâncați și să beți o zi, sau dacă puteți chiar și două sau trei, cât veți hotărî în inimă.  

 

3. Spuneți rudelor și prietenilor să vă sprijinească în rugăciune și, dacă pot, chiar și să se alipească postului.  

 

4. Presupun că soția trebuie să aibă o adresă de email sau un cont pe Facebook sau în alte rețele de socializare. Scrieți-i în aceste rețele și de asemenea trimiteți-i mesaj SMS la telefonul ei mobil și spuneți-i că este mișelește cum a procedat și, chiar dacă a hotărât să divorțeze, trebuie să o facă conform legii și să nu vă lipsească de posibilitatea să comunicați cu copilul. Dați-i un termen, eu știu, de una sau două săptămâni, ca să vină să discutați situația și să găsiți soluție cum să puteți ambii comunica cu copilul, dacă nu veți reuși să vă restabiliți căsnicia. În acest mesaj va mai trebui…

 

5. Să o anunțați pe soție că, dacă nu vine cu copiii în termenul pe care îl veți oferi, veți fi nevoit să declarați la poliție despre fuga ei cu tot cu copil, pentru că nu găsiți o altă soluție. Nu este de dorit să se ajungă până la aceasta, pentru că vă poate afecta și mai mult pe toți și pe copil, dar odată ce nu va exista altă soluție, va trebui să declarați la poliție pentru că…

 

Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.  (Romani 13:3-4)  

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ajute să treceți prin această situație grea din viață și să ieșiți biruitor crezând din toată inima în Domnul Isus Hristos care a spus:  

 

 

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” (Matei 11:28-30) 

Dumnezeu să vă ajute.  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 475
Opțiuni