Ce spune Biblia despre visele erotice?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/05/2019
    12345678910 0/10 X

Întrebare:

Cum sunt privite de Dumnezeu visele erotice? Cum este când visezi pe propriul soţ/soţie sau poate o persoană străină? Acestea sunt vise pe care nici nu te aștepţi să le visezi, nici nu te gândești în timpul zilei la nimic erotic, nici prin gând nu-ţi trece așa ceva, nu privești nici o imagine cu conținut erotic ca să-ţi provoace acest vis și totuși, dimineața când te trezești, rămâi uimit de ce ai visat? Ce putem face pentru a nu avea asemenea vise?

 Visele erotice întinează

Spre deosebire de femei, visele erotice ale bărbaților sunt însoțite de scurgeri de sămânță numite poluții nocturne. Iată ce spune Dumnezeu în Vechiul Testament despre poluție:

Omul care va avea o scurgere a seminţei în somn să-şi scalde tot trupul în apă, şi va fi necurat până seara. Orice haină şi orice piele care vor fi atinse de scurgerea lui vor fi spălate cu apă, şi vor fi necurate până seara. Dacă o femeie s-a culcat cu un astfel de om, să se scalde amândoi în apă, şi vor fi necuraţi până seara. (Levitic 15:16-18)

Puțin mai departe în același capitol, la versetul 32 Dumnezeu spune că lepădarea de sămânță prin somn întinează pe bărbatul care o are.

De unde vin visele erotice?

În cartea Ecleziastului scrie:

Căci, dacă visele se nasc din mulţimea grijilor, prostia nebunului se cunoaşte din mulţimea cuvintelor. (Ecleziastul 5:3)

Deci,  visele se nasc din mulțimea grijilor și aceasta ne ajută să înțelegem porunca dată de Dumnezeu cu privire la poluțiile nocturne și, evident, visele erotice. Nu atât sperma eliminată cât sursele care au produs acele gânduri erotice îl spurcă pe om și îl întinează. Sursele acestea sunt povestirile erotice, filmele, bancurile, întâmplările erotice auzite de la alții sau citite, poveștile cu conținut erotic. Este evident că și în filmele cu desene animate pentru copii sunt implementate elemente erotice, iar în vitrinele magazinelor sunt puse jucării erotice. Panourile publicitare inundă cu imagini erotice așa ca să stârnească fantezii sexuale la bărbați. Este trist să vezi vedetele românești cum vor să arate cât mai sexuale și publică fără rușine imagini erotice personale.

Cum să te eliberezi de visele erotice?

Nu are liniște în inimă omul care se află sub presiunea dorinței sexuale în somn sau fiind treaz. Dacă ești creștin, și ai primit Duhul Sfânt, Dumnezeu ne spune:

Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (II Corinteni 10:3-5)

Armele acestea, întărite de Dumnezeu, le primim odată cu Duhul Sfânt când credem în Domnul Isus și este responsabilitatea noastră să studiem Scripturile, să ne rugăm și să ne îndeletnicim cu lucrurile sfinte ca să putem răsturna izvodirile erotice ale minții și orice înălțime care se ridică în mințile noastre împotriva cunoașterii lui Hristos. Cine învață să trăiască în fiecare zi după îndemnurile Duhului Sfânt, va putea să facă orice gând rob ascultării de Hristos. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2571
Opțiuni