Păzește-ți ochiul, ca să fie „curat”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/05/2019
    12345678910 0/10 X

Din cauza că nu puțini credincioși au căzut în capcana materialismului, din cauza îngrijorărilor cu privire la ziua de mâine, deci să atragem atenția la cuvintele Domnului Iisus despre faptul, că trebuie să ne păzim ochii, pentru ca să fie „curați”

 

„Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină.” (Matei 6:22)

 

Precum sfeșnicul ne poate lumina drumul, pentru ca noi să putem umbla, și pentru ca să nu cădem, tot așa și ceea ce intră prin „ochii inimii” (Efeseni 1:18), ne poate lumina și ne poate umple de lumină, pentru ca să nu cădem în păcate.

 

Într-adevăr ochii văd clar, când sunt sănătoși, și când sunt în stare să se focuseze pe ceea ce văd. La fel putem să spunem și despre ochii inimii. Pentru ca să ne păzim ochii inimii curați, pentru ca să privim corect lucrurile din jur, trebuie să ne concentrăm pe o singură țintă. Ochiul nostru trebuie să se concentreze pe lucrurile duhovnicești. Spre interesele Lui Dumnezeu, după cum este scris, trebuie să privim mai întâi la: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

 

Aceasta înseamnă, că noi rămânem mulțumiți cu lucrurile materiale pe care le avem, și luăm decizia să căutăm mai întâi Împărăția Lui Dumnezeu, și neprihănirea Lui, și facem din aceasta prioritate în viața noastră! Cu toate acestea, noi credem că Dumnezeu va împlini nevoile zilnice (lucruri fără de care nu putem trăi), ale celor, care se încred pe deplin în El.

 

Într-un alt loc din Scriptură este scris: 'Să nu fiţi iubitori de bani (să nu fii lacom de bani, nu tinde să te îmbogățești, fie ca dragostea față de bani, să nu pună stăpânire peste viața ta ). Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”' (Evrei 13:5)

 

Deci, dacă ochiul tău este curat, vede clar, nu este zgârcit, atunci tot trupul tău va fi plin de lumină! Privirea ta este îndreptată spre Împărăția Lui Dumnezeu, spre voia Lui suverană, și spre o relație corectă cu Dumnezeu? Trupul tău este plin de lumina, care vine din Împărăția Lui Dumnezeu, din neprihănirea Lui, care locuiește acolo? Cum se vede felul cum te lași călăuzit(ă) de voia Lui Dumnezeu, de interesele Împărăției Cerurilor, și de neprihănirea Lui?

 

  • Doamne Iisuse, nu permite „ca ochiul meu să se strice” sub presiunea îngrijorărilor, și noutăților rele, pentru ca starea mea duhovnicească să nu devină „întunecată,” și ca eu să nu mă rătăcesc! Ajută-mă, comoara mea să fie Împărăția Ta, autoritatea Ta suverană și puterea Ta în viața mea, neprihănirea Ta, dă-mi voința să doresc, să tind spre toate acestea din zi în zi! Fie ca „ochiul” meu să fie curat! În numele Tău mă rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 634
  • Export PDF: 3
Opțiuni