Lupta spirituală – o realitate!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/04/2019
    12345678910 0/10 X

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12)

 

Lupta spirituală este reală. Diavolul și îngerii lui – nu sunt personaje din povești. Sunt ființe duhovnicești reale, care foarte tare urăsc toți oamenii, și întotdeauna caută jertfe, caută să înmulțească jertfele. De aceea este foarte important de știut, cum trebuie să ne protejăm de atacurile lor.

 

Cele mai multe atacuri ale diavolului sunt îndreptate spre mintea noastră. El cunoaște că mintea omului – să zicem, centrul de coordonare a vieții omului, și dacă diavolul va reuși, măcar puțin să controleze inima ta, atunci fără să zăbovească el va începe să-și mărească influența în viața ta. El va începe să-ți umple inima cu convingeri greșite, își va ridica întărituri, iar apoi el va controla nu doar inima ta, dar de asemenea va influența și sentimentele și sănătatea ta. Mintea – câmpul de bătălie, pe care ori biruiești, ori ești biruit(ă).

 

Diavolul dorește să pătrundă în viața ta, și dacă el va găsi vreun prilej, atunci viața ta se va umple cu conflicte, și cu lucruri, care contrazic adevărul. Nu da diavolului nici cel mai mic prilej de a pătrunde în viața ta, pentru ca el să nu ți-o distrugă. Chiar dacă el nu va găsi vreun prilej, totuși el va încerca să-ți facă vreun rău. De aceea, este foarte important de cunoscut, ceea ce vorbește Biblia, despre lupta spirituală.

 

Pavel scrie: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12) Cuvântul „luptat” este un cuvânt cheie în acest verset, căci el descrie, cât de aprigă poate să fie acest război cu diavolul.

 

Cuvântul grecesc pale - „luptat”, este tradus ca luptă, luptă corp la corp. Din acest cuvânt a apărut denumirea Palastra – un palat mare, în care au avut loc diverse competiții, pentru diverse tipuri de lupte. Astfel de palate, în acea vreme, erau aproape în fiecare oraș mare. La Palastru, sportivii își dezvoltau abilitățile sportive. În această clădire, zilnic, de dimineața până seara, se antrenau cei mai serioși, mai hotărâți, și cei mai viteji sportivi, mai ales boxerii, luptătorii, și Pankratiasts.

 

 

Voi vorbi pe scurt despre ce reprezentau aceste sporturi în secolul 1, când Pavel și-a scris epistola, deoarece aceasta ne va descoperi mai mult semnificația cuvântului „luptat.”

 

Boxul a fost cea mai crudă competiție de lupte. Regulile boxului de azi, se diferă foarte mult de regulile boxului din acea vreme. Le era interzis boxerilor să iasă pe ring fără cască de protecție, deoarece capurile lor, ar fi fost distruse îndată. Boxul a fost atât de crud și atât de nemilostiv, încât nu mulți sportivi reușeau să rămână cu viață și să părăsească acest sport, după mulți ani, când deja au îmbătrânit. Cei mai mulți mureau pe ring. Dintre toate sporturile din antichitate, boxul a fost cel mai groaznic, și mai periculos pentru viață. Acest sport într-adevăr a fost unul barbar. Boxerii îmbrăcau mănuși, care au fost împletite cu sârmă de metal, și au fost acoperite cu vârfuri ascuțite. Pe unele mănuși, această sârmă avea dinți, cu ajutorul cărora boxerul făcea răni adânci pe trupul potrivnicului. În afară de astfel de mănuși, boxerii foloseau mănuși cu greutăți, cu ajutorul cărora loveau mortal. Pe multe obiecte de artă din Grecia antică erau prezentați boxeri, cu fața distrusă, cu urechi și nasuri distruse – consecințele unor astfel de lovituri, pentru care erau folosite astfel de mănuși. Lipsa oricăror reguli, îl făceau acest sport și mai crud. A existat doar o regulă: era interzis să prinzi pumnul oponentului. De asemenea nu existau raunduri. Lupta continua până când, unul din potrivnici, nu renunța, sau până când nu murea chiar acolo pe ring.

 

Lupta sportivă. Acest tip de sport, de asemenea a fost foarte crud, și foarte periculos, pentru viață. Luptătorii se luptau până la moartea oponentului, căci nici unul dintre ei, nu dorea să plece de pe ring, biruit. Pentru ca să-l facă pe oponent să renunțe, luptătorii se sufocau reciproc. În acest tip de sport groaznic, și sângeros, se permitea: să rupi degetele, coastele, să tai fața, să scoți ochii... Lupta foarte aspră nu înceta, până când unul din luptători nu murea acolo pe arenă.

 

Tot ce-am descris mai sus, include cuvântul „luptat.” În acea vreme, cine a văzut cuvântul pale (luptat), cunoștea, că era vorba de sporturi, ce erau mortale. Ai observat ce semnificație profundă are acest cuvânt, pe care l-a folosit Pavel, pentru ca să descrie lupta noastră cu duhurile demonice, care nu se văd, scopul cărora – să ne distrugă. Folosind acest cuvânt, Pavel a zis, că lupta duhovnicească poate să fie foarte crudă și încordată.

 

Prima parte din versetul 6, din capitolul 12, din Epistola către Efeseni, ne exprimă următorul gând:

 

„Căci noi n-avem de luptat – lupta noastră încordată, furioasă, care nu încetează – nu este împotriva cărnii și sângelui... ”

 

Mai departe Pavel vorbește despre ierarhia demonilor în împărăția diavolului. Atrage atenția, că acest verset afirmă, că lupta va fi încordată. Nu doresc să te sperii, dar trebuie să cunoști, că diavolul dorește hotărât să te distrugă, iar dacă nu vei fi gata să te aperi de la atacurile lui, atunci el îți va aduce mari nenorociri.

 

Ține minte, că diavolul este real. Puterile întunericului stau în spatele nefericirii, și în spatele imoralității. Dar ele nu pot face ceva, dacă noi nu le vom ajuta. Ele vor încerca să ne înșele, să ne ademenească, iar dacă nu ne vom lăsa târâți de ele, dacă nu vom crede minciuna lor, atunci încercările lor vor eșua. Iar cea mai bună metodă de a te apăra de toate atacurile din partea diavolului – să-ți umple inima cu Cuvântul Lui Dumnezeu, deoarece El nu va permite să pătrundă în inima ta, vreun gând înșelător din partea diavolului. Anume din această cauză Petru a scris: „De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre... ” (1 Petru 1:13)

 

Încă odată repet: dacă diavolul va reuși să-ți controleze inima, atunci el, îndată va influența tot ce faci în viață. De aceea, citește Cuvântul Lui Dumnezeu, și umple-ți mintea cu El – cea mai bună protecție împotriva atacurilor diavolului. Cuvântul Lui Dumnezeu nu va permite, să pătrundă în inima ta necredința și minciuna diavolului.

 

Nu permite ca diavolul să pătrundă în viața ta. Nu da nici cel mai mic prilej, ca el să facă război cu tine.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 888
  • Export PDF: 3
Opțiuni