Trebuie să ne urmăm intuiția?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/03/2019
    12345678910 0/10 X

Probabil nu doar odată ți-au spus, sau ai citit următoarele cuvinte: “ești unicul (unica), care controlează ceea ce se întâmplă în mintea ta. Dacă ceva îți aduce satisfacție și îți provoacă o senzație bună, atunci trebuie numaidecât să faci aceasta. Este foarte important ca să asculți foarte atent glasul dinăuntru. Trebuie să știi și să crezi că intuiția te va ajuta.”

 

Ca rezultat, cei care se încred în intuiția lor, care se încred în senzațiile acelea deosebite, și în acele sfaturi, care vin din interiorul lor, apoi spun: “eu simt, că aceasta este corect, și nu-mi da sfaturi.”

 

Dar o astfel de convingere cu privire la “cunoașterea adevărului”, la faptul că te crezi drept (dreaptă), bizuindu-te pe sentimentele tale subiective și pe senzațiile personale, pe presimțământul, “iluminat”, în combinație cu cunoștințele din trecut, și cu experiența pe care ai avut-o, nu pot fi unicul criteriu, pentru ca să procedezi cu înțelepciune, într-o situație din viață. Căci ceva poate doar să pară că este corect. Oare nu este așa?

 

Biblia ne spune: “Multe căi POT PĂREA bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.” (Proverbe 14:12) Și de asemenea: “Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17:19) Cine este în stare să înțeleagă inima, care este nespus de înșelătoare? Doar Domnul cercetează inima şi cearcă rărunchii, ca să răsplătească fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui! (Ieremia 17:10). Pe El trebuie să-L rugăm, precum David: “... Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” (Psalmii 139:23,24)

 

Este interesant, că în Biblie nu există cuvântul “intuiție”. Dar cunoaștem din Sfintele Scripturi, că gândurile omului pot veni de la Dumnezeu (Romani 8:5), sau pot fi pofte ale “firii pământești” – natura păcătoasă a omului (Faptele apostolilor 8:20,21), și de asemenea pot fi puse direct de satana, vrăjmașul nostru. (Faptele apostolilor 5:3).

 

Pentru a fi în stare să deosebim glasul Duhului Sfânt, de un glas străin, trebuie să măsurăm toate cu Sfintele Scripturi (cu Biblia).

 

“La lege şi la mărturie! Căci, dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta.” (Isaia 8:20) “Ei” în acest verset, sunt alte surse de “lumină” pentru tine. Trebuie să urmezi Cuvântul Lui Dumnezeu, căci dacă nu vei face aceasta, atunci te vei abate din calea adevărului, și vei urma învățături false, și direcții înșelătoare, și nu vei avea folos de la ele, ci doar consecințe grave vor veni în viața ta.

 

De asemenea, Duhul Sfânt poate să folosească cugetul, ca pe un instrument, pentru a-ți vorbi: “Spun adevărul în Hristos, nu mint; cugetul meu, luminat de Duhul Sfânt, îmi este martor.” (Romani 9:1) Apostolul spune, cugetul său este luminat de Duhul Sfânt, și întărește adevărul pe care l-a spus. Cât este de important, să avem cugetul luminat de Duhul Sfânt, pentru ca să fie în conformitate cu adevărul din Cuvântul Lui Dumnezeu (Biblia)!

 

De aceea, dacă ți se pare, că dacă acum nu vei face cutare sau cutare lucru, “atunci totul este pierdut, clientul va pleaca”, nu te grăbi să acționezi. Foarte des tinerii, și nu doar tinerii “își distrug viețile lor personale” din cauza aceasta. Fii înțelept (înțeleaptă)!

 

Cel mai important lucru, ca în situații, nesigure – să nu te grăbești!

 

Cândva Dumnezeu i-a vorbit poporului Său, printr-un prooroc, atunci când treceau printr-o situație dificilă: ‘„Vai”, zice Domnul, „de copiii răzvrătiţi, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu şi îngrămădesc astfel păcat peste păcat! Ei se coboară în Egipt, fără să Mă întrebe, ca să fugă sub ocrotirea lui Faraon şi să caute un adăpost sub umbra egiptenilor! Căci ajutorul Egiptului nu este decât deşertăciune şi nimic, de aceea eu numesc lucrul acesta zarvă fără nicio ispravă.’ (Isaia 30:1,2, 7)

 

Nu trebuie să facem hotărâri bazate pe senzațiile noastre, nu trebuie să facem alegeri, care nu sunt în conformitate cu îndemnurile Duhului Sfânt, nu trebuie să facem legăminte, care sunt împotriva voii Lui Dumnezeu, nu trebuie să căutăm adăpost “sub umbra egiptenilor”, ci trebuie să căutăm adăpost sub umbra Celui Atotputernic. Nu trebuie să facem “ceva rău”, ca să nu adăugăm păcat peste păcat. Cu atât mai mult Dumnezeu ne spune: „Dar ocrotirea lui Faraon vă va da de ruşine şi adăpostul sub umbra Egiptului vă va da de ocară.” (Isaia 30:3)

 

Trebuie să facem o pauză, și cu smerenie să-L întrebăm pe Dumnezeu, să pătrundem în Cuvântul Său, să ne sfințim prin voia Sa, să-L rugăm ca El să ne călăuzească și să nu ne pornim la drum, fără ca să ne binecuvânteze și fără ca să ne încurajeze!

 

Cercetează-ți senzațiile, cu ajutorul adevărului. Ascultă-L pe Dumnezeu, și fă tot ce-Ți va spune! Și Dumnezeu te va binecuvânta!

 

-         Dumnezeul măreț! Mă rog Ție, folosind cuvintele tânărului Samuel: “vorbește Doamne, căci robul Tău ascultă.” (1 Samuel 3:10)! Luminează prin Cuvântul Tău, căci Cuvântul Tău este adevărul! În numele Lui Iisus Hristos te rog, dă-mi o inimă smerită, și zdrobită, pentru ca să împlinesc toate dorințele Tale pentru viața mea, și ajută-mă să nu mă grăbesc să fac ceea, ce nu trebuie făcut, și care nu este în conformitate cu voia Ta! Tu ești vrednic să primești toată slava, și cinstea în vecii vecilor! În numele Lui Iisus mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.” (Galateni 5:16)

 

Hristos a înviat! – 100% adevăr!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 690
  • Export PDF: 3
Opțiuni