FEREȘTE-TE DE OAMENII, CARE SEDUC
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/03/2019
    12345678910 0/10 X

Vorbind despre femeia străină, despre femeia seducătoare, Cartea Proverbe ne învață, că ea, în primul rând, îl ademenește “pe alesul ei” cu vorbele sale. Această femeie, (sau bărbat) cunoaște cu siguranță, ce dorești să auzi, și anume aceasta îți va spune.

 

“Căci buzele femeii străine strecoară miere şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul, dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri.” (Proverbe 5:3,4)

 

În spatele lingușirii stă o intenție rea a inimii. Omul care se lingușește, găsește în tine o calitate bună, și te manipulează prin ea, pentru ca să obțină ceva de la tine. Femeia străină îți va spune, că ești cel mai minunat om, ești cel mai atractiv bărbat dintre toți, pe care i-a întâlnit până la tine, și prin această minciună va zidi în tine o imagine înșelătoare, cu privire la felul cum te vezi. Va spune doar cuvinte, care îți sunt plăcute, și va flirta cu tine. Ea cunoaște, ce trebuie să-ți spună, și când trebuie să facă aceasta, pentru ca să arzi, ea știe cum să te ademenească, ce să facă, ca să prinzi momeala, pentru ca să te ducă după ea, pentru un singur scop – să primească de la tine ceva. Iar dacă o vei privi dintr-o parte pentru o vreme, atunci vei observa că ea va zice aceleași cuvinte fiecărui bărbat, cu care se va întâlni.

 

Dacă vei “mânca momeala” acestei lingușiri profesionale, atunci consecințele vor fi amare, precum pelinul. Plăcerea, “care nu va dura mult” se va schimba cu amărăciune foarte mare.

 

Mai mult de atât, Scriptura ne învață: “Picioarele ei coboară la moarte,
paşii ei dau în Locuinţa morţilor.” (Proverbe 5:5)

 

În lumea antică, anume picioarele au fost acea parte a corpului, pe care femeile le foloseau, pentru ca să ademenească bărbații, din cauza că celelalte părți ale corpului, erau acoperite cu haine. Femeile curve își agățau la picioare clopoței, sau le împodobeau cu bijuterii. Ele foloseau diferite vicleșuguri pentru ca să ademenească bărbații.

 

În versetul de mai sus, în sens direct se spune, că picioarele atractive, ale femeii desfrânate, duc la moarte, în lumea morților. Se bizuie pe locuința morților.

 

Nu trebuie să faci vreun pas spre acea direcție!

 

“Şi acum, fiule, ascultă-mă şi nu te abate de la cuvintele gurii mele: depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei.” (Proverbe 5:7,8)

 

De aceea, nici să nu te apropii de ea, “de ușa casei ei” (de asemenea aceste uși pot fi portalurile murdare de pe internet). Când vei fi ispitit(ă) foarte tare, atunci trebuie să fugi de acolo! La 1 Corinteni 6:18, ni se zice despre faptul, că trebuie să fugim de curvie, de imoralitate!

 

Dumnezeule, ajută-ne nouă, și copiilor noștri, pentru ca să nu trăim în contradicție cu Sfintele Scripturi, ci să le păzim în curăție și cu sfințenie înaintea feței Tale! În numele Lui Iisus Hristos, Salvatorul și Împăratul nostru, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

O femeie pentru toată viața. Iată spre ce trebuie să tindem, ci nu trebuie să ne comportăm ca niște boschetari, care caută în fiecare urnă cu gunoi, și nu trebuie să numim fiecare femeie “preaiubită.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 487
  • Export PDF: 3
Opțiuni