VRĂJMAȘUL POATE SĂ-ȚI FOLOSEASCĂ DORINȚA DE A CONTRIBUI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/03/2019
    12345678910 0/10 X

“Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.” (Geneza 3:6)

 

Când Eva i-a dat rodul lui Adam, nu a dorit să-i facă rău. Ea, fiind amăgită, doar și-a urmat instinctul, înclinația sa naturală de a se împărți cu ceilalți, de a dărui ceva. Instinctul de mamă, pe care îl au femeile, deseori le îndeamnă “să dăruiască”. Ea dăruiește dragoste alesului inimii ei, ea dăruiește viață copilului ei, își hrănește copilul cu lapte cald, și așa mai departe. Dar, este foarte important, pentru ca fiecare femeie, indiferent de faptul, cât de independentă nu ar fi, sau câte abilități i-a dat Domnul, totuși trebuie, să-I permită bărbatului, să împlinească nevoile familiei. De fiecare data, când o femeie, își asumă responsabilitățile, pentru ca să-I poarte de grijă soțului, ea merge împotriva rânduielii puse de Dumnezeu, și atunci va fi haos în familie.

 

Eva nu a înțeles, că nu avea responsabilitatea să-I dea ceva lui Adam; el era obligat să o hrănească. În căsătorie, soțul trebuie să facă ceea, ce Hristos face pentru Biserică – să hrănească. Scriptura ne învață, că responsabilitatea soțului, este să împlinească nevoile familiei. Dacă cineva nu-și împlinește aceste responsabilități, atunci trăiește în contradicție cu Sfintele Scripturi:

 

“Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.” (1 Timotei 5:8)

 

Eva a schimbat rolurile, și-a asumat responsabilitatea, să întrețină familia. Contribuțiile necorespunzătoare, distrug rânduiala în familie. Nu este bine ca soțul să fie întreținut de soție. De fiecare dată, când femeia devine cea care întreține familia, aceasta distruge imaginea de sine a bărbatului. Cel mai important lucru nu este, cine câștigă mai mulți bani, ci aceea, că bărbatul își asumă responsabilitatea principală de a-și întreține familia. Când nu i se permite bărbatului să-și întrețină familia, atunci aceasta îl chinuie – el se simte vinovat, devine iritat și răutăcios. Cu siguranță căsătoria va suferi din cauza aceasta.

 

Aceasta nu înseamnă că femeia nu trebuie să lucreze, sau nu trebuie să câștige bani. În esență, ea poate să câștige mai mulți bani decât soțul ei. Dar ea trebuie să folosească acești bani, de exemplu, pentru ca să slujească pe alții, precum: “Ioana, nevasta lui Cuza, ispravnicul lui Irod, Susana şi multe altele, care-L (pe Iisus) ajutau cu ce aveau.” (Luca 8:3)

 

Foarte important – dacă ești femeie, nu permite ca soțul tău să se simtă un om, care nu îngrijește de familia sa. Când un bărbat nu poate să aibă grijă de familie, atunci aceasta îi distruge duhul. Dacă ești femeie, și nu-i permiți soțului să îngrijească de tine, atunci de ce el va face aceasta? De ce pur și simplu să nu se culce în pat, și să nu încerce să facă ceva? Una din cele mai rele calități ale caracterului unui bărbat poate să fie lenea. Ea nu doar îi distruge pe ceilalți, dar de asemenea și pe el însuși! Te rog, permite-i să-și întrețină familia. Permite-i să rezolve problemele. Învață-l și pe fiul tău, să facă ceva pentru familia sa. Aceasta nu doar îi va binecuvânta pe bărbați, ci de asemenea îi va ajuta să fie întregi și nu vor duce lipsă de nimic, în starea lor duhovnicească.

 

Să nu mă înțelegi greșit: femeile trebuie să-și facă partea lor. Femeia a fost creată pentru aceasta. Biblia ne învață, că ea trebuie să fie un ajutor potrivit pentru bărbat. Aceasta înseamnă, că responsabilitatea ei – să fie alături de bărbatul ei, pentru a-l ajuta. Femeia își face partea ei în viață. Bărbatul își face partea lui, ca ea să devină însărcinată. Ea oferă ovulele, calciu, minerale, oxigen, sânge, proteine, mâncare, putere, trupul și tot ce va fi nevoie, de-a lungul celor nouă luni, când poartă copilul. Apoi naște, hrănește cu lapte, oferă dragoste, și îngrijește, și continuă să contribuie până la sfârșitul zilelor.

 

Femeile au o abilitate unică, de a transforma viziunea în realitate. Se spune, că în spatele fiecărui bărbat măreț, stă o femeie, și așa este. Pentru ca bărbatul să-și atingă scopurile, are nevoie de ajutorul soției. Ea poate să-l ajute prin acțiunile ei, și prin faptul că îl încurajează. În orice lucrare, femeile jertfesc nu doar resursele, ci și timpul personal. Ele – sponsori înăscuți. Femeile sunt valoroase, ele – partea din planul Lui Dumnezeu, care nu poate fi înlocuită. Femeile trebuie să continuie să ofere, ceea ce le trebuie soților lor, dar trebuie să le permită bărbaților să-și împlinească rolul!

 

Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 496
  • Export PDF: 3
Opțiuni