CÂND CEL NEPRIHĂNIT ARE PARTE DE MULTE NECAZURI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/02/2019
    12345678910 0/10 X

„De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” (Psalmii 34:20) Acest verset nu ne spune, că necazurile îl vor ocoli pe cel neprihănit, ci Dumnezeu va izbăvi pe cel neprihănit de toate nenorocirile.

Apostolul Pavel a vorbit despre dragostea jertfitoare a Lui Dumnezeu față de el, pe care a cunoscut-o: “…viața o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine.” (Galateni 2:20). Dumnezeu nu a salvat de la naufragiu, corabia în care călătorea Pavel (Faptele Apostolilor 27). El chiar a permis, ca în apostolul Pavel să arunce cu pietre, să-l bată, și să-l batjocorească. Pavel zice, că a fost în primejdii, și a avut întristări atât pe mare, cât și pe uscat, din cauza tâlharilor străini, cât și din cauza celor din neamul lui. (2  Corinteni 11:23-27). Dar mai târziu, în Epistola Lui Pavel către Timotei, aflându-se în lanțuri pentru credință, el a putut să mărturisească: “Ştii ce prigoniri am răbdat, şi totuşi Domnul m-a izbăvit din toate.” (2 Timotei 3:11) Pentru a-l încuraja pe Timotei, și pe noi în suferințe, Pavel ne aduce aminte despre faptul, că Dumnezeu l-a izbăvit de toate prigoanele, de care a avut parte atunci. El a putut să mărturisească împreună cu David: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea.” (Psalmii 34:20)  A putut să spună împreună cu Șadrac, Meșac și Abednego: “Iată, Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins şi ne va scoate din mâna ta, împărate” (Daniel 3:17).

Măcar că Dumnezeu nu a promis că nu vom avea parte de greutăți (căci Pavel îi scria lui Timotei, încă din temniță), totuși El a promis că nu ne va părăsi și nu ne va lăsa, și va fi alături de noi în orice necaz, și ne va ajuta. Pavel a putut să-i mărturisească și despre aceasta lui Timotei: “Însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine şi s-o audă toate neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului.” Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin. (2 Timotei 4:17,18). Pavel înțelegea, că soarta lui la judecata romană a fost decisă. (2 Timotei 4:6-8), și a fost gata să moară. Și de asemenea a privit moartea ca o izbăvire din partea Lui Dumnezeu, în special de la toate atacurile, și faptele rele, pe care le-a suferit. El nu s-a îndoit cu privire la aceea, că prin moartea destoinică, va fi dus de Domnul, în Împărăția Cerurilor. De aceea, în fața sfârșitului său de mucenic, Pavel l-a lăudat pe Dumnezeul său, care îl iubește: “A Lui să fie slava în vecii vecilor. Amin.”

Uneori, probabil plângem, chemându-L pe Dumnezeu: “Unde ești Doamne? De ce nu mă izbăvești din situația aceasta?” Să ținem minte, chiar dacă Dumnezeu va permite ca întristările să ne încerce sufletele un anumit interval de timp, și izbăvirea vizibilă nu se va vedea, totuși Dumnezeu va rămâne Izbăvitorul nostru Minunat! Chiar dacă credincioșii Lui ajung în necazuri, ei nu vor pieri din pricina lor, iar greutățile suferite nu le vor fura fericirea veșnică, nu vor rămâne nemângâiați, căci nu vor fi lipsiți de manifestarea credincioșiei Lui Dumnezeu și de prezența Lui, care întărește, după cum observăm în viața apostolului Pavel.

De aceea, să ne păzească Dumnezeu de disperare, să ne izbăvească de orice faptă rea, din pricina căreia, este stricat numele nostru, și fie să ne ajute, să nu cădem de la credință (să ne păzească pentru a nu duce un mod de viață păcătos), și fie ca El să ne păzească pentru Împărăția Sa Cerească! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav
Autor: Igor Opincă

“Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” (Psalmii 4:8)


3 REALITĂȚI ALE VIEȚII (Psalmii 146)

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2078787278874568/
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 854
  • Export PDF: 3
Opțiuni