Iubește-ți aproapele nenăscut încă
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Avort
Resursa adaugata de Mada_O in 23/03/2017
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/
Referințe

    Tată, ceea este sigur este că acest samaritean a fost un om diferit. Preotul și levitul au văzut omul muribund, dar au trecut pe lângă el. Însă, acestui samaritean i-a fost milă, a fost atât de diferit. Convingerea mea, când citesc aceasta, este că trebuie să mă schimb. Nu trebuie să întreb cine este aproapele meu, nu aceasta este important, ci trebuie să mă schimb. Te rog, să mă ajuți pe mine și pe ceilalți ca, ascultând acest mesaj, să ne schimbăm. Tu ai murit, Isus, ca să faci posibilă această schimbare, aceasta este schimbarea Noului Legământ. „Îți voi da o nouă inimă, voi pune în tine Duhul Meu, care te va ajuta să umbli în voia Mea. Vei fi influențat din interior spre exterior și nu vei mai fi preocupat de clasificarea oamenilor răniți.” Așadar, Doamne, prin meritul lui Hristos, pentru slava lui Hristos pentru că sângele Lui este vrednic, dăruiește-ne o inimă nouă. Mă rog în Numele Lui. Amin!

 

    Dumnezeu ne-a poruncit, în Cuvântul Său, Exodul 20:13: „Să nu ucizi”. Și ne-a spus și de ce, în Geneza 9:6: „Dacă varsă cineva sângele omului, și sângele lui să fie vărsat de om, căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui.” Cu alte cuvinte, când ucizi o persoană, Îl ataci pe Dumnezeu, pentru că i-a creat pe oameni după chipul Său. Aceasta este greșeala fundamentală, pe care Peter Singer, profesor la Princeton, o face când spune că: „Viața unui porc adult merită mai multă protecție decât cea a unui copil nou-născut și părinții ar trebui să fie liberi să-și omoare pruncii mici, dacă aceștia au anumite dizabilități.” Motivul pentru care el greșește este, că un nou-născut este creat după chipul lui Dumnezeu, iar porcul nu este așa. Și aceasta arată cât de departe putem merge, când Dumnezeu este dat la o parte.Psalmii descriu cât de personal, cât de intim se implică Dumnezeu în acest aspect, de a ne crea după chipul Lui. Cu toții cunoaștem acest pasaj: „Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut.” Pur și simplu, nu putem neglija aceste cuvinte, „m-ai țesut”. Imaginați-vi-L pe Dumnezeu țesând. Mama mea m-a învățat să țes, când eram un copil. Nu am făcut-o pentru prea mult timp... „Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta”, Psalmul 139:13-14. Apoi, noi mai credem, că această onoare de a fi creați după Chipul lui Dumnezeu se referă doar la copiii născuți, nu și la cei nenăscuți. Dumnezeu ne îndeamnă să citim cuvintele îngerului, din Luca 1:15, către Zaharia cu privire la Ioan Botezătorul. El spune: „Și se va umple de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.” Și, după câteva versete, Elisabeta însărcinată cu acest copil se apropie de Maria și spune: „Fiindcă iată, cum mi-a ajuns la urechi glasul urării tale, mi-a săltat pruncul în pântece de bucurie.”

    Când noi auzim aceste lucruri, aici în America, unde s-a vărsat sângele milioanelor de copii nenăscuți, care au fost avortați, trebuie să luăm aminte și la cuvântul din Proverbe 24:11-12: „Izbăvește pe cei târâți la moarte și scapă pe cei ce sunt aproape să fie înjunghiați. Dacă zici: ‚Ah! n-am știut!’” Crezi că nu vede Cel ce cântărește inimile și Cel ce veghează supra sufletului tău? Și nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?” Ce lucrare? Lucrarea milei, a dreptății, a purtării de grijă pentru cei opresați, lucrarea apărării celor nenăscuți, fapta bună de a-ți iubi aproapele nenăscut încă. De ce a venit Isus să te salveze din vina ta, din păcatul tău? Iată de ce, Tit 2:14: „El s-a dat pe Sine Însuși pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege și să-și curățească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune.” Printre care este și glorioasa lucrare de a iubi și a apăra aproapele nostru nenăscut. Hristos a murit, pentru ca noi să fim plini de râvnă pentru fapte bune. Pentru ce fapte bune ești tu plin de zel? Cuvântul modern pentru „zel” este „pasiune”, pe care noi îl folosim în misiunea noastră. Pentru care fapte bune, ești tu astăzi plin de pasiune? Sau, pur și simplu, treci prin viață fără nici un efect, concentrându-te doar asupa curăției tale morale. Dar, ești pasionat să faci o faptă bună? Vă dau eu un angajament pentru care să fiți plini de pasiune, anume „izbăvește pe cei târâți la moarte și scapă pe cei ce sunt aproape să fie înjunghiați”. Pe 22 ianuarie este cea de a 33-a aniversare a deciziei Curții Supreme, denumită „Roe versus Wade”, prin care avortul a devenit legal, dacă la naștere sănătatea mamei este pusă în pericol, prin aceasta ei înțelegând orice disconfort care poate să apară la naștere. Și deci, de 33 de ani se fac avorturi la cerere în această țară. Astfel, 46 de milioane de copii nenăscuți au fost uciși. Site-urile destinate problemelor femeilor au estimat – și cred că e doar un număr modest – că la nivel mondial acest număr de avorturi are loc în fiecare an, 46 de milioane de avorturi pe an.

    Pilda samariteanului milos ne aduce de la o perspectivă globală la una locală, deci haideți să ne apropiem de casă. Din 1973, în statul nostru Minnesota, 490.000 de copii nenăscuți au fost uciși prin avort. În 2004, ultimul an pentru care avem date, au avut loc 13.788 de avorturi în acest stat. Și, pe cât de tragic și înfricoșător este acest număr, pe atât este de încurajator deoarece este cel mai mic număr din 1975. Dar parabola noastră spune: „Nu, nu, nu, veniți mai aproape, veniți mai aproape, sunteți tot la un nivel prea extins, prea general.” Parabola ne îndeamnă să ne apropiem de Orașele Gemene. În Orașele Gemene, reprezentate de Minnesota, practic toate avorturile sau cel puțin marea majoritate sunt făcute în 5 clinice, situate chiar aici în Orașele Gemene. Aș vrea să vă spun numele lor și să vă citesc câteva lucruri din literatura lor de promovare. Vreau să vă faceți o imagine despre această industrie din cadrul cartierului nostru, una la 4 blocuri distanță, una în centru, una pe strada 24 Chicago, una pe Robbinsdale și una în Saint Paul.

    Prima clinică, „Centrul medical pentru femei Midwest”, este localizată pe 33 South 5th Street, la câteva blocuri distanță, la etajul patru. Pe site-ul lor, ei afirmă deschis că realizează 3000 de avorturi pe an, susțin libertatea sexuală care determină ca aceste avorturi să fie necesare. Iată ce spun: „Centrul medical pentru femei Midwest furnizează servicii medicale de calitate, susține și promovează libertatea de reproducere sexuală și sănătatea sexuală. Anual, Midwest furnizează servicii de avortare pentru 3000 de pacienți. De asemenea, urmărim să conștientizăm societatea și să oferim sprijin pentru drepturile de reproducere sexuală și îngrijire medicală. Ca și clinică de avorturi, suntem pregătiți pentru o lungă bătălie politică în favoarea dreptului la reproducere. Continuând să taxăm minoritatea care se opune dreptului la alegere al femeilor care împiedică accesul la această procedură legală și sigură, prin acțiuni legislative și creșterea birocrației, ca de exemplu așa-numita acțiune ‚Dreptul femeilor de a ști’, care a devenit o lege în Minnesota în 2003, am adus 8000 de dolari pe an la bugetul clinicii.”

    A doua clinică se numește „Clinica pentru femei Meadowbrook” și este situată în clădirea de la capătul străzii, la patru blocuri de biserica noastră pe 825 South 8th Street. Menționăm câteva frânturi din munca lor. În secțiunea lor de întrebări frecvente, găsim întrebarea „Cât timp durează avortul?” Aici sunt femei care citesc despre ceea ce le poate aștepta. „Cât timp durează avortul?” Răspuns: „Dacă ești în mai puțin de 14 săptămâni, avortul va dura aproximativ 5-10 minute; dacă ești între 14 și 21,6 săptămâni, timpul va fi ceva mai lung 20-30 minute.” Acum respirați adânc... 21 de săptămâni și jumătate, aveți idee cum arată acest bebeluș la 21,5 săptămâni? Dacă nu știți, ar trebui să vă fie rușine, trăind în secolul 21, știind că acești bebeluși sunt uciși regulat la patru blocuri de aici și voi nici nu știți dacă este ca o alună, sau ca un cartof, sau o substanță. Acești copii au deja 25-28 centimetrii lungime, cântăresc cam jumătate de kilogram, sunt aproape complet dezvoltați, sunt la 2-3 săptămâni distanță de a fi capabili să trăiască în afara pântecelui mamei.

    Steve Calvin, un prieten și fost membru al „Neonatal High Risk Unit” în Abbott, a scris un aricol în ziarul din Minneapolis, cu ocazia dezbaterii referitoare la întrebarea dacă acești copii nenăscuți simt durere, sugerându-se că nu ar simți. Steve este specializat în copiii nenăscuți, îi operează în pântece, ajută la nașterea lor și a scris: „Recent, am realizat o amniocenteză la o sarcină de 21 săptămâni, din cauza unei posibile infecții. La ecografie, fetusul a reacționat când acul i-a atins mâna. A fost evident pentru mine că acest fetus a simțit disconfort și că ar simți o durere groaznică, dacă ar fi dezmembrat sub acțiunea unui injust drept constituțional. Dezmembrarea unei ființe umane într-o rutină de 30 minute, în regim ambulatoriu sau pentru oricare alt tip de pacienți este o barbarie.” La patru blocuri de biserica noastră, în tot timpul anului se întâmplă asta, ca și în cazul bisericilor aflate altădată la o distanță la care puteau simți mirosul de la Auschwitz, Dachau, Bergen-Belsen și Burgenwald. „Ce este mirosul acesta? Nu poate fi ce credem noi că este.”

    A treia clinică este „Clinica Robbinsdale”, pe strada 3819 West Broadway în Robbinsdale. Ei promovează o atitudine politică defensivă pe site-ul lor, fără să dea prea multe informații. Citez: „Este o responsabilitate a tuturor femeilor americane și a familiilor lor să se implice pentru a păstra avorturile legale și sigure, votând pentru politicienii pro-alegere și colaborând cu diferite organizații pentru a asigura acest drept de bază și fundamental al libertății de reproducere. Vă rog să rețineți că, în timp ce peste 70% dintre americani cred în dreptul de a alege, o minoritate mică, dar vocală de forțe anti-avort, înguste la minte pot să reprezinte o amenințare majoră asupra drepturilor femeilor.” Acestea nu sunt cifre chiar foarte corecte, depinzând de modul în care adresezi întrebarea.

    A patra clinică este „Clinica doctoriței Mildred Hanson”, situată în josul străzii Chicago, la intersecția cu Abbott, nr. 24, etajul 4 al cădirii de acolo. Website-ul lor o numește „specialistă în avorturi întârziate” și, apoi, dezvoltă această distincție prin cuvintele „avorturi în primul și al doilea trimestru făcute de o femeie ginecolog, primul doctor în Minnesota care a realizat proceduri de dilatare și extracție în al doilea trimestru.” Apoi, afacerea este foarte concretă și simplă: pentru 5-6 săptămâni costul este de 475 dolari, pentru 7-10,5 săptămâni de 420 dolari, 11-12 săptămâni costă 515 dolari, 13-14 săptămâni de 615 dolari, pentru a 15-a săptămână costă 820 dolari, în a 16-a săptămână de 920 dolari, pentru 17-18 săptămâni costul este de 1070 dolari, între 18-19,4 săptămâni costă 1320 dolari, 19-20 săptămâni de 1520 dolari.

    Numărul cinci este „Clinica de planificare familială Highland Park”, coborâți de-a lungul străzii, faceți stânga pe strada 42 și ajungeți acolo în 2 minute, la adresa 1965 Ford Parkway în Saint Paul. Din cele peste 13.000 de avorturi care se fac anual în Minnesota, aproximativ 23% au loc la această clinică. Site-ul lor descrie cât de profesioniști sunt: „Având mulți ani de experiență, doctorii și personalul nostru oferă servicii de avortare profesioniste, confidențiale și necostisitoare.”

    Pilda Samariteanului milos ne aduce în prezent, mai aproape de casă, nu-i așa? Avorturile pe care voi le-ați experimentat, aceasta este partea din predică la care v-am spus că voi ajunge. Avorturile pe care voi le-ați experimentat, iubita voastră, soția voastră, fiica voastră, nepoata voastră, voi înșivă. Isus urăște avortul și Isus te iubește pe tine. Și când simți aceste două sentimente, când conștientizezi că Isus vrea să le simți pe ambele, vei plânge cu o bucurie dintr-o inimă frântă. Singura bucurie pe care merită să o aibă păcătoșii ca noi, singurul fel. Dacă minimizezi acest lucru, s-ar putea să nu plângi, dacă îl maximizezi nu vei plânge cu bucurie. Dar, dacă accepți imaginea completă, că Isus urăște avortul și că te iubește și a murit pentru tine, atunci vei plânge cu o bucurie dintr-o inimă frântă: soț, soție, bunică, bunic, iubit, iubită. Cunosc femei la biserica Bethlehem, care au trecut prin avort, au avut inima frântă, dar au ieșit biruitoare în Domnul, pentru cauza vieții. Fiți răbdători cu vindecarea voastră, timpul pentru curajosul vostru angajament la cauza vieții va veni. Lăsați-o să vină la timpul potrivit. O, despre câte lucruri aș dori sa vorbesc din această pildă! Este o pildă bogată. Cred că aș putea încropi cu ușurință zece predici din această pildă.

    Am o singură observație fundamentală de făcut. Dacă sunteți dezamăgiți, pentru că nu va fi accea pe care voi sperați să o fac, sunteți liberi să predicați voi din ea, când veți ajunge acasă diseară, când veți ajunge astăzi. Ideea este aceasta, pilda începe în versetul 29 cu o întrebare: „Dar el, care vroia să se îndreptățească, a zis lui Isus: Și cine este aproapele meu?’” Și pilda se sfârșește în versetul 36 cu o întrebare diferită: „Care dintre aceștia trei ți se pare că a dat dovadă că este aproapele?” Așadar, Isus spune această poveste pentru a schimba întrebarea. Când se pune întrebarea, „Bine, cine este aproapele meu?”, Isus spune o pildă care schimbă întrebarea, și nu mai se revine niciodată la întrebarea inițială. El pleacă de la „Cine este aproapele meu?” și ajunge la „Ce fel de persoană sunt eu?” El schimbă întrebarea de la „Ce tipuri de oameni sunt demni de iubirea mea?”, la întrebarea „Cum pot să devin acel fel de persoană, a cărei compasiune să nu țină cont de statutul oamenilor?” Acesta este miracolul acestei pilde, aceasta este minunea acestei pilde, nici măcar nu ia în calcul întrebarea pe care omul a adresat-o.

    Acum, haideți să ne asigurăm că observăm aceasta. Învățătorul Legii vine în versetul 25, ațintiți-vă privirile în pildă, dacă aveți o Biblie. Învățătorul întreabă în versetul 25 despre viața eternă. El nu este sincer, se specifică aceasta, el întreabă aceasta pentru a-L testa pe Isus, nedorind, de fapt, să știe cum să moștenească viața veșnică. Vrea să-L prindă pe Isus într-o capcană. Isus se confrunta cu această atitudine foarte des și o dezaprobă. Așadar, el Îl testează pe Isus. Este ipocrit, duplicitar, are două fețe, o limbă bifurcată. Isus se întoarce la el, în versetul 25, pentru a demasca duplicitatea lui, aceasta este ceea ce Isus face „Ce este scris în Lege? Tu Mă întrebi pe Mine?” El îi întoarce întrebarea înapoi pentru că dacă va da răspunsul corect, atunci știm că el întreabă cu un alt motiv, decât acela de a cunoaște. Și chiar răspunde corect, „Să iubești pe Dumnezeul tău cu toată inima ta și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Deci, tu deja știai răspunsul, nu-i așa? Și devine el cel prins în capcană și își dă seama de aceasta, toată lumea îl privește, Isus l-a prins la colț. Și ce face el? Ceea ce și noi adesea facem, în loc să ne căim, să recunoaștem, să plângem și să spunem: „Îmi pare rău, Tu ai văzut ceea ce era în mine, iartă-mă.” Nu, nu, nu, el meșteșugește o întrebare, despre care ne spune textul explicit că este creată pentru a se justifica pe el însuși, pentru a-l face să arate bine. Și cum funcționează aceasta? Isus spune: „Tu ai răspunsul, doar du-te și fă așa.” „Dar eu Îți spun, Isus, acest răspuns, pe care Tu crezi că eu îl am, e complicat, e complicat.” Se spune „să-ți iubești aproapele”, dar aceasta este complicat, pentru că nu sunt sigur care oameni intră în această categorie. Isus urăște această întrebare! Deci, dacă te întrebi ce va face El cu aceasta, El îți spune o poveste și nu se mai întoarce niciodată la această întrebare. Ce fel de oameni sunt vrednici pentru a fi iubiți de mine și care nu sunt? – nu este o întrebare la care Isus să răspundă. Orice rasă umană este demnă de iubire, orice vârstă se califică, cei nenăscuți încă sunt vrednici?

    Un om care se cobora din Ierusalim la Ierihon, în această istorisire, a căzut între tâlhari și ne spune versetul 30 că „l-au dezbrăcat, l-au bătut zdravăn, au plecat și l-au lăsat aproape mort”. Așadar, Isus creează această situație, în care un om a fost abuzat teribil și este pe moarte. Prima persoană care apare acolo este un preot, dar acesta trece pe partea cealaltă. A doua persoană care trece pe acolo este un levit, un alt tip de persoană religioasă, dar și el trece pe partea cealaltă. Iar apoi vine Samariteanul, care nici măcar nu era evreu, și ideea cheie este în versetul 33, care este reluat mai târziu și constă în expresia „i s-a făcut milă”.

    Observați această expresie? Dacă aș avea un creion, aș sublinia această propoziție, pentru că asta e ceea ce eu vreau să fiu. Cred că această pildă a fost creată pentru ca John Piper să devină un om mai milostiv, o iau foarte personal. M-am rugat de multe ori în această săptămână, spunând: „Aceasta este pentru mine, Doamne, nu este în primul rând pentru acești oameni, nu este pentru oamenii care au comis avorturi, nu este în primul rând pentru cei care avortează, ci este pentru mine. Vreau să fiu tot mai mult așa, vreau ca sentimenul meu principal să fie compasiunea.” Sper că și voi vă doriți asta! Vedeți ce se întâmplă, El schimbă total întrebarea. Nu mai contează ce fel de om este acolo pe moarte, ce calificare are, în ce categorie se înscrie, Isus a schimbat asta. Avem trei categorii de oameni, cei de tipul preoților, de tipul leviților, de tipul samariteanului și problema este aceasta. Isus nu întreabă dacă acel om rănit este aproapele ci, în versetul 36, „care dintre aceștia trei – sunteți cu mine? – care dintre aceștia trei ți se pare că a dat dovadă că este – este, este! – aproapele celui ce căzuse între tâlhari?” În versetul 37, învățătorul răspunde din nou: „Cel ce și-a făcut milă cu el”; acest om este foarte priceput, a știut două întrebări la rând. Iar Isus îi spune: „Du-te de fă și tu la fel, știi suficient, problema ta nu este cunoștința.” Problema voastră nu este cunoștința, problema mea nu este cunoștința, știu multe, problema mea este chiar aici, chiar aici, în „splankna”, cuvântul grecesc pentru organele interne, care a ajuns să semnifice „compasiune”. Organele sale s-au agitat când l-a văzut pe omul acela, și nu a putut trece pe lângă el, ceva adânc înăuntrul lui se întâmpla. Așadar, Isus nu va răspunde la întrebarea „Cine este aproapele meu?”, ci în schimb o transformă în „Du-te și devino un alt fel de om, Piper!”

    Ezechiel 36 este o promisiune a Noului Legământ, pe care, în acord cu Luca 22:20, Isus l-a instaurat prin sângele Său. În Ezechiel 36:26 se spune: „Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou.” Și asta e ceea ce eu am nevoie, ce tu ai nevoie. Nu trebuie să știu cine este aproapele meu, ci am nevoie de o inimă care să nu poată să treacă pe partea cealaltă, indiferent de cine ar fi căzut. Chiar dacă sunt doar aproape de a fi oameni, chiar dacă există doar o mică probabilitate ca să ucidem oameni. Și Isus spune la Cina cea de taină: „Acest pahar, pe care vi-l dau, este legământul cel nou, făcut în sângele meu.” Isus a murit pentru a cumpăra pentru acel învățător al Legii o inimă nouă și pentru tine și pentru mine. De unde poți lua o inimă nouă, cum poți să fi plin de compasiune? Nu poți să pleci de aici, în noaptea asta, și să spui: „Am să fac să se întâmple asta, voi fi milostiv.” Vei deveni mai plin de sine ca niciodată. Doar aruncă-te jos și spune: „Nu sunt plin de milă, dar vreau să fiu. Hristos, Tu ai murit ca să ștergi lipsa mea de compasiune, toată comoditatea mea. Nu fac decât să schimb canalele la televizor, să-mi mai iau un suc, dar nu pun pasiune pentru nimic.” Apleacă-te la pământ și spune: „Dumnezeule, dacă Tu ai murit pentru a mă face zelos pentru lucruri bune, ai murit ca să-mi dai o inimă nouă, pentru ca din inima mea să curgă compasiune sub orice formă, vino, te rog, și începe să transformi viața mea.”

    După ce toate argumentele sunt aduse și prezentate, referitor la statutul vieții umane prenatale, dacă acești copii nenăscuți încă se califică sau nu la a fi oameni, când toate aceste argumente s-au terminat, despre compasiunea mamei, tatălui, bunicii, bunicului față de copilul nenăscut, întrebarea decisivă rămâne în picioare. Ce fel de persoană sunt eu? Se naște compasiunea în inima mea, pentru mame, tați, bunici, copii nenăscuți, pentru toți, toți? Sau, pur și simplu, îmi mai iau un suc și schimb canalul.

    Uitați-vă la versetele 34 și 35, nu-i așa că este incredibil? Cred că lui Isus chiar i-au plăcut aceste propoziții. Știți, pildele acestea au fot inventate de El și, de aceea, poate să spună orice dorește în aceste istorisiri, El doar și le-a imaginat. Uitați-vă la ce particularități atribuie El iubirii și compasiunii acestui samaritean. Avea mâinile murdare, hainele pline de sânge, disconfort, 300 dolari cheltuiți din propriul buzunar. Să citim asta: „S-a apropiat de el, i-a legat rănile.” Deci s-a apropiat, s-a mișcat spre deosebire de preot și levit, „i-a legat rănile”, era probabil ceva dizgrațios. „A turnat peste el untdelemn și vin” – costisitor, „apoi l-a pus pe dobitocul lui” – deci el a mers pe jos și acest om pe care nu-l cunoștea a mers călare. „L-a dus la un han”, această poveste se putea termina oriunde și acest samaritean tot ar fi fost un erou; „l-a dus la un han și a îngrijit de el”, deci a mai rămas cu el o vreme. Iar a doua zi „a scos doi dinari”, dinarul era o zi de salariu, făcând un calcul în zilele noastre la un salariu de 40.000 dolari pe an, ar fi cam 150 dolari pe zi. Așadar, 300 dolari, 300 dolari pe masă la hangiu, spunându-i: „Ai grijă de el, voi încerca să mă întorc. „I-a dat hangiului și i-a zis: ‚Ai grijă de el și orice vei mai cheltui, îți voi da înapoi la întoarcere.’” Aceasta este uimitor, Isus a depășit orice standard cu aceasta. Poate cineva să trăiască așa? O, de-am fi, de-am fi, de-am fi noi aproapele celuilalt și să ne oprim din a argumenta, dacă aceasta sau acea persoană este sau nu aproapele nostru, incluzând pe cei nenăscuți.

    În concluzie, rugăciunea mea, pentru mine, în primul rând, și pentru noi ca Biserică și pentru toți creștinii este ca să fim ca acest samaritean: cu o inimă milostivă, să ne implicăm chiar dacă presupune disconfort, pierdere de timp, stres, gândindu-ne că dacă acel om bătut moare poate vom fi acuzați noi.

    Acum, să ne întoarcem la clinicile de avortare, apoi voi termina. Centrul medical pentru femei Midwest, Clinica pentru femei Meadowbrook, Clinica Robbinsdale, Clinica doctoriței Mildred Hanson, Clinica de planificare familială Highland Park, care realizează aproximativ 13.000 avorturi pe an, cele mai multe dintre ele în împrejurimile acestei Biserici, au oameni ca și proprietari, administratori, angajați și ceea ce au nevoie este ca ei să fie salvați de Evanghelia lui Isus Hristos, ei au nevoie de Hristos. Aș vrea să vă adresez o întrebare și intenționez mai mult cu aceasta. Încă nu știu cum sau ce, dar voi face mai mult prin aceasta, împreună cu voi și poate dincolo de voi. Ce ar putea să facă Dumnezeu, dacă 4000 dintre voi, prezenți la aceste șase servicii divine din timpul acestui week-end, ce ar putea să facă Dumnezeu, dacă 4000 dintre voi, creștini responsabili, v-ați angaja împreună cu mine să vă rugați zilnic, ca Hristos să-Și reverse Harul Său salvator în aceste clinici? Ce revelații divine de implicare plină de compasiune ar putea avea să aibă loc în viața ta și a celorlați? Voi spune cât de clar cu putință, Bethlehem, să nu mai fie violență din partea noastră, este destulă violență în interiorul acelor clinici. Să nu mai fie violență și din partea noastră! Evanghelia Păcii este puterea lui Dumnezeu pentru salvarea pentru toți cei care cred, întâi pentru iudei, apoi pentru greci, și pentru proprietarii, administratorii, infirmierele, doctorii, asistenții, recepționerilor clinicilor de avorturi. Vă întreb, dacă proprietarii, administratorii și angajații acestor cinci clinici L-ar întâlni pe Hristos Cel viu ca un răspuns la rugăciunea voastră și, probabil, la mărturisirea voastră și ar fi salvați, păcatele le-ar fi iertate și ar deveni niște trofee glorioase ale Harului, nu ne-a plăcea să-i avem cu noi în Rai, nu ne-ar face plăcere? Și dacă ar deveni niște trofee glorioase ale Harului, s-ar mai oferi servicii de avortare în Minnesota? Sau ar trebui să se meargă în Denver?

    Este interesant că atunci când cauți „avorturi în Minneapolis” pe internet, îți va da ca rezultat toate aceste cinci clinici, cu excepția Clinicii de planificare familială Highland Park, apoi încă una în Bismarck și una în Denver, pentru avorturi în Minneapolis. Așadar, avorturile nu ar înceta în totalitate, dar s-ar putea să nu mai fie făcute aici cel puțin dacă toți aceștia ar fi mântuiți. Misiunea noastră, ca biserică, nu este una politică. Voi fi prezent la protest mâine, este o parte din ceea ce sunt, un cetățean al planetei Pământ, într-o țară care are responsabilitatea democratică de a da legi, dar asta nu este scopul meu principal. Chemarea mea este să predic Evanghelia și să vă încurajez și pe voi să predicați Evanghelia și Evanghelia este Aceea care va doborî acest sistem. Eu doar mă întreb, mă întreb, dacă nu cumva, luându-ne angajamentul de a ne ruga zilnic, aceasta se va întâmpla. Ca ei să fie mântuiți, ca proprietarii, administratorii și angajații acestor cinci clinici să fie mântuiți, prin credința în Isus Hristos și să se oprească să mai facă ceea ce fac, devenind o parte a unei noi mișcări.

    Puteți face chiar mai mult decât să vă rugați, dar asta vă rog să o faceți, să vă rugați și poate că voi pregăti pentru noi un mic cartonaș, pe care să-l punem în Bibliile noastre care să conțină toate aceste nume, pentru a ne aminti de ei, vă voi pune la dispoziție aceasta. Rugați-vă în mod regulat ca proprietarii, administratorii și angajații de la Centrul medical pentru femei Midwest, Clinica pentru femei Meadowbrook, Clinica Robbinsdale, Clinica doctoriței Mildred Hanson, Clinica de planificare familială Highland Park să fie mântuiți. Și apoi, nu stiu, dar cred că în timp ce vă veți ruga, asta mi se întâmplă mie adesea, în timp ce mă rog pentru o cauză ca aceasta, ceva începe să se miște în inima mea, că este ceva mai mult ce aș putea face, ceva prin intermediul educației, a mobilizării copiilor, a ajutorării tinerilor. Știu că Brian și Corine au simțit că putem face ceva mai mult și veți vedea aceasta în câteva minute în holul Bisericii.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1181
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni