TESTUL CREDINTEI LA RASARITUL ZORILOR
Autor: Rudisteanu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Anul Nou
Resursa adaugata de Rudi.Alex in 15/12/2016
    12345678910 0/10 X

TESTUL CREDINTEI LA RASARITUL ZORILOR

1PETRU 4:7-11

 

7 Sfârşitul* tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi** înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii.

8 Mai* presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci** dragostea acoperă o sumedenie de păcate.

9 Fiţi* primitori de oaspeţi între voi, fără** cârtire.

10 Ca nişte* buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi** să slujească altora după darul† pe care l-a primit.

11 Dacă* vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă** slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu, pentru ca în† toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, ale căruia†† sunt slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.

 

 

1. Evaluarea spiritualitatii, o evaluare interioara -v.7

-oare am o relatie cu Hristos? Daca da, atunci de ce mai pacatuiesc? 

·        Oricine* este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa** Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

·        10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine* nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu;

 

-Pe ce este cladita relatia mea? Care ar fi ingredientele unei relatii? (timp, dragoste-> sacrificiu, prioritizare, bucurie)

-Cat timp aloc lui Dumnezeu pe zi? Cat timp ma inchin, postesc sau citesc Scriptura?

Faptele apostolilor 5:42 Şi în fiecare zi, în Templu şi acasă, nu încetau să înveţe pe oameni şi să vestească Evanghelia lui Isus Hristos. Faptele apostolilor 17:11 Au primit Cuvântul cu toată râvna şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa.

-Oare am dragoste pentru Dumnezeu?


2. Evaluarea vietii sufletesti, o evaluare relationala -v.8-9

-dragostea, ospitalitatea, bunatatea, iertarea, dornici de ajutorare

-oare iubesc pe toti oamenii in mod egal?

-sa va iubiti unii pe altii, asa cum v-am iubit eu pe voi

-oare mai judec pe oameni, mai barfesc, mai am orgolii? Arat dragoste sau mandrie? Vorbesc cu pace sau cu manie?

1 Ioan 4:7 Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.

 

3. Evaluarea activitatii, o evaluare vocationala –v.10-11

-am vorbit eu cuvintele lui Dumnezeu? Am slujit mereu lui Dumnezeu?Faptele, gandurile, vorbele mele au fost indreptate spre Dumnezeu? Sau am avut ganduri de manie, de invidie, lacomie, batjocura, mandrie, ingamfare?

-Misiunea unui crestin care slujeste pentru Dumnezeu este clara si directa: mergeti si propovaduiti evanghelia la toate neamurile si invatati sa implineasca tot ce v-am poruncit eu Matei 28:11

-scuze: boala, lenea, oboseala, nepregatirea, lipsa de incredere, teama de a fi respins (Pavel nu a renuntat cand era bolnav sau in temnita, Filip a propovaduit in fasia Gaza, Duhul a fost trimis ca ajutor in evanghelizare, teama ar trebui sa fie pentru suflet, nu pentru trup)

-cate suflete am salvat? Cator oameni le-am vorbit despre Hristos? Care sunt roadele mele?

-Cum il cinstim pe Dumnezeu? Cu buzele sau cu inima? Matei 15:8 ‘Norodul acesta* se apropie de Mine cu gura şi Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.

Ce am de gand sa schimb? Vreau sa traiesc o noua viata pentru Hristos? O viata reala, autentica, de crestin?

 

Incheiere

2Petru 3:14

·        14 De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să* fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.

·        15 Să credeţi că îndelunga* răbdare a Domnului nostru este mântuire

 

Fratilor, daca in acest an nu ne-am rugat si nu am postit suficient, daca nu ne-am smerit suficient, daca nu ne-am pocait suficient, daca nu am cautat fata lui Dumnezeu indeajuns, daca nu am stat de vorba cu Tatal nostru ceresc cat trebuia, daca nu am vegheat la Cuvantul Sau sau mai ales n-am indeplinit Cuvantul Sau, e timpul sa o facem. E timpul sa ne punem pe genunchi sa ne analizam sincer viata, sa analizam in mod onest anul care a trecut, sa ne cercetatam si sa ne cerem iertare din toata inima, ravnind pentru schimbarea inimii noastre. Iar Dumnezeu, in bunatatea Sa, vrea sa fim spalati si curatati de pacate, vrea sa fim eliberati, lipsiti de povara si sa pornim la drum din nou cu El. Mesajul acesta nu este de mustrare sau de critica. In primul rand, mi se adreseaza mie care sunt un pacatos si nu am facut lucruri vrednice pentru Dumnezeu. Nu, este un mesaj de incurajare, de indreptare, de indemn la o viata plina de Dumnezeu. Ce vrea Dumnezeu in 2017? Ce a vrut in 2016 si defapt ce vrea in fiecare zi. Sa traim cu El, prin El si pentru El. Dorinta mea, sper ca si a dumneavoastra pentru 2017 este sa traim in fiecare zi pentru Dumnezeu, cu Dumnezeu, prin harul lui Dumnezeu. La fel si in 2018,2020,2054 sau cat ne va tine Dumnezeu pe fiecare in parte in aceasta lume. Asa sa ne ajute Dumnezeu. Amin!

 

 

Dumnezeu să te binecuvânteze, frățioare! Ajută-ne, Doamne, să te cinstim cu inima, nu cu buzele!
Adăugat în 04/02/2017 de pucheadorel
Statistici
  • Vizualizări: 3673
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni