Responsabilitatile unui ucenic(a) a Domnului Isus Cristos....
Autor: Sandor Daniel Mircea  |  Album: Diferite Predici  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mircea_danijim in 30/04/2016
    12345678910 0/10 X
Responsabilitatile unui ucenic(a) a  Domnului Isus Cristos....
 

Introducere: Romani 12: 3. Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia.

4. Caci, dupa cum intr-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceeasi slujba,

5. tot asa si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora.

6. Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui.

7. Cine este chemat la o slujba sa se tina de slujba lui. Cine invata pe altii sa se tina de invatatura.

8. Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie.

9. Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine.

   
*Biserica Domnului Isus se afla intr-o mare suferinta astazi, deoarece ucenicii Domnului nu isi mai iau responsabilitaile  de a slujii unii altora  lasand ca influenta lumi de afara sa intre in vietile noastre  am inceput sa mergem dupa valulul acestei lumii acestea de multe ori.
 De acea prin acest capittol Duhul Sfant ne indeamna la o viata consacrata Lui Dumnzeu pentru a reusi sa intelegem care este functia noastra in trupul Domnului si sa putem sluji celoralati.
 
  *Oameni  din lume se urasc, se ucid fie verbal sau fizic, sunt ofensati , egoisti ,individuali,iubitori de sine,treiesc ataat de individuali uni de parca ar conduce masina mereu fiecare cu strada lui si semnele  lui de circulatie dar insa realiatatea este alata ca daca iti vezi mereu de strada ta si nu esti atent in trafic si la ceilalti poti face accident,de multe ori mi sa intamplat sa evit cu ajutorul Lui Dumnezeu anumite situatii de accident prin decizia de a evita sau ajuta sa repar gresala celuilalt conducator. 2Timotei 3:1-5; Iacov 3: 13-18
 
Acum poate spui ei bine frate Daniel si daca eu nu fac datoria mea ce are de a face cu ceilalti din trupul Domnului Isus. Ei bine are mult de a face si cu ceilalti haideti sa luam impreuna un exemplu din viata noastra :,, Daca sa intamplat sa ne lovim  la unghia unui deget  ne  taiem  lacel mai mic deget ,a sufeit  doar degetul sau si tu? deci in acelas fel cand tu nu folosesti darurile pe care ti lea dat Tatal  prin Duhul Sfant ceilati din trupul Lui Cristos sufera. De multe ori am fost atat de entuziasmati de nevoile noastre,am suferit ,plans,si crezut ca Dumnezeu ne va elibera dar cand a fost vorba  pentru alti, rugaciunile noastre au fost foarte generale :Dumnzeu binecuvanteaza pe toata lumea.... adica entuziasmul nostru de a ajuta sau de a-ne daruii  pentru alti a scazut.  Intrebare de ce?(gandestete) Sunt multe motive cred eu unele doresc sa le enumerez:
 
1. Egoismul
 
Ne-am iubit atat de mult incat am vrut sa atingem sopurile ,dorintele noastre cu orice pret asa ca nu ma deranja.
 
2.Ofensa
 
Proverbe 18:19  scrie:
Fraţii nedreptăţiţi sînt mai greu de cîştigat decît o cetate întărită, şi certurile lor sînt tot aşa de greu de înlăturat ca zăvoarele unei case împărăteşti. –
 
Atat de tare ma durut nu mai am incredere in nimeni, si bine faci sa ai incredere in Dumnezeu doar!
Am sai arat eu cine se crede,atat de multe am facut eu pentru ea sau el.... am sai spun cine se crede  doar nui mai destept ca mine ca daca nu eram eu cine stie unde ar fi fost...bla.bla.bla toate aceste ganduri te pot distruge daca le lasi in viata ta. Primul simtom va fi sa te indidualizezi si daca ne uitam in jurul nostru traim intro cultura individualista. Oamenilor le este frica sa fac prietenie, au fost prea raniti,nu mai au incredere, au suferit prea mult si din nou cred ca are de -a face cu egoismul nostru concentratia este pe ce simt eu nu pe ce pot darui eu,exeplu Domnul Isus viata lui incercata de cand sa nascut pana cand a murit a fost incercat dar nu la interesat  a vrut sa faca voia Tatalui,
 
     Datoria Tatalui este sa Judece.
     Datoria Fiului este sa se sacrifice si sa Salveze.
     Datoria Duhului Sfant sa ne convinga de  Adevar.
     Iar datoria ta este sa IUBESTI- 
 
In Ioan 13:34,35 este scris :Vă dau o nouă poruncă: să vă iubiţi unii pe alţii exact aşa cum v-am iubit Eu! Dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii, aceasta va fi dovada că sunteţi discipolii Mei.”
 
3.Lenea: 
 
Nam chef,parca nu simt ca trebuie sa fac acel lucru,si gasesc toate sripturile posibile sa justific lenea mea.  Dar hai sa vedem ce spune scriptura despre lenevie:
Proverbe 19:15 
Lenea te cufundă într’un somn adînc, şi sufletul molatic sufere de foame. –
Proverbe 10:26 
Cum este oţetul pentru dinţi şi fumul pentru ochi, aşa este leneşul pentru cel ce-l trimete. –
 
Proverbe 12:27 
Leneşul nu-şi frige vînatul, dar comoara de preţ a unui om este munca. –
 
Proverbe 13:4 
Leneşul doreşte mult, şi totuş, n’are nimic, dar cei harnici se satură. –
 
Proverbe 19:24 
Leneşul îşi vîră mîna în strachină, şi n’o duce înapoi la gură. –
 
Proverbe 20:4 
Toamna, leneşul nu ară; la secerat, ar vea să strîngă roade, dar nu este nimic! –
 
Proverbe 22:13 
Leneşul zice: „Afară este un leu, care m’ar putea ucide pe uliţă!“ –
 
Proverbe 26:13 
Leneşul zice: „Afară este un leu, pe uliţe este un leu!
 
Proverbe 26:14 
Cum se învîrteşte uşa pe ţîţînile ei, aşa se învîrteşte leneşul în patul lui.
 
Proverbe 26:15 
Leneşul îşi vîră mîna în blid, şi-i vine greu s’o ducă iarăş la gură. –
 
Proverbe 26:16 
Leneşul se crede mai înţelept decît şapte oameni cari răspund cu judecată.
 
4. Frica   Matei 25:14-30
2 Timotei 1:7 
Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă
Romani 8:15 
Şi voi n’aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava! adică: Tată!“
Acum poate te gandesti frate da cate sunt.... cum voi reusi sa le implinesc??? voi reusi eu oare??? doreste Dumnezeu sa ma ajute sa ma schimb ???? Rspunsul este DA. Tu trebuie sa te increzi in El,si sa fa fii constient(a) ca nu te va lasa niciodata,concentreazate la El si la pricipile imparatiei Sale si vei vedea rezultate extraordinare.
 
Evrei 1:1 De aceea, fraţi sfinţi care beneficiaţi de chemarea venită din cer, concentraţi-vă gândirea la Cel care este Apostolul şi Marele preot al credinţei pe care o mărturisim, adică la Isus
Filipeni 1:6 Şi sunt convins că Dumnezeu care a început acea lucrare bună în voi va continua şi de acum încolo să vă ajute să creşteţi în harul lui, până când misiunea pe care vrea s-o realizeze el în voi se va încheia, în cele din urmă, în ziua întoarcerii lui Isus Cristos.  Amin.
 
 
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1697
Opțiuni