„Alege viața, ca să trăiești”
Autor: Gicu Cotlet  |  Album: Editoriale  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Gicu_Cotlet in 22/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

„Alege viața, ca să trăiești” (Deut. 30:19)

Omenirea întreagă se află astăzi la răscruce de drumuri fără să cunoască prea bine direcția spre care se îndreaptă. Temelia familiei este profund zdruncinată de ultimile evenimente petrecute sub ochii noștri. Europa și America nu găsesc soluții sigure pentru rezolvarea crizei refugiațiilor din orientul mijlociu. Violența a ajuns o virtute pentru mulți din zilelor noastre. Multe școli și univesități din America și Europa încearcă să găsească răspun la violență și crimele odioase petrecute în incinta lor în ultimele luni ale anului 2015. Cel mai recent incident de acest fel s-a petrecut în localitatea Roseburg din statul Oregon SUA pe data de 1 Octombrie 2015 când 9 studenți au fost uciși si tot atâția grav răniți de un tânăr de 20 de ani.

Tot mai mulți filozofi și oameni de stat dau răspunsuri evazive la aceste probleme dar ele nu schimbă cu nimic situația actuală, ci mai degrabă o agravează. Un bun exeplu este decizia Curți Supreme ale Staelor Unite care pe 20 Iunie 2015 a aprobat cu 5 la 4 voturi căsătoria bărbaților cu bărbați și a femeilor cu femei.

Astăzi o bună parte din generația tânără nu mai știe unde este adevărul și cine are dreptate. În multe școli publice educatorii învață pe copii cum să procedeze ca fetele să nu rămână gravide în loc să le învețe ce înseamnă puritatea până la căsătorie. Rugăciunea din locurile publice este în general interzisă pentru a nu deranja pe atei.

Chiar dacă societatea nu are răspuns la problemele actuale ale omenirii, Biblia are răspuns pentru fiecare situație în parte. Ea ne pune și astăzi „înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul.” (Deuteronom 30:19b) iar noi încă mai avem liberatea de a alege dacă vrem să trăim. Alegerea trebuie să o facem în fiecare zi, deoarce zilnic suntem ispitiți, zilnic vedem cu ochii noști care sunt consecințele alegerilor greștite. Lucrul cel mai esențial pe care l-a pierdut omenirea din zilele noastre este frica de Domnul. Înțeleptul Solomon spune ca „Frica de Domnul este urârea răului și trufia și mândria, purtarea rea și gura ... micinoasă, iată ce urăsc eu” (Proverbe 8:13) Pentru noi Frica de Domnul ar trebui sa fie un izvor de viață, pentru că ea ne ferește de cursele morții. (vezi Prov. 14:27)

Poate de multe ori suntem descurajați și fără de speranță dar Dumnezeu are puterea să schimbe cursul istoriei de aceea schimbarea trebuie să înceapă cu mine și cu tine iubitul meu cititor.

Așa cum Dumnezeu a promis poporului lui Israel căci atunci „Când se vor întâmpla toate aceste lucruri, binecuvântarea și blestemul pe care le pun înaintea ta, dacă le vei pune la inimă în mijlocul tuturor neamurilor între care te va risipi Domnul, Dumnezeul tau, dacă te vei întoarce la Dumnezeul tău, și vei asculta de glasul Lui din toată inima ta și tot sufletul tău ... va avea milă de tine...” (Deute. 30:1, 2)

Toți suntem chemați să ne întoarcem din pornirile noastre păcătoase apoi să ascultăm de glasul Lui și atunci cu siguranță El va avea milă de noi. Omenirea întreagă se află astăzi înt-un război spiritual dar acest război nu poate fi câștigat cu arme convenționale ci doar prin credință, pe genunchi, de oameni cu caractere schimbate, de oameni care știu să iubească în loc să ucidă, de oameni care știu să ierte în loc să urască, de oameni care sunt gata să se jertfească pentru alți, de oameni care pun interesele Împărăției lui Dumnezeu mai presus de interesele lor personale. Domnul Isus nea spus ca El este lumina lumii și „cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (Ioan 8:12) Deci să lasăm ca viața și caracterul Lui să se refleteze zilnic și-n viața noastră.

Întrebarea care fiecare dintre noi trebuie să ne-o punem este cum și unde trebuie să înceapă schimbarea, cine trebuie să aleagă între binecuvântare și blestem între viață și moarte?

Locul cel mai sigur unde se clădesc caracterele este familia, acolo înverzesc primele vlăstare de dragoste, primele vlăstare de credință și rugăciune, de dreptate și jerfă, de dăruire și sacrificiu. Cineva spunea că pentru a putea învăța pe alți ceva despre caracter trebuie mai întâi ca tu să-l ai în casă. Odată D. L. Moody a fost intrebat „Ce este caracterul?” iar el a răspuns „Caracterul ceea ce este omul în întuneric.”

Avem nevoi de lideri ca Iosua ca să ne spună: „Acum temeți-vă de Domnul, și slujiți-L cu scumpătate și credincioșie. Depărtați dumnezeii cărora le-au slujit părinții voștri dincolo de Râu și în Egipt, și slujiți Domnului. Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți... Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:14, 15) Avem nevoie de tineri ca Daniel care să fie hotărâți „să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul...” (Daniel 1:8) Avem nevoie de tineri ca Șadrac, Meșac și Abed-Nego care să fie gata să nu se închine chipului de aur al lui Nebucatnițar. Este nevoie de tineri ca și Iosif care să știe să fugă de păcat. Este nevoie astăzi mai mult ca orișicând de oameni ca Nemia care a văzut starea nenorocită a Ierusalimului dărâmat și porțile lui arse. El a spus: „Veniți să zidim iarăși zidul Ierusalimului, și să nu mai fim de ocară!” Iar poporul a răspuns: „Să ne sculăm, și să zidim!” ( vezi Nemia 2:17, 18) Este nevoie de tineri ca cei Rosenburg, Oregon care au trebuit să plătească cu viața doar pentru motivul că erau creștini.

Nu vrei și tu cititorul meu drag să alegi viața ca să trăiești? Singurul care poate să-ți schimbe caracterul și viața ta este Domnul Isus Hristos. Pentru cei care ați gusta din bunătatea și îndurarea Domnului Isus sunteți chemați să fiți lumină și sare în locul unde Dumnezeu v-a așezat. „Căci dacă tu vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru poporul Domnului, și tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns în America, Romania sau altă țară din lume?” (vezi Estera 4:13, 14) Domnul să pună și-n inima noastră dorința de a zidi iarăși zidurile dărâmate din familie, biserică, și societate. Haideți deci să ne sculăm și începem iarăși să zidim! Doamne dă izbândă!

 

Gicu Cotlet

Decembrie 22, 2015     



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3929
  • Export PDF: 3
Opțiuni