O, noapte preasfințită
Autor: Francis Chan  |  Album: Diverse  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de Mada_O in 17/12/2015
    12345678910 0/10 X

    Crăciun fericit! Crăciunul reprezintă momentul când a venit salvarea pentru lumea aceasta. Isus S-a născut să aducă salvarea aceasta. Săptămâna trecută am avut privilegiul de a citi un email de la Mike şi Jen Crage, care locuiesc cu un trib izolat. Ne-au rugat să ne rugăm pentru ei săptămâna aceasta, pentru că pentru prima dată în istoria tribului, împărtăşesc Evanghelia cu ei. Am un email pe care vreau să vi-l citesc ca să vă bucuraţi cu noi. ”Marţi dimineaţă am împărtăşit Evanghelia cu prietenii noştri. Am fost atât de entuziasmaţi să le oferim viaţa veşnică. Am primit curajul prin faptul că am ştiut că creştinii din jurul lumii se roagă pentru prietenii noştri. Ne-am aşteptat să vine 175-200 de oameni, dar am fost uimiţi să vedem mai mult de 225 de oameni. S-a umplut locul acela şi au stat afară să asculte şi să vadă mesajul. A fost uimitor! Am încercat să explicăm Evanghelia în cel mai clar mod. Şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să evităm tendinţele şi ideile noastre vestice. Le-am prezentat Evanghelia, iar apoi i-am lăsat să mediteze asupra a ceea ce au auzit, fără a-i împinge să răspundă. Nu suntem siguri câţi au înţeles sau au crezut, dar am petrecut după-masa discutând cu ei. Am avut discuţii minunate şi am auzit oameni mărturisind credinţa în Hristos cu lacrimi în ochi. Unul dintre ei şi-a dat jos cămaşa lui murdară şi a pus-o pe o cruce imaginară şi a spus: “Isus a luat cămaşa mea murdară”. A fost interesant să vedem aşa ceva pentru că nu le-am prezentat asemenea ilustraţii. El singur s-a gândit la lucrul acesta. Alţii s-au ridicat şi ne-au mulţumit pentru mesaj. A fost o zi minunată. Suntem pregătiţi să petrecem ziua de Crăciun răspunzând la întrebările lor. Ştiu că unii sunt împiedicaţi să creadă din cauza simplităţii mesajului, deci vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi. Rugaţi-vă pentru oamenii aceştia, ca adevărul să prindă rădăcini adânci. Rugaţi-vă să nu fie furaţi de vrăjmaşul. Mă rog şi mă gândesc cum vă voi face cunoştinţă cu ei într-o zi în rai. Mulţumesc pentru rolul pe care îl aveţi în salvarea lor.”

    Dacă unii dintre voi nu aţi fost săptămâna trecută, vreau să vă spun că am trimis misionari să fie instruiţi, şi Mike și Jennifer Crage au mers acolo în urmă cu şase ani. Şi acum sunt în tribul acesta din Noua Guinee la oameni cărora nimeni nici nu le cunoştea limba şi oamenii au trebuit să înveţe limba lor ca mai apoi să le explice Scripturile. Marţi a fost prima dată în istoria tribului când oamenii aceşti au auzit mesajul Bibliei. Pentru mulţi dintre ei, Crăciunul acesta va fi primul din viaţa lor. Noi auzim povestea Crăciunului în fiecare an, încă de când eram copii. Oamenii aceştia, în toată istoria lor, n-au auzit mesajul Evagheliei până când grupul acesta a mers la ei să-i înveţe. Mă gândeam că ar fi bine să ne rugăm pentru ei în seara aceasta, să ne rugăm ca biserica lor să continue să crească, iar credincioşii să crească în cunoaşterea lui Dumnezeu. Crescut fiind în America, pentru mine este foarte ciudat să realizez că oamenii aceştia aud lucrurile acestea pentru prima dată. Şi mulţi dintre ei cred. Haideţi să ne rugăm ca biserica aceasta să crească.

    Tată, îţi mulţumim pentru lucrurile care s-au întâmplat. E greu pentru noi să înţelegem. Personal nu înţeleg. Am auzit de Tine şi despre Tine de atâta timp, iar oamenii aceştia au auzit de Tine pentru prima dată, şi cred şi au încredere în Tine. Doamne, mă rog pentru biserica aceea, mă rog ca credincioşii să fie serioşi. Să se îndrăgostească de Tine şi să Te cunoască, să Te cunoască mai mult decât Te cunoaştem noi. Mulţumesc pentru Mike, Jen şi copiii lor, pentru credincioşia lor, fii cu ei acum de Crăciun şi fă să Te simtă prezent. Mă rog în Numele lui Isus. Amin.

    Îmi aduc aminte cum atunci când eram copil, eram atât de entuziasmat de Crăciun. Primeam multe cadouri sub brad dar tatăl meu ne dădea voie să deschidem doar două dintre ele. Le lua pe toate celelalte şi le primeam în următorul an de Crăciun. Vorbesc serios. Vă mai întrebaţi de ce sunt atât de zgârcit? Era groaznic. Vedeam toate acele cadouri şi nu primeam decât două dintre ele. Unul trebuia să fie cel pe care ni l-a cumpărat el, şi de obicei era ceva ieftin, deci la urma urmei nu primeam decât un singur cadou. Restul le dădea cadou altora în anul următor. Într-un an a dat înapoi cadoul persoanei de la care l-am primit noi. Aşa-i trebuie! În dimineaţa de Crăciun eram atât de entuziasmat. Da! A sosit Crăciunul! Iar apoi când eşti adult spui: Da! Ce bine că a trecut Crăciunul! Nu-i trist? E trist, dar acesta este felul cum am gândit de atâţia ani încoace. Ce bine că am terminat cu sezonul Crăciunului pentru că suntem atât de ocupaţi, şi totul e atât de zgomotos. Fiica mea m-a rugat s-o duc la mall azi. Sub nici o formă! Aştept până mâine, când toţi bărbaţii merg la mall. Bărbaţii fac cumpărăturile foarte repede şi pleacă. E cea mai bună zi să mergi la cumpărături. În fiecare an, după Crăciun respir uşurat şi mă gândesc că e trist. Simt acelaşi lucru şi la biserică.

    Toată lumea vine aici şi toţi aţi avut o zi de nebunie, cu toate luminiţele, reclamele, musafirii şi tot entuziasmul şi zgomotul, iar apoi veniţi la biserică unde de Crăciun trebuie să avem un program mai bun decât ceea ce v-a oferit lumea. Încerc să vă atrag atenţia ca să ascultaţi mesajul meu. E Crăciunul şi trebuie să avem un show, să le oferim ce-i mai bun. M-am rugat şi am spus, Doamne ce să facem de Crăciun? Ce să facem de Crăciun? Ce vrei să spun? M-am rugat şi am studiat şi un gând îmi tot venea în minte. E stupid să încerc să fac naşterea lui Hristos mai atrăgătoare. Gândiţi-vă la asta? Nu asta încercăm să facem în biserică? În seara şi în ziua de Crăciun? Dacă învârtim lucrurile într-un alt fel, dacă spunem lucrurile în alt mod, dacă punem luminile într-un alt fel, dacă facem toate lucrurile acestea, atunci povestea de Crăciun va fi mai atrăgătoare pentru voi. N-ar trebui oare doar să vă spun că Dumnezeu a devenit om şi toţi să fim uimiţi? Dumnezeu, Cel ce a creat lumea, a venit la noi şi S-a întrupat? Ar trebui doar să medităm la lucrul acesta şi să fim copleşiţi. Este un adevăr uimitor. Cum ne-am putea imagina Creatorul lumii, să vină la noi şi să ia forma unui bebeluş? Ar trebui să-L venerăm la auzul acestor lucruri. Dacă aş fi în locul lui Dumnezeu, privind jos, nu mi-ar veni să cred că trebuie să fiu în competiţie cu o maşină nouă, o haină sau Moș Crăciun. Nu-i aşa? Nu aţi gândi şi voi la fel? Creatorul lumii să privească înspre noi şi să spună: ”Francis, atrage-le atenţia într-un fel sau altul.” Simt că cu cât încerc să explic mai mult întruparea lui Dumnezeu, cu atât mai mult voi ruina lucrurile. Cel mai bun lucru ar fi să citim Scripturile.

    Filipeni 2:5. Ascultaţi cuvintele acestea ca şi cum le-aţi auzi pentru prima dată. "Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus. El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob făcându-se asemenea oamenilor." Dumnezeu, Isus, nu s-a considerat deopotrivă cu Dumnezeu, cu Dumnezeul care şade pe tron, ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi, S-a făcut rob făcându-se asemenea oamenilor. Crăciunul reprezintă lucrul acesta. Dumnezeu creează lumea aceasta; "Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El." Dumnezeu a făcut toate lucrurile, iar apoi în acea zi, S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a devenit om. Creatorul a venit pe pământ pentru că a vrut să-ţi spună că te iubeşte. Gândiţi-vă la lucrul acesta pentru un moment. M-am pus în locul vostru şi am încercat să mă întreb ce aş aştepta să se întâmple în biserică în seara aceasta? Dacă aş fi lăsat în urmă o zi ocupată şi plină de pregătirile de Crăciun şi aş fi venit la biserică, ce aş fi aşteptat la program? Aş vrea ca pastorul să fie inventiv şi să fie mai zgomotos decât lumea? Nu. Nu aş vrea asta. Aş vrea doar puţin timp să mă gândesc la adevărurile acestea şi să-L laud pe Dumnezeu. În sufletul meu, aş vrea linişte şi nu mai mult zgomot. Aş vrea să vin în casa de rugăciune, în sanctuarul lui Dumnezeu şi să Îl venerez. Cel mai mare dar pe care vi-l pot oferi este puţină linişte, un Crăciun liniştit în care să vă miraţi de felul în care Dumnezeu a devenit om. Vreau să punem câteva versete pe ecran, şi vreau să le citiţi, să vă rugaţi şi să mulţumiţi lui Dumnezeu pentru cuvintele acestea şi Diana va cânta puţin să facă atmosferă. Vreau să avem pace în locul acesta. Vreau să vă gândiţi la lucrurile acestea ca şi cum le-aţi auzi pentru prima dată, ca oamenii din tribul acela. Gândiţi-vă cum  aţi ajuns în existenţă? Cine sunteţi? Ce sunteţi? Vorbeşti şi simţi, experimentezi toate lucrurie acestea, dar de unde au apărut? Este un Dumnezeu, un Dumnezeu căruia Îi pasă de tine atât de mult încât după ce a creat toate lucrurile a devenit asemenea nouă. Uitaţi-vă la versetele de pe ecran şi vreau să le citiţi, iar apoi să vă exprimaţi mulţumirea faţă de Dumnezeu că a devenit om. Ioan 1:1,14.

    "La început era Cuvântul şi Cuvântul este cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl."

    Nu-i uimitor că Dumnezeu a devenit om? Cum am putea face ca lucrul acesta să fie mai atrăgător? Weekend-ul trecut am fost la o sărbătoare de Crăciun la biblioteca lui Regan. Au fost câteva sute de oameni și Evanghelia a fost predicată. A fost foarte emoţionant când Kathleen a citit un verset. Versetul pe care l-a citit a fost Ioan 3:16, dar a fost ciudat, pentru că niciodată nu sunt emoţionat de versetul acesta. E primul verset pe care îl învăţăm ca şi copii. "Fiindacă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică." Şi îl auzim din nou şi din nou de mii de ori. Dar când l-a citit am stat şi m-am gândit: Dumnezeu a iubit lumea? Atât de mult încât şi-a dat Fiul? Apoi a citit din nou versetul şi parcă l-au auzit pentru prima dată. Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât a dat pe singutul Lui Fiu. Fiul Lui a venit pe pământ. Înţelegeţi lucrul acesta? Fiul Lui a murit pe cruce să plătească pentru toate păcatele mele. Dumnezeu, Creatorul? Cuvântul S-a întrupat. Dumnezeu Tatăl a dat pe Fiul Său lumii. După ce a citit versetul acela, m-am întristat că Ioan 3:16 e un verset plictisitor pentru mine. Ne-am plictisit de Ioan 3:16? După ce citim versetul acesta ar trebui să ne prăbuşim la pământ copleşiţi. Dumnezeu te iubeşte atât de mult încât şi-a trimis Fiul. Vom pune versetul acesta pe ecran şi vreau să meditaţi. Vreau să exprimaţi în rugăciune autentică mulţumirea voastră pentru Dumnezeu. Vreau să meditaţi şi să vă rugaţi lui Dumnezeu. Spune și tu, Doamne, Îţi mulţumesc că L-ai trimis pe Fiul Tău.

    "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."

    Nu putem lăsa să devină un verset obişnuit. Trebuie să ne luptăm să nu ne obişnuim cu versetul acesta. Trebuie să luptăm pentru bucuria aceasta. Când plecaţi de aici vă vom da o carte scrisă de John Piper, intitulată "Gustaţi şi vedeţi." Este o carte care ne aduce aminte cât de frumos este Isus şi cât de minunat. Sper să o citiţi, e o carte scurtă. Nu vreau să ne obişnuim cu lucrul acesta, că Dumnezeu şi-a trimis Fiul să moară pentru noi. E trist că suntem inundaţi cu atâtea lucruri încât Ioan 3:16 devine plictisitor, sau e doar un verset pe care îl cităm din tradiţie. Vreau să mai medităm asupra încă unui verset, dar înainte de asta vreau să mai spun câteva cuvinte. Vreau să ne uităm în Efeseni 2:8-9 care vorbeşte despre salvarea şi iertarea noastră.

    Vă aduceţi aminte că v-am spus despre Mike şi Jennifer, cum au mers în Noua Guineea şi au spus acestui trib despre Isus pentru prima dată şi am un video cu un alt trib în Nou Guineea, care se numesc Mauc. E un video cu ei de când au auzit Evanghelia pentru prima dată. Daţi-mi voie să vă explic. E ca şi cum voi aţi merge la un trib pe care nu-l cunoaşteţi şi nu ştiţi limba lor, ci doar locuiţi acolo cu ei şi încercaţi să învăţaţi limba lor. Iar apoi după ani de zile în care aţi încercat să înţelegeţi cultura lor, după ce voi îi cunoaşteţi pe ei şi ei vă cunosc pe voi, după ce înţelegeţi felul în care comunică, după ani de zile, le oferiţi vestea bună a lui Isus Hristos. Şi începeţi de la Creație, de la Dumnezeu, cum a intrat păcatul în lume şi mergeţi prin toată Biblia, iar în final împărtăşiţi Evanghelia. Asta au făcut Mike şi Jennifer marţi când au împărtăşit cu ei cine este Isus Hristos. Acesta este un video din urmă cu câţiva ani, cu un alt trib, care au auzit despre Isus Hristos. Vreau să vă arăt video-ul acesta scurt, doar câteva minute.

    Bărbatul acesta mărturiseşte că şi el crede că Isus a plătit pentru păcatele lui. "Itau" înseamnă "este adevărat!" Femeia aceasta se bucură de credinţa lui şi spune că şi ea crede. Toţi oamenii aceştia mărturisesc credinţa în Hristos. Mark le spune că dacă cred, păcatele lor sunt iertate. Itau! Este adevărat! Dintr-o dată au început să se bucure şi entruziasmul lor a durat două ore şi jumătate.

    Despre asta vorbeam. Au auzit mesajul şi s-au bucurat! Strigau şi săreau în sus şi în jos! La sfârşit când vom fi în faţa Lui nu vom fi pedepsiţi pentru păcatele noastre? Tot ce am greșit vreodată, e total iertat? Răspunsul lor a stârnit o celebrare care a durat două ore jumătate. Nu s-au putut opri să-şi exprime bucuria pe care au găsit-o. De aceea vă întreb de ce trebuie să înfrumuseţăm noi Evanghelia pentru ca oamenii să fie entuziasmaţi? Dumnezeu vrea să ne aducem aminte cât de minunat e mesajul Lui şi să răspundem cu bucurie, deşi unii dintre noi suntem credincioşi de ani de zile şi sărbătorim Crăciunul în fiecare an. Vreau să meditaţi asupra unui ultim pasaj. Efeseni 2:8-9 ne aduce aminte că dacă noi, cu adevărat credem în Isus Hristos, dacă credeţi că a murit pe cruce pentru voi, salvarea nu e primită pe merit sau prin fapte. Nu trebuie să-ţi ispăşeşti păcatele din trecut şi doar apoi poţi fi botezat. Nu. Efeseni spune că suntem mântuiţi prin credinţă şi am primit darul acesta. Vă garantez că nu veţi ajunge în rai prin fapte. Trebuie să ajungeţi la concluzia că niciodată nu veţi fi după standardele lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu v-a iubit atât de mult încât a venit pe pământ să vă spună cât de mult vă iubeşte. Iar apoi Fiul Lui a murit pe cruce pentru păcatele voastre, pentru că vă iubeşte atât de mult. Iar acum spune: salvarea e un dar gratuit. Vă vreau în rai şi nu trebuie că munciţi pentru asta. Trebuie doar să credeţi, să aveţi credinţa că Fiul Meu a murit pentru voi. Acceptaţi acest dar gratuit. După ce acceptaţi darul acesta, vin şi faptele, dar nu faptele vă mântuiesc. Faptele sunt răspunsul natural al unei persoane care înţelege darul acesta. Ar trebui să fim ca oamenii din tribul acela. Sunt curat, sunt liber şi Dumnezeu se uită la mine şi mă acceptă, mă numeşte copilul Lui, prietenul Lui, Mireasa Lui. Vreau să vă las să meditaţi asupra acestui pasaj şi în momentul acesta, dacă sunt unii dintre voi care nu L-aţi acceptat pe Isus încă, sau nu aţi fost botezaţi pentru că aţi crezut că trebuie să ajungeţi la un anumit nivel înainte de a fi botezaţi, poate veţi realiza că Dumnezeu a venit pe pământ pentru voi. Pentru că vă iubeşte şi vrea să aibă o relaţie cu voi. Salvarea şi iertarea sunt un dar gratuit pe care îl puteţi avea azi. Dacă vrei să-L chemi pe Isus în inima ta sau dacă vrei să fii botezat, atunci exprimă-te şi arată-ne că Îl vrei pe Isus în viaţa ta. Dacă vrei să ne rugăm pentru tine suntem pregătiţi cu ceilalţi păstori şi lideri să ne rugăm pentru tine. Vino în faţă să ne rugăm pentru tine şi fii botezat. Diana va cânta şi dacă vreţi să ne rugăm sau să fiţi botezaţi, voi fi în sala de rugăciune.

     Efeseni 2:8-9. "Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni."



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2340
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni