Fiu ascultător, Purificator suprem, Mire a toate dătător
Autor: John Piper  |  Album: Evanghelia lui Ioan  |  Tematica: Isus Hristos
Resursa adaugata de Mada_O in 03/03/2015
    12345678910 0/10 X
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/
Referințe

    Tată, inima mea tresaltă de bucurie în Hristos și în ceea ce este arătat despre El în acest text. El e foarte glorios. Și mă tem doar că nu voi reuși să fac clar ce este aici. Așa că cer ajutorul Tău. Un lucru supranatural trebuie să se întâmple aici ca predicând Cuvântul lui Dumnezeu într-un asemenea mod, versetul 11 să se împlinească. Și arătarea gloriei Fiului lui Dumnezeu, 2000 de ani după ce a trăit, se desprinde din aceste pagini într-un mod atât de convingător încât nu numai acești ucenici, dar și noi să credem. Acest lucru e supranatural, și prin urmare ne rugăm: "Vino!" Și inima mea tânjește să fiu la Bethlehem, sprijinit de soția mea, după sezonul de închinare de aici din Campusul din Centru. Și presupun că e același nord și același sud. Noi suntem privilegiați să fim la Bethlehem. Așa m-am simțit, Doamne, în acești ultimi 28 de ani, și o simt acum mai mult ca niciodată. Așa că mulțumesc! Ar fi neglijent din partea mea să nu spun cu voce tare din când în când în prezența tuturor oamenilor Tăi: "Nu pot să cred că ei mă plătesc să fiu aici." Așa că, vino! Primește bucuria mea ca o dovadă a meritului Tău, și o dovadă a meritului Bisericii Tale. Și vino și deschide ochii celor care nu o văd. În Numele lui Isus.  Amin!

 

    Poate vă amintiți, acum vreo 2 săptămâni am spus că ceea ce mă ghidează pe mine în ceea ce subliniez când citesc acest text din Evanghelia lui Ioan e în special versetul 14 din capitolul 1. Să-l repetăm, ca să vedeți de ce e așa, pentru că va fi reafirmat în textul pe care tocmai l-am citit. Versetul 14 din capitolul 1.

    "Și Cuvântul S-a făcut trup, și a locuit printre noi, plin de har, și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl."

 

    E limpede că Ioan intenționează să consemneze viața lui Isus pentru ca aceasta să se întâmple din nou.

    Noi am văzut slava Lui. Așa că voi spune povestea din nou, în speranța că peste 2000 de ani lucrul acesta se va întampla din nou. Și apoi, vă amintiți, am spus că versetul 16 arată de ce lucrul acesta e atât de prețios pentru noi. Pentru că versetul 16 spune: "Și noi toți am primit din plinătatea Lui (plinătatea slavei Lui) și har după har." Așa că atunci când o vezi, când Dumnezeu prin Duhul Sfânt deschide ochii inimii tale când citești Evanghelia sau asculți predicarea ei, ca să vezi slava lui Dumnezeu, lucrul acesta acționează ca un laser. Acea linie de ochire către slava lui Dumnezeu e ca un laser prin care harul curge în viața ta. Harul credinței, harul dragostei, harul păcii, harul vieții veșnice izvorăște în viața ta de-a lungul laserului vederii. Nu vine în niciun alt fel. Dacă nu vezi că Hristos e slăvit, harul nu vine în viața ta.

    Vine de-a lungul liniei spirituale de vedere a gloriei. Așa că ar trebui să te rogi chiar acum... "Doamne, luminează ochii inimii mele...." Acesta e un citat din Efeseni 1. "Luminează ochii inimii mele, ca să Te cunosc." Acestea au fost orientările mele. Citesc Evanghelia aceasta împreună cu voi, privind prin acea lentilă: "Unde se manifestă slava Ta?" O să o evidențiez oriunde o să o văd.

 

    Uitați-vă la versetul 11 din textul nostru și veți vedea de ce sunt așa convins că suntem pe drumul cel bun.Nu suntem în situația: "O, am luat-o într-o direcție greșită la versetul 14." Uitați-vă la versetul 11.

    Referindu-ne din nou la nuntă și la transformarea apei în vin... "Acest început al semnelor Lui l-a facut Isus în Cana din Galileea. El Și-a arătat slava Sa, și ucenicii Lui au crezut în El." Aceasta e dinamica. Slava este dezvăluită, credința se naște. Iar apoi funcționeaza ca o spirală, așa că Isus i-a spus Martei: "Nu ți-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava?" Slavă - crede, slavă - crede, tot așa, pentru totdeauna.

 

    Ceea ce ne este arătat din Hristos aici e glorios. Absolut uimitor. Ce vedeți când citiți povestea nunții din Cana și a transformării apei în vin? Vă voi spune 3 arătări ale slavei Lui Hristos pe care le văd și știu că sunt mai multe. S-ar putea să fiți frustrați că nu le-am spus pe acelea pe care le vedeți voi. Cum ar fi: "Câte galoane erau în vasele acelea?" Nu voi sufla niciun cuvânt despre asta. A fost o grămadă de vin.

 

    Uite care sunt cele despre care o să vorbesc.

    1. Slava unui Fiu ascultător.

    2. Slava unui Purificator suprem.

    3. Slava unui Mire care oferă totul, a toate dătător.

    Spre acestea mă îndrept. Acestea sunt cele 3 glorii pe care le văd aici și mi-ar plăcea să vi le arăt ca să le vedeți și voi.

 

    1. Slava unui Fiu ascultător.

    Ceea ce am în minte la punctul acesta e că Isus pune statutul Lui de Fiu al Tatălui ceresc deasupra celui de Fiu al mamei Sale pământești. Când spun slava unui Fiu ascultător, vorbesc despre un divin Fiu al lui Dumnezeu, a cărui ascultare față de Tatăl Său strălucește mai viu datorită modului în care se raportează la mama Lui, care e suprinzător. În direcția asta ne îndreptăm prima dată.

    Isus e pe cale să manifeste aici o radicală supunere față de voia Tatălui Său mai presus de cea a mamei Sale sau a oricărei alte legături umane: frate, soră; indiferent.

    Să citim primele 4 versete și urmăriți lucrul acesta. Versetul 1, capitolul 2. "A treia zi s-a făcut o nuntă în Cana din Galileea. Mama lui Isus era acolo. Și la nuntă a fost chemat și Isus cu ucenicii Lui. Când s-a isprăvit vinul, mama lui Isus I-a zis: "Nu mai au vin." Isus i-a răspuns: "Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu Mi-a venit încă ceasul." Mi se pare un răspuns surprinzător din partea Fiului lui Dumnezeu pentru mama Sa. Cred că Isus știa că o să fie surprinzător, cred că Ioan, atunci când l-a consemnat, știa că o să fie surprinzător. Nu există niciun lucru cultural ascuns în spatele acestui lucru. "Așa era cultura. Așa era cultura. Asta se obișnuia. O numea pe mama ta 'femeie'." Nu! Am făcut un întreg studiu să văd dacă e bine să o numești pe mama ta "mamă". Puteți să-l găsiți. Vă dau versete. Vreți unul? 1 Împărați 2:20

    "Mamă!" Ar fi putut să-i spuna mamă.

    "Mamă, ce are asta de a face cu Mine?"

    "Femeie!"

    De ce face asta? Lucrul acesta e surprinzător. Lucrurile care sunt surprinzătoare au o anumită semnificație pentru majoritatea autorilor. Lucrul acesta este brusc. Probabil nu lipsit de respect. Nu! Cu siguranță nu lipsit de respect. "În El nu este păcat." Totuși e brusc, direct. "Femeie." Un comentator spune că în zilele noastre echivalentul ar fi "doamnă". Dacă asta vă ajută cu ceva. Dacă ați fi din sud, asta nu v-ar ajuta deloc. Un copil își numește mama: "doamnă". (SUA: ma'am = doamnă; mum = mamă)

    "Da, doamnă." Nu cred că asta are loc aici.

    "Femeie, ce am a face Eu cu tine?"

    Fraza aceasta: "Ce am a face eu cu tine?", e tradusă în mod diferit peste tot prin Biblie. Apare de o grămadă de ori în Vechiul Testament, de încă 5 ori în Noul Testament. Ghiciți pe a cui buze apare de fiecare dată! A demonilor. Singurul loc unde mai e folosită această frază e când demonii i-o adresează lui Isus. El le invadeaza teritoriul, de exemplu în Matei 8:29, și ei spun: "Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu?" Exact aceeași frază. "Ce legătură este între noi și Tine?" Esența acestei fraze pare să fie: "Nu vreau să Te amesteci aici." Asta ar vrea să zică demonul. "Nu vreau să Te amesteci aici."

    "Nu ar trebui să vii la mine în felul acesta. Aceasta nu este treaba ta." Nu spun că Isus a folosit tonul acesta. Demonii, da. Dar asta a spus El, "Femeie, nu se cade să faci apel la puterea mea în momentul acesta." El nu a fost de acord cu ce a spus ea. El dezaprobă faptul că ea intervine astfel. Ce face lucrul acesta plin de înțelesuri, pe lângă cuvintele surprinzătoare, e faptul că trece la treabă și rezolvă problema. Exact după plăcerea ei, presupun. Și îți vine să spui: "Isuse, dacă oricum aveai de gând să o faci, de ce ai repezit-o așa?" De ce nu ai zis: "Mamă, o să mă ocup imediat de asta." Spune așa. Ceea ce a și făcut. S-a ocupat de lucrul acela. Asta face lucrul acesta atât de surprinzător. El o să facă ceea ce vrea ea ca El să facă, iar între timp: "Femeie, ce faci? De ce te amesteci? De ce vii la Mine în felul acesta? Nu Mi-a sosit încă ceasul." O respinge. De ce?

    Cred că pentru că Isus a simțit o povară imensă în timpul slujirii Sale de a face clar nu numai mamei Lui și fraților și surorilor Lui, la care mă voi referi mai târziu, și la restul dintre noi, că datorită faptului că era. Cine era, relațiile fizice de pe pământ nu Îl controlează și nu Îl silesc. Relațiile fizice nu ocupă o poziție  mai avantajoasă înaintea lui Isus. Nu poți să te impui înaintea lui Isus în calitate de mamă, soră sau amic.

    Există o altă cale de a intra în grațiile lui Isus, decât cea de a-ți impune autoritatea de mamă, de frate, de soră sau de amic. Nu există niciun avantaj special în a fi mama, fratele sau sora Lui, pentru a-L ghida sau a primi mântuire de la El. Iar motivul e faptul că era absolut legat de voia Tatălui Său și nu de cea a mamei Lui. Și mă refer la Tatăl Său ceresc.

    Dați-mi voie să vă citesc câteva pasaje. Ioan 8:28: "...nu fac nimic de la Mine însumi, ci vorbesc după cum M-a învățat Tatăl Meu."

    Ioan 5:17: "Tatăl meu lucrează până acum; și Eu, de asemenea lucrez. Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; și tot ce face Tatăl face și Fiul întocmai."

    Cu alte cuvinte, "Sunt orientat total vertical spre ceea ce ar trebui să fie următorul Meu pas. Iar nu înspre tine, mamă." Isus a trebuit să lupte împotriva presupunerii că familia Lui fizică avea o poziție avantajoasă, ceea ce toată lumea a presupus. Și știi deja textul la care mă gândesc dacă ești un cititor al Evangheliei, nu-i așa?

    O să vă citesc o parte dintre ele. Vă amintiți o dată, o femeie empatizând cu ce minunat trebuie să fii fost să fii mama Lui, a strigat (Luca 11): "... o femeie din norod și-a ridicat glasul și a zis: "Ferice de pântecele care Te-a purtat și de țâțele pe care le-ai supt!" Și El a răspuns: "Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc."

    E exact aceeași atitudine, aceeași ținere la distanță. "Tu o înalți pe mama Mea de parcă se află într-o poziție spirituală avantajoasă. De fapt, nu e. "

    Marcu capitolul 3. El vorbea într-o casă. "Iată că mama Ta si frații Tăi sunt afară și Te caută." El a răspuns: "Cine este mama Mea și frații Mei?" Apoi, aruncându-Și privirile peste cei ce ședeau împrejurul Lui: "Iată", a zis El, "mama Mea și frații Mei!"

    Aceasta este o povară pe care Isus a purtat-o în întreaga Lui slujire. "Trebuie să corectez presupunerea că mama, frații și surorile mele sau orice altcineva conectat fizic cu Mine au o mai mare greutate spirituală în fața Mea. Eu sunt călăuzit de Tatăl Meu în ceea ce fac."

    E remarcabil ceea ce a spus și ceea ce a făcut El. Urmașii Lui, nu familia, sunt cei care au o relație salvatoare cu El. Ioan 2:4: "Nu mai au vin, Fiule!"

    "Femeie, ce am a face Eu cu tine? Relația ta cu Mine ca mamă nu are vreo greutate specială pentru Mine. Tu ești o femeie, o femeie precum toate celelalte femei. Iar dacă vei veni la Mine, vei veni prin credință, nu prin familie."

    Acum, pauză. Acestea sunt vești bune în seara asta, astăzi. Pentru că înseamnă că părinții tăi pot fi cei mai neevlavioși oameni pe care-i știi, iar lucrul acesta nu va fi un impediment în calea intrării tale în grațiile lui Isus. Acest lucru este mare. Ne este teamă de contaminarea de la familia noastră. "Chiar am fost născut acelui om? Au păstrat vreun secret față de mine toată viața mea? Nu seamăn cu el."

    Nu contează când vine vorba de Isus. El ne binecuvintează, El te atrage afară din neamul cel mai oribil de care ți-e atât de rușine. El te atrage, spunând: "Nici măcar mamei Mele nu-i îngădui vreun loc special aici. Un singur lucru contează pentru Mine. Te încrezi în Mine, vii la Mine, Mă iubești? Altceva nu contează." Acestea sunt vești bune. Primiți-le pentru ceea ce sunt.

 

    Numărul 2. Aceasta e slava Fiului ascultător și e într-adevăr glorioasă.

    2. Slava unui Purificator suprem. Ceea ce vreau să spun aici e că există un motiv pentru care Isus alege vase de apă destinate pentru purificare, nu pentru băut, pentru a pune vinul în ele. Acestea nu erau vase de băut. Erau vase de spălat. Nu trebuia să fie menționat. 6 vase de piatră destinate pentru purificare, nu pentru băut. Acestea sunt vase mari de spălat, pentru spălarea rituală. Nu era nevoie să pună vinul acolo. Ideea pe care vreau să o argumentez e că El vroia să facă din moartea Lui actul suprem final de purificare, înlocuind toate ritualurile evreiești de curățire.

    S-ar putea să spuneți: "Unde anume vezi așa ceva?" O să vă dau 3 indicii să văd dacă vă dați seama.

    1. El a spus în versetul 3: "Nu Mi-a venit încă ceasul." Oricum are de gând să facă lucrul acesta. "Femeie, nu Îmi cere să fac asta. Nu Mi-a venit încă ceasul." Despre ce ceas vorbește El? Toți comentatorii cad de acord asupra acestui lucru, nu e controversat. E ceasul morții Lui. O să vă citesc versetele-cheie.

    Ioan 7:30: "Ei căutau deci să-L prindă; și nimeni n-a pus mâna pe El, căci încă nu-I sosise ceasul."

    Ioan 8:20: "...nimeni n-a pus mâna pe El, pentru că încă nu-I sosise ceasul."

    Ioan 12:27, în Ghetsimani: "Acum sufletul Meu este tulburat. Și ce voi zice? Tată, izbăvește-Mă din ceasul acesta? Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta!"

    Încă unul, Ioan 12:23-24: Aici se face legătura cu moartea. "A sosit ceasul să fie proslăvit Fiul omului. Adevărat, adevărat vă spun că dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod."

    Acesta este ceasul. E clar. E clar pentru cititorii Evangheliei aflați la a doua citire. Trebuie să citești Evanghelia de 2, 3, 4, 500 de ori să vezi ceea ce scriitorul acestei Evanghelii vrea să vezi. La prima citire, în niciun caz nu o să vezi, pentru că mai târziu, e ca un roman de mister. Acela e indiciul numărul 1. Ceasul morții Lui, spune El, nu a sosit. Apoi, merge înainte, și în loc să moară, umple vasele de curățire cu vin. Ca și cum: "Nu voi muri, dar vă voi da o pildă." Asta cred eu că se întâmplă. Amintiți-vă, 1 Ioan 1:7 spune: "sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat." Sângele lui Isus ne curăță de orice păcat. Acesta este cel de-al doilea indiciu. Chiar dacă respinge cererea mamei Sale, "Nu mi-a venit încă ceasul", El merge drept înainte și face minunea. Așa că mi se pare mie și multor altora că ceea ce face Isus aici e a spune NU ceasului culminant al morții Sale și apoi DA unei parabole sintactice a ceea ce ar presupune. "Nu vă voi da moartea Mea acum, vă voi da un semn al morții Mele. Nu voi curăți păcate acum, voi umple vase de curățire cu vin."

    Să vă arăt unde ne îndreptăm. Indiciul numărul 3. El le spune servitorilor să umple vasele de curățire.

    Nu ei au ales lucrul acesta. El a ales. Nu erau folosite pentru băut. Asta trebuie să le fi provocat... "Sigur, ei nu știu ce o să se întâmple, vasele trebuie umplute, mama Lui a spus să facem ceea ce spune El, vom face ceea ce spune El." Iar pe urmă trebuie să-și fi ridicat sprâncenele când El a zis: "Scoateți niște apă din vase și aduceți nunului." Deci El a ales să pună vinul în vasele destinate pentru curățirea oamenilor.

    Nu cred că e o greșeală din partea Lui sau din partea lui Ioan să ne spună. Acesta este cel de-al doilea mod al lui Isus de a-Și arăta slava Sa dându-ne un semn, o parabolă jucată a morții Lui, a sângelui Lui și ce ar însemna. El va fi Purificatorul suprem, decisiv, final al păcatelor. Curățirea ritualică s-a sfârșit.

    Citește cartea Evrei. Toate ritualurile evreiești de curățire s-au sfârșit. Pentru că sângele, vinul suprem, decisiv, final, a fost vărsat și nu mai există niciun ceremonial de curățire. Niciodată în această biserică nu vei face ceva nici pe departe apropiat de a încerca să faci ceremonialele de curățire. Avem un singur semn: botezul. Și avem o singură masă: pâinea și vinul. Îi vom da ascultare lui Isus în aceste două lucruri. Acesta a fost numărul 2.

    Și țineți minte lucrul acesta. Apocalipsa 7:14 spune: "ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului." Să înțelegi ce-i în capul lui Ioan, citește Apocalipsa, epistolele și Evangheliile. Faci lucrurile albe folosind culoarea vinului.

 

    Și în cele din urmă, numărul 3. Slava unui Mire a toate dătător. Avem slava unui Fiu ascultător, avem slava unui Purificator suprem și avem slava unui Mire a toate dătător.

    Acum, ce vedeți aici? Săriți împreună cu mine la ultimele cuvinte ale lui Ioan Botezătorul în capitolul 3, versetul 29. În Ioan 3:29, pentru ultima dată, Ioan Botezătorul înalță superioritatea lui Isus. "Cine are mireasă este mire; dar prietenul mirelui, care stă și-l ascultă, se bucură foarte mult când aude glasul mirelui; și această bucurie, care este a mea, este deplină. Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micșorez." Cea mai înaltă laudă adusă superiorității lui Isus e să spui că El este Mirele și are Mireasa, Biserica. Asamblul de discipoli care crește mereu. "Toți merg la El acum, nu mai vin la mine.

    Pentru că El e Mirele și toți merg spre El." Iar prima minune pe care o face Isus e să ia rolul Mirelui atotsuficient, a toate dătător, care nu te lasă niciodată.

    Dați-mi voie să vă arăt. Să citim versetele 9 și 10. Ce o să vezi acum, ia aminte, în versetele 9 și 10 din capitolul 2, e că Mirele, nu majordom sau servitorul principal, Mirele e responsabil de faptul că vinul e pe sfârșite. Și de ce vin alege să păstreze la urmă și să păstreze pentru început. Mirele face aceste alegeri. Urmărește lucrul acesta.

    "Nunul, (nu Mirele, ci chelnerul - șef), după ce a gustat apa făcută vin el nu știa de unde vinul acesta (slugile însă, care scoseseră apa, știau) - a chemat pe mire și i-a zis: "Orice om pune la masă întâi vinul cel bun; și, după ce oamenii au băut bine și nu mai pot spune care e bun sau nu, atunci pune pe cel mai puțin bun; (pentru că nimeni nu și-ar putea da seama) dar tu ai ținut vinul cel bun până acum."

    Care e ideea? Ideea e că mirele acesta a dat-o în bară. Nu e adevărat că a păstrat vinul cel bun până acum. Nu a făcut așa. A dat-o în bară. Isus a făcut vinul, nu mirele. Omul acesta e la fel ca orice soț din locul acesta. Noi eșuăm.

    "Ar fi trebuit să fi mers la magazin!" Și în încă vreo 100 de moduri mult mai serioase. Nu suntem decât o grămadă de ratați, eșecuri, asta suntem. Soți păcătoși, miri păcătoși. Lăsăm femeile pentru altă dată. Doar niste miri păcătoși care au lăsat vinul să se termine. Așa că adevăratul Mire trebuie să se ridice.

    El nu te dezamăgește niciodată. Isus niciodată, niciodată nu te dezamăgește. Bărbat sau femeie, dacă faci parte din Mireasa Lui, vinul Lui, întotdeauna iertător, întotdeauna dătător, nu se termină niciodată.

    Aceasta e una dintre gloriile descoperite în pasajul acesta. Noi, restul bărbaților, nu suntem impresionanți. Dar Isus e impresionant. El poate lua apă și să împlinească nevoia de vin. Și poate să facă o sută de alte minuni în viața ta, dacă doar te bazezi pe El. În loc să fugi spre Moab și să-ți schimbi Dumnezeul pe grâne.

 

    Dați-mi voie să recapitulez. Acestea sunt cele trei. Voi încheia, dându-vă un mic rezumat. Ca un Fiu ascultător al lui Dumnezeu, El nu este influențat de legături de familie. Nu de cea cu Maria sau de cea cu tine. Nu contează din ce familie provii, nu ai nicio greutate în fața lui Isus, nicio excludere din fața lui Isus pe baza relațiilor tale de familie. E irelevant. El e influențat de un singur lucru. Când păcătoșii, soți, soții, copii, bătrâni, tineri sunt dezamăgiți de ascendența lor, dar se încred în har. Ai putea să mi te alături în disperare? Dacă încerci să te gândesti că ești văzut în orice alt fel înaintea lui Dumnezeu sau a lui Hristos, decât prin har, nu Îl vei cunoaște. El nu face așa. Propria Sa mamă a trebuit să învețe asta atât de dureros. Credință, nu familie. Har, nu genealogie. Sprijinește-te pe El, și pe nimic altceva.

 

    Numărul 2. Ca Purificator suprem, nu e mișcat de ritualuri religioase. Găleți de curățire. Sau orice altceva ai încerca să faci ca un ritual să te pregătești să-L vezi, sau să-L întâlnești, să te faci un pic mai curat, un pic mai bun, puțin mai acceptabil, să îndeplinești niște ritualuri înainte să vii la biserică. Pune-ți niște mentă în gură, ca nimeni să nu simtă mirosul de fum sau de alcool. Care sunt toate celelalte mici ritualuri pe care le facem să devenim puțin mai acceptabili unii față de alții. Nu vor funcționa. Las-o baltă. Există o singură modalitate de a fi pur înaintea lui Dumnezeu. A fost cel mai greu mod pentru Isus și este cel mai ușor mod pentru tine. Spălați-vă hainele în sângele Mielului. Asta e tot. Asta înseamnă să vii la El, să trăiești în El.

 

    În cele din urmă, numărul 3. Ca un Mire a toate dătător, El nu eșuază niciodată în a ne împlini toate nevoile. Dumnezeul meu îți va satisface toate nevoile. Mirele nostru a toate dătător, care iubește Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, nu-i va refuza niciodată ceea ce are nevoie. Acest vin dătător de viață a morții Sale în locul nostru, nu se termină niciodată. El e Soțul perfect, a toate dătător, pentru Biserica Sa.

 

    Închei cu Apocalipsa 19:7 care spune cam așa: "Să ne bucurăm, să ne înveselim și să-I dăm slavă!

    Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit."

    Întrebare de încheiere. Tu te-ai pregătit? Știu că e un mod ciudat de a spune, e doar un citat din  Apocalipsa. Te-ai pregătit pentru ca Mirele să vină? Ești pregătit? Adică, ești spălat în sângele Mielului? Singurul mod de a te pregăti este să îți dai seama că nu te poți pregăti tu, ci trebuie să Îl lași pe El să te pregătească. Vino la fântână! Vino la fântână! Vino la Isus! Îți amintești că data trecută nu ai mișcat un mușchi să vii la Isus. Totul e în interior. "Vin. Primesc acum Fântâna. Accept acum curățirea. Mă întorc de la încrederea mea în genealogie. Te vreau pe Tine. Am nevoie de Tine. Tu ești singura mea speranță. "  Nu miști niciun mușchi când se întâmplă asta. Ești spălat în sângele Mielului? Ai Purificatorul perfect, Fiul ascultător, Soțul a toate dătător?

    De vreme ce s-ar putea să pleci într-o clipă, s-ar putea să vrei să vii în față să te rogi în toate campusurile cu lideri care sunt aici să se roage împreună cu tine în legătură cu orice lucru. Iar dacă te grăbești și ai vrea ca cineva să te sune, există în toate campusurile cutii de răspuns la uși când pleci și poți să lași un nume și un număr de telefon sau un e-mail și noi am fi încântați să încercăm să te ajutăm.

 

    Să ne rugăm.

    Îndurătorule Părinte, Te iubesc și Îl iubesc pe Hristos, pentru că am nevoie de un Purificator. Am nevoie să mi se tot aducă aminte că mai mult decât am nevoie de apă pentru a-mi spăla trupul, am nevoie de sânge să-mi curețe păcatele. Mă întorc de la Bill Piper și Ruth Piper, mama mea și tatăl meu. Și de la Elmer și Emma Piper, de la Erma Mone din Winnfield. Mă întorc de la ei și orice beneficiu pe care l-aș fi avut de la ei, nu mă bazez pe el pentru a intra în grațiile Tale. Doar harul Tău. Doar harul Tău. Iar eu voi primi grija Ta, ca mare Iubitor al Bisericii, care a murit pentru noi, astfel încât fie că trăim, fie că murim, să putem fi ai Tăi.

    Ești spălat în sângele Mielului?

    Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1750
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni