CREȘTINUL NERODITOR ȘI CREȘTINUL PUTERNIC
Autor: Puchea Dorel  |  Album: Predici personale  |  Tematica: Îndoială
Resursa adaugata de pucheadorel in 26/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

DUMINICĂ, 27.01.2013

„CREȘTINUL NERODITOR ȘI CREȘTINUL PUTERNIC”

Matei 21:18-22

1. SMOCHINUL sau CREȘTINUL NERODITOR

Smochinul neroditor reprezintă creștinul fără rod.

 

·                   Câteva lucruri referitoare la smochin

-         Are denumirea științifică Ficus carica și face parte din familia ficusului.

-         Smochinii cresc sălbatic pe terenuri stâncoase și ziduri, unde alte plante dificil pot să crească. Creșterea rădăcinilor produce mișcarea solului unde sunt situate. La fel ca un astfel de smochin, creștinul trebuie să miște inimile oamenilor.

-         Frunzele lor sunt sub formă de lobi și puțin lucioase.

-         Fructele au formă conică, sunt dulci și foarte gustoase. Unii smochini rodesc chiar și de 3 ori pe an. Creștinii de câte ori pe an aduc rod?

·                   Luca 13: 6-9

·                   v.1 - Dumnezeu caută să găsească rod în noi. Să ne rugăm ca Domnul să ne ajute să fim roditori!

·                   Creștinul care nu va aduce rod este un creștin fără viață și va fi aruncat în foc. – Matei 3: 10; 7: 19; Luca 3: 9; Ioan 15: 6.

·                   Creștinul neroditor fie nu este scris în Cartea Vieții, fie va fi șters din ea. – Apoc. 20: 15.

·                   Singurul care poate face un creștin neroditor să rodească este Isus. – Luca 13: 8, 9.

 

2. CEL CE MUTĂ MUNTELE sau CREȘTINUL PUTERNIC

La început am vrut să intitulez predica „FĂ UN TUNEL PRIN MUNTE!”. M-am gândit, însă, că nu este biblic acest lucru, deoarece Biblia spune că noi putem porunci muntelui să se dea la o parte din calea noastră, nu să ne apucăm să săpăm tuneluri. Ca să fie foarte clar, Biblia, în acest caz, nu vorbește despre munții propriu-ziși, ci despre munții noștri de zi cu zi: grijile, îngrijorările, problemele noastre etc., pe care de cele mai multe ori noi înșine le punem între noi și Dumnezeu. Un frate predicator spunea odată că noi de multe ori ne plângem cât de mari sunt problemele noastre, adică vorbim DESPRE MUNTE, dar cel mai corect ar fi să VORBIM DIRECT MUNTELUI.

·                   Pentru un om obișnuit, trebuiesc foarte multe unelte, utilaje și ecipaje ca să străpungă muntele și să construiască un tunel. Practic, ar fi imposibil așa ceva. Dar pentru un creștin sunt necesare doar două lucruri ca să mute munții din loc: credință și siguranță – Matei 21: 21, 22.

·                   De ce îi trebuie siguranță creștinului? De ce nu se bazează doar pe credință? Pentru că omul nesigur este nestatornic și tulburat. – Iacov 1: 6-8; Marcu 11: 24.

·                   Creștinul puternic trebuie să fie hotărât. – Matei 7: 7.

·                   Creștinul puternic trebuie să fie perseverent (vezi Pilda judecătorului nedrept), nu trebuie să cedeze la primul eșec, ci să insiste și, dimpotrivă, să își plece mai des genunchii la pământ.

·                   Dacă crezi, dacă ești sigur de mântuirea ta și sigur pe ajutorul Domnului, dacă ești hotărât și perseverent, munții tăi de griji și îngrijorări vor fi prefăcute în locuri netede și văile plângerilor tale vor fi astupate, căile tale strâmbe vor fi îndreptate și drumurile tale cu gropi vor fi netezite. – Luca 5: 5; Zaharia 4: 7.

 

CONCLUZIE: Dacă până astăzi nu am reușit să mișcăm inimile oamenilor, de astăzi este momentul să ne străduim mai mult! Dacă până astăzi am fost creștini neroditori, e vremea să ne trezim și să ne străduim să aducem rod, ca să nu fim aruncați în foc! Dacă până astăzi munții grijilor, îngrijorărilor și problemelor noastre încă ne stau în cale, e vremea să le poruncim să se ridice și să se arunce în marea uitării! Dacă până astăzi am fost niște creștini cu puțină credință (ca să nu spun necredincioși) și niște creștini nesiguri, de astăzi vom fi credincioși și vom avea siguranța lui Hristos! Dacă până astăzi am fost nehotărâți, a sosit vremea să fim hotărâți și perseverenți! Un eșec nu trebuie să ne împiedice, ci să ne ambiționeze să mergem mai departe!

 

AMIN!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5203
  • Export PDF: 8
Opțiuni