Marturia unei studente la Medicina
Autor: Eugenia Andras  |  Album: fara album  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de ndrsgeni in 25/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 Doresc sa fac cunoscut lucrarile minunate care le-a facut Dumnezeu in viata mea. Dumnezeu e maret, e plin de indurare si bunatate, e glorios, minunat!  Astazi am prezentat ultima lucrare pentru a putea termina un lung drum, ani si ani de studiu, nopti de nedormit, o cariera care a necesitat mult efort, sacrificiu si lupta. Astazi am prezentat licenta mea inaintea unui tribunal de medici, cu aceasta lucrare am incheiat sase ani lungi de studiu in cariera de Medicina.

 Multumesc Domnului pentru ca m-a ajutat sa ajung pana aici, nu a fost deloc usor, si fara El nu as fi putut. Imi amintesc acuma sase ani inainte de a intra la facultate, nu stiam ce sa fac, nu stiam ce drum sa aleg, dar…stiam un lucru, fara Dumnezeu nu mergeam nicaieri. Aveam note bune, atat la scoala cat si la liceu, cu aceasta nota puteam accesa la orice facultate, dar nu stiam in ce directie sa merg. Mai am printre notitele mele din Biblie, si inca mai zambesc cand o vad, o mica scrisoare care am scris lui Dumnezeu, printre randuri spune “Tata, as vrea ca Tu sa ma calauzesti, iti incredintezi stiloul in mana Ta si ma incred in Tine, stiu ca cu Tine voi birui […] As vrea sa merg pe caminul pe care Tu mi L-ai trasat, stiu ca Tu stii ceea ce e mai bun pentru mine. As vrea sa ma inveti sa aud vocea Ta, sa Te cunosc zi de zi mai mult.”.

 Nu stiam ce sa fac. Imi amintesc iarasi, fiind la liceu, cum ma intrebau profesorii si imi spuneau “Tu ce doresti sa inveti mai departe?”. Nu stiam ce sa invat, dar ceva stiam sigur si spuneam “Nu stiu, dar Medicina sigur ca nu, nu imi place sangele”. In ultimii ani de liceu tot asa spuneam, Medicina nu voiam, dar era o profesoara care imi spunea cu fermitate cand eu raspundeam ca nu stiu, ea imi spunea “Tu, Medicina”. Ei bine, eu stiam ca nu imi era gandul la asta, dar parca a inceput sa incolteasca dorinta aceasta in mintea mea.

 Cand era aproape sa decid cariera, imi amintesc de un caz special care l-am intalnit. Era o femeie foarte bolnava cu mai multi copii pe care o vizitasem, era intinsa pe o saltea jos, nu putea vorbi aproape si cu greu ne recunostea. In acel moment m-a coplesit o mare mila, am simtit o mare dorinta sa o ajut, sa stiu ce avea …dar cum s-o ajut, cand nu stiam ce i se intampla? si ma gandeam atunci in sinea mea, cat de bine mi-ar folosi ceva cunostinte medicale!  

De atunci, cu orientarea celor de langa mine si calauzirea Domnului, am ales sa invat Medicina. Mama mea a decedat, dar era o prietena a mamei mele care ma incuraja mult la asta si imi spunea ca daca Dumnezeu ma ajutase sa ajung acolo unde eram, cu siguranta ma va ajuta si in continuare, ea imi spunea "Tot ce incepe duce la bun sfarsit", si asa a fost. Se vedeau foarte multi sase ani, eu mai eram pe ganduri cand ma tot gandeam la ei... sase ani, nu erau putini. Dar stiti... au trecut foarte foarte repede, desi au fost multe perioade intense de studiu, am trecut cu bine si Dumnezeu mi-a dat o mare biruinta. Multumesc Lui!  

De-a lungul anilor am vazut mana Domnului la lucru, mi-a facut trecere inaintea medicilor si inaintea colegilor mei, mi-a pus in cale oameni la care sa le impartasesc despre credinta mea si mi-a purtat de grija. Sunt foarte recunoscatoare Domnului! De multe ori ma gandesc si ma minunez de cum a lucrat Domnul si m-a asezat unde sunt. Mai priveam poze de cand eram micuta si imi spuneam "Cum am ajuns eu aici?" Domnul a lucrat minunat! Nici nu ma gandeam ce planuri avea El pentru mine.

 Din nou, la sfarsitul carierei, fara sa imi amintesc de scrisoarea care am scris acum sase ani (am aflat dupa) am scris din nou o scrisoare lui Dumnezeu, de data asta mai lunga, dar tot aceasi dorinta de fi calauzita de El si a merge pe cararea care El mi-a trasat. Va las cateva randuri "Tata, Domnul si Dumnezeul meu, arata-mi drumul, arata-mi calea care trebuie sa urmez, fii Tu calauza mea la fiecare pas, niciun pas sa nu fac fara Tine [... ] Tot ceea ce mi-ai dat vreau sa pun in slujba si lucrarea Ta, vreau sa ma las in intregime in lucrarea Ta. Iata-ma, sunt aici la dispozitia Ta, foloseste-ma in lucrarea Ta [... ] Tata, stiu ca Tu lucrezi, Tu asculti si lucrezi cu putere. Cred ca ai luat aminte la aceasta rugaciune. Din acest moment pana la sfarsitul vietii mele, voia Ta sa se faca, planul Tau in viata mea! Ma las in mana Ta, in lucrarea Ta, la dispozitia Ta. Stiu ca deja ai inceput sa lucrezi, voi vedea minunile Tale pana la sfarsitul vieti mele, CRED".

Sunt foarte recunoscatoare Domnului, El a fost Cel care mi-a purtat de grija la orice pas. Numele Lui sa fie laudat! Acum ramane sa merg mai departe, sa imi aleg specialitatea si sa ma angajez in spital. Ce voi alege si unde? Inca nu stiu, dar stiu ca am un Dumnezeu mare cu mine care ma calauzeste si nu ma lasa, vreau sa ma incred in El!

 "Incredinteza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra" Psalmul 37:5 

24/05/17 Spania

 Ce s-a intâmplat după? Mărturia continuă aici:  https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2018/05/06/marturie-examen-de-rezidentiat-un-viitor-in-mana-domnului/

Mâ întreb ce mărturie aţi fi avut dacă din experienţa d-voastră cu Dumnezeu ar fi lipsit ascultatea de El, căci în relaţia cu şcoala voia lui Dumnezeu este să învăţăm, nu să luăm examenele pe bani.... Iar d-voastră în această relaţie aţi rămas în voia lui Dumnezeu căci ne povestiţi de: nopti nedormite, .... mult efort, sacrificiu si lupta.

În relaţia cu munca de medic voia lui Dumnezeu este să NU vă uitaţi la portofelul omului ci la boala omului. Stiu că ispita de a DA mită ca să luaţi un examen e mai uşor de biruit decât ispita de LUA mită ca să trateţi un bolnav. Dar ispita e tot ispită şi într-un caz şi în celălalt.

Ştiu că Dumnezeu vă va arăta drumul pe care trebuie să mergeţi dacă ve-i rămâne în ascultare de călăuzirea Lui pe căile Lui. Dacă nu, rămâneţi pe căile Lui, în relaţia cu munca, îmi pare rău, dar Dumnezeu nu vă poate călăuzi, caci El nu călăuzeşte pe nimeni la rău.

Vreau să vă spun un lucru: fiecare om are în adâncul finţei lui ARE aceea ură desăvârşită despre care vorbeşte David. În mine ura aceasta, începe să se arate, când întâlnesc un medic care se crede neprihănit în Hristos, în timp ce nu se atinge de un bolnav, până nu îi dă mită!!??

În urmă cu mai mulţi ani am ajuns cu soţia la un medic, nu prea dus pe la biserică şi când am văzut că nu-l prea trage inima să-mi trateze soţia pe asigurarea medicală, am hotărât cu soţia să continuăm tratamentul la o clinică privată, că nu am vrut să-i dau mită. Pe drum soţia mea l-a rugat pe Dumnezeu să o vindece,. Am ajuns la acea clinică, am plătit o taxă pentru investigaţi şi medicul nu i-a găsit nici o boală.!!??

Va-ţi ales o slujbă nobilă,în care aveţi nevoie de susţinerea Madicului Suprem, care dă sănătate tuturor oamenilor sănătoşi, iar pe cei bolnavi pe uni îi vindecă prin mâna medicilor iar pe alţi în mod miraculos, dar şi uni şi alti până la urmă mor, chiar şi cei care au fost înviaţi din morţii. Trist dar adevărat!

Trebuie să recunosc că în relaţia cu trupul am multe datori neplătite, inclusiv datoria de a avea grijă de sănătatea lui. Drept urmare nu ţin minte să-mi fi făcut vreodată analize de bunăvoie. Anul acesta am ajuns la medicul de familie pentru o adeverinţă medicală şi ma trimits la un laborator ca să fac un set de analize. Când m-am dus după rezultate, doamna de acolo mi-a cerut ca să-i spun secretull sănătăţi mele, că toate analizele au ieşit bune, lucrul neobişnuit pentru un om de vârsta mea. I-am spus că secretul meu este, că am în inima pe Cel ce dă sănătate la toţi oameni sănătoşi, şi în bunătatea Lui mi-a dat şi mie sănătate. Doamna aceia s-a uitat la mine şi i-au dat lacrimile. Probabil că i-am atins o coardă sensibilă.

Mă bucur să întâlnesc tineri neprihiniţi, dispuşi să se lase călăuziţi de Cel Neprihănit, că m-am săturat de oameni ( tineri şi bătrâni) care se laudă că sunt neprihăniţi în timp ce lucrează nelegiuirea în Numele Celui Neprihănit.

Scumpă soră în Domnul, vă rog să reţineţi următorul lucru: un om nelegiuit nu e nelegiuit pentru că a ajuns desăvârşit în nelegiuirea lui ca Cel Nelegiuit ci este nelegiuit pentru că se lasă călăuzit în toate relaţile lui ,de Cel Nelegiuit.
La fel un om neprihănit nu e neprihinit pentru că a ajuns desăvârşit în neprihănirea lui ca Cel Neprihănit ci e neprihănit pentru că se lasă călăuzit în toate relaţile lui de Celui Neprihănit , de aceeia cred că aţi pornit cu dreptul în cariera nobilă pe care va-ţi ales-o. Deşi stiu că şi sistemul medical e un sistem închis ca orce sistem, el primeşte pe ai săi, şi respinge corpurile străine. Dar nu trebuie vă fie frică căci Dumnezeu nu i-a lăsat niciodată pe ai Săi. Cunosc un medic de succes care este un credincios adevărat şi sunt sigur că nu e singurul.

Succes în cariera nobilă pe care va-ţi ales-o, împreună cu Medicul Suprem. Aceasta nu este o urare, ci afirmarea unui adevăr: că alături de Domnul Isus succesul e întotdeauna garantat, chiar şi atunci când omul ajunge faliment ca Iov.

Dar să nu uităm că, Iov a trecut prin faliment doar câteva zile din viaţa lui,,, în restul zilelor Iov au mers din succes in succes pentru că Dumnezeu a fost cu el în tot locul şi tot timpul, ca să-l ajute să facă bine- să lucreze neprihănirea.



Adăugat în 26/05/2017 de pascaioan
Va multumesc Pasca Ioan pentru sfaturi. Aceasta este o dorinta arzatoare a inimii mele, fiecare pas al meu sa fie calauzit de Dumnezeu! Stiu ca in El am biruinta!

Imi pare rau experienta care ati avut cu anumiti medici in Romania, nici eu sustin aceste actiuni. Am studiat in Spania, si nu am vazut sa se intample aici. Imi amintesc o situatie la consulta, dar medicul a refuzat complet banul oferit de buna voie de un pacient, alta situatie nu imi amintesc sa fi intalnit.

Si da, a fost mult sacrificiu, multi ani de studiu, dar cu ajutorul Domnului am dus la bun capat!
Va multumesc din nou pentru aceste ganduri, fiti binecuvantati de El!

Adăugat în 16/06/2017 de ndrsgeni
Statistici
  • Vizualizări: 1904
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.